Nije do naroda, već do političke elite, uvijek i svugdje.Kikibombona wrote:Vjeciti, vidis kakve su krkancine na ponudi?VjecitiStudent wrote: 4/5 novih glasova koje će dobiti na ovim izborima, NS treba da zahvali isključivo Pedji.
Da je do ostalih, stagnirali bi, u najboljem slučaju.
Što opet ne znači da kao kolektiv i dalje nisu diletanti.
Totalno nepsimeni, patoloske lazovcine, zlonamarni do srzi..............
Ljudi iz NS su makar kulturni. Samo to je dovoljno da budu ispred totalnog olosa koji nam se nudi. Jos ako su makar malo dobronamjerni i posteni, makar malo, bice iskorak ako ih izaberemo.
Ja opet nisam siguran da cu glasati. Al ako budem glasao, glas cu dati NS.
Ne ocekujem nista posebno nakon izbora. Nista se za par godina ne moze promijeniti..... Jos cemo mi patiti, posebno bosanska sirotinja koja nema za kifle a glasa za istu gamad vec godinama.
Ko nas jebe kad smo takvi.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#19051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Kikibombona
#19052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Do naroda je prijatelju. Zatucanost, nepismenost, ksenofobicnost.........VjecitiStudent wrote:
Nije do naroda, već do političke elite, uvijek i svugdje.
Kako takav narod moze iznjedriti prave ljude i izabrati najbolje od njih?
Narod ne vrsi pritisak na politiku i zato rade sta hoce. U mnogo razvijenijim drzavama na proteste izlaze stotine hiljada, a kod nas par stotina u vrh glave....... Ma moze se u nedogled, al nemam volje, sjebat cu si raspolozenje pred tekmu.
Nek nam je sretno!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zatucani i nepismeni sjede udrzavnim sluzbama i uredno glasaju. Kad sam prvi put cula da je Causevic (dezurna budala iz hodnika ekonomije koji je ispratio i docekao generacije i generacije skupljajuci ispitna pitanja diektor UIP mislila ssam da je dobra sala srivene kamere. Zato, ovaj put moramo svi na izbore
-
StupskaBitanga
#19054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ima li ko kakvih insajderskih info o ovome Aleksandu Mastiloviću za Parlament FBiH mimo ovih zvaničnih. Čuo sam lijepe stvari o njemu pa da ovako priupitam
- raskopusa
-
StupskaBitanga
#19056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moj prijedlog da oni koji budu birani iz Naše stranke otvore ovdje nick da im postavljamo pitanja i sugerišemo neke stvari jer je evidentno da će NS imati značajniju podršku nego na prethodnim izborima
-
sarlo
#19057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I Tanovicu naravno. On je vjerovatno bio glavni prilikom bitnih odluka.VjecitiStudent wrote: 4/5 novih glasova koje će dobiti na ovim izborima, NS treba da zahvali isključivo Pedji.
Da je do ostalih, stagnirali bi, u najboljem slučaju.
Što opet ne znači da kao kolektiv i dalje nisu diletanti.
Ali Predsjednik stranke im promjenio rodjeno ime i prezime. Kakva cvrsta licnost...kompleksi.
Pedji svaka cast.
-
NKVD
#19058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I Haveriću.
A prije svega principijelnosti, tome treba zahvaliti i na tome treba insistirati. Mene, kao njihovog glasača, ni u čemu bitnom nisu razočarali da ne kažem zajebali u protekle četiri godine.
Sve ostale stranke i pokreti za koje sam u prošlosti glasao su me izjebali ko zadnjeg levata. A siguran sam da nisam jedini.
I ovi su imali priliku a nisu. E, da ništa drugo nemaju ponuditi, a imaju, ta bi dosljednost bila dovoljno da glasam za njih.
Plus transparentnost. Plus pristojnost. Plus ovo, plus ono...
Dakle, glasajte za NS. Za one nestrpljivije barem na kantolalnom nivou jer su tu najveće šanse da rezultate, konkretne i pozitivne, vidite vrlo brzo.
A prije svega principijelnosti, tome treba zahvaliti i na tome treba insistirati. Mene, kao njihovog glasača, ni u čemu bitnom nisu razočarali da ne kažem zajebali u protekle četiri godine.
Sve ostale stranke i pokreti za koje sam u prošlosti glasao su me izjebali ko zadnjeg levata. A siguran sam da nisam jedini.
I ovi su imali priliku a nisu. E, da ništa drugo nemaju ponuditi, a imaju, ta bi dosljednost bila dovoljno da glasam za njih.
Dakle, glasajte za NS. Za one nestrpljivije barem na kantolalnom nivou jer su tu najveće šanse da rezultate, konkretne i pozitivne, vidite vrlo brzo.
-
convict
#19059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa,
Hvala za vaš angažman u proteklom mandatu! Prvi put od '98 mogu reći da sam imao političara kojeg sam doživljavao kao svog, dijelio mišljenje o većini pitanja i nisam se ni na trenutak pokajao zbog izbora prije 4 godine. Naravno, novi glas imate opet u ponedjeljak i uvjeren sam da ćete nastaviti raditi kao i dosad.
Kada je u pitanju federalni parlament, imao sam značajne rezerve kada je u pitanju lista kandidata Naše stranke u izbornoj jedinici kojoj pripada Novi Grad, ali u nekoj varijanti na kraju se može desiti da prođe kandidat sa kompenzacijske liste pa sam i tu već donio odluku da glasam za vas.
Kada je u pitanju državni nivo, tu sam zaista u velikoj dilemi. Znam, reći ćete da izbori nisu kladionica, ali je zaista teško vjerovati da NS može preći prag za državni parlament. Mislim da bi u tom slučaju moj glas "propao" i time bih pomogao desnici koja je izgleda ponovo u modi (po mom shvatanju desnica su i SDA i SBB i DF). SDP, kao jedina alternativa koja mi pada na pamet, mi nije naročito privlačna. Odluku ću vjerovatno donijeti u nedjelju ujutro, možda čak i u glasačkoj kabini.
Hvala za vaš angažman u proteklom mandatu! Prvi put od '98 mogu reći da sam imao političara kojeg sam doživljavao kao svog, dijelio mišljenje o većini pitanja i nisam se ni na trenutak pokajao zbog izbora prije 4 godine. Naravno, novi glas imate opet u ponedjeljak i uvjeren sam da ćete nastaviti raditi kao i dosad.
Kada je u pitanju federalni parlament, imao sam značajne rezerve kada je u pitanju lista kandidata Naše stranke u izbornoj jedinici kojoj pripada Novi Grad, ali u nekoj varijanti na kraju se može desiti da prođe kandidat sa kompenzacijske liste pa sam i tu već donio odluku da glasam za vas.
Kada je u pitanju državni nivo, tu sam zaista u velikoj dilemi. Znam, reći ćete da izbori nisu kladionica, ali je zaista teško vjerovati da NS može preći prag za državni parlament. Mislim da bi u tom slučaju moj glas "propao" i time bih pomogao desnici koja je izgleda ponovo u modi (po mom shvatanju desnica su i SDA i SBB i DF). SDP, kao jedina alternativa koja mi pada na pamet, mi nije naročito privlačna. Odluku ću vjerovatno donijeti u nedjelju ujutro, možda čak i u glasačkoj kabini.
-
Novak20
-
sarlo
#19061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo da ih ne prehvalimo, ipak je to bio jedan kantonalni, zastupnicki mandat dvije licnosti.NKVD wrote: Principijelnosti.
Naprijed navedeni diletanati bi se mogli uobraziti.
- Hajlac
#19062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slike vrijede puno više od riječi:

- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Novak20 wrote:Mala ste stranka gradskog svijeta. Nemojte se nikad, uinat dušmanima, poseljačiti kao svi ostali. Biće nešto od NS.
Sretno na izborima.
Odavno nisam pročitala bolji post o Našoj Stranci - odavno.
Iako ste par puta toliko pomenutu principijelnost dovodili u pitanje - srećom niste pokleli.
Nadam se da nećete pokleknuti u budućnosti.
Od srca želim veliku i ubjedljivu pobjedu Naše Stranke.
Peđi i Albinu kao korespodentima sa foruma također od srca sve najbolje i želim da se ostvare vaše izborne želje i nade.
Svim građanima Bosne i Hercegovine od srca želim - Našu Stranku.
Mi u Kantonu Sarajevo je srećom već imamo.
Hvala i pozdrav.
- GLASAJ ili TRPI
#19064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ova stranka sluzi samo da par ljudi uleti u fotelje i to je to.
-
Novak20
#19065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tebi bi nick trebao biti glasaj i trpi.GLASAJ ili TRPI wrote:Ova stranka sluzi samo da par ljudi uleti u fotelje i to je to.
Aferim za svaku fotelju otetu od seljaka i papaka.
- GLASAJ ili TRPI
#19066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da se poveca izborni prag ovi bi se ugasili 100%.Novak20 wrote:Tebi bi nick trebao biti glasaj i trpi.GLASAJ ili TRPI wrote:Ova stranka sluzi samo da par ljudi uleti u fotelje i to je to.Da se ubijedi 100 ljudi da glasa za NS treba uložiti 100 puta više energije nego što to treba "dokazanim" strankama koje imaju svoje fotelje. Napraviš teferič, imaš 1000 glasova. Malo posla velika politička dobit.
-
Novak20
#19067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Možda si u pravu. Ovde i nema više od 3% poštena i pametna svijeta. A i ono što ima pola ne izađe na izbore. Šta će im stranka kad papci odlučuju o svemu pa i o izbornom pragu.GLASAJ ili TRPI wrote:Da se poveca izborni prag ovi bi se ugasili 100%.Novak20 wrote:Tebi bi nick trebao biti glasaj i trpi.GLASAJ ili TRPI wrote:Ova stranka sluzi samo da par ljudi uleti u fotelje i to je to.Da se ubijedi 100 ljudi da glasa za NS treba uložiti 100 puta više energije nego što to treba "dokazanim" strankama koje imaju svoje fotelje. Napraviš teferič, imaš 1000 glasova. Malo posla velika politička dobit.
-
Albin Zuhric
#19068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala svima na podrsci.
Dali smo zaista sve od sebe, pokusali voditi kampanju drugacije, cisto, sa argumentima, u razgovoru sa gradjanima, bez uplitanja u beskonacne i besmislene borbe koje vode drugi medju sobom.
Ostaje nam samo jos jedan, najvazniji dan, kada cemo odluciti kakvu vrstu politike zelimo vidjeti naredne cetiri godine. Ja sam licno, a siguran sam i za sve druge clanove koji su radili u ovoj kampanji, prilicno umoran, a potpuno spreman nastaviti sa radom odmah u ponedjeljak.
Na kraju, i ako odlucite ne glasati za Nasu stranku, molim vas glasajte u nedjelju. Mislim da vam ne moram govoriti koliko je to bitno, i na ovim, i na svim buducim izborima.
Dopisujemo se ovdje uskoro.
Lijep pozdrav svima
Dali smo zaista sve od sebe, pokusali voditi kampanju drugacije, cisto, sa argumentima, u razgovoru sa gradjanima, bez uplitanja u beskonacne i besmislene borbe koje vode drugi medju sobom.
Ostaje nam samo jos jedan, najvazniji dan, kada cemo odluciti kakvu vrstu politike zelimo vidjeti naredne cetiri godine. Ja sam licno, a siguran sam i za sve druge clanove koji su radili u ovoj kampanji, prilicno umoran, a potpuno spreman nastaviti sa radom odmah u ponedjeljak.
Na kraju, i ako odlucite ne glasati za Nasu stranku, molim vas glasajte u nedjelju. Mislim da vam ne moram govoriti koliko je to bitno, i na ovim, i na svim buducim izborima.
Lijep pozdrav svima
- GLASAJ ili TRPI
#19069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Njihovu nesposobnost da privucu glasace pokusavas da pravdavas recenicom kako ovdje nema postenog svijeta i kako ne zasluzujemo NS. Pa mislim 
- GLASAJ ili TRPI
#19070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko ste potrosili KM-ova na kampanju?Albin Zuhric wrote:Hvala svima na podrsci.
Lijep pozdrav svima
-
Novak20
#19071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidiš i sam, nisu sposobni da organizuju teferič da privuCu glasace.GLASAJ ili TRPI wrote:Njihovu nesposobnost da privucu glasace pokusavas da pravdavas recenicom kako ovdje nema postenog svijeta i kako ne zasluzujemo NS. Pa mislim
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sretno vam.
Mislim da ste zasluzili da se barem podupla rezultat od proslih izbora. Barem to. Mada sam svjestan da ce i to biti tesko. Ali...
Ja i dalje vjerujemu vas, i pored uspona i padova...cak perioda kada sam jako ostar bio spram nekih vasih politickih poteza i procjena, skontao sam da ste opet najkvalitetniji i najprincipijelniji. Tako da prosto nisam mogao, opet, da ne glasati za vas.
I prosle izbore sam aktivno, u svom okruzenju, lobirao za vas. Bilo je potesko bas
, jer nisu ni znali, vrlo cesto, ko ste, da postojite...itd.
E sada, pred ove izbore, nevjerovatno koliko je lakse bilo u lobiranju. Interesantno je da se desilo par puta da ljudi za koje ni u snu nisam pomislio da bi mogli glasati za vas, u startu rasprave-diskusije, otvoreno i javno se identifikuju kao vasi buduci glasaci.Ja sam par puta ostao....
Jos je interesantno da ogromna vecina, da ne budem pretenciozani pa kazem bas svi
, sasvim bez ustezanja, javno i otvoreno, kazu da ce glasati za vas, i to vrlo cesto i precizni razlozi toga...meni je to jako interesantno. Djeluje mi da vecina vasih glasaca bas jako vjeruje u vas - nadam se da to necete iznevjeriti.
Nebitno, a dosta bih cudnih diskusija mogao prepricati.
U sustini imate od mene otprilike 20-setak izlobiranih glasov, a moguce da je neko od njih lobirao i dalje, za par njih znam sigurno da su premuntali skoro pola familije da vam daju glas
...itd.itd.
Da ne duzim. U nedjelju sa cvrstim uvjerenjem da ste i dalje ok, idem na glasacko mjesto da vas zaokruzim, iksiram
. Dvoumim se jos oko pojedinaca na listama koje cu 'iksirati', ali ok, do nedjelje cu i to izbistriti u glavi.
Za clana predsjednistva sam isto tako odlucio vec, ovdje nije tema za to pa i necu o tome.
Moje ocekivanje je 3-4 poslanika u KS, i bar jedan u Federacii. Malo je, vjerovatno, ali situacija u drustvu je takva da je i to, ako ostvarite, ogroman uspijeh.
Jos jednom, SRETNO
Mislim da ste zasluzili da se barem podupla rezultat od proslih izbora. Barem to. Mada sam svjestan da ce i to biti tesko. Ali...
Ja i dalje vjerujemu vas, i pored uspona i padova...cak perioda kada sam jako ostar bio spram nekih vasih politickih poteza i procjena, skontao sam da ste opet najkvalitetniji i najprincipijelniji. Tako da prosto nisam mogao, opet, da ne glasati za vas.
I prosle izbore sam aktivno, u svom okruzenju, lobirao za vas. Bilo je potesko bas
E sada, pred ove izbore, nevjerovatno koliko je lakse bilo u lobiranju. Interesantno je da se desilo par puta da ljudi za koje ni u snu nisam pomislio da bi mogli glasati za vas, u startu rasprave-diskusije, otvoreno i javno se identifikuju kao vasi buduci glasaci.Ja sam par puta ostao....
Nebitno, a dosta bih cudnih diskusija mogao prepricati.
U sustini imate od mene otprilike 20-setak izlobiranih glasov, a moguce da je neko od njih lobirao i dalje, za par njih znam sigurno da su premuntali skoro pola familije da vam daju glas
Da ne duzim. U nedjelju sa cvrstim uvjerenjem da ste i dalje ok, idem na glasacko mjesto da vas zaokruzim, iksiram
Za clana predsjednistva sam isto tako odlucio vec, ovdje nije tema za to pa i necu o tome.
Moje ocekivanje je 3-4 poslanika u KS, i bar jedan u Federacii. Malo je, vjerovatno, ali situacija u drustvu je takva da je i to, ako ostvarite, ogroman uspijeh.
Jos jednom, SRETNO
- Hajvan
-
romeomoraprezivjeti
#19074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Glasajte za NS,treba uhljebiti jos par pokusaja od politicara,zivot postaje preskup a nemere se biti elita bez love.
-
kakavdanakneiskustvu
#19075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ja u zenici na listićima nisam vidio našu stranku osim za kantonalni nivo,je li se još nekom to desilo?