Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19051 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

skafiskafsnjak wrote:
Pa ostavi kontakt svoj :D sta cekas ... :mrgreen:
Last edited by bitanga_sa_otesa on 21/12/2018 10:04, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#19052 Re: Pitamo Mehanicare ?

esso_sa wrote: Nemojte se ljudi tako zalijetati. Radije se raspitajte malo, otidjite do drugog majstora po drugo misljenje, malo i proguglajte, mozda sta otkrijete i naucite. Odgovorno tvrdim da je ECU zadnja stvar od elektronike koja ce crknut na vecini auta, osim ako ga neko ranije nije otvarao i cackao ;-)
90% elektricnih gremlina dolazi od releja, oksidacije i losih kontakata na instalaciji, senzora... Kakav ECU, kakvi klinci palci
prije par mjeseci na jednoj seat ibizi 3 dana potrosio ,pukla zica u snopu instalacije kod mjenjaca,izolacija stoji,provodnik pukao ,naplatio 30 maraka.
od tad vise ne radim takve kvarove...
Naslovnica

#19053 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

Update!
Dosuo sam kilu ulja (nisam imao više u gepeku), bila suha šipka.
Puno bolje pali. :lol:
:lol: :lol: :lol: :run:
Naslovnica wrote:Pretpostavljam da nije tema za me'anićara, ali je pri vrhu, pa bi moglo biti odgovora.
Prije 3-4 dana neće da upali, vergla, čuje se ben.pumpa, ali neće da kresne. Dođe bihamk s onim njegovim komuljatorom kresne k'o mina.
Odem do Zenice, pregledaju mi u Strong servisu bateriju, ona điđa isprinta, bubam, 90% dobra baterija.
Popodne upali bez problema.
Sutradan jope upali, nakon kraćeg verglanja.
Nisam ga palio u nedjelju, maloprije na parking...neće pa neće da sastavi.
Verglao 5 minuta, ništa. Baterija baš ima snage, osjeti se.
Pretpostavke?
Ja verglo - neće, dođe bihamk sa onom svojom trafostanicom - upali bez problema. A ovamo pokazuje da je baterija OK, ne gubi snagu tokom verglanja. Možda ta udarna struja nije dovoljna? Uzeo preporuku fabrike za karakteristike, 3 godine garancije, Fiamm, tako nekako.
Alnaser reparacija?
Kablovi, svjećice?
Neki senzor temperature? Kada upali automatski saug radi.
HVALA na sugestijama!
Throttle

#19054 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Jel i dalje suha :mrgreen:
Naslovnica

#19055 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

Throttle wrote:Jel i dalje suha :mrgreen:
Ma ono... :lol:
drug_profi

#19056 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

JavierBosnia wrote:
drug_profi wrote: Bice da ti je hauba mijenjana. Jesi ti pregledao to auto dobro?
Kupljen na strinski nacin, kod majstora jedan krug, kaze sve okej. Na oko uredu, zavrsen posao.

Mozes ti auto 3 dana gledati, promaci ce ti nesto. Ne bih rekao da je mijenjana, mada sve i da neki dio jeste ne bih gledao kao zamjerku, ako je na kraju ispeglano i ispravno mehanicki. Jbg auta se udaraju i popravljaju, ne kazem za bas havarisana, al to mogu biti sve sitne popravke.
Nisam tip koji pegla oko tog, mozda je greska, ali tako je
Slažem se. Nije problem i ako je malo udaren pa fino urađen. Ali trebaš i to znati prije kupovine, a ne da ispod fali svašta, sve raskopčano, polomljeno, a s vana ko lampa.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#19057 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by corolla02 »

konektovan wrote:
JavierBosnia wrote:
Ispade da je on mene izlevatio onda za 60 KM? :-)
Jer malo mi sumnjivo na kraju bilo, kaze eto ovo 60 KM dio sa otpada narucio iz Volana i kao dodji sutra znam se sa ovim likom, donijet ce on meni ovdje taj poklopac, ti njemu svoj ostavi kao 1 za 1, jer si dio uzeo od njeg.

Image
Image

Ovo dole je ostalo, na to je to nesto stavio

Đe ti je ono platno sa haube (zvucna i termo izolacija) ????? :mrgreen:
vala i auta bez ove staklene vune, ko da i nisu auta meni...
esso_sa

#19058 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by esso_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:
esso_sa wrote: Nemojte se ljudi tako zalijetati. Radije se raspitajte malo, otidjite do drugog majstora po drugo misljenje, malo i proguglajte, mozda sta otkrijete i naucite. Odgovorno tvrdim da je ECU zadnja stvar od elektronike koja ce crknut na vecini auta, osim ako ga neko ranije nije otvarao i cackao ;-)
90% elektricnih gremlina dolazi od releja, oksidacije i losih kontakata na instalaciji, senzora... Kakav ECU, kakvi klinci palci
prije par mjeseci na jednoj seat ibizi 3 dana potrosio ,pukla zica u snopu instalacije kod mjenjaca,izolacija stoji,provodnik pukao ,naplatio 30 maraka.
od tad vise ne radim takve kvarove...
Ma ne isplati se popravka takvih kvarova nikada... Ubijes se tragajuci, a na kraju neka glupost za koju ne mozes uzeti cifru ako imas trunke obraza...

Ja se vazda sjetim svog Golfa 3 (onaj 4wd :mrgreen: ), auto mi se gasilo u sred voznje i onda verglas onako uprazno pa odjednom upali ko da se nikad nista nije desilo... Na dijagnostici nikakvih gresaka, majstori, ovlasteni VW servisi, rezervoare goriva mi potrosili na rad u mjestu i cekanje da se auto ugasi i niko nije uspio rijesiti problem...
Na kraju ja sjednem i malo logicki razmislim - auto se ugasi, nema zalogirane greske.. Znaci, da ECU ne zalogira gresku, mora ostati bez struje... Uzmem elektricnu shemu auta, ispratim vodove prema ECU, kad tamo relej koji sluzi iskljucivo za prekid napajanja za ECU. Rastavim relej, unutra hladan lem. Fino pukao prsten oko kontakta. Prelemim kontakte u releju, problem rijesen, auto se nikad vise nije ugasilo... Kasnije sam raji jos par Golfova 3 i dizela i benzinaca popravio, sve isti relej bio, samo razlicita oznaka kod dizela/benzina...
Poenta price - treba malo upaliti mozak, a nasi majstori rijetko to rade. Neki ga jednostavno nemaju :mrgreen: Oni koji ga imaju i upale, jednostavno nemaju vremena da toliko dumaju, niti im se isplati
bitanga_sa_otesa

#19059 Re: Pitamo Mehanicare ?

esso_sa wrote:
Ma ne isplati se popravka takvih kvarova nikada... Ubijes se tragajuci, a na kraju neka glupost za koju ne mozes uzeti cifru ako imas trunke obraza...
auto se ugasio i nece da upali ,dijagnostika izbacila onaj senzor na bregastoj .skinem ja plastiku remenica bregaste ukrivo stoji,cudno.posvijetlim senzor,vidim poderala ga skroz,bas rez na njemu kao od brusilice,razubim,kupim novi senzor,popravim smetljarluk nekog prije ko je mijenjao zupcasti i sjebao remenicu...sve sastavim ,da upalim kad kurko :lol: tek onda nastaje agonija ...
sparky

#19060 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by sparky »

Zelim vam da nemate potrebe za otvaranjem haube kod Merive 1.7cdti(Isuzu) :-D
Sodom1

#19061 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Sodom1 »

1,7dti je Isuzu, ne znam Jel taj
bitanga_sa_otesa

#19062 Re: Pitamo Mehanicare ?

malo je gloova problematićna na tim motorima :D
Throttle

#19063 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Kod mojih odvrtila 130,000, remontovana elektronika pumpe dvaput
Trenutno na satu 320 hiljada
Nije bilo problema s glavom al ima u boci onog praha svjetlucavog, neko je nekad imao curenje
GLup motor do jaja :lol:
mirza2811

#19064 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirza2811 »

Ma 2 mjeseca auto nije radilo kako treba, te hoce te nece. I prije nego sam otisao ovom majstoru izmjenjo sam ih kamaru niko nije znao uzrok kvara. Sad ovaj ecu sto je crko je vec otvaran i radjen nesto. Trenutno je sve uredu sa autom.
condy

#19065 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Majstore koji ne odbijaju da se posvete takvom osjetljivom poslu koji trazi dosta traganja i vremena, ja najvise cijenim. Uvijek bi mu ostavio i dodatno na kafu, jer kad ti se pojavi tako neki osjetljiv problem, tek tad vidis ko je pravi profesionalac u svom poslu. Rijesi ti problem a drugi te samo zavlace i salju dalje. Razumijem da su ljudi glupi i bezobrazni pa ne znaju da cijene takve majstore i da mu posteno plate, ali kad imate musteriju koja je normalna koja hoce da mu pomognes i rijesis problem i spreman je posteno isplatiti majstora onda ga ne odbijajte.
skafiskafsnjak

#19066 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Jedno pitanje.

Koji senzor je zaduzen za ocitavanje temperature motora?
NediM17

#19067 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
esso_sa wrote:
auto se ugasio i nece da upali ,dijagnostika izbacila onaj senzor na bregastoj .skinem ja plastiku remenica bregaste ukrivo stoji,cudno.posvijetlim senzor,vidim poderala ga skroz,bas rez na njemu kao od brusilice,razubim,kupim novi senzor,popravim smetljarluk nekog prije ko je mijenjao zupcasti i sjebao remenicu...sve sastavim ,da upalim kad kurko :lol: tek onda nastaje agonija ...
Zanimljiva prica, je li vec zavrsena ili je aktuelna? Ne zezam te kad kazem da zelim cuti rasplet, ako bi bio ljubazan da podijelis sa nama. Hvala.
NediM17

#19068 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

skafiskafsnjak wrote:Jedno pitanje.

Koji senzor je zaduzen za ocitavanje temperature motora?
Engine coolant sensor. Mislim da se obicno nalazi na termostatu.
bitanga_sa_otesa

#19069 Re: Pitamo Mehanicare ?

NediM17 wrote:
Zanimljiva prica, je li vec zavrsena ili je aktuelna? Ne zezam te kad kazem da zelim cuti rasplet, ako bi bio ljubazan da podijelis sa nama. Hvala.
ti bas ne citas?ili ti neki grijac ne radi :lol:
bitanga_sa_otesa wrote: prije par mjeseci na jednoj seat ibizi 3 dana potrosio ,pukla zica u snopu instalacije kod mjenjaca,izolacija stoji,provodnik pukao
NediM17

#19070 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Nijesam pratio od pocetka, jbg... :roll:
storm876

#19071 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by storm876 »

Da li je neko cipovao e46 318d ?
Znam da 320d dosta ljudi cipuje,al nisam za 318d mogao naci na koliko bi se ks mogao dignut bez posljedica
Na satu ima 226 000 km,2002 god
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19072 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Bmw je kvarljiva roba, ne bi ja to radio.
basicm

#19073 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

storm876 wrote:Da li je neko cipovao e46 318d ?
Znam da 320d dosta ljudi cipuje,al nisam za 318d mogao naci na koliko bi se ks mogao dignut bez posljedica
Prodaj i kupi 320.
MAN-lion's coach

#19074 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MAN-lion's coach »

Da li neko slučajno ima shemu osigurača(koliko Ampera ide) za dvojku?
Imam raspored od kutije, ali meni stoljećima nema uopšte osigurača na poziciji 17-Vergaser???? Ne znam koji stavim?
Throttle

#19075 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

storm876 wrote:Da li je neko cipovao e46 318d ?
Eo ti kod Krvoloka
http://www.smchiptuning.com/1002/bmw-se ... 8d-2.0-115
Mada bi ja prije uradio servis nego to radio, svakako je pola tih e46ica neispravno
Post Reply