Pa to ljigavo političko puženje pred Turčinom, padanje ničice pred Erdoganom je politički modus operandi većine SDA-ovaca i njihovih simpatizera. Čak i Dodik ima više dostojanstva kad se prostituira pred Rusima, nego ovi naši kad sretnu nekog Erdoganovog zamjenika savjetnika člana komisije za vanjske poslove donjeg doma turske regije.almir90 wrote:Ja tek sada vidih ovaj snimak Baketa kako gotivi Erogana, joj koja opjednutost sa Turskom. Iz dana u dan kad ga vidim tako Tursku gotivi, sve više vjerujem da nam je poturen od Srba, jebala ga Turska!
SDA-All about
- It_is_a_Leclerc
#19051 Re: SDA-All about
-
almir90
#19052 Re: SDA-All about
I ne kontam kakva zahvalnost Turcima zbog podrške u ratu, zar nisu oni presretali pošiljke naoružanja koje su na mtrebale doći.It_is_a_Leclerc wrote: Pa to ljigavo političko puženje pred Turčinom, padanje ničice pred Erdoganom je politički modus operandi većine SDA-ovaca i njihovih simpatizera. Čak i Dodik ima više dostojanstva kad se prostituira pred Rusima, nego ovi naši kad sretnu nekog Erdoganovog zamjenika savjetnika člana komisije za vanjske poslove donjeg doma turske regije.
Osjećam se majorizirano što me ova budala predstavlja u svijetu. Ja Tursku ne osjećam kao svojom maticom, niti bilo šta osjećam prema Turskoj i Turcima, isti su mi kao i ostali narod. Ali, ovo podaništvo (da ga tako nazovem) od strane Bakira Izetbegovića prema Turskoj, zbog kojeg se svi mi Bošnjaci trpamo u isti koš, mi je se popelo na vrh one stvari.
- Lokman
#19053 Re: SDA-All about
Ne mogu Bošnjaci opstati bez aktivne političke i svake druge podrške Turske. Historija je neraskidivo vezala naše sudbine. Bošnjaci kulturološki pripadaju tursko-islamskom civilizacijskom krugu, kao što Hrvati pripadaju katoličko-njemačkom, a Srbi pravoslavno-ruskom. Svi islamofobi su istovremeno i turkofobi. U predstojećem velikom raspletu i definitivnom rasporedu granica na Balkanu politička zaštita Turske je od presudnog značaja za naš opstanak. Turska je sila zaštitnica bošnjačkog naroda i zato potpuno podržavam politiku SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića koja nije ništa drugo nego povratak istini i stvarnosti. Možda ti imaš bolju alternativu i možeš nam pojasniti kako to funkcionišu međunarodni odnosi, ako ne kako ja to predstavljam, na osnovu konzenzusa i dogovora velikih sila. Onaj ko sabotira tursko-bošnjačku političku i ekonomsku integraciju, kako to radi Radončić i ostali islamofobi i plaćenici, on radi na slabljenju bošnjačke pozicije u vrtlogu krvničkog Balkana.almir90 wrote:Ja tek sada vidih ovaj snimak Baketa kako gotivi Erogana, joj koja opjednutost sa Turskom. Iz dana u dan kad ga vidim tako Tursku gotivi, sve više vjerujem da nam je poturen od Srba, jebala ga Turska!
- MuaDib
#19054 Re: SDA-All about
Lokman wrote:Ne mogu Bošnjaci opstati bez aktivne političke i svake druge podrške Turske. Historija je neraskidivo vezala naše sudbine. Bošnjaci kulturološki pripadaju tursko-islamskom civilizacijskom krugu, kao što Hrvati pripadaju katoličko-njemačkom, a Srbi pravoslavno-ruskom. Svi islamofobi su istovremeno i turkofobi. U predstojećem velikom raspletu i definitivnom rasporedu granica na Balkanu politička zaštita Turske je od presudnog značaja za naš opstanak. Turska je sila zaštitnica bošnjačkog naroda i zato potpuno podržavam politiku SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića koja nije ništa drugo nego povratak istini i stvarnosti. Možda ti imaš bolju alternativu i možeš nam pojasniti kako to funkcionišu međunarodni odnosi, ako ne kako ja to predstavljam, na osnovu konzenzusa i dogovora velikih sila. Onaj ko sabotira tursko-bošnjačku političku i ekonomsku integraciju, kako to radi Radončić i ostali islamofobi i plaćenici, on radi na slabljenju bošnjačke pozicije u vrtlogu krvničkog Balkana.almir90 wrote:Ja tek sada vidih ovaj snimak Baketa kako gotivi Erogana, joj koja opjednutost sa Turskom. Iz dana u dan kad ga vidim tako Tursku gotivi, sve više vjerujem da nam je poturen od Srba, jebala ga Turska!
Grohotom se smijem...
- Gojeni H
#19055 Re: SDA-All about
HM 2011, Lokman, ... ko je slijedeci?Lokman wrote:Ne mogu Bošnjaci opstati bez aktivne političke i svake druge podrške Turske. Historija je neraskidivo vezala naše sudbine. Bošnjaci kulturološki pripadaju tursko-islamskom civilizacijskom krugu, kao što Hrvati pripadaju katoličko-njemačkom, a Srbi pravoslavno-ruskom. Svi islamofobi su istovremeno i turkofobi. U predstojećem velikom raspletu i definitivnom rasporedu granica na Balkanu politička zaštita Turske je od presudnog značaja za naš opstanak. Turska je sila zaštitnica bošnjačkog naroda i zato potpuno podržavam politiku SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića koja nije ništa drugo nego povratak istini i stvarnosti. Možda ti imaš bolju alternativu i možeš nam pojasniti kako to funkcionišu međunarodni odnosi, ako ne kako ja to predstavljam, na osnovu konzenzusa i dogovora velikih sila. Onaj ko sabotira tursko-bošnjačku političku i ekonomsku integraciju, kako to radi Radončić i ostali islamofobi i plaćenici, on radi na slabljenju bošnjačke pozicije u vrtlogu krvničkog Balkana.almir90 wrote:Ja tek sada vidih ovaj snimak Baketa kako gotivi Erogana, joj koja opjednutost sa Turskom. Iz dana u dan kad ga vidim tako Tursku gotivi, sve više vjerujem da nam je poturen od Srba, jebala ga Turska!
Inace, obojica ste legende.
- Lokman
#19056 Re: SDA-All about
SDA prolazi kroz fazu čiščenja, lustracije od tihićevog političkog idiotizma, koji za posljedicu ima politički i ekonomski bankrot bošnjačkog naroda. Isti oni koji napadaju SDA, Bakira Izetbegovića kao demokratski izabranog predsjednika, koji su istovremeno strastveni islamofobi i turkofobi, podržavali su Tihićevo uništavanje identiteta SDA, nazivajući to reformskom strujom. Svako ko ima bilo kakve dvojbe o pravim motivima i razlozima histerične medijske kampanje koja se vodi protiv SDA neka razmisli o protekle četiri godine bezakonja, izdaje i pljačke koju su nam priredili bezbožnici, ideloška braća, iz SDP-a i tihićeve opcije iz SDA. SDA se mora vratiti svom idntitetu i temeljnoj političkoj poruci promocije konzervativnih i tradicionalnih vrijednosti i potpune liberalizacije i postulata tržišne ekonomije.
- fosna2014
#19057 Re: SDA-All about
Tvoji postovi su slag na torti. Jebote rekao bi covjek da se ovdje prica o nekakvoj stranci, a ne krimo-familijarnoj oligarhiji.Lokman wrote:Ne mogu Bošnjaci opstati bez aktivne političke i svake druge podrške Turske. Historija je neraskidivo vezala naše sudbine. Bošnjaci kulturološki pripadaju tursko-islamskom civilizacijskom krugu, kao što Hrvati pripadaju katoličko-njemačkom, a Srbi pravoslavno-ruskom. Svi islamofobi su istovremeno i turkofobi. U predstojećem velikom raspletu i definitivnom rasporedu granica na Balkanu politička zaštita Turske je od presudnog značaja za naš opstanak. Turska je sila zaštitnica bošnjačkog naroda i zato potpuno podržavam politiku SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića koja nije ništa drugo nego povratak istini i stvarnosti. Možda ti imaš bolju alternativu i možeš nam pojasniti kako to funkcionišu međunarodni odnosi, ako ne kako ja to predstavljam, na osnovu konzenzusa i dogovora velikih sila. Onaj ko sabotira tursko-bošnjačku političku i ekonomsku integraciju, kako to radi Radončić i ostali islamofobi i plaćenici, on radi na slabljenju bošnjačke pozicije u vrtlogu krvničkog Balkana.almir90 wrote:Ja tek sada vidih ovaj snimak Baketa kako gotivi Erogana, joj koja opjednutost sa Turskom. Iz dana u dan kad ga vidim tako Tursku gotivi, sve više vjerujem da nam je poturen od Srba, jebala ga Turska!
- Chisum
#19058 Re: SDA-All about
Sta je vama ljudi?
Pricate s covjekom koji se prije svega dobro zajebava, ili je, ne daj boze, shizofrenija, pa ga pere dopamin.
Samo koji post ranije...
Mislim da se covjek samo jako dobro zajebava, pa ko se upeca - upeca se.
Pricate s covjekom koji se prije svega dobro zajebava, ili je, ne daj boze, shizofrenija, pa ga pere dopamin.
Samo koji post ranije...
... a sad ponovo zanosi muda u okukama onoj snishodljivoj, babinoj podrumskoj picketini, cijem smo cyber snosaju s plishanim sultanchetom nedavno svjedocili.Lokman wrote:
500-godišnja osmanlijska feudalna tamnica (gdje su u stvarnosti vladali domaći pokvareni feudalci-begovi, a ne pravi Turci) i komunistički eksperiment pod Titom, formirali su okoštalu dogmatiziranu svijest zbog koje smo zarobljeni u vrzinom kolu samoobmane. Jedan kratki period austrougarske vlasti predstavljao je najkvalitetniji period historije Bosne kada se razvila industrija, kultura i pravni poredak, bio je to kratkotrajni dodir sa srednjoevropskom germanskom kulturom koja je top svjetske civilizacije. Sve što valja u Sarajevu ostalo je iza Austrijanaca, za 500 godina feudalne begovske vlasti grad se nije pomjerio od dijagonale Vratnik-Slatko ćoše. Gdje na orijentu postoji pravna država? To su sve despotije i teokratije u kojima lične i ekonomske slobode ne postoje. Pravna država postoji na Zapadu.
Mislim da se covjek samo jako dobro zajebava, pa ko se upeca - upeca se.
Last edited by Chisum on 25/04/2015 23:45, edited 1 time in total.
- Chisum
#19059 Re: SDA-All about
Dupli... brisite.
-
almir90
#19060 Re: SDA-All about
Ma naravno, sve plaćenici i izdajice su oni koji ne smatraju Tursku nekom maticom, i nekakvu povezanost sa njima. Ja dijete iz grada "Zmaja od Bosne" i znam gdje pripadam. Ako ti osjećaš povezanost sa njima, slobodno se ti sutra odseli, i nek' ti adresa u Turskoj bude. Koja je to neraskidiva historijska veza, misliš na onu okupaciju? Ja ne osjećam nikavu "povezanost" sa Turcima, ako ćemo tako po vjeri, onda možemo komotno reći da smo povezani sa sve i jednim muslimanom u svijetu, a nismo. Moja matica, i jedina država kome ja pripadam je Bosna i Hercegovina. Nikad meni Turska, niti bilo koja druga država neće biti matica.Lokman wrote:
Ne mogu Bošnjaci opstati bez aktivne političke i svake druge podrške Turske. Historija je neraskidivo vezala naše sudbine. Bošnjaci kulturološki pripadaju tursko-islamskom civilizacijskom krugu, kao što Hrvati pripadaju katoličko-njemačkom, a Srbi pravoslavno-ruskom. Svi islamofobi su istovremeno i turkofobi. U predstojećem velikom raspletu i definitivnom rasporedu granica na Balkanu politička zaštita Turske je od presudnog značaja za naš opstanak. Turska je sila zaštitnica bošnjačkog naroda i zato potpuno podržavam politiku SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića koja nije ništa drugo nego povratak istini i stvarnosti. Možda ti imaš bolju alternativu i možeš nam pojasniti kako to funkcionišu međunarodni odnosi, ako ne kako ja to predstavljam, na osnovu konzenzusa i dogovora velikih sila. Onaj ko sabotira tursko-bošnjačku političku i ekonomsku integraciju, kako to radi Radončić i ostali islamofobi i plaćenici, on radi na slabljenju bošnjačke pozicije u vrtlogu krvničkog Balkana.
Turska značajna za naš opstanak? Pomoći će nam u narednim sukobima? Kao što nam je pomagala u prethodnom ratu, tako što nam nisu dozvoljavali oružje da dobijemo?
Turska nije nikakav zaštitnik niti Islama, a pogotovo ne Bošnjaka, al' dobro moramo vas turske kmetove iz SDA razumiti, ipak valja narodu prodavati maglu, a to danas nije lahak posao.
Što se integracija tiče, ja se vidim integrisan u EU, a vi što želite da se integrišete u Tursku, bujrum, daleko vam kuća od BiH bila.
Turski vazal, aga, beg zvani Bakir Izetbegović, i svi vi ostali iz SDA, ako se vidite u sklopu Turske, de bogati se odselite već jednom, i pustite nas da živimo normalnim životima. Imam osjećaj da smo i dalje po osmanskom okupacijom.
- Gojeni H
#19061 Re: SDA-All about
Zivjeli Lokman i HM 2011! Dole nepravda!
Lokman/HM
Samo nastavite, hvata se skobalj na mamac, cudo jedno. 
Lokman/HM
- JThomas
#19062 Re: SDA-All about
samo što lokman jedan dan peca na živi mamac, a drugi na mušicu... 
- Gojeni H
#19063 Re: SDA-All about
JThomas wrote:samo što lokman jedan dan peca na živi mamac, a drugi na mušicu...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#19064 Re: SDA-All about
Predlažem druga Lokmana za kandidata za precednika SDA na preTstojeČem kongresu
- kamen spoticanja
#19065 Re: SDA-All about
Na forumu bi sigurno uzeo i to lopatomJoseMujica wrote:Predlažem druga Lokmana za kandidata za precednika SDA na preTstojeČem kongresu
- Gojeni H
#19066 Re: SDA-All about
Drug Lokman je pravi kandidat za ovu stranku.
Do podne 'vako, od podne 'nako.
Do podne 'vako, od podne 'nako.
- Opetja033
#19067 Re: SDA-All about
JThomas wrote:samo što lokman jedan dan peca na živi mamac, a drugi na mušicu...
- zunazu
#19068 Re: SDA-All about
Sramoćenje Bošnjaka od strane "bošnjačkih vođa" postalo tradicija.

- Lokman
#19069 Re: SDA-All about
Nama jedino Turska može pomoći da se spasimo iz skoro bezizlazne političke i teške ekonomske krize. Mi druge solucije, osim potpunog oslanjanja na Tursku, odnosno potpune ekonomske i političke integracije sa Turskom, jednostavno nemamo. Koliko god cijenio njemačku administraciju i pravnu državu, moramo prihvatiti stvarnost da mi mentalno, kulturološki i što je najvažnije religijski, pripadamo turko-islamskoj civilizaciji. Šta se sad dešava na globalnoj sceni, a na čemu ja temeljim vjeru i optimizam u rastuću snagu Turske kao naše sile zaštitinice. Zapad je objavio ekonomski i trgovački rat protiv Rusije, a istovremeno je EU energetski ovisna o Rusiji. U početku je Rusija bila uzdrmana, ali je ovih dana Rusija ponovo u usponu i rublja jača brzinom kojom su joj špekulanti obarali vrijednost. Ne možete izolovati jednu zemlju poput Rusije koja kontroliše najveće svjetske rezerve energije i minerala. Sada Zapad pokušava da otvori alternativne pravce za energiju, odnosno da dođe do izvora energije u Azerbejdžanu i Iranu. U svakom slučaju, bilo za ruski, bilo za azerbejdžanski gas, ključna tranzitna zemlja jeste Turska. Nema drugog puta za energetske izvore Zapada osim preko Turske. Turska je ventil i energetsko čvorište za tranzit azijskog gasa ka zapadnim tržištima. Ovih dana Rusija je Turskoj dala gas po privilegovnoj cijeni, što će tursku privredu učiniti još konkurentnijom u odnosu na druge industrijske zemlje. To je temelj za konstantan privredni rast i jaku pregovaračku poziciju koju Turska može imati u odnosu na Zapad i Rusiju. Tu je prilika da se poboljša i naša ekonomska i politička pozicija, ali pod uvjetom da iskreno i potpuno prihvatimo savezništvo sa Turskom. Ko se protivi integraciji sa Turskom? Komunisti i islamofobi, jer oni Tursku vezuju za naš identitet i kulturnu maticu, a to je izvor tardicionalnih vrijednosti, a komunisti ništa ne mrze, kao što mrze religiju i tradicionalne vrijednosti. Nama treba prelaz na kapitalizam i konzervativna revolucija koju može sprovesti samo i isključivo SDA, ali pod uvjetom da na predstojećem kongresu, provede lustraciju od Tihićevog kadrovskog ološa, odnosno totalnu ideološku i mentalnu detihićizaciju.
-
eifel
#19070 Re: SDA-All about
zunazu wrote:Sramoćenje Bošnjaka od strane "bošnjačkih vođa" postalo tradicija.
-
Innovation
#19071 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-iz ... /150428119

http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... IQ&cad=rjaČlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio indijskog duhovnog vođu, mirotvorca i humanistu Sri Sri Ravi Shankara
Nakon posjete Briselu gdje je imao obraćanje u Evropskom parlamentu, i Sarajevu, indijski duhovni vođa govorit će na Capitol Hillu u Washingtonu.
Sarajevo, 28. travanj 2015.
KARDINAL PULJIĆ PRIMIO NA RAZGOVOR G. SRI SRI RAVI SHANKARA
Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnim svjetskim temama, ističući da je uvijek potrebno dijalogizirati i graditi mir
- jazzer
#19073 Re: SDA-All about
Ovdje su ozbiljni ljudi davno prestali dolaziti. Ili dolaze trecerazredni politicari
ili ove ''duhovne'' ublehe. Pa kad vec nema ni ovih prvih, daj sta das, da se slikaju malo, da naprave
privid da su vazni, da ih neko za nesto pita
ili ove ''duhovne'' ublehe. Pa kad vec nema ni ovih prvih, daj sta das, da se slikaju malo, da naprave
privid da su vazni, da ih neko za nesto pita
-
StupskaBitanga
#19074 Re: SDA-All about
Bakire gdje je 100 hiljada novih radnih mjesta
Broj zaposlenih manji je za 0.1% u odnosu na januar 2015
-
eifel
#19075 Re: SDA-All about
Dok srpski ”ifrit” Milorad Dodik razvaljuje BiH, bošnjački politički beskičmenjaci bespomoćno klimaju glavama
BiH
Piše: Abdusamed Nasuf Bušatlić / Saff.ba
U kura'nskoj suri El-Kasas, nalazi se ajet: “O oče moj,” – reče jedna od njih – “Uzmi ga u najam, najbolje da unajmiš snažna i pouzdana.” (El-Kasas, 26.)
Ovo su, zapravo, riječi jedne od kćerki Šuajba a.s., koje je izgovorila onda kada je Musa a.s., koji je pobjegao od faraonovog zuluma i obreo se kod izvora u Medjenu, njoj i njezinoj sestri pomogao da napoje stoku, primjetivši da čobanska rulja ne obraća pažnju na njih dvije i da im, iako su žene, ne žele pomoći.
Šuajbova kćerka primjetila je kod Musaa a.s. dvije izvanredne osobine, a to su: snaga (sposobnost) i poštenje (povjerljivost, pouzdanost).
Ona je bila zadivljena Musaovom fizičkom snagom i sposobnošću, jer je podigao kamen sa izvora koji obično podiže grupa ljudi kada dođu da napoje stoku, ali i snagom njegovog morala, jer je, nakon što im je napojio stoku sjeo pod drvo i od njih ništa nije tražio niti ih je pogledao. I čim je došla kući, djevojka je rekla svome starom ocu: ”Oče, unajmi ga, najbolje je da unajmiš snažnog i pouzdanog (povjerljivog).”
Na ova dva svojstva temelji se uspjeh, napredak i prosperitet svakog društva i države. Ova svojstva posjedovali su, prije svih, Allahovi poslanici i zato Kur'an spominje njihove primjere, jer su oni uzori i vođe ljudima. Osim Musaa a.s., Kur'an spominje i primjer Jusufa a.s., kojem je, nakon što se uvjerio u njegovu sposobnost i povjerenje, vladar Egipta rekao. ”Ti si od danas kod nas pouzdanik i povjerenik” (Jusuf, 54.) Jusuf a.s. je na to odgovorio: ”Postavi me za čuvara državne blagajne, zaista sam ja čuvaran i znan.” (Jusuf, 55.)
Sposobnost i moral, odnosno emanet, naveli su Jusufa a.s. da se ponudi da nosi odgovornost u najtežem vremenu, u toku najveće krize, u vrijeme sedam ”gladnih godina”. Jusuf a.s. je izašao hrabro i odlučno naprijed, da se nosi sa velikim iskušenjem, da bude sa narodom i uz narod, da im pomogne onda kada im je pomoć sposobnih i poštenih vođa najpotrebnija, i to je svojstvo ljudi koji poziciju i vlast doživljavaju kao teret i odgovornost, a ne privilegiju.
Bošnjački političari su izvor naše nesigurnosti i neizvjesnosti
Spomenuta dva svojstva nisu nužno povezana, jer nekada ćemo sresti čovjeka koji je povjerljiv, ali nema snage i sposobnosti, ili ima snagu i sposobnost a nije povjerljiv, a nekada, Boga mi, i one koji nisu ni sposobni, ni povjerljivi. Nažalost, većina današnjih bošnjačkih političkih vođa i predstavnika (čast izuzecima) nema ni snage i sposobnosti, ni povjerenja i morala, pa nije čudo što nam je situacija dramatično teška i mnogo gora nego u vrijeme Jusufovih a.s. ”gladnih godina”, jer su naše političke vođe među glavnim proizvođačima sveopće krize u našoj državi.
Slike fesada i nereda, beznađa, straha i obezglavljenosti bošnjačkog naroda, posljedica su odstupanja od spomenutog Božanskog zakona i nedostatka spomenutih svojstva, jer se na poziciju dolazi prevarama, nepotizmom, korupcijom, sihrom, mitom, izdajama, kriminalom i koketiranjem sa neprijateljima i rušiteljima države, a vlast se koristi kao privilegija bez ikakve odgovornosti i brige za narod i državu.
Zbog toga nije čudo što su bošnjački političari državu Bosnu i Hercegovinu prepustili na milost i nemilost srpskom ”ifritu” Miloradu Dodiku (ifrit u islamskoj literaturi simbolizira čovjeka koji ima snagu i sposobnost, ali je pokvarenjak i zulumćar) koji je nadomak svoga cilja, rušenja države Bosne i Hercegovine za koju je palo hiljade njenih najboljih sinova. Bošnjački politički lideri dozvoljavaju raznim, veliko-srpskim i veliko-hrvatskim, zulumćarima i ahmacima da probuše lađu na kojoj svi plovimo, a onda se pravdaju kako nisu mogli ništa učiniti, a prije toga su se svim silama borili da se dograbe pozicije kormilara.
Ko onda danas može kazati da Milorad Dodik nije, ne samo politički lider broj jedan u cijeloj BiH, već i karizmatični ideolog koji svoju ideologiju bez problema nameće, kako Srbima, tako isto i mnogim Bošnjacima, prije svega bošnjačkim političarima i islamofobičnim medijima. Jer, kad Dodik, naprimjer, kaže da je nešto terorizam, to se bez sumnje i bez komentara prihvata kao nepobitna istina. Sve što ideolog Dodik kaže to su aksiomi o kojima se ne raspravlja, oni se jednostavno prihvataju.
Da su bošnjački političari do perfekcije doveli disciplinu povijanja kičme pred ifritima kakav je Dodik, pokazali su i prilikom nedavnog oružanog napada i ubistva srpskog policajca u Zvorniku, kada su horski ponavljali riječ terorizam i svojim izjavama još više nadolijevali ulje na vatru, dramatizirali situaciju i stvarali napetost, paniku i strah kod Bošnjaka povratnika u manji bh. entitet.
Bošnjački politički predstavnici su svoju nesposobnost i moralnu hipokrizuju pokazali i kada je, prije nekoliko dana, Milorad Dodik posjetio Potočare da, kobajagi, oda počast žrtvama genocida koji su Srbi počinili nad Bošnjacima, a u stvari ih je, svojim cinizmom, malicioznošu i drskošću, ponovo poubijao, dok su bošnjački predstavnici samo slijegali ramenima i potvrdili, pred nekoliko hiljada nišana bošnjačkih šehida, Dodikovu bezobraznu izjavu da je broj naših žrtava ipak preuveličan.
Zbog svega toga, mi Bošnjaci moramo biti zabrinuti i moramo se bojati političkih vođa koji ne posjeduju ni sposobnost ni poštenje, kao i islamofobičnih medija, jer oni, svjesno ili nesvjesno, uveliko pomažu četnicima da trasiraju put za nove pokolje i genocid nad Bošnjacima.
Ovih dana smo se, po kozna koji put, uvjerili da islamofobičnim medijima treba samo mala varnica da pokažu i dokažu koliko mrze islam i sve što je vezano za islam. U svim medijima u Fedarciji BiH, printanim i elektronskim, nakon ubistva srpskog policajca u Zvorniku, riječ terorizam spomenuta je više puta nego poslije terorističkog napada na WTC u New Yorku, 2001. godine. Dok je o njihovim sramnim i kukavičkim eufemizmima, onda kada se, poput glinenih golubova, ubijaju Bošnjaci povratnici u manji bh. entitet, suvišno i govoriti. Veliko-srbi, koji su jučer poklali sve što su mogli poklat, sada ponovo žrtvu imaju u šaci, sada će tek krenuti hajka na Bošnjake. Nema sumnje da će u Bosni i Hercegovini biti općeprihvaćena činjenica da je terorizam svojstven samo Bošnjacima, odnosno onima koji nose muslimanska imena, pa makar bili i ateisti i makar nikada nogom u džamiju ne kročili.
Dodika i njegovu bratiju više uopće ne zanimaju ubijeni Nerdin Ibrić i srpski policajac, jer on, kako je sam izjavio, kreće u rat protiv onih ”koji su edukovali mladića koji je ubio policajca u Zvorniku”. I što je najgore, za taj rat mu ne fali podrške, ni u Srbiji, ni u manjem bh. entitetu, ali ni u Federaciji BiH, kod bošnjačkih političkih predstavnika i islamofobičnih medija.
Mi Bošnjaci nećemo stati na zelenu granu, niti ćemo ugledati svjetlo na kraju bh. tunela, sve dok nas vode i predstavljaju nesposobni, nemoralni i neodlučni političari i vođe, koji, zbog vlastitih kompleksa i kukavičluka, u srpskom ifritu Dodiku, vide gromadu i političkog Golijata, a ne moralnog i političkog patuljka, što on u suštini i jeste. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego da na temeljima Kur'ana i sunneta odgajamo mlade generacije, istinske vođe koje će krasiti sposobnost, poštenje i hrabrost, a do tada, možemo samo učiti dovu koju je često učio halifa Omer r.a.: ”Moj Allahu, Tebi se žalim na snagu prevaranta i pokvarenjaka i slabost povjerljivih ljudi.”