Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#19051 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Euro Ustaša, prvoligaš! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

https://de.wikipedia.org/wiki/Dejan_Ljubicic

https://www.transfermarkt.co.uk/dejan-l ... ler/287188

Sjećaš li se ti, dobri moj doktore, kad sam ja prije koju godinu napisao da će biti problem s ovako odgojenom djecom?
Hafis

#19052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

madner wrote:
Hafis wrote:
madner wrote:Opet ovi sto bi bez vecine da mjenjaju zakone. :D
Kad većina nije voljna da pristupi neophodnoj promjeni, onda manjina preuzima tu nezahvalnu ulogu i nudi rješenja.
Ne moze tako. Mislim moze ponuditi 101 rjesenje, ali ako ne okupi vecinu nista od toga.

Bilo bi smjesno da nije zalosno.
Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
Sizifov posao, ali vrijedi ustrajavati.
Alfons Kauders

#19053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

horkesh wrote:
Hafis wrote: Pa onda je lako.
Implementacija presude i jest ono što će zakočiti izborni proces, i ne vidim razloga što ne usvoje taj prijedlog (čuj mene ''ne vidim razloga'' :lol: ).
A ova dva ( npredsjedništvo i Mostar) neka odbiju i idemo na izbore.

Da se više ne zavaravamo, problem i jest ta prva stavka oko izbora u Dom naroda. to i jest ono što najviše gudi bošnjački politički vrh.
Rekao sam da se moglo dogovoriti, što podrazumijeva dobru volju i spremnost na kompromis s obje strane.

HDZ je, moguće, i išao na to da će postaviti maksimalističke zahtjeve, da će ih probosanske stranke oboriti, a da će onda HDZ, eto, pristati da se izmijeni samo stavka o Domu naroda. Mislim da čak ni Bake nije toliko nesposoban da to ne razumije.

Umjesto dogovora i kompromisa, Čović i njegovi jastrebovi uživaju u zabadanju prsta u oko Bošnjacima te postavljanju kojekakvih ultimatuma, rubikona, nestanka zemlje i tome slično. Okuražila ih Dodikova i podrška Hrvatske, šta li. Čuj, rezolucija o federalizaciji Federacije, aman.

Zakon se može i treba napraviti tako da svi budu podjednako zadovoljni, a u skladu s Ustavom BiH. Ili, barem, podjednako nezadovoljni. Hrvati mogu i trebaju ravnopravno odlučivati o sopstvenoj sudbini, kao i o zajedničkoj sudbini ove zemlje.
Super im ide to odlučivanje o sopstvenoj sudbini

Image
spreca

#19054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

kockakockica wrote:

Nakon jučerašnjeg napada na Gradsku džamiju u Kiseljaku uhapšena su dvojica mladića koji su osumnjičeni da su bacali pivske flaše i oštetili fasadu džamije.
N1 saznaje da su počinioci 20-godišnji Dejan Ljubičić i 21-godišnji Daniel Sudar.

:roll:
Paveliceva evropska uljudbena mladezh
Hafis

#19055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:Euro Ustaša, prvoligaš! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sjećaš li se ti, dobri moj doktore, kad sam ja prije koju godinu napisao da će biti problem s ovako odgojenom djecom?
Daj bolan, uozbilji se. Još ću i to čitati. Ne pričamo o pojedincima.
Ekonomski guru se gura s vehabijama za plahu u dragstoru a brine o odgoju tuđe djece.
Alfons Kauders

#19056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
A to?

Onda se mijenja načelo. Logično!
hizo ramidovic

#19057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

popustite malo, samo crnjake o hrvatskoj mladezi pisete...kako vam ne dosadi
Alfons Kauders

#19058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:

Daj bolan, uozbilji se. Još ću i to čitati. Ne pričamo o pojedincima.
Ekonomski guru se gura s vehabijama za plahu u dragstoru a brine o odgoju tuđe djece.
Ne brinem. Ja samo ukazujem na očiti problem.

O tome je trebalo brinuti prije no što ih je stožerna stranka poslala na ispiranje mozga kod NDH fratara i naučila ih da su Praljak i Pavelić 'eroji.

I tome nisam trebao brinuti ja, već otac njegov.
hizo ramidovic

#19059 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:
Ovdje jedna strana nesto trazi, nista ne nudi, druga strana nema razloga da popusti, prvi se nadaju nekom pritisku, drugi znaju da od toga nema nista i onda se Hafiz cudi. :D
kazu da se nade polazu u rusiju...dodik je kontakt osoba
madner

#19060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Hafis wrote:
madner wrote:
Hafis wrote: Kad većina nije voljna da pristupi neophodnoj promjeni, onda manjina preuzima tu nezahvalnu ulogu i nudi rješenja.
Ne moze tako. Mislim moze ponuditi 101 rjesenje, ali ako ne okupi vecinu nista od toga.

Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
Bilo bi lakse kada bi se moglo nesto ponuditi plucima, quid pro quo sto bi se reklo.

Ali nije to poenta, nego valja opet ispasti zrtva kako bi se bolje proslo 2018.
Hafis

#19061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
A to?

Hoće. Kakvu sećiju u vijećnicu, Sidrana, Cerića, Tunju i još par umnijih likova pa ožeži novu deklaraciju o konstitutivnosti.
U stvari nek proglase tri nove nacije: Bošnjaci, Bosanci i Bosanci i Hercegovci. To bi bio pun pogodak :thumbup: Jednostavno bi obezvrijedilo sam pojam nacije i onda laganini prema graDŽanskoj državi..normalno sa svim atributima multietničnosti, multikulturei konstitutivnosti na svakom pedlju.
Alfons Kauders

#19062 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
A to?

Hoće. Kakvu sećiju u vijećnicu, Sidrana, Cerića, Tunju i još par umnijih likova pa ožeži novu deklaraciju o konstitutivnosti.
U stvari nek proglase tri nove nacije: Bošnjaci, Bosanci i Bosanci i Hercegovci. To bi bio pun pogodak :thumbup: Jednostavno bi obezvrijedilo sam pojam nacije i onda laganini prema graDŽanskoj državi..normalno sa svim atributima multietničnosti, multikulturei konstitutivnosti na svakom pedlju.
Pa ja.

Probali smo načelo konstitutivnosti, nije išlo, i sad ćemo biti primorani da promijenimo to načelo, kako bi se uskladili s normama EU.

Ili nećemo? Ako ostanemo ovdje pod Rusijom i Turskom, možemo i ovako. :)
Drvosjeca iz Dejcica

#19063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Hoće. Kakvu sećiju u vijećnicu, Sidrana, Cerića, Tunju i još par umnijih likova pa ožeži novu deklaraciju o konstitutivnosti.
Pa ja.

Probali smo načelo konstitutivnosti, nije išlo, i sad ćemo biti primorani da promijenimo to načelo, kako bi se uskladili s normama EU.

Ili nećemo? Ako ostanemo ovdje pod Rusijom i Turskom, možemo i ovako. :)
:lol: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

hizo ramidovic wrote:
madner wrote:
Ovdje jedna strana nesto trazi, nista ne nudi, druga strana nema razloga da popusti, prvi se nadaju nekom pritisku, drugi znaju da od toga nema nista i onda se Hafiz cudi. :D
kazu da se nade polazu u rusiju...dodik je kontakt osoba
njima ni dzedaji nemogu visHe pomoc... ispucala se namicateljska kulturoloska vrijednost i sad po starom receptu udri gangaj dok zvona zvone
Hafis

#19065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Eh, lahko mi je za vas kad vas je deduka na vrijeme Erdoganu u amanet ostavio.
Nek je masla i brašna u ostavi i filđan kahve, i morete se tjerati s vascjelim dunjalukom.
mO k3

#19066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Kroz moj posao i posao moje supruge dobro znam da doktori nemaju bas toliko vremena da bi se zajebavali na forumu i pisali neke gluposti ..... jebiga možda znam pogrešne , uspješne ....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

mO k3 wrote:Kroz moj posao i posao moje supruge dobro znam da doktori nemaju bas toliko vremena da bi se zajebavali na forumu i pisali neke gluposti ..... jebiga možda znam pogrešne , uspješne ....
mogu portiri jedino povazdan fHorumat :mrgreen:

Image
Hafis

#19068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Eh, da vidite kolegu P.M. Vodi jedan doista veliki klinički odjel, a ne skida se s FB. 24h ordinira.
On je zadužen za kulturno-promidžbenu sekciju a mene zapao najteži zadatak -utjeravanje u suru neupućenih patriJota i nadobudnih internet-gazija.
Jebat ga, mora neko pokrivati i društvene mreže.
mO k3

#19069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

pici wrote:
mO k3 wrote:Kroz moj posao i posao moje supruge dobro znam da doktori nemaju bas toliko vremena da bi se zajebavali na forumu i pisali neke gluposti ..... jebiga možda znam pogrešne , uspješne ....
mogu portiri jedino povazdan fHorumat :mrgreen:

Image
:mrgreen:
nego imali treceg??
tandmand

#19070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

kaće Plenković opet u Mostar? :D
moa

#19071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Hafis wrote:Eh, da vidite kolegu P.M. Vodi jedan doista veliki klinički odjel, a ne skida se s FB. 24h ordinira.
On je zadužen za kulturno-promidžbenu sekciju a mene zapao najteži zadatak -utjeravanje u suru neupućenih patriJota i nadobudnih internet-gazija.
Jebat ga, mora neko pokrivati i društvene mreže.
Nego Hafizaga, imas PP a nisi mi odgovorio jel to mrka kapa?
tandmand

#19072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Ima li iko da kupi novi broj Novosti, npr. u Makarskoj i skenira nam članak ...

Image
Najnovije Novosti od petka na kioscima: Soko ga nije bolio

Soko ga nije bolio

Hrvoje Šimičević donosi dokumente i ispovijesti zatočenika logora HVO-a koji za Novosti potvrđuju da su na zahtjev Dragana Čovića, današnjeg predsjednika HDZ-a BiH i ratnog direktora mostarskog Sokola, od sredine 1993. do početka 1994. u tom poduzeću radili kao robovi. ‘Obilazili su nas vojnici i prijetili nam ubojstvom’, prisjeća se jedan od njih ...
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#19073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

madner wrote:
Hafis wrote:
madner wrote:Opet ovi sto bi bez vecine da mjenjaju zakone. :D
Kad većina nije voljna da pristupi neophodnoj promjeni, onda manjina preuzima tu nezahvalnu ulogu i nudi rješenja.

ili bolje receno - bilo bi zalosno da nije smjesno :D
horkesh

#19074 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Bradara odgovorila Novaliću: Neću sazvati sjednicu Doma naroda PFBiH za vikend
...
Nažalost, razvoj događaja na političkoj sceni Federacije BiH koji uključuje i preglasavanje hrvatskih zastupnika u Zastupničkom domu u kojemu su učestvovali i zastupnici SDA, nisu nam ostavili vremena ni prostora za donošenje Budžeta FBiH do kraja kalendarske godine.
Podsjetit ću i da je Krišto prije par dana slično odgovorila za PSBiH.

Najbitnije je da se lupi par šamara Bošnjama, kao i s nepotpisivanjem ugovora sa Islamskom zajednicom. Država, narod i evropski put mogu da čekaju.

Ipak, lijepo je vidjeti da je HDZ spreman da zateže stvari koliko god može.
DonieBrasco

#19075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Mislim da cemo u 2018. vidjeti sasvim novi nivo navodne ugrozenoti i majorizacije ovih 9%.

U najavi: pada izborni zakon, uvode se porezi na kladionice. :izet:
Post Reply