JavierBosnia wrote:
Sta je isto tako ogranicenje negdje 60, on vozi 30 jel i misli da je ispravno? Nije!
Mozda zakonski nije regulisano, ali ispravno nije!
Svakako da ovo predstavlja problem, ali valjda bismo prvo trebali urediti druge stavke koje su dosta izraženije, pa rješavati problem po problem?
Dao sam primjer vožnje Zenica - Brod, gdje nisam imao veći broj takvih. Problem koji mi uvijek bude prisutan, jestu kamioni koji bez imalo osjećaja prave kilomentarske kolone i nikada se ne bi pomjerili u stranu, a da ne kažem stali. Problem su oni koji juricaju, pa me primoraju da kočim kada se ubace ispred mene. Problem su oni koji pretiču na nepreglednim mjestima, preko pune i slično. Takvih je dosta više od onih koje spominjemo ovdje.
Često mi se zna desiti da na dionicama na kojima znam za ludo preticanje smanjim brzinu na 70km/h, posebno u slučajevima kada nema nikoga ispred mene (a većinom nema ni iza

) jer vozači iz suprotnog smijera mahnito pretiču, i to nemalo puta jedan za drugim, gdje me prisiljavaju da još više snizim brzinu.
Treba pričati i rješavati probleme, ali po prioritetu.
Da je barem zakon o sprječavanju pravljenja kolone i organe reda koji to provode. Pa prodisali bismo svi, pa i oni sporači koji se boje preticati takve.