Republika Turska
- mousstapha
#19076 Re: Republika Turska
Pojedini njemacki turci sa kojima sam razgovarao izbjegavaju odlazak u Tursku dok se na zavrsi ovo ludilo sa Erodganom, a on im govori da ne glasaju na njemackim izborima. 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19077 Re: Republika Turska
ne izbjegavaju zbog erdoana vec zbog vojne obavezemousstapha wrote:Pojedini njemacki turci sa kojima sam razgovarao izbjegavaju odlazak u Tursku dok se na zavrsi ovo ludilo sa Erodganom, a on im govori da ne glasaju na njemackim izborima.
- mousstapha
#19078 Re: Republika Turska
Sa njemackim pasosem ta obaveza vise ne postoji. Jasno naglasavaju da je zbog politicke krize.japin_mutapi wrote:ne izbjegavaju zbog erdoana vec zbog vojne obavezemousstapha wrote:Pojedini njemacki turci sa kojima sam razgovarao izbjegavaju odlazak u Tursku dok se na zavrsi ovo ludilo sa Erodganom, a on im govori da ne glasaju na njemackim izborima.
- TAFKAP
#19079 Re: Republika Turska
Gülenovci, garant... Il Kurdi, il Atatürkovci, il komunisti, il ... 
- Tito_i_Partija
#19080 Re: Republika Turska
Montirani drzavni udari su inace dobra metoda za dizanje populariteta; vidjeno jedno 100 miliona puta u istoriji covjecanstva. Erdo je ovo dobro naucio od Adolfa.japin_mutapi wrote:sta ima slabi mu vlast
akp jaka ko beton, 50% glasova, sprijecili drzavni udar koji bi ih(tursku drzavu) da je uspio unazadio 50 godina,
A surovanje sa paradrzavnim strukturama nije smetalo Sultanu dok je se penj'o na vlast, dok su sad odjednom "decenijama boljka republike turske"?japin_mutapi wrote:uspjesno uklanjaju paradrzavne strukture sto je decenijama bila boljka republike turske i koje ih je mnogo kostala u svakon pogledu,
Pa da, jer obicno kad uklonis cuvara sekularnosti drzave, put ka islamizaciji drzave je otvoren. Great success!japin_mutapi wrote: stavili obavjestajne sluzbe i vojsku pod civilnu kontrolu, oduzeli generalima politicku moc i uticaj i turska vojska se napokon pocela baviti svojim poslom a ne izborom vlade,
Nas i rusa 300 miliona. Dobro je pa Erdo zna dobro molit' i cvilit', jer se je Putko bio doooobro naljutio oko onog obaranja aviona.japin_mutapi wrote:ekonomija raste pomalo, turizam standardno profitabilan godinama
Sada, po sluzbenim izvorima naravno, za obaranje aviona i narusavanje tursko-ruskih odnosa su krivi iskljucivo gulenisti.
Uh, ma jasta nego uvazavaju. Amerika i EU nikad nisu ni rijec pisnuli oko masovnih hapsenja, ugrozenih prava novinara i manjina, ove zadnje farse of referenduma, itd.japin_mutapi wrote:turske interese i politiku uvazavaju eu, amerika, rusija jer turska ima snage da ih sprovede, naravnno ne onoliko koliko bi zeljala ali svakako vise i bolje nego turska od prije 20 i vise godina kada je bila predmet sprdnje
Rusima je dobro, jer funkcionisu po istom sablonu, a i Sultan im se dobro uvuk'o u supak.
AHAHAHAHAHAHAHA!japin_mutapi wrote:akp je podigla visoko(za turske prilike) demokratske standare u drzavi, za sta nijedna politicka opcija nije imala snage, ponajvise zbog uloge vojske i ostvarila je demokratski kapacitet kakav nije imala niti jedna vlada i parlament u historiji republike turske
Demokratski standardi se naravno dizu hapsenjem zbog posjeda odredjenih knjiga, zbog bilo kakve kritike na racun vlade ili sultana, i ugrozavanjem manjina u drzavi pa i podsticanjem mrznje protiv istih.
Hej, a zamisli jos da pocnemo pricat' o islamizaciji drzave, pa gdje bi nam kraj bio?
Ma nema ba, covjek iz naroda, za narod, uz narod. K'o i Putko prije njega, a Xi Jinping poslije, sad tek ide pravi dernek koji ce da traje sve dok sultan ne bude umro. A onda, ko zna? Hoce li Bilal, ili ce Burak?japin_mutapi wrote:legitimnost akp i erdoana proizilazi direktno iz naroda, jer su izabrani voljom i glasovima ljudi a nisu vlast osvojili silom ili je dobili od vojske i struktura(vojno-policijsko-obavjestajno-ekonomsko- medijsko-intelektualnih) „duboke drzave"
-
aratet
#19081 Re: Republika Turska
Kadija te tuzi, kadija ti sudi.
-
Hakiz
#19082 Re: Republika Turska
I zbog tog uvažavanja turskih interesa i politike SAD je isporučio Gulena Erdoanu i prije nego što je ovaj to tražio.japin_mutapi wrote: turske interese i politiku uvazavaju eu, amerika, rusija jer turska ima snage da ih sprovede, naravnno ne onoliko koliko bi zeljala ali svakako vise i bolje nego turska od prije 20 i vise godina kada je bila predmet sprdnje
akp je podigla visoko(za turske prilike) demokratske standare u drzavi, za sta nijedna politicka opcija nije imala snage, ponajvise zbog uloge vojske i ostvarila je demokratski kapacitet kakav nije imala niti jedna vlada i parlament u historiji republike turske
legitimnost akp i erdoana proizilazi direktno iz naroda, jer su izabrani voljom i glasovima ljudi a nisu vlast osvojili silom ili je dobili od vojske i struktura(vojno-policijsko-obavjestajno-ekonomsko- medijsko-intelektualnih) „duboke drzave"
AKP je već godinama kada joj se svidi naređivala provajderima u Turskoj blokade društvenih mreža i youtubea. Hapšenja novinara su višedecenijska praksa koju AKP rado nastavlja. Naravno, sve slijedeći visoke demokratske standarde. Usput, ne sjećam se demokratske zemlje koja osobi kojoj da državljanstvo zakonom zahtijeva da "poturči" ime.
Gledajući kako se u Turskoj hapse novinari i oni koji drugačije misle, biće da legitimnost AKP-a i Erdoana proizilaze iz straha. AKP i Erdoan imaju legitimitet baziran na sličnim temeljima koji imaju Putin ili Xi Jinping.
I kada poslije 50-ak godina Turska završi kao Jemen, plakaće Turci, pa i mnogi AKP-ovci, za intervencijom vojske da sačuva sekularizam. Poželjeće zemlja Turaka, ali Turaka neće biti...
-
megaman4
#19083 Re: Republika Turska
Zato se Brko i druzi sa Putinom. Imaju iste metode da guse slobode i opoziciju. Bogu sila nije mila.Hakiz wrote:I zbog tog uvažavanja turskih interesa i politike SAD je isporučio Gulena Erdoanu i prije nego što je ovaj to tražio.japin_mutapi wrote: turske interese i politiku uvazavaju eu, amerika, rusija jer turska ima snage da ih sprovede, naravnno ne onoliko koliko bi zeljala ali svakako vise i bolje nego turska od prije 20 i vise godina kada je bila predmet sprdnje
akp je podigla visoko(za turske prilike) demokratske standare u drzavi, za sta nijedna politicka opcija nije imala snage, ponajvise zbog uloge vojske i ostvarila je demokratski kapacitet kakav nije imala niti jedna vlada i parlament u historiji republike turske
legitimnost akp i erdoana proizilazi direktno iz naroda, jer su izabrani voljom i glasovima ljudi a nisu vlast osvojili silom ili je dobili od vojske i struktura(vojno-policijsko-obavjestajno-ekonomsko- medijsko-intelektualnih) „duboke drzave"
AKP je već godinama kada joj se svidi naređivala provajderima u Turskoj blokade društvenih mreža i youtubea. Hapšenja novinara su višedecenijska praksa koju AKP rado nastavlja. Naravno, sve slijedeći visoke demokratske standarde. Usput, ne sjećam se demokratske zemlje koja osobi kojoj da državljanstvo zakonom zahtijeva da "poturči" ime.
Gledajući kako se u Turskoj hapse novinari i oni koji drugačije misle, biće da legitimnost AKP-a i Erdoana proizilaze iz straha. AKP i Erdoan imaju legitimitet baziran na sličnim temeljima koji imaju Putin ili Xi Jinping.
I kada poslije 50-ak godina Turska završi kao Jemen, plakaće Turci, pa i mnogi AKP-ovci, za intervencijom vojske da sačuva sekularizam. Poželjeće zemlja Turaka, ali Turaka neće biti...
Veceras se u turskom parlamentu potukli poslanici. To je ta demokratija na anadolski nacin.
Najvise zla u historiji BiH je nanijela upravo turska. Posljedice osjecamo i dan danas.
- manijak1
#19084 Re: Republika Turska
Najviše zla i gluposti mi smo nanijeli i nanosimo sami sebi.megaman4 wrote: Najvise zla u historiji BiH je nanijela upravo turska. Posljedice osjecamo i dan danas.
- Kikibombona
#19085 Re: Republika Turska
Moram se sloziti sa ovim. Otomansko carstvo ako nije bilo bolje, nije bilo ni gore od drugih carstava, poput rimskog, vizantijskog, arapskog itd.manijak1 wrote:Najviše zla i gluposti mi smo nanijeli i nanosimo sami sebi.megaman4 wrote: Najvise zla u historiji BiH je nanijela upravo turska. Posljedice osjecamo i dan danas.
Sami smo krivi za sve. Republika Turska nam nista nije kriva.
...
Erdogan slams Tillerson, says he was speechless during private meeting
O saradnji Amerike i Kurda (YPG)
O francuskom opelu da zaustave operaciju u kurdskom regionu Afrin“I told Mr. Tillerson especially these matters,” said Erdogan. “I asked him ‘why did you bring them here?’ Believe me he had nothing to say."
https://ahvalnews6.com/turkey/erdogan-s ... te-meeting"Those who killed 5 million people in Algeria have no right to question us,” said Erdogan. “First they need to be held accountable. They ought to first give an account about tens and hundreds of thousands of people killed in Libya, Rwanda. If Turkey targeted civilians, we could have taken Afrin a long time ago."
Erdogan went on, "we do not care what others say. We look at what Allah orders and what our nation wants.”
Sultan nas
Sta mu je Buhara?Erdoğan: "The meaning of Turkey does not fit within 780,000 kilometers. The half of our hearts are in Istanbul, Diyarbakir, Trabzon, Antalya, Izmir, and the other half is Aleppo, Kirkuk, Jerusalem, Sandzak and Bukhara."
Bugarska?
Đe je Bosna?
Zasto samo Japinov Sandzak?
-
babanovac
#19086 Re: Republika Turska
Uzbekistan.Kikibombona wrote:Moram se sloziti sa ovim. Otomansko carstvo ako nije bilo bolje, nije bilo ni gore od drugih carstava, poput rimskog, vizantijskog, arapskog itd.manijak1 wrote:Najviše zla i gluposti mi smo nanijeli i nanosimo sami sebi.megaman4 wrote: Najvise zla u historiji BiH je nanijela upravo turska. Posljedice osjecamo i dan danas.
Sami smo krivi za sve. Republika Turska nam nista nije kriva.
...
Erdogan slams Tillerson, says he was speechless during private meeting
O saradnji Amerike i Kurda (YPG)
O francuskom opelu da zaustave operaciju u kurdskom regionu Afrin“I told Mr. Tillerson especially these matters,” said Erdogan. “I asked him ‘why did you bring them here?’ Believe me he had nothing to say."
https://ahvalnews6.com/turkey/erdogan-s ... te-meeting"Those who killed 5 million people in Algeria have no right to question us,” said Erdogan. “First they need to be held accountable. They ought to first give an account about tens and hundreds of thousands of people killed in Libya, Rwanda. If Turkey targeted civilians, we could have taken Afrin a long time ago."
Erdogan went on, "we do not care what others say. We look at what Allah orders and what our nation wants.”
Sultan nas![]()
Sta mu je Buhara?Erdoğan: "The meaning of Turkey does not fit within 780,000 kilometers. The half of our hearts are in Istanbul, Diyarbakir, Trabzon, Antalya, Izmir, and the other half is Aleppo, Kirkuk, Jerusalem, Sandzak and Bukhara."
Bugarska?
Đe je Bosna?
Zasto samo Japinov Sandzak?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19087 Re: Republika Turska
đe kosova
- Opetja033
#19089 Re: Republika Turska
Krokodajl wrote:18.3
El Fatiha.
20.000 Bošnjaka, svi mlađi od 25 godina. Hiljade bošnjačkih šehida.
El Fatiha
- Krokodajl
#19090 Re: Republika Turska
Imao sam priliku a Boga mi i čast prije par godina boraviti u Turskoj upravo 18.3, a bio sam i 19.5 na Dan Mladosti i volio neko ne volio Tursku, narod, politiku, mora im se odati priznanje za taj nacionalni naboj koji imaju i to jedinstvo koje se pokaže u nekim ključnim trenucima.Opetja033 wrote:Krokodajl wrote:18.3
El Fatiha.![]()
20.000 Bošnjaka, svi mlađi od 25 godina. Hiljade bošnjačkih šehida.
El Fatiha
19.5 sam marširao ulicama Istanbula sa hiljadama drugih u onim Ataturkovim povorkama sa bakljama, sa jedne strane u maršu poduže brade, slike Erdoana i Tekbiri, sa druge strane mladi ČHP-ovci sa Ataturkovim slikama i pjevaju "Izmirski marš" iza MHP-ovci dižu ruke sa simbolom vuka...
U normalnim situacijama bi se poklali međusobno, ali na takve dane to je jedna država, jedan narod, jedan cilj.
I onda ezan zauči i povorka stane, apsolutna tišina dok ezan ne završi i onda poslije opet svako po svom.
Srce ko džamija, nisam veliki fan Erdoanove politike pogotovo na vanjskom planu, i mnogo zamjeram Turskoj politici neke stvari (prvenstveno zbog njihovog dobra), ali zaplačem kada odem dole, kada osjetiš taj naboj, koji nama ovdje fali i koji nemamo.
Ne moraju mi nikad pomoći, malo su nam i u ratu pomogli, ali meni je dovoljno to da ja kada odem dole, ja se osjećam kao kod kuće, a osim Bosne i ovo malo državica okolo, taj osjećaj nemam.
-
rz brzotrz
#19091 Re: Republika Turska
UN-ov izvještaj o kršenju ljudskih prava u Turskoj:
“One of the most alarming findings of the report,” he added, “is how Turkish authorities reportedly detained some 100 women who were pregnant or had just given birth, mostly on the grounds that they were ‘associates’ of their husbands, who are suspected of being connected to terrorist organizations. Some were detained with their children and others violently separated from them. This is simply outrageous, utterly cruel, and surely cannot have anything whatsoever to do with making the country safer.”
http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Page ... 3&LangID=E
“One of the most alarming findings of the report,” he added, “is how Turkish authorities reportedly detained some 100 women who were pregnant or had just given birth, mostly on the grounds that they were ‘associates’ of their husbands, who are suspected of being connected to terrorist organizations. Some were detained with their children and others violently separated from them. This is simply outrageous, utterly cruel, and surely cannot have anything whatsoever to do with making the country safer.”
http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Page ... 3&LangID=E
- Kikibombona
#19092 Re: Republika Turska
Kroki, taj naboj o kojem govoris je svojstven totalitarnim drzavama, diktaturama svake vrste, drustvima opijenim nacionalizmom i svonizmom, sklonim ceznji za mesijom, kultu licnosti itd. Tog turbofolka nema u razvijenim drustvima. Zabava za siroke mase i hrana za siromasne.Krokodajl wrote:Srce ko džamija, nisam veliki fan Erdoanove politike pogotovo na vanjskom planu, i mnogo zamjeram Turskoj politici neke stvari (prvenstveno zbog njihovog dobra), ali zaplačem kada odem dole, kada osjetiš taj naboj, koji nama ovdje fali i koji nemamo.
Svijet je odavno 'globalno selo' i nacionalizam je nespojiv sa razvojem. Turke niko ziv ne voli i niko im ne vjeruje bas radi tog nacionalizma. Turska prakticno nema prijatelje i to je veoma losa za danasnje vrijeme. Imaju previse neprijatelja koji samo cekaju trenutak slabosti.
Od narodnog teferica nema nikakve koristi. Folklor od kojeg drustvo nema nikakve koristi. Turska je konstantno u ratu, prakticno od kada postoji. Vazda su u nekakvim sukobima. Svako malo drzavni udar. Kriticko razmisljanje, koje je generator razvoja svakog naprednog drustva, je u Turskoj opasna rabota. Turci su pohapsili hiljade svojih ljudi, veoma kvalitetnih, samo zato sto ne podrzavaju rezim. To je nevidjena katastrofa za razvoj drzave, kada odbacis desetine hiljada kvalitetnih pojedinaca jer su drugacijeg politickog misljenja. Jebo drzavu koja ti radi tvita upropasti zivot, koja ljude tretira kao stoku koju treba gaziti.
Ja sam za to da se ugledamo na Skandinavce. Oni nemaju te teferice i narodne koride. Imaju zato slobodu. Imaju zakone. Imaju pravnu drzavu. Imaju ekonomski i svaki drugi razvoj. Sve cisto, lijepo, uredno. Skloni su obrazovanju i svakom vidu progresa. Toga nama fali a ne teferica. Toga imamo i previse.
Gledam neki dan govor Naserlaha. Bijeda samo sto ne reze vene. Tacno mi se sazali na taj narod. A tamo nekakav Gvide ili Hans ne izaziva nikakvu histeriju kod naroda iako za narod radi odlican posao.
Ova iz Kur'ana zlata vrijedi: 'Allah nece promijeniti nekom narodu stanje dok on ne promijeni samoga sebe'.
EDIT
Imali smo u Jugi taj drzavni folklor pa vidi kako je zavrsilo.
- Point.
#19093 Re: Republika Turska
Jebo drzavu u kojoj vlada jedan frajer 20 i kusur godina. Takve drzave su osudjene na propast kad tad. To se odnosi i na Rusiju i sve te nazadne diktature.
- Kikibombona
#19094 Re: Republika Turska
I to bas vlada, sve zivo drzi pod kontrolom. Nema niko pametniji od lidera, svako ko kaze drugacije je neprijatelj naroda i drzave. Vladanje cvrstom rukom i represivnim aparatom. Lider se dize na pijedestal bozanstva. I, posto lider ne moze zivjeti hiljadu godina, nakon njega potop.Point. wrote:Jebo drzavu u kojoj vlada jedan frajer 20 i kusur godina. Takve drzave su osudjene na propast kad tad. To se odnosi i na Rusiju i sve te nazadne diktature.
I mi smo imali iskustvo sa Josipom Brozom. Uradio je dosta za Jugoslaviju, digao nas. Problem je kult licnosti, sto je predugo vladao, sto se narodu predstavio kao Bog, covjek iznad ostalih ljudi. Nikome nije dozvolio da mu bude ravan, da ga kritikuje itd. Kontrolisao je sve i svasta. I sta onda kada je umro? Potop. Ko ce ga i kako naslijediti? Nemoguce.
E tako i Turci. Usponi i padovi. Bolesno drustvo, jednako kao rusko i jos mnoga druga.
Jedna Svicarska ima sistem i politicki predstavnici nisu nikakva bozanstva. Koga god ubacis u savrsen sistem mora raditi dobro. Svaki pojedinac upada u sistem, ne prilagodjava ga sebi, kao sto rade totalitarni lideri.
Turska ima potencijal da bude razvijena kao Njemacka. Imaju stanovnistvo, polozaj, resurse itd. Imaju sve. Imaju sve osim civilizovano i napredno stanovnistvo. Zatucani su i zaostali. Biraju lidere a ne sistem. Siguran put u propast.
I nema od nacionalizma nista. Nema od totalitarizma i diktature nista. Sloboda za sve ljude. Izvuci maksimum iz svokog covjeka, bez obzira na nacionalno, vjersko ili politicko opredjeljenje, bez obzira na spol i seksualnu orjentaciju; to je formula za uspjeh. Samo slobodno drustvo izvlaci maksimum iz genijalnih pojedinaca.
Turska je u blatu i u blato tone sve dublje. Ko zeli zlo bilo kojem narodu je bolestan u glavu. Ako turskom narodu zelim ista lose neka se to isto sto zelim njima desi sutra mojim potomcima. Nikome ne zelim lose, nisam poremecena osoba. Zelim im sve najbolje. Put kojim idu nije dobar i zbog toga kritike. Zlostavljati ljude nije dobro i ja se sa tim nikada ne mogu sloziti. Turska je drzava nasilja, straha i mrznje. Nazalost.
-
MUNAFIK
#19095 Re: Republika Turska
Jooooj Kiki kad kreneš sa tim 'stilskim figurama' ma ravnog ti nema... Ovi tvoji kilometarski postovi su fascinantni... Vjerujem da se bar pola takve energije uloži u bilo šta van virtualnog piskaranja da bi uspjeh bio zagarantovan.
- Kikibombona
#19097 Re: Republika Turska
Ulaze se kolega. Imam dosta energije, dobro si primjetio.MUNAFIK wrote:Jooooj Kiki kad kreneš sa tim 'stilskim figurama' ma ravnog ti nema... Ovi tvoji kilometarski postovi su fascinantni... Vjerujem da se bar pola takve energije uloži u bilo šta van virtualnog piskaranja da bi uspjeh bio zagarantovan.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/9 ... 9261967360#Erdogan calls protesting #Bogazici University students as communists, traitors and terrorists whom his gov't would deprive them the right to study at universities in #Turkey.
Studenti koji su protestovali protiv rata su komunisti i teroristi. Poslije su svi pohapseni. Svako ko nije na strani diktatora je terorista, izdajnika i sta sve ne. Ovakav nacin vladanja nikada nije dobro zavrsio.
Turkish parliamentarian given 18-year sentence

https://ahvalnews2.com/hdp/turkish-parl ... r-sentence
U Turskoj je zivot veoma jeftin, radi politickih razlika zivoti budu upropasteni. Dobijes etiketu i gotov si.
Sta reci o drzavi gdje svako malo izbije vojni udar i gdje se decenijama vlada represivnim aparatom. Sami Turci tenkovima gaze jedni druge i oznacavaju se izdajnicima.
Nema dugorocnog i kontinuiranog napredovanja dok se ne promijeni mentalitet naroda. Ovako ce imati povremene letove i teske padove i svaki put pocinjati iznova, dok civilizovani svijet ode daleko...
-
rz brzotrz
#19098 Re: Republika Turska
Brko je prevazišao i Kim Jong-Una https://twitter.com/abdbozkurt/status/9 ... 3895268352
-
The 51st State
#19099 Re: Republika Turska
simpatizeri terorista nego sta su cin su napali druge studente kojo su odavali pocast poginulom vojnicima u operacoji maslonova grana.
- Kikibombona
#19100 Re: Republika Turska
Stranacki AKP bilten optuzuje Ameriku za ubistvo Skripala!
Why would Putin poison a man?

https://www.dailysabah.com/columns/meli ... ison-a-man
Turski Haber TV u posjeti okupiranom kurdskom regionu Afrinu. Gradjanin Afrina je na kurdskom rekao da su pro-turske snage lopovi, nasilnici, da moraju otici, da su silovali tri djevojcice u rasponu od 10 i 15 godina.
Turski novinar je zamijenio uloge, pa je preveo kao da covjek optuzuju kurdske snage
https://twitter.com/ameddicleT/status/9 ... 5288354817
I bas ih briga, pitaju lazima vlastitu javnost. Afrin je potpuno opljackan. Turske vehabije pod prijetnjom bicevanja zamotavaju zene, razdvajaju djecake i djevojcice u skolama, prijete vjerskim manjinama, ispituju ljude o islamu, nevjernicima porucuju da napuste region. Sve su pokrali, unistili. Desetine hiljada je raseljeno. Genocidas Erdogan otvoreno za medije govori da ce izmijeniti demografsku sliku Afrina. Rekao je da samo trecina Afrina mogu biti Kurdi, a bilo je do sada 90%. Vec naseljava radikalne islamiste iz cijele Sirije. Etnicko ciscenje pred svjetskom publiku. Nema nikakvog ustrucavanja, prikrivanja zlocinackih namjera i samih zlocina. Sve rade otvoreno, kao pravi barbari, ponoseci se nedjlima.
Why would Putin poison a man?

https://www.dailysabah.com/columns/meli ... ison-a-man
Turski Haber TV u posjeti okupiranom kurdskom regionu Afrinu. Gradjanin Afrina je na kurdskom rekao da su pro-turske snage lopovi, nasilnici, da moraju otici, da su silovali tri djevojcice u rasponu od 10 i 15 godina.
Turski novinar je zamijenio uloge, pa je preveo kao da covjek optuzuju kurdske snage
https://twitter.com/ameddicleT/status/9 ... 5288354817
I bas ih briga, pitaju lazima vlastitu javnost. Afrin je potpuno opljackan. Turske vehabije pod prijetnjom bicevanja zamotavaju zene, razdvajaju djecake i djevojcice u skolama, prijete vjerskim manjinama, ispituju ljude o islamu, nevjernicima porucuju da napuste region. Sve su pokrali, unistili. Desetine hiljada je raseljeno. Genocidas Erdogan otvoreno za medije govori da ce izmijeniti demografsku sliku Afrina. Rekao je da samo trecina Afrina mogu biti Kurdi, a bilo je do sada 90%. Vec naseljava radikalne islamiste iz cijele Sirije. Etnicko ciscenje pred svjetskom publiku. Nema nikakvog ustrucavanja, prikrivanja zlocinackih namjera i samih zlocina. Sve rade otvoreno, kao pravi barbari, ponoseci se nedjlima.