Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ja sam amoniman

#19051 Re: Android OS

Post by ja sam amoniman »

skupljac_zeljeza wrote:
Buckethead wrote:
skupljac_zeljeza wrote: .
...ma ako bude ovakav Note onda ne znam, perverzija čista, mada realno i bespotrebno, ali živi bili pa vidjeli...
Još tu nedostaje 8 GB RAM-a. Konkurencija je sve jača i jača, a Samsung bi da bude korak ispred sa Note serijom jer u septembru sljedeće godine i neće ovo biti perverzno kao sada. Meni se ne dopada ovaj trend sa cijenama. Ako nastave ovaj trenutni, za par godina će flagshipovima svih brendova biti normalna cijena 3000€.
pa 8 gb i 6 gb ne vrijedi nista jer je neupotrebljivo jer je android 32 bitni
skupljac_zeljeza wrote:
ja sam amoniman wrote:gledam kod jarana na ajfonu 6s foru sa kojom drži prstom na sliku a ono prođe nekoliko kadrova par sekundi praveći kao neki mini video lii onaj fazon sa .gif slikama koje se postavljaju i ovdje na forum
zna li neko ima li takva app za android
Postoji slično i na Samsungu. Opcije kamere/ Studio/ Studio za videoisječke. Još ti ubaci i muziku kao podlogu. Mada je to više zumiranje nego kretanje.
ja sam pito za android uopšteno a ne za samsung
skupljac_zeljeza

#19052 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

ja sam amoniman wrote: pa 8 gb i 6 gb ne vrijedi nista jer je neupotrebljivo jer je android 32 bitni
Ovo gore su glasine o septembru sljedeće godine. Ne vjerujem da će i tada posljednja verzija androida biti Android M. Pa sada Note 5 ima 4 GB RAM-a što nije nužno potrebno Androidu L, ali valjda razmišljaju najmanje godinu dana unaprijed jer sigurno vizije postoje.
Dzontra_Volta

#19053 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Maharadza wrote:@Dzontra: Vjerovatno neki app kojeg si instalirao i zbog kojeg se otvaraju te reklame. Probaj instalirati ovo i skenirati telefon:

https://play.google.com/store/apps/deta ... vacyshield

Ako ne pomogne vidi ovdje:

http://forums.androidcentral.com/androi ... pps-8.html

Dosta raje sa istim problemom, i sa dosta prijedloga kako ga riješiti ali u većini slučajeva se radi o nekoj aplikaciji koju su zadnju instalirali, ugl. aplikacije za Music download i sl.
Hvala legendo. Evo obrisao sam nekakvu "Download mp3" aplikaciju i za sada ne iskače ona stranica. Nadam se da će tako i ostati. :-D
Quaresma

#19054 Re: Android OS

Post by Quaresma »

MMM1977 wrote:Kupio żeni S6 edge +, telefon je super ali dvije stvari me zuljaju:

- nema micro sd utor ?!
- baterija jedva izdržava jedan dan uz normalno korištenje.

Kupljen u Univerzalnom.
uz umjereno koristenje bi svakako trebao da pregura dan, jer sam cuo da hvale bateriju s6 edge + naspram onog obicnog

uradi ti update sistema i hard reset nakon toga, pročešljaj malo i google, sigurno nisi jedini s tim problemom onda
MMM1977

#19055 Re: Android OS

Post by MMM1977 »

Dzontra_Volta wrote:Već neko vrijeme mi se sam od sebe otvori internet browser na mobitelu (obično nakon što iz sleep moda otvorim mobitel i pokrenem bilo koju aplikaciju) i ode automatski na neku od sljedećih stranica:

Image

Image

Image

Nakon toga mi počne download nekakve .apk (koju naravno nikad ne pokrenem) ili me baci na Google Play da skinem neki antivirusnu app. (obično nekakav "360°protection" ili tako nešto).
Ima li kakvo rješenje za ovaj problem, a da nije ono klasično da vratim na početne postavke, root-ujem i sl.?
Ti se žališ a ljudi ti daju duplu brzinu za džabe :D Možda vide kakve su nam brzine preko 3G BHT pa se sažale :D
Maharadza

#19056 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Dzontra_Volta wrote:
Maharadza wrote:@Dzontra: Vjerovatno neki app kojeg si instalirao i zbog kojeg se otvaraju te reklame. Probaj instalirati ovo i skenirati telefon:

https://play.google.com/store/apps/deta ... vacyshield

Ako ne pomogne vidi ovdje:

http://forums.androidcentral.com/androi ... pps-8.html

Dosta raje sa istim problemom, i sa dosta prijedloga kako ga riješiti ali u većini slučajeva se radi o nekoj aplikaciji koju su zadnju instalirali, ugl. aplikacije za Music download i sl.
Hvala legendo. Evo obrisao sam nekakvu "Download mp3" aplikaciju i za sada ne iskače ona stranica. Nadam se da će tako i ostati. :-D
No problemo! :thumbup:
Oligarh

#19057 Re: Android OS

Post by Oligarh »

skupljac_zeljeza wrote:
ja sam amoniman wrote: pa 8 gb i 6 gb ne vrijedi nista jer je neupotrebljivo jer je android 32 bitni
Ovo gore su glasine o septembru sljedeće godine. Ne vjerujem da će i tada posljednja verzija androida biti Android M. Pa sada Note 5 ima 4 GB RAM-a što nije nužno potrebno Androidu L, ali valjda razmišljaju najmanje godinu dana unaprijed jer sigurno vizije postoje.
Note5 , uz S6, S6 Edge I Edge+ u sebi imaju Exynos 7420 procesor rađen u 14 nm tehnologiji i on je 64bitni, tako da je sav RAM upotrebljiv, pa i onaj preko 4 gb. Mada nema potrebe za više od 4 gb rama, jer je evo bar kod mene na Note5 4 gb sasvim dovoljno za 20+ aplikacija u pozadini, od kojih su neke baš teške, a da sve rsdi besprijekorno. Bilo je malo štucanja kod skrolanja posebno na Tapatalku recimo (Touchwiz vjerovatno), ali prije par dana sa novim updejtom od nekih 320 mb za 5.1.1 je sve to ispeglano tako da je sve totalno fluidno. Mislim da na ovom stepenu tehnologije mobilnih uređaja 4 gb rama je maksimum preko kojeg je nepotrebno ići.
KID

#19058 Re: Android OS

Post by KID »

Ejjj ljudi...
Galaxy S6 edge kupljen u Mtelu...
jel se moze dekodirati bez problema...
da se ubaci kartica druge mreže..
:shock:
????
Dr Kova

#19059 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

KID wrote:Ejjj ljudi...
????
...može, ali gubiš garanciju...
KID

#19060 Re: Android OS

Post by KID »

Buckethead wrote:
KID wrote:Ejjj ljudi...
????
...može, ali gubiš garanciju...
hvala... :thumbup:
Vidal89

#19061 Re: Android OS

Post by Vidal89 »

Je li moze neko objasniti detaljno kako da kupim aplikaciju sa google play?

Da li mogu preko debitne kartice?
Maharadza

#19062 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Vidal89 wrote:Je li moze neko objasniti detaljno kako da kupim aplikaciju sa google play?

Da li mogu preko debitne kartice?
Može debitna! :thumbup:

Otvoriš play store - (swype meni sa lijeve strane) - my account - add payment method! :thumbup:
KB9

#19063 Re: Android OS

Post by KB9 »

kakve su ovo poruke iz kanala 50? gdje se to iskljucuje? :skoljka:
Maharadza

#19064 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Besmrtni HD2 iz 2009. dobio marshmallow! :D

XDA powaaa! 8-)
Last edited by Maharadza on 05/12/2015 21:23, edited 1 time in total.
sagosen

#19065 Re: Android OS

Post by sagosen »

Misljenje o prednjim kamerama Z i Z1?
TAFKAP

#19066 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

Može li jedno pitanje: Koji uredjaju/koja verzija androida podržaje USB OTG?
_Astra_

#19067 Re: Android OS

Post by _Astra_ »

TAFKAP wrote:Može li jedno pitanje: Koji uredjaju/koja verzija androida podržaje USB OTG?
s5, s6 edge i s6edge+ provjerio - radi
Extra stvar

Najbolje proguglaj za konkretan mob koji te zanima...
zateznistub

#19068 Re: Android OS

Post by zateznistub »

TAFKAP wrote:Može li jedno pitanje: Koji uredjaju/koja verzija androida podržaje USB OTG?
https://images-na.ssl-images-amazon.com ... 26434_.pdf
sagosen

#19069 Re: Android OS

Post by sagosen »

Dr Kova

#19070 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

...komentar na link koji si postavio... Slažem se sa svim što je navedeno

"Ovo vam je gospodo draga klasična win win situacija... Samsung može platiti ovaj iznos kada god poželi ali se namjerno vucaraju po sudovima ne bi li smanjili cifru. Ako se neko pita da li je Samsung kriv? Odgovor je da jeste. Ali kriv je bez imalo griže savjesti i uradiće to ponovo. Šta iz ovoga dobija Samsung a šta Apple? Samsung prije svega dobija medijsku, psihološku pažnju i podršku većine ljudi jer su svi kivni iz nekog razloga na Apple. Znači dobija reklamu (skupu) ali vrhunski učinkovitu. Šta dobija Apple? Apple dobija satisfakciju da su oni ti koji su izmislili pravougaoni oblik Smartphone i kao glavni motiv tužbe dobija gratis tehnologiju koju je Samsung proizveo za njihove uređaje (čip za iPhone 6s, displaye itd). Znači svaka strana je dobila ono što je htjela znači win win. I samo još da napomenem jednu stvar, cifre kojima se barata u ovakvim člancima su za nas obične smrtnike nevjerovatne, a za ove dvije kompanije klasični lunch money... Eto toliko."
KB9

#19071 Re: Android OS

Post by KB9 »

KvaziExpert wrote:
KB9 wrote:kakve su ovo poruke iz kanala 50? gdje se to iskljucuje? :skoljka:
messages > settings > cell broadcast > OFF
:thumbup:
ja sam amoniman

#19072 Re: Android OS

pa sta reci za kineze koji su čiste, ali bukvalno čiste kopija ajfona
njima izgleda i ne mogu ništa
Dr Kova

#19073 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

ja sam amoniman wrote: pa sta reci za kineze koji su čiste, ali bukvalno čiste kopija ajfona
njima izgleda i ne mogu ništa
Xiaomi je kineski Apple.. A tačno je da im ne mogu ništa zbog drugačije zakonske regulative...
Last edited by Dr Kova on 08/12/2015 12:04, edited 1 time in total.
ja sam amoniman

#19074 Re: Android OS

a postaju jeben igrač kao uostalom svi kinezi
već su u top 5 izbacili LG
predviđam vrlo skoro da Huawei kao najozbiljniji kineski brand koji ima sve svoje, pa i chipsete pretekne i apple a u dogledno vrijeme postane i no.1

Image
mufa1

#19075 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Jarane ako ispostuju ono najavljeno punjenje baterije u 5 minuta, i ja cu im vrlo rado poklonit svoje povjerenje..
A vidim da su maksimalno i na marketing ulozili pare... U saturnu imaju svoj stand sa telefonima, odvojeno od svih ostalih telefona, koji su zajedno na jednoj polici... Cak imaju i radnika sa huawei majicom koji stoji pored standa i zaduzen je samo za njihove telefone...
Post Reply