Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
JavierBosnia

#19051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Travnički Noćni Šetač wrote:
un1ted wrote: Ukoliko neko vozi tačno po ograničenju, zaista ne vidim problem.
Ne vidi niko tu problem...
Kako ne vidi, pa vidi ovaj decko. Zasto voziti po ogranicenju kad mozes debelo ispod njega i to da te je kazne, a jos nerviras raju iza sebe

Tako je roki, nece tebi niko govorit koliko ces ti vozit
Je.bo znakove ha ya
shheff

#19052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shheff »

Propali samo svi kao društvo i ljudi, i sve što se dešava mi smo krivi, pa tako i za nikakve ceste. Uz potez od Mostara do Broda koji je ekstremno opterecen, tu je problem koji se ni ne spominje, Doboj-Tuzla koji treba podhitno rijesiti, jer je to ogroman kanton po broju stanovnika i povezanosti prema Sa, BL Ze Mo. Pa ono je uzas, tamo nakon puta od 230km imam završnih 65km od Doboja do Tz, ludnica i najgore na sve loše ceste, sa jedne strane iskopleksirani idioti a sa druge radar u divljni na jedinoj ravnici od 2km da puni budžet
Last edited by shheff on 10/12/2018 15:24, edited 1 time in total.
Naslovnica

#19053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

JavierBosnia wrote:Slazem se druze s vecinom.
Ali kako nije problem lik koji vozi 50, a predvidjeno 80, pa cak i 90

Sta je isto tako ogranicenje negdje 60, on vozi 30 jel i misli da je ispravno? Nije!
Mozda zakonski nije regulisano, ali ispravno nije!

Niko ga ne tjera da glumi Sumahera i vozi 120, to svakako nije ispravno.
Ali sto glumi penzionera koij i ne vidi i ne cuje? Ako je propisano 80, idi 70, 75,80, 85
Tamo gdje je 50, idi 45,50,55.
:thumbup:
kakaljin

#19054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Voznja 10% plus minus od ogranicenja nije problem i tako i treba voziti da nikome ne smetas i da se niko ne ugrozava,

ali sto ovaj zagovara voznju od 50 gdje je ograncenje 80 je ugrozavanje saobracaja
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#19055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

JavierBosnia wrote: Sta je isto tako ogranicenje negdje 60, on vozi 30 jel i misli da je ispravno? Nije!
Svakako da ovo predstavlja problem, ali valjda bismo prvo trebali urediti druge stavke koje su dosta izraženije, pa rješavati problem po problem?

Dao sam primjer vožnje Zenica - Brod, gdje nisam imao veći broj takvih. Problem koji mi uvijek bude prisutan, jestu kamioni koji bez imalo osjećaja prave kilomentarske kolone i nikada se ne bi pomjerili u stranu, a da ne kažem stali. Problem su oni koji juricaju, pa me primoraju da kočim kada se ubace ispred mene. Problem su oni koji pretiču na nepreglednim mjestima, preko pune i slično. Takvih je dosta više od onih koje spominjemo ovdje.

Često mi se zna desiti da na dionicama na kojima znam za ludo preticanje smanjim brzinu na 70km/h, posebno u slučajevima kada nema nikoga ispred mene (a većinom nema ni iza :D) jer vozači iz suprotnog smijera mahnito pretiču, i to nemalo puta jedan za drugim, gdje me prisiljavaju da još više snizim brzinu.

Treba pričati i rješavati probleme, ali po prioritetu.

Da je barem zakon o sprječavanju pravljenja kolone i organe reda koji to provode. Pa prodisali bismo svi, pa i oni sporači koji se boje preticati takve.
Naslovnica

#19056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ovo je tip onih vozača koji ne daju žmigavac kada izlaze iz kružnog toka. Zašto bi, ne postoji kazna za to, zar ne?!
A to što neko čeka na ulasku u kružni, jebe se njega, nije likov problem
djkurt

#19057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

JavierBosnia wrote:
djkurt wrote:
Throttle wrote:A možda je i ozbiljan :mrgreen:
Mrtav ozbiljan, što je vama šega, šta ću vam ja, zato nam i jest ovako kako jest u Bosni.

Kao što rekoh nekoliko postova prije nema dijaloga, nego pravilo većine a ostale ko hebe ionako ne znaju ništa jer je većina rekla da ne zna. Koji ste vi pacijenti majko draga. Zato mi i jest drago što vjerojatno većina vas živi u BiH i što svakodnevno se susrećete s ovakvim problemima i što vam to smeta. Pod većina mislim na vas ovdje koji ne želite da razumijete šta zapravo čitavo vrijeme govorim već se laćete raznoraznih atributa i pridjeva prilikom pokušaja odbraniti svoj stav. Najlakše je nekoga napasti, problem je kad taj neko uzvrati istom mjerom. He he he he sretno vam daljnje nerviranje na BH putevima. Predlažem vam da sledeći put nekoga ko vozi 50 na sat izvučete iz auta te ga dobrano izmlatite na pravi bosanski način, ta ćeš ti klempo jedan vozit ovdje 50 kad more 80. Pravi "Bosanci" to tako rade, zar ne. A ja ću i dalje da vozim i smijem vam se.
Nije kad moze 80, vec kad TREBA 80.
Ono moze i 150 ako hoces i ako znas.
Kad naucis razliku onda se vrati ovdje.
Sto se mene tice izadji pa ga guraj
Ja te zaobidjem na prvom pravcu
A ti se smiji dok se ne upisas
Duhovit si nema govora.
djkurt

#19058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

JavierBosnia wrote:
Kako ne vidi, pa vidi ovaj decko. Zasto voziti po ogranicenju kad mozes debelo ispod njega i to da te je kazne, a jos nerviras raju iza sebe

Tako je roki, nece tebi niko govorit koliko ces ti vozit
Je.bo znakove ha ya
Nigjde ja u Bosni nisam još vidio znak da je minimalna ograničena brzina definisana. tebi se priviđa očigledno. A boga mi nisam ni u zakonima pročitao da je definisana ota minimalna brzina o kojoj vi ovdje trubite, nego nako odokativno, a to odokativno se mijenja od osobe do osobe.
djkurt

#19059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

Naslovnica wrote:Ovo je tip onih vozača koji ne daju žmigavac kada izlaze iz kružnog toka. Zašto bi, ne postoji kazna za to, zar ne?!
A ti si tipš vozača koji se sjeti famelije svim drugim vozačima koji ne poštuju imaginarna pravila saobraćaja. Klasičan primjer bosančerosa, ono bi uvodilo pravila kako ono misli da treba jer đe će onaj tam klempo znat on to zna najbolje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

ako na cesti sa dozvoljenom brzinom od 80 kmh vozis 50-60kmh ili imaš problem sa vozilom ili sa mozgom... ako ti je do razgledanja ima i biciklo, pješke, autobus, voz...
Travnički Noćni Šetač

#19061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

un1ted wrote:
JavierBosnia wrote: Sta je isto tako ogranicenje negdje 60, on vozi 30 jel i misli da je ispravno? Nije!
Svakako da ovo predstavlja problem, ali valjda bismo prvo trebali urediti druge stavke koje su dosta izraženije, pa rješavati problem po problem?

Dao sam primjer vožnje Zenica - Brod, gdje nisam imao veći broj takvih. Problem koji mi uvijek bude prisutan, jestu kamioni koji bez imalo osjećaja prave kilomentarske kolone i nikada se ne bi pomjerili u stranu, a da ne kažem stali. Problem su oni koji juricaju, pa me primoraju da kočim kada se ubace ispred mene. Problem su oni koji pretiču na nepreglednim mjestima, preko pune i slično. Takvih je dosta više od onih koje spominjemo ovdje.

Često mi se zna desiti da na dionicama na kojima znam za ludo preticanje smanjim brzinu na 70km/h, posebno u slučajevima kada nema nikoga ispred mene (a većinom nema ni iza :D) jer vozači iz suprotnog smijera mahnito pretiču, i to nemalo puta jedan za drugim, gdje me prisiljavaju da još više snizim brzinu.

Treba pričati i rješavati probleme, ali po prioritetu.

Da je barem zakon o sprječavanju pravljenja kolone i organe reda koji to provode. Pa prodisali bismo svi, pa i oni sporači koji se boje preticati takve.
Provođenje Zakona i jeste osnovni problem... i sklanjanje kamiona radi propustanja kolone je propisano, i držanje odstojanja da se može lakše preticati jedan po jedan jer je ionako kolonu zabranje preticati je propisano, i vožnja kojom se ne ometa saobraćaj je propisana i prilagođavanje vožnje uslovima saobraćaja je propisano... ali provođenje Zakona je osnovni problem... i onda na to slabo provođenje Zakona imamo osobe koje kazu nije propisano jer vidiš da se ne provodi jel iko ikad kažnjen i tako dalje a to nije ista stvar...
djkurt

#19062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

Ajde malo smirite te strasti i odgovorite na moje jednostavno pitanje: Zašto je problem definisati minimalnu brzinu na cestama u BiH (ograničimo se samo na magistralne)? Pa kad definišemo taj problem da vifdimo kako se može riješiti. Ova vaša spika ne znaš ti, nemaš pojma, ne daješ žmigavac i to vam je bezveze i ne vodi ničemu osim začatavanju teme.
djkurt

#19063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

un1ted wrote:Malo mi je čudna vaša rasprava. Pitam se koliko puta vozite nekom dionicom kada pominjete ograničenja?

Evo recimo M17 od Zenice pa do Broda u zavisnosti od sezone, prelazim par puta mjesečno. Da li možete nabrojati više od tri poteza na kojima su ograničenja, prema vašem mišljenju pogrešno postavljena, te argumentovati zašto? Posebno u zimskom periodu.

Da Vas upitam, je li isto 110km/h ograničenja u Kaknju na AP bezveze? Je li na tom potezu Vi, pravnici i poštivaoci Zakona smanjite brzinu?

Ja vam mogu reći neovisno koji automobil vozite, niti jedan potez ove ceste nije predviđen za sigurno saobraćanje brzinom većom od 80km/h. Uzimate u obzir auta, a zaboravljate stanje ceste, frekventnost, prosjecnu starost vozila ostalih ucesnika, kao i blizinu naselja.

Ukoliko neko vozi tačno po ograničenju, zaista ne vidim problem. Da li i vani vozite 10% više od ograničenja?

Ukoliko neko vozi 60km/h a ograničenje 80km/h koji zakon kaže da je to ugrožavanje drugih, ili usporavanje saobraćaja? Pričamo o magistralnim putevima.

Toliko problema u saobraćaju, a vi se zavezali za brzinu koja je nešto niža od od one koja je navedena na znaku. Pa na prste jedne ruke mogu nabrojati broj vozila na potezu Zenica - Brod u zadnjoj voznji koji su "odokativnom" metodom označeni kao "sporaći".

Kako se nikada ne desi rasprava u kojoj se skrece paznja na gomile kamiona koji prave kolone, ili organe reda koji vrebaju na prvoj lokaciji za preticanje ukoliko prije toga to nije bilo moguce?

Najlakše je prdekati po forumu i izbacivati frustracije cjelokupnom situacijom u državi. Pobogu, najveći problem su ljudi koji voze 20km/h ispod maksimalnog ograničenja, pa valjda od njih treba krenuti.
Ja sam taj putni pravac i naveo kao primjer nebuloznosti vožnje 80KM/h bez obzira na ograničenje brzine, jer ti realno možeš voziti 80KM/h samo jednim malim dijelom tog puta a dva su razloga za to najveća naseljena mjesta i pohabana cesta. Tako da u stvari ovaj hipotetički vozač koji konstantno vozi 50KM/h u stvari je najmanji problem.
djkurt

#19064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by djkurt »

djkurt wrote:Ajde malo smirite te strasti i odgovorite na moje jednostavno pitanje: Zašto je problem definisati minimalnu brzinu na cestama u BiH (ograničimo se samo na magistralne)? Pa kad definišemo taj problem da vifdimo kako se može riješiti. Ova vaša spika ne znaš ti, nemaš pojma, ne daješ žmigavac i to vam je bezveze i ne vodi ničemu osim začatavanju teme.
Tišina, muk, ništa. Ccccccc!!!!
Naslovnica

#19065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

djkurt wrote:
Naslovnica wrote:Ovo je tip onih vozača koji ne daju žmigavac kada izlaze iz kružnog toka. Zašto bi, ne postoji kazna za to, zar ne?!
A ti si tipš vozača koji se sjeti famelije svim drugim vozačima koji ne poštuju imaginarna pravila saobraćaja. Klasičan primjer bosančerosa, ono bi uvodilo pravila kako ono misli da treba jer đe će onaj tam klempo znat on to zna najbolje.
Znači, ne daješ žmigavac? :lol:
drug_profi

#19066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

djkurt wrote:
djkurt wrote:Ajde malo smirite te strasti i odgovorite na moje jednostavno pitanje: Zašto je problem definisati minimalnu brzinu na cestama u BiH (ograničimo se samo na magistralne)? Pa kad definišemo taj problem da vifdimo kako se može riješiti. Ova vaša spika ne znaš ti, nemaš pojma, ne daješ žmigavac i to vam je bezveze i ne vodi ničemu osim začatavanju teme.
Tišina, muk, ništa. Ccccccc!!!!
Ko će s tobom išta pričati kad ti ne znaš da čitaš šta piše.

ne može se dati minimalna brzina jer ona ovisi od 100 faktora za svaki dio posebno.
Zato fino postoje dva-tri clana zakona koja propisuju eticnu voznju i propisuju i kazne za ometanje saobracaja i drugih ucesnika u saobracaju.
A ti sad mantraj kako niko nije kaznjen.
Nije tvoje da znas jel kaznjen. Tvoje je da postujes propis koji je jasan.
Travnički Noćni Šetač

#19067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

drug_profi wrote: Ko će s tobom išta pričati kad ti ne znaš da čitaš šta piše.

ne može se dati minimalna brzina jer ona ovisi od 100 faktora za svaki dio posebno.
Zato fino postoje dva-tri clana zakona koja propisuju eticnu voznju i propisuju i kazne za ometanje saobracaja i drugih ucesnika u saobracaju.
A ti sad mantraj kako niko nije kaznjen.
Nije tvoje da znas jel kaznjen. Tvoje je da postujes propis koji je jasan.
Ma pusti ba trola ... Dovoljno ti je da pročitaš da se on raspravlja oko stvari koju niko nije rekao ovdje:
djkurt wrote: Ja sam taj putni pravac i naveo kao primjer nebuloznosti vožnje 80KM/h bez obzira na ograničenje brzine, .
Ovo nikad niko nije rekao vidiš da nas sviju pokušava zavlačiti...
Bakir1

#19068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Tako jedan neki dan jebe kolonu citavu a na vrhu te kolone tik iza njega kamiondzija koji je poludio, tipa ppk pelja 50 kamion krene preticati a ovaj po gasu. Traje to od zepca do Maglaja, u Maglaju semafor crveno, kamiondzija predje ispred i kroz zatvoren prozor disciplinski samar :mrgreen:
Smota nas pravnik desno trese se ko jermenija, ja nastavio za kamionom kadli ispred Doboja stize policija i zaustavlja kamion. Meni ne bi mrsko stanem i ja, policajac kaze sta ti hoces reko da vidim gumu :mrgreen:
Oni na kamiondziju a ja se tu ubacim da kazem da sam svo vrijeme bio iza njega i da cu svjedociti da se to nije desilo.
Poenta je za ove koji imaju pravo da ima nešto sto se zove solidarnost protiv ppk koji jebu sve druge ljude oko sebe.
shheff

#19069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shheff »

Svaka cast, sto si svjedocio za covjeka, sve je do nas.
Bakir1

#19070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Normalno da je do nas, uvijek ce biti onih sto misle da su centar svijeta a uvijek ce biti onih sto ce ih vracati na fabricke postavke :mrgreen:
Tako da slobodno 50 po M17 :mrgreen:
Throttle

#19071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Normalno da moze 50 kad je upravu :mrgreen:
zforumas

#19072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zforumas »

Bakir1 wrote:Tako jedan neki dan jebe kolonu citavu a na vrhu te kolone tik iza njega kamiondzija koji je poludio, tipa ppk pelja 50 kamion krene preticati a ovaj po gasu. Traje to od zepca do Maglaja, u Maglaju semafor crveno, kamiondzija predje ispred i kroz zatvoren prozor disciplinski samar :mrgreen:
Smota nas pravnik desno trese se ko jermenija, ja nastavio za kamionom kadli ispred Doboja stize policija i zaustavlja kamion. Meni ne bi mrsko stanem i ja, policajac kaze sta ti hoces reko da vidim gumu :mrgreen:
Oni na kamiondziju a ja se tu ubacim da kazem da sam svo vrijeme bio iza njega i da cu svjedociti da se to nije desilo.
Poenta je za ove koji imaju pravo da ima nešto sto se zove solidarnost protiv ppk koji jebu sve druge ljude oko sebe.
De mi ovo sa zatvorenim prozorom objasni :mrgreen:
Bakir1

#19073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Pa to ti je kada sa staklom dobijes samar ili stoc u vugla, tehnika kroz zatvoren prozor :mrgreen:
amar1994

#19074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol:
Bakir1

#19075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

To je poznata disciplina jesil ikad pisao i srao u isto vrijeme :mrgreen:
A ti de ispred kamiona punog asfalta nirvanu nalazi na 50 kmh :mrgreen:
Post Reply