Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MAN-lion's coach wrote:Da li neko slučajno ima shemu osigurača(koliko Ampera ide) za dvojku?
Imam raspored od kutije, ali meni stoljećima nema uopšte osigurača na poziciji 17-Vergaser???? Ne znam koji stavim?
storm876 wrote:Da li je neko cipovao e46 318d ?
Znam da 320d dosta ljudi cipuje,al nisam za 318d mogao naci na koliko bi se ks mogao dignut bez posljedica
Na satu ima 226 000 km,2002 god
MAN-lion's coach wrote:Da li neko slučajno ima shemu osigurača(koliko Ampera ide) za dvojku?
Imam raspored od kutije, ali meni stoljećima nema uopšte osigurača na poziciji 17-Vergaser???? Ne znam koji stavim?
Kada bi se postavljao motor koji se inace uzduzno postavlja u automobil koji ima inace poprecno postavljen motor, koji bi se sve dijelovi morali modifikovati?
Unaprijed hvala
OkorijeliFilozof wrote:Kada bi se postavljao motor koji se inace uzduzno postavlja u automobil koji ima inace poprecno postavljen motor, koji bi se sve dijelovi morali modifikovati?
Unaprijed hvala
OkorijeliFilozof wrote:Kada bi se postavljao motor koji se inace uzduzno postavlja u automobil koji ima inace poprecno postavljen motor, koji bi se sve dijelovi morali modifikovati?
Unaprijed hvala
pozdrav ljudi, imam jedan problem sa mjenjačem... ovo kako su bili ovi malo veći minusi u vožnji mi samo mjenjač iskoči iz brzine i nikako ga vratiti dok nestanem negdje i malo sačekam da se dozove. Jel to može biti do ulja i da li bi ga trebalo mjenjati? auto je astra g
Pitanje, cime pricvrstiti izolaciju na haubi? Na par mjesta se objesila i nervira me. Sve fabricke kopce imaju nego je izmedju kopci na par mjesta pala, na jednom mjestu dira i crijevo na usisu? Zalijepit necim ili?
Throttle wrote:Pitanje, cime pricvrstiti izolaciju na haubi? Na par mjesta se objesila i nervira me. Sve fabricke kopce imaju nego je izmedju kopci na par mjesta pala, na jednom mjestu dira i crijevo na usisu? Zalijepit necim ili?
Onim brzim lijepilom. Najbolje drzi nema sanse da ce popustiti. Ali, nemoj previse ljepila nanositi samo malo i pazi hvata momentalo ne smijes pogrijesit, dva puta skontaj gdje ces lijepit pa lijepi
Rijesis za cas posla...ona sporija lijepila ne uhvate kako valja jer ne mozes stegnut izolaciju za lim, pa popuste brzo...al i slika bi dobro dosla
Ma nemam sliku, vec mrak a i mrsko mi napolje
Ne vidi se svakako na slici, palo 2-3cm izmedju kopci, kopce drze. Imam nekih ljepila od Bisona al kontao montaznog silikona na par mjesta stavit kao tacku. Nije na krajevima nego na sredini. Glupa zafrkancija totalno a ne skida mi se to. A i kontam da je i druga koju bih kupio skoro ista jer je autu 16 godina
A sad imam i ja pitanje,jel mi ispravan termostat.
Zagrije se on za minut/dva i krene puhat vruc zrak ali ako samo po gradu vozim lagano nekih 10tak min i kroz guzve prva druga,vrti se oko 60 do 65 na minusima u leru(kad iskljucim grijanje pocne se penjat temperatura).Cim krenem vozit normalno dodje na 82/83 i stoji tu,cim stojim malo duze u leru padne na 77-78..
Grijanje na 22 namjesteno,klima/AC se isto automatski pali,a termostat po specifikaciji otvara na 82
Throttle wrote:Pitanje, cime pricvrstiti izolaciju na haubi? Na par mjesta se objesila i nervira me. Sve fabricke kopce imaju nego je izmedju kopci na par mjesta pala, na jednom mjestu dira i crijevo na usisu? Zalijepit necim ili?
amar1994 wrote:A sad imam i ja pitanje,jel mi ispravan termostat.
Zagrije se on za minut/dva i krene puhat vruc zrak ali ako samo po gradu vozim lagano nekih 10tak min i kroz guzve prva druga,vrti se oko 60 do 65 na minusima u leru(kad iskljucim grijanje pocne se penjat temperatura).Cim krenem vozit normalno dodje na 82/83 i stoji tu,cim stojim malo duze u leru padne na 77-78..
Grijanje na 22 namjesteno,klima/AC se isto automatski pali,a termostat po specifikaciji otvara na 82
To nije samo slucaj sa tvojim autom vec i drugim visoko energetski ucinkovitim motorima koji se u zimskim uvjetima kad je niska vanjska temperatura teze griju i brze hlade. Opada tu temp ne samo u leru vec i pri laksoj voznji na nizim okretajima. Nije u pitanju kvar vec fabricka faluska zbog cega ima puno primjedbi dok je auto u garanciji. Fabrika na to kaze da nije stetno za motor...navodno nije stetno
Throttle wrote:Prvo zamijenis ulje. To ti je 20tak KM plus ruke 10tak ako je pristupačno.
gdje bi mogao u sarajevu odvući auto da mi to odrade pa da vidim je li do toga?
Danas kad sam krenuo sa autom dva puta mi izbacio mjenjač i poslije kad se auto fino ugrijalo onda nije nikako više... vjerovatno je do ulja.
Svaki servis ti to moze odradit. Imaju dva cepa na mjenjacu, odvrnu se, ispusti staro, zavrnes donji, uspes novo ulje i to je to. Prosto, samo zavisi jesu li dostupni sarafi bez skidanja drugih dijelova, mada vjerovatno jesu
Ja sam mijenjao na korsi,cini mi se f17 mjenjac, mislim da je ulje 18KM bilo, 1.8litara islo. Nisam bas siguran. Mene nije nista zezalo, onako mijenjao jer je auto imalo 230 hiljada na satu