https://de.wikipedia.org/wiki/Dejan_Ljubicic
https://www.transfermarkt.co.uk/dejan-l ... ler/287188
Sjećaš li se ti, dobri moj doktore, kad sam ja prije koju godinu napisao da će biti problem s ovako odgojenom djecom?
Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.madner wrote:Ne moze tako. Mislim moze ponuditi 101 rjesenje, ali ako ne okupi vecinu nista od toga.Hafis wrote:Kad većina nije voljna da pristupi neophodnoj promjeni, onda manjina preuzima tu nezahvalnu ulogu i nudi rješenja.madner wrote:Opet ovi sto bi bez vecine da mjenjaju zakone.
Bilo bi smjesno da nije zalosno.
Super im ide to odlučivanje o sopstvenoj sudbinihorkesh wrote:Rekao sam da se moglo dogovoriti, što podrazumijeva dobru volju i spremnost na kompromis s obje strane.Hafis wrote: Pa onda je lako.
Implementacija presude i jest ono što će zakočiti izborni proces, i ne vidim razloga što ne usvoje taj prijedlog (čuj mene ''ne vidim razloga'').
A ova dva ( npredsjedništvo i Mostar) neka odbiju i idemo na izbore.
Da se više ne zavaravamo, problem i jest ta prva stavka oko izbora u Dom naroda. to i jest ono što najviše gudi bošnjački politički vrh.
HDZ je, moguće, i išao na to da će postaviti maksimalističke zahtjeve, da će ih probosanske stranke oboriti, a da će onda HDZ, eto, pristati da se izmijeni samo stavka o Domu naroda. Mislim da čak ni Bake nije toliko nesposoban da to ne razumije.
Umjesto dogovora i kompromisa, Čović i njegovi jastrebovi uživaju u zabadanju prsta u oko Bošnjacima te postavljanju kojekakvih ultimatuma, rubikona, nestanka zemlje i tome slično. Okuražila ih Dodikova i podrška Hrvatske, šta li. Čuj, rezolucija o federalizaciji Federacije, aman.
Zakon se može i treba napraviti tako da svi budu podjednako zadovoljni, a u skladu s Ustavom BiH. Ili, barem, podjednako nezadovoljni. Hrvati mogu i trebaju ravnopravno odlučivati o sopstvenoj sudbini, kao i o zajedničkoj sudbini ove zemlje.

Paveliceva evropska uljudbena mladezhkockakockica wrote:
Nakon jučerašnjeg napada na Gradsku džamiju u Kiseljaku uhapšena su dvojica mladića koji su osumnjičeni da su bacali pivske flaše i oštetili fasadu džamije.
N1 saznaje da su počinioci 20-godišnji Dejan Ljubičić i 21-godišnji Daniel Sudar.
Daj bolan, uozbilji se. Još ću i to čitati. Ne pričamo o pojedincima.Alfons Kauders wrote:Euro Ustaša, prvoligaš!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sjećaš li se ti, dobri moj doktore, kad sam ja prije koju godinu napisao da će biti problem s ovako odgojenom djecom?
A to?Hafis wrote: Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
Sizifov posao, ali vrijedi ustrajavati.
popustite malo, samo crnjake o hrvatskoj mladezi pisete...kako vam ne dosadiAlfons Kauders wrote:Euro Ustaša, prvoligaš!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne brinem. Ja samo ukazujem na očiti problem.Hafis wrote:Daj bolan, uozbilji se. Još ću i to čitati. Ne pričamo o pojedincima.Alfons Kauders wrote:Euro Ustaša, prvoligaš!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ekonomski guru se gura s vehabijama za plahu u dragstoru a brine o odgoju tuđe djece.
kazu da se nade polazu u rusiju...dodik je kontakt osobamadner wrote:
Ovdje jedna strana nesto trazi, nista ne nudi, druga strana nema razloga da popusti, prvi se nadaju nekom pritisku, drugi znaju da od toga nema nista i onda se Hafiz cudi.
Bilo bi lakse kada bi se moglo nesto ponuditi plucima, quid pro quo sto bi se reklo.Hafis wrote:Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.madner wrote:Ne moze tako. Mislim moze ponuditi 101 rjesenje, ali ako ne okupi vecinu nista od toga.Hafis wrote: Kad većina nije voljna da pristupi neophodnoj promjeni, onda manjina preuzima tu nezahvalnu ulogu i nudi rješenja.
Hoće. Kakvu sećiju u vijećnicu, Sidrana, Cerića, Tunju i još par umnijih likova pa ožeži novu deklaraciju o konstitutivnosti.Alfons Kauders wrote:A to?Hafis wrote: Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
Onda se mijenja načelo. Logično!
Pa ja.Hafis wrote:Hoće. Kakvu sećiju u vijećnicu, Sidrana, Cerića, Tunju i još par umnijih likova pa ožeži novu deklaraciju o konstitutivnosti.Alfons Kauders wrote:A to?Hafis wrote: Pa kako će okupiti većinu kada sve bošnjačke i tzv. ''graDŽanske'' političke stranke (ali na žalost i bošnjačka javnost) dišu jednim plućima kada je riječ o onemogućavanju provođenja načela konstitutivnosti malobrojnijem narodu.
Onda se mijenja načelo. Logično!
U stvari nek proglase tri nove nacije: Bošnjaci, Bosanci i Bosanci i Hercegovci. To bi bio pun pogodakJednostavno bi obezvrijedilo sam pojam nacije i onda laganini prema graDŽanskoj državi..normalno sa svim atributima multietničnosti, multikulturei konstitutivnosti na svakom pedlju.
Alfons Kauders wrote:Pa ja.Hafis wrote: Hoće. Kakvu sećiju u vijećnicu, Sidrana, Cerića, Tunju i još par umnijih likova pa ožeži novu deklaraciju o konstitutivnosti.
U stvari nek proglase tri nove nacije: Bošnjaci, Bosanci i Bosanci i Hercegovci. To bi bio pun pogodakJednostavno bi obezvrijedilo sam pojam nacije i onda laganini prema graDŽanskoj državi..normalno sa svim atributima multietničnosti, multikulturei konstitutivnosti na svakom pedlju.
Probali smo načelo konstitutivnosti, nije išlo, i sad ćemo biti primorani da promijenimo to načelo, kako bi se uskladili s normama EU.
Ili nećemo? Ako ostanemo ovdje pod Rusijom i Turskom, možemo i ovako.
njima ni dzedaji nemogu visHe pomoc... ispucala se namicateljska kulturoloska vrijednost i sad po starom receptu udri gangaj dok zvona zvonehizo ramidovic wrote:kazu da se nade polazu u rusiju...dodik je kontakt osobamadner wrote:
Ovdje jedna strana nesto trazi, nista ne nudi, druga strana nema razloga da popusti, prvi se nadaju nekom pritisku, drugi znaju da od toga nema nista i onda se Hafiz cudi.
mogu portiri jedino povazdan fHorumatmO k3 wrote:Kroz moj posao i posao moje supruge dobro znam da doktori nemaju bas toliko vremena da bi se zajebavali na forumu i pisali neke gluposti ..... jebiga možda znam pogrešne , uspješne ....
pici wrote:mogu portiri jedino povazdan fHorumatmO k3 wrote:Kroz moj posao i posao moje supruge dobro znam da doktori nemaju bas toliko vremena da bi se zajebavali na forumu i pisali neke gluposti ..... jebiga možda znam pogrešne , uspješne ....
Nego Hafizaga, imas PP a nisi mi odgovorio jel to mrka kapa?Hafis wrote:Eh, da vidite kolegu P.M. Vodi jedan doista veliki klinički odjel, a ne skida se s FB. 24h ordinira.
On je zadužen za kulturno-promidžbenu sekciju a mene zapao najteži zadatak -utjeravanje u suru neupućenih patriJota i nadobudnih internet-gazija.
Jebat ga, mora neko pokrivati i društvene mreže.

Najnovije Novosti od petka na kioscima: Soko ga nije bolio
Soko ga nije bolio
Hrvoje Šimičević donosi dokumente i ispovijesti zatočenika logora HVO-a koji za Novosti potvrđuju da su na zahtjev Dragana Čovića, današnjeg predsjednika HDZ-a BiH i ratnog direktora mostarskog Sokola, od sredine 1993. do početka 1994. u tom poduzeću radili kao robovi. ‘Obilazili su nas vojnici i prijetili nam ubojstvom’, prisjeća se jedan od njih ...
ili bolje receno - bilo bi zalosno da nije smjesnomadner wrote:Ne moze tako. Mislim moze ponuditi 101 rjesenje, ali ako ne okupi vecinu nista od toga.Hafis wrote:Kad većina nije voljna da pristupi neophodnoj promjeni, onda manjina preuzima tu nezahvalnu ulogu i nudi rješenja.madner wrote:Opet ovi sto bi bez vecine da mjenjaju zakone.
Podsjetit ću i da je Krišto prije par dana slično odgovorila za PSBiH.Bradara odgovorila Novaliću: Neću sazvati sjednicu Doma naroda PFBiH za vikend
...
Nažalost, razvoj događaja na političkoj sceni Federacije BiH koji uključuje i preglasavanje hrvatskih zastupnika u Zastupničkom domu u kojemu su učestvovali i zastupnici SDA, nisu nam ostavili vremena ni prostora za donošenje Budžeta FBiH do kraja kalendarske godine.