Tomahawk11 wrote:@A1fa, procitah i ide ovako: samo jednom, samo prije utakmice, samo na pocetku i na kraju....samo, samo, samo....dakle, pokusavaju se minimizirati stvari. Izbacimo tog sto je bacio baklju i tih par idiota sto su poceli skandirati ubij - ono sto ostaje dolazi od BHF.
Kazes glupost za podrsku Palestini? Pa sto se onda uopste skandiralo, za spas mladih lavova u Africi?
Ne znam za tu pricu oko paljenja, cijepanja....ocito je izmisljenja. Vidis kako to fino primjetis i kako si tu realan. Tako bi trebao biti i po pitanju ostalih desavanja za vrijeme utakmice u Zenici. Bilo bi puno pozitivnije da su u potpunosti iskulirani, ono koji Izraelci, igra BiH, ovi su dosli po tri komada i vozdra....
Ne minimiziram nista, stajao sam tacno sa lijeve strane postolja sa kameru na sjeveru, na vrhu, imao sam uvid na sve sta se desavalo. Kad sam napisao,,glupost'' to se odnosilo na konstataciju da smo dosli provocirati izrael i Podrzati Palestinu, da je sve ostalo pa i reprezentacija BIH bila u drugom planu. Da je tako, nebi glumili ,,policajce'' i nedozvoljavali da svaki idiot urlice i sramoti nas (pa na kraju navuce i kaznu) kao oni u Becu koje su isto nama pripisali..
Sto je minimiziranje kad navodim kad se skandiralo Palestini?

Gazenje zastave se moglo uraditi i ispred stadiona, znamo zasto se nije tu odradilo. Dakle jos jednom, evo sta navodno vama smeta:
M
atch: European Qualifiers, Group B, Bosnia and Herzegovina v Israel (3-1), played on 12 June in Zenica
Disciplinary proceedings have been opened against the Bosnia and Herzegovina Football Federation (NFSBiH).
Incidents: Distruption of national anthem – Art. 16 (2) (g) DR; Setting off and/or throwing of fireworks and objects – Art. 16 (2) (b) (c) DR; Racist behaviour – Art. 14 DR
These cases will be dealt with by the UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body on 16 July.
3 tačke, od toga na BHF otpada zapaljena 1 baklja koja nije bacena u teren. Za vrijeme himne je zvizdao cijeli stadion, BHF je tada skandirao ,,Palestina''. To neka UEFA eksperti tumace kako hoce. Tacka 3, Racist behaviour, na sjeveru ja nista od toga nisam primjetio. Gazenje zastave nije rasizam + to se desilo barem 500 metara od Stadiona...moze tu Izrael podnijeti protestnu notu, moze se pokrenuti diplomatski skandal, ali nisu valjda i tu UEFA delegati bili da mogu dati svoje misljenje. Ja sam ubjedjen da to nece ni biti dio razmatranog sadrzaja....