Ukrajina

Post Reply
animus

#19076 Re: Ukrajina

Post by animus »

sanjin_1 wrote:
lajkujMe wrote:Ja skroz podupirem ove Ukrajince, stavite se u njihovu poziciju, dodje jedna Srbija (ala Rusija) pokaze prstom na RS i kaze e ovo je sad nase a nas Bosance (ala Ukrajince) deklarisu kao naciste zato sto branimo svoje?

Padom vlade ma kako god vi nazvali taj pad nije uzrukovao rat, niti je bilo protjerivanja ili ubijanja tkz novo rusa, nego koji dan kasnije dodje Rusija i kaze kao prvo mi uzimamo Krim, tu su Ukrajinci bili mirni jer hebiga nece da se zajebavaju s Rusima, onda neke ko fol paravojne formacije koje su super duper naoruzane odjednom poceli da kruze Krimom i Jugoistocnom Ukrajinom i tu Ukrajinci sute, onda odjednom bruka helikoptera i tenkova u Krimu opet sute. Ovi Rusi-Novo Rusi se naljutili na izostanak nasilne reakcije i napadnu kasarne i vojne ciljeve na Krimu i u Istoku Ukrajine, i tu pogine pokoji Ukrajinac koji su imali naredbu da ni pod koju cijenu ne pucaju sto i na kraju nisu ali svijedno poginu odredjen broj Ukrajinaca.

Eh onda ovi na istoku proglasise svoju zemlju, a Krim se pripojio Rusiji bez ispaljenog metka s Ukrajinske strane. Onda se Ukrajinci digose ko malo i bivaju degenisani od strane sve bolje naoruzane separatisticke vojske. Ukrajinski narod hoce nece nisu sigurni sta ce jer narod ne zna tacno da li su oni Ukrajinci ili su ipak Rusi poslije stoljeca i stoljeca brainwashinga.
I onda poslije pocetnih pobjeda separatista Ukrajinci sve vise se bore protiv paravojnih formacija koji u svojim redovima imaju placenike tipa cetnika i cecena. Onda jos obore putnicki avion i kazu eh jebiga nismo mi. A istovremeno Rusi uveliko sire propagandu i nazivaju Ukrajince nacistima a usput salju nekoliko stotina tenkova, PVO sistema, raznog oruzja i sta sve ne i jos salju trenutno svoju vojsku da podpomogne "jadnim" novo rusima koji ispade i nemaju bas puno podrske u samoj Ukrajini.

A u medjuvremenu Bosanci u BIH od lazi naprave istinu, i najednostavniju istinu dokazanu proglase kao laz i kuju razne teorije zavjere da ti se glava zamuti od fantazija Bosanca jer eto sve je istina osim same istine.

Iz ovog slucaja znamo zasto je u Bosni ovako kako jeste, svako stran nam soli pamet, nasa logika je nelogicna pa sve sto strani elementi kazu mi to vjerujemo kao istinu. Tu se posebno osvrcem na Srbe i Hrvate a i djelomicno i Bosnjake jer vjeruju svemu osim svome.
:thumbup:
U boldanom je suština "bošnjačke" ili "bosanske" podrške Rusima.
Inače, malo ti je ovdje Bosanaca jer im svako malo izleti po neko "videli" "primetili" itd...
Stvarno ih ima pravo puno na ovom forumu ali I na hrvatskim forumima jos vise. Jesu li oni placeni za ovo ili rade volonterski nemam pojma ali uzalud im je trud jer se sami odaju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19077 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

daće rusi i plina i guze i pitaće trebal još
mirsek

#19078 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

lajkujMe wrote:Ja skroz podupirem ove Ukrajince, stavite se u njihovu poziciju, dodje jedna Srbija (ala Rusija) pokaze prstom na RS i kaze e ovo je sad nase a nas Bosance (ala Ukrajince) deklarisu kao naciste zato sto branimo svoje?

Padom vlade ma kako god vi nazvali taj pad nije uzrukovao rat, niti je bilo protjerivanja ili ubijanja tkz novo rusa, nego koji dan kasnije dodje Rusija i kaze kao prvo mi uzimamo Krim, tu su Ukrajinci bili mirni jer hebiga nece da se zajebavaju s Rusima, onda neke ko fol paravojne formacije koje su super duper naoruzane odjednom poceli da kruze Krimom i Jugoistocnom Ukrajinom i tu Ukrajinci sute, onda odjednom bruka helikoptera i tenkova u Krimu opet sute. Ovi Rusi-Novo Rusi se naljutili na izostanak nasilne reakcije i napadnu kasarne i vojne ciljeve na Krimu i u Istoku Ukrajine, i tu pogine pokoji Ukrajinac koji su imali naredbu da ni pod koju cijenu ne pucaju sto i na kraju nisu ali svijedno poginu odredjen broj Ukrajinaca.

Eh onda ovi na istoku proglasise svoju zemlju, a Krim se pripojio Rusiji bez ispaljenog metka s Ukrajinske strane. Onda se Ukrajinci digose ko malo i bivaju degenisani od strane sve bolje naoruzane separatisticke vojske. Ukrajinski narod hoce nece nisu sigurni sta ce jer narod ne zna tacno da li su oni Ukrajinci ili su ipak Rusi poslije stoljeca i stoljeca brainwashinga.
I onda poslije pocetnih pobjeda separatista Ukrajinci sve vise se bore protiv paravojnih formacija koji u svojim redovima imaju placenike tipa cetnika i cecena. Onda jos obore putnicki avion i kazu eh jebiga nismo mi. A istovremeno Rusi uveliko sire propagandu i nazivaju Ukrajince nacistima a usput salju nekoliko stotina tenkova, PVO sistema, raznog oruzja i sta sve ne i jos salju trenutno svoju vojsku da podpomogne "jadnim" novo rusima koji ispade i nemaju bas puno podrske u samoj Ukrajini.

A u medjuvremenu Bosanci u BIH od lazi naprave istinu, i najednostavniju istinu dokazanu proglase kao laz i kuju razne teorije zavjere da ti se glava zamuti od fantazija Bosanca jer eto sve je istina osim same istine.

Iz ovog slucaja znamo zasto je u Bosni ovako kako jeste, svako stran nam soli pamet, nasa logika je nelogicna pa sve sto strani elementi kazu mi to vjerujemo kao istinu. Tu se posebno osvrcem na Srbe i Hrvate a i djelomicno i Bosnjake jer vjeruju svemu osim svome.

Takodjer podupirem Iran i S.Koreju koje rade ili imaju Nuklearke jer iz ovog se moze vidjeti kako mali kao sto je Ukrajina ili BIH nemaju sanse protiv velikih, jer veliki koriste sve metode, nekad prije 1000 godina kraljevi su slali vojske da uzmu zemlju, danas predsjednici koriste rijeci i medije da bi uvjerili drugu naciju da nisu ta i ta nacija nego da su "nasi", i istim metodama uvjeravaju druge da nije u toku agresija nego ko fol pobuna. Isto kao sto je Medjunarodni sud prevaren od strane cetnika da je u BIH bio gradjanski rat samo tako sto su vojnici JNA stavili ambleme VRS preko petokrake.

Male zemlje.... svim silama se naoruzajte Nuklearnim Bombama jer jedino tako se mozete spasiti od USA, Rusije, Kine, EU i slicnih.
Sve bi to bilo lijepo da nisi stvari prilagodio svojoj prici.
Ovdje ti je bio slucaj kao kad bi npr. rusija koja je u globalno-politickom sukobu sa francuskom podrzala proteste u politicki krhkoj belgiji od strane malobrojnih belgijskih neonacista da se pucem srusi legalna vlada sa neutralnim premijerom i postavi proruska hunta i onda francuska pripoji sebi neki strateski vazan dio belgije koji je frankofilski nastrojen jer je ustavni poredak otisao u kurac.
Onda jos jedan dio belgije gdje su frankofili vecina zeli autonomiju i eventualno pripajanje francuskoj jer ne zele biti u toj novoj rusko-dirigovanoj belgiji.
Na cijoj bi strani ti bio, ruskoj ili francuskoj ?
Last edited by mirsek on 27/08/2014 21:54, edited 2 times in total.
exliberal-ex

#19079 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Meni jedna stvar ovdje nije jasna a to je vasa pristrasnost jednoj ili drugoj strani

Dali je Rusija upetljana u ovu "narodnu pobunu"...I te kako od slanja I finansiranja profesionalaca do diretkne vojne podrske

Dali je Amerika upetljana u ove "demokratske promjene"...I te kako od direktne finansijske pomoci do pomoci u naoruzanju i savjetima...

a vrli forumasi se ubise u dokazivanju da je jedna strana krivlja od druge...sve su to ista govna koja ce hajrovat na kraju a sirotinja ce ostavit kosti po stepama i kojekakvim vukojebinama...pa pogledajte nas rat, ko je nakraju najebo a ko je hajrovao....i opet to nije dovoljno jos uvijek se srbi busaju svojim kurcevim srpstvom, bosnjaci svojim navodnim vlasnistvom nad bosnom a hrvati...oni su na braniku krscanstva.....e balkane moj... :( :( :(
tnnt

#19080 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

mirsek wrote: Sve bi to bilo lijepo da nisi stvari prilagodio svojoj prici.
Ovdje ti je bio slucaj kao kad bi npr. rusija koja je u globalno-politickom sukobu sa francuskom podrzala proteste u politicki krhkoj belgiji od strane belgijskih neonacista da se pucem srusi legalna vlada sa neutralnim premijerom i postavi proruska hunta i onda francuska pripoji sebi neki strateski vazan dio belgije koji je frankofilski nastrojen jer je ustavni poredak otisao u kurac.
Onda jos jedan dio belgije gdje su frankofili vecina zeli autonomiju i eventualno pripajanje francuskoj jer ne zele biti u toj novoj rusko-dirigovanoj belgiji.
ti si sve prilagodio svojoj priči
pravi slučaj bi bio da je srušena korumpirana vlast u zemlji koja stagnira u svakom pogledu, ajmo reči da su dali
Rusi podršku tome, novi izbori su donijeli novu vlast ali frankofili se dižu, a i Francuska im u tome
daje punu potporu, da bi se pripojili Francuskoj, otvoren separatizam kojima je samo povod bio
rušenje jedne korumpirane vlasti, čiji je presjednik srao u zlatnom wc-u dok narod gladuje
mirsek

#19081 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

exliberal-ex wrote:Meni jedna stvar ovdje nije jasna a to je vasa pristrasnost jednoj ili drugoj strani

Dali je Rusija upetljana u ovu "narodnu pobunu"...I te kako od slanja I finansiranja profesionalaca do diretkne vojne podrske

Dali je Amerika upetljana u ove "demokratske promjene"...I te kako od direktne finansijske pomoci do pomoci u naoruzanju i savjetima...

a vrli forumasi se ubise u dokazivanju da je jedna strana krivlja od druge...sve su to ista govna koja ce hajrovat na kraju a sirotinja ce ostavit kosti po stepama i kojekakvim vukojebinama...pa pogledajte nas rat, ko je nakraju najebo a ko je hajrovao....i opet to nije dovoljno jos uvijek se srbi busaju svojim kurcevim srpstvom, bosnjaci svojim navodnim vlasnistvom nad bosnom a hrvati...oni su na braniku krscanstva.....e balkane moj... :( :( :(
Ako su se kod nas sunarodnjaci odrekli prava vlasnistva nad cijelom Bosnom ne mora znaciti da tako trebaju i Bosnjaci da urade.
Last edited by mirsek on 27/08/2014 22:05, edited 1 time in total.
Avetinho

#19082 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Ludjak iz Kremlja, plavokosi jebac s pilecom glavom. Boze budale. Sta li misli, cemu li se nada. Berlinski zid je davno pao. Ludjak samo zeli sto brzu ekspanziju NATO na vlastitoj granici. Pojesce ga Rusi zivog, kad opet pocnu korijenje jesti.
lajkujMe

#19083 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Po meni Putin i Rusi su kao ne sigurno dijete. EU se prosirila njihove granice i to im znak da NATO hoce Rusiju pod svojim nogama. Po meni od svih desavanja u istocnom bloku europe jedina opasnost po Ruse dosad je bio raketni stit amerikanaca. Sva ostala zbivanja do Ukrajinske krize su isla na dobrobit Rusije jer im je EU glavni trgovinski partner jaca EU je znacila jacu Rusiju. Ali jok nesigurno dijete s 5000 nuklearki se uplasilo od manjeg djeteta.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Kaligula I

#19084 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cOmEHiddzw [/youtube]

...ovo je rasulo u pravom smislu riječi...sve se raspada; od granice do zastave...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19085 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

putin je američki čovjek
Challenger__

#19086 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:lol:

A Obuma iranski.
tandmand

#19087 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Ukrajina je dobila nezavisnost 1991.god. Da je Rusiji do otimanja teritorije to bi uradili desetljecima prije ove krize.
Zasto su uzeli Krim bas sada? Sta su cekali tolike godine rusofoni u nezavisnoj Ukrajini, zasto je izbila pobuna na istoku bas sada?
Paralele sa Balkanom treba izbjegavati jer Ukrajina sasvim druga prica i ide skupa sa Sirijom, Irakom, Iranom ...
Ali ako mislimo bar malo porediti Bosnu i Ukrajinu, biti ce uporedivo tek kada EU, USA, NATO ponudi BiH ono sto je Ukrajini i kad Srbija ponudi BiH ono sto je Rusija Ukrajini.
Da se podsjetimo, sve je bilo u redu dok nisu pocele pristizati ponude od EU, USA, NATO.

21. studenoga 2013. - Predsjednik Viktor Janukovič objavljuje da odustaje od najavljenog potpisivanja trgovinskog sporazuma s Europskom unijom te da će u zamjenu državu približiti Rusiji. Reakcije u dijelu javnosti koji podupire oporbu su burne. U središtu Kijeva u večernjim satima okuplja se nekoliko stotina prosvjednika. Istoga dana parlament odbija zakonski prijedlog kojim bi se zatvorenoj bivšoj premijerki Juliji Timošenko omogućilo napuštanje zemlje radi liječenja.
17. prosinca 2013. - Ruski predsjednik Vladimir Putin objavljuje da Moskva namjerava financijski pomoći Ukrajini kroz kupnju njezinih državnih obveznica vrijednih 15 milijardi američkih dolara te smanjenje nabavne cijene ruskog prirodnog plina za 30-ak posto. Istovremeno, i Putin i Janukovič tvrde da iza ove pomoći ne stoje nikakvi posebni uvjeti te da Ukrajina, ako neće, ne mora pristupiti ruskom slobodnotrgovinskom paktu.
Last edited by tandmand on 27/08/2014 22:15, edited 1 time in total.
tnnt

#19088 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Simurg wrote:
sanjin_1 wrote:
U boldanom je suština "bošnjačke" ili "bosanske" podrške Rusima.
Inače, malo ti je ovdje Bosanaca jer im svako malo izleti po neko "videli" "primetili" itd...
Suština je u tome da ovi kojima "svako malo izleti "videli" "primetili" itd..." ustvari prezentira stavove kakve bi trebali zastupati Bošnjaci,muslimani,Bosanci i Hercegovci a ovi "Bošnjaci","muslimani","Bosanci i Hercegovci" zastupaju stavove koje bi trebali zastupati u CIA-i i najkonzervativnijim američkim krugovima.
Obzirom da ovdje ipak ima stvarnih Bošnjaka,muslimana,Bosanaca i Hercegovaca,kratko ću prezentirati stav koji mi stvarni zastupamo.Mi smo za saradnju Ukrajine i Rusije na svim poljima i zastupamo mir i koegzitenciju izmedju ta dva naroda.Mislimo da Ukrajina ne bi trebala ići u NATO i EU prije Rusije već kao nezavisna država saradjivati jednako i sa EU i sa NATO-m i sa svim drugim zemljama.Ako ipak hoće da zatvore kapiju prema Rusiji a potpuno je otvore prema EU i NATO-u, onda Krim ima pravo na samoopredjeljenje a i stanovništvo istoka Ukrajine ima pravo na definisanje svog statusa u novonastalim okolnostima. Takodjer vrijedi i za BiH,ako bi većina iz BiH htjela da se priključi Srbiji,Hrvatskoj,Crnoj Gori,Turskoj,Austriji i sl. onda ovi koji neće imaju pravo na definisanje svog novog statusa u takvoj situaciji.ENDE
zaboravio si nadodati kao u slučaju Krima i Donetska, da separatisti trebaju uzeti oružje u ruke a da susjedna zemlja
treba poslati vojsku u tu zemlju da bi osigurala referendum oružjem :-)
taj separatizam ili odvajanje je jako lijep na papiru i kako si ga prezentirao
međutim ti zagovaraš desetke krvavih ratova u Europi i šire, jer to će dovesti u 90% slučajeva do rata
zašto ste vi ratovali na Kosovu?
pa naravno da nedate da vam se dio države odcjepi, mada je tamo 70% Albanaca bilo
Last edited by tnnt on 27/08/2014 22:16, edited 2 times in total.
Renta

#19089 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:
animus wrote:Moras razlikovati razloge pobune I sta se hoce pobunom. Ne moze se traziti cijepanje drzave I prikljucivanje drugoj jer je to izdaja I protivustavno a pogotovo kad iz druge drzave dodje vojska da to podrzi onda je I agresija. Rusima nikad dovoljno pameti. Oni ce ga ovdje svakako najvise popusiti kako god da se zavrsi.
SAD su pučem prekrojile izbornu volju građana Ukrajine. Podržali su naoružanu manjinu, njih 5 do 10 hiljada ekstremista koji su preoteli Majdan. Instalirale su vladu po svom nahođenju. Tu vladu ne pordržava jako mnogo građana Ukrajine i to je korijen današnjih problema.

Samo jedna strana medalje. Uzimaš ono što ti potkrijepljuje priču.
Svjesno ili iz neznanja zanemaruješ da je ukrajincima pun k...c lošeg života, 20-godišnje korupcije, nepotizma, plesa s Rusijom "u istom kolu" i nakon pada Berlinskom zida i dalje u istočnom bloku kao autistička Bjelorusija. Da su se Ukrajinci zaželjeli boljeg života kojeg vide u EU (odlični primjeri baltičke države, Poljska, Češka, Slovačka), što podrazumijeva konačno odvajanje od "Ruske sise".

E vidiš, TO Rusija i Putin ne dopuštaju i to je istinski razlog ove vojne agresije i sukoba.
Last edited by Renta on 27/08/2014 22:17, edited 1 time in total.
Challenger__

#19090 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

To je priča za IQ sobne temperature. Ne, hvala.
Avetinho

#19091 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:putin je američki čovjek
To sam ja davno tvrdio. Putinko cini sve u njegovoj moci da mu se NATO sto prije "zblizi" na ruskoj granici.
mirsek

#19092 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

japin_mutapi wrote:putin je američki čovjek
Apsolutno. :oops:

Renta

#19093 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:To je priča za IQ sobne temperature. Ne, hvala.
Ja sam zaista uvjeren da si ti za doprinos na ovoj temi od nekoga poslan po zadatku i financiran po učinku izmanipuliranog naroda.

Drugim riječima, prodao si se.
mirsek

#19094 Re: Odg: Ukrajina

Post by mirsek »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:
animus wrote:Moras razlikovati razloge pobune I sta se hoce pobunom. Ne moze se traziti cijepanje drzave I prikljucivanje drugoj jer je to izdaja I protivustavno a pogotovo kad iz druge drzave dodje vojska da to podrzi onda je I agresija. Rusima nikad dovoljno pameti. Oni ce ga ovdje svakako najvise popusiti kako god da se zavrsi.
SAD su pučem prekrojile izbornu volju građana Ukrajine. Podržali su naoružanu manjinu, njih 5 do 10 hiljada ekstremista koji su preoteli Majdan. Instalirale su vladu po svom nahođenju. Tu vladu ne pordržava jako mnogo građana Ukrajine i to je korijen današnjih problema.

Samo jedna strana medalje. Uzimaš ono što ti potkrijepljuje priču.
Svjesno ili iz neznanja zanemaruješ da je ukrajincima pun k...c lošeg života, 20-godišnje korupcije, nepotizma, plesa s Rusijom "u istom kolu" i nakon pada Berlinskom zida i dalje u istočnom bloku kao autistička Bjelorusija. Da su se Ukrajinci zaželjeli boljeg života kojeg vide u EU (odlični primjeri baltičke države, Poljska, Češka, Slovačka), što podrazumijeva konačno odvajanje od "Ruske sise".

E vidiš, TO Rusija i Putin ne dopuštaju i to je istinski razlog ove vojne agresije i sukoba.
IMAŠ IZBORE pa proberi kandidata koji ti omogucava EU i odvajanje od ruske dojke.
Ovdje ipak nije bio takav slucaj. :thumbup:
Danguba

#19095 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Avetinho wrote:Ludjak iz Kremlja, plavokosi jebac s pilecom glavom. Boze budale. Sta li misli, cemu li se nada. Berlinski zid je davno pao. Ludjak samo zeli sto brzu ekspanziju NATO na vlastitoj granici. Pojesce ga Rusi zivog, kad opet pocnu korijenje jesti.
...mislim da ce ovaj put da se nacekaju americkog zita. :D
Kikibombona

#19096 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

animus wrote:Rusi otvoreno krenuli u otvorenu agresiju na Ukrajinu. Sada treba mjenjati strategiju I povuci se na bolje pozicije te partizanski udarat po pozadini a istovremeno se pokusati ubacivati I u Rusiju I praviti diverzije. Ode ovo sve u pi... materinu izgleda. Ovo b sad trebalo ujediniti sve Ukrajince u borbi protiv agresora. Mogla bi ova borba potrajati godinama. Rusiji zelim novi Afganistan u Ukrajini a takodjer I otvaranje novih zarista na njihovom tlu.
Nisu otvoreno, ali jesu prikriveno. Sa verbalne podrske presli na konkretne akcije. Ocigledno su procijenili da ce male grupice i pomoc u naoruzanju biti dovoljni. To je za njih idealno. Da su usli kao u Gruziju suocili bi se sa teskim sankcijama. Ovako ce biti pojeo vuk magarca.

Prognozirao sam slom prorusa ako se Rusi ne umijesaju. Sada kada su se ocigledno umijesali, prozapadnjaci nemaju sanse za pobjedu. Rusija ocigledno ne zeli poraz prorusa. Sudjelovat ce koliko je potrebno da do poraza ne dodje.

Ukrajina je ekonomski posrnula, veliki broj stanovnika ne gleda blagonaklono na prozapadnjake, tako da se pregovori namecu kao jedina realna opcija.

Dakle, nema sanse da se Ukrajinci ujedine. Motiv za rat protiv prorusa je nikakav kod vecine Ukrajinaca. O diverzijama u Rusiji mogu samo sanjati. Satrali bi ih Rusi kao Gruziju dok reknes keks.

Ovaj rat nece dugo potrajati, sasvim sigurno.
Kaligula I

#19097 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...jedno od mogućih rješenja za cjelovitu Ukrajinu...
tnnt

#19098 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Simurg wrote:
Hvala što ste dodali Vi. Dakle,naravno da mislim da trebaju uzeti oružje u ruke i od susjedne zemlje,jer se susjedi trebaju poštovati,a svoje dostojanstvo braniti i atomskim oružjem ako ih niko nije pitao a priključuje se ovome ili onome bez saglasnosti svojih gradjana.
Pusti mi tu propagandu, "separatizam","iredenta","kontrarevolucija" i slične gluposti.Niko nije majmun.Pitaj svoje gradjane šta žele i ko želi a ko ne želi pa tek onda donosi strateške odluke. :run:
tko su ti građani?
svaka država održava referendum o priključenju u EU, misliš na te građane koji bi se trebali demokratski izjasniti
po tom pitanju?
ili misliš na Rusku manjinu koja bi trebala odlučivati o sudbini večine građana Ukrajine?
samo ne razumijem vas Srbe, uzgubili ste Kosovo pa vi bi prvi trebali biti protiv separatizma
međutim ispadate licemjerni i jalni , u stilu kad smo mi popušili neka i drugi popuše :-)
Challenger__

#19099 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Ovaj rat nece dugo potrajati, sasvim sigurno.
Revizionisto.

:-D
mirsek

#19100 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

tnnt wrote:
Simurg wrote:
Hvala što ste dodali Vi. Dakle,naravno da mislim da trebaju uzeti oružje u ruke i od susjedne zemlje,jer se susjedi trebaju poštovati,a svoje dostojanstvo braniti i atomskim oružjem ako ih niko nije pitao a priključuje se ovome ili onome bez saglasnosti svojih gradjana.
Pusti mi tu propagandu, "separatizam","iredenta","kontrarevolucija" i slične gluposti.Niko nije majmun.Pitaj svoje gradjane šta žele i ko želi a ko ne želi pa tek onda donosi strateške odluke. :run:
tko su ti građani?
svaka država održava referendum o priključenju u EU, misliš na te građane koji bi se trebali demokratski izjasniti
po tom pitanju?
ili misliš na Rusku manjinu koja bi trebala odlučivati o sudbini večine građana Ukrajine?
samo ne razumijem vas Srbe, uzgubili ste Kosovo pa vi bi prvi trebali biti protiv separatizma
međutim ispadate licemjerni i jalni , u stilu kad smo mi popušili neka i drugi popuše :-)
Da ponovim , imas IZBORE pa tu IZBORI VECINU za sta god hoces.
Volja naroda, demokratija kaj ne ? 8-)
Post Reply