FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
marshall_bug

#19051 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

salle_eh1986 wrote:
marshall_bug wrote:
ultima_palabra wrote:Ne znam koliko gledaš Juve, ali oni su daleko od defanzivne ekipe... nešto kao Italija na Euru. Od ovih koji su ostali bus možeš očekivati jedino možda od PSG-a.
I Milan je u Italiji daleko od defanzivne ekipe, cak sta vise uz Napoli i Romu igraju mozda i najotvorenije, ali je protiv Barce bio autobus u obje utakmice.
protiv Barse većinom svi igraju na taj način
To je dokaz da je Barca bolja od drugih, od nekih puno bolja od drugih malo. Ali naravno da u fudbalu ne pobjedjuje uvijek bolji tim, nego i bunkerasi cesto uspiju pobjediti a to iskljucivo zavisi od toga kakvi su u kontrama i kornerima jer tu imaju jedinu sansu da daju gol.
Vidjeli smo da je Mourinho sa Realom usavrsio kontre i tako dobio Barcu, ali kad im je United dao loptu da igraju s njom nisu pokazali ama bas nista jer se protiv jakih ekipa oslanjaju iskljucivo na kontre, na sta ih je Barca primorala.
salle_eh1986

#19052 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

možeš to i tako reći mada ja to gledam na ovaj način
barsa ima svoj stil igre, u fazonu mačke i miša
drži loptu 100 godina i čeka protivničku grešku, šupljinu kako bi realizovala priliku
kad si vidio da forsiraju konstantno ubacivanja sa strane, nemoguće je to i očekivati jer su to većinom igrači nižeg rasta
englezi igraju na ta ubacivanja, italijani pretežno na 1-0 itd itd
sad ko se kome bolje prilagodi bolje i prođe
marshall_bug

#19053 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

salle_eh1986 wrote:možeš to i tako reći mada ja to gledam na ovaj način
drži loptu 100 godina i čeka protivničku grešku, šupljinu kako bi realizovala priliku
kad si vidio da forsiraju konstantno ubacivanja sa strane, nemoguće je to i očekivati jer su to većinom igrači nižeg rasta
Barca tako pokusava izvuci bunkerase iz bunkera. Nema smisla ici po strani i centrirati u kazneni u kojem se nalaze tvoja 3 saigraca i citava protivnicka ekipa. Jednostavno to dodavanje je jedini nacin za izvuci bunkerase iz bunkera.
salle_eh1986

#19054 Re: FC Barcelona

Post by salle_eh1986 »

marshall_bug wrote:Barca tako pokusava izvuci bunkerase iz bunkera. Nema smisla ici po strani i centrirati u kazneni u kojem se nalaze tvoja 3 saigraca i citava protivnicka ekipa. Jednostavno to dodavanje je jedini nacin za izvuci bunkerase iz bunkera.
to ti i ja govorim
većina timova ima svoj prepoznatljiv stil, pogotovo kada igraju ove jače utakmice
ne možeš porediti igru Milana protiv Katanje, Peskare, Palerma i protiv Barse, Reala, Bajerna
Layne

#19055 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

Jest, al se Barceloni svi prilagođavaju :D
marshall_bug

#19056 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

salle_eh1986 wrote:
marshall_bug wrote:Barca tako pokusava izvuci bunkerase iz bunkera. Nema smisla ici po strani i centrirati u kazneni u kojem se nalaze tvoja 3 saigraca i citava protivnicka ekipa. Jednostavno to dodavanje je jedini nacin za izvuci bunkerase iz bunkera.
to ti i ja govorim
većina timova ima svoj prepoznatljiv stil, pogotovo kada igraju ove jače utakmice
ne možeš porediti igru Milana protiv Katanje, Peskare, Palerma i protiv Barse, Reala, Bajerna
Ja vjerujem da se Milan ne bi ovako povukao ni protiv Reala ni protiv Bayerna. Svi znaju da s Barcom namaju sanse u nadigravanju, Mourinho je pokusao jer stvarno ima vrhunske igrace ali je primio 5 komada. Nakon toga je skontao da nema nista od nadigravanja i okrenuo se kontrama koje je usavrsio. Tu ti onda igra sreca, jer Barca moze dati gol i protiv bunkera kao sto je dala na Bernabeu i stvoriti jos prilika kao sto su Fabregasova i Pedrova. Ali isto tako ako imas dobru kontru mozes Barci dat 1, 2 ili vise golova kao sto je to Real ucinio. Bez obzira sto su golovi iz kontre mora se priznati da je Real u obje zadnje utakmice bio bolja ekipa i nadigrao Barcu kontrama, cisto zbog toga sto su imali vise prilika za gol.
ultima_palabra

#19057 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Layne wrote:Jest, al se Barceloni svi prilagođavaju :D
Osim bivšeg reisa :D

Ozbiljno, pas igra je samo jedan segment fudbala... ako je tvoj protivnik najbolji na svijetu u nečemu, normalno da ćeš se prilagoditi. Ako igraš sa Stokeom, normalno da ćeš obratiti posebnu pažnju na prekide.
p206

#19058 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

To je to... ako se ekipa uspješno odbrani i da gol iz kontre, ta ekipa je bolja tu utakmicu, jer se igra na golove, a ne na dominaciju...kako doći do gola? Pa ima više načina i zato volimo fudbal.
Za mene nema najbolje ekipe, ili najbolje svih vremena, ima najkonstantnije i te obično osvajaju trofeje. Ko igra kladionicu to dobro zna... U kup takmičenjima je malo drugačije gdje može doći do izražaja neki individualni potez.
oridjidji

#19059 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Atticus Finch wrote:
oridjidji wrote:
Juve je u ovoj sezoni primio 13 golova u Italiji. U ligi prvaka su ih primili malo vise. Igraju tvrd fudbal, ali mislim da bi ih Barsa prosla.
:?:

Juventus je u Seriji A nakon 28 kola primio 18 golova, u Ligi prvaka 4.
Upravu si. Ovo malo vise primljenih golova sam spomenuo u kontekstu na broj utakmica koji su odigrali u ligi prvaka ove godine i broj primljenih golova u njoj, a to je broj od 8 utakmica i eto reko si 4 gola da su samo primili u 6 utakmica grupne faze i 2 osmine finala, sto je 4 puta manje od broja utakmica koje su odigrali u seriji A. Meni se uvrtilo u glavu to da su primili 13 golova u seriji A. Izvinite zbog toga sto sam se lose izrazio...
oridjidji

#19060 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

p206 wrote:To je to... ako se ekipa uspješno odbrani i da gol iz kontre, ta ekipa je bolja tu utakmicu, jer se igra na golove, a ne na dominaciju...kako doći do gola? Pa ima više načina i zato volimo fudbal.
Za mene nema najbolje ekipe, ili najbolje svih vremena, ima najkonstantnije i te obično osvajaju trofeje. Ko igra kladionicu to dobro zna... U kup takmičenjima je malo drugačije gdje može doći do izražaja neki individualni potez.
Nakaut faza je cudo. Dva meca. U kojima i slabiji protivnici imaju solidne sanse da iskoriste los dan bolje ekipe i prodju dalje.
oridjidji

#19061 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

marshall_bug wrote:
salle_eh1986 wrote:možeš to i tako reći mada ja to gledam na ovaj način
Barca tako pokusava izvuci bunkerase iz bunkera. Nema smisla ici po strani i centrirati u kazneni u kojem se nalaze tvoja 3 saigraca i citava protivnicka ekipa. Jednostavno to dodavanje je jedini nacin za izvuci bunkerase iz bunkera.
Evo posmatraj meceve ove Barse u ligi prvaka u nakaut fazi protiv ekipa koje su igrali bunker protiv njih pocev od Celzija, Mancestera, Intera, svaka ova ekipa je doslovno namucila Barsu braneci se bunkerom, Barsa se u namjeri da im razbiju bunker cesto jalovo mucila, vidjeces da je svaka ova pomenuta ekipa imala strasne individualce na terenu, snazan kolektiv, te jaka trenerska imena koji su je vodila i nerijetko se desavalo da ih iste ekipe izbace Barsu. Koristivsi mane ove Barse. Sve tri ekipe su podsjecale na italijanske katanaćo ekipe koje su se isključivo oslanjali na odbranu i realizaciju kakve kontre i prekida.

Barsi je dugi posjed najkvalitetnija odbrana koju ima, daleko je taj posjed od namjere da se njime izvuce samo protivnicka ekipa iz bunkera. Kada bi Barsa nesmotreno napadala, favorizujuci duge lopte ili igru s bokova, sa svojom odbranom cesto bi prosipali bodove.

Po meni Ivan Jovanovic tvorac kiparskog cuda u ligi prvaka Apoela, najbolje je objasnio svima kako se sa mnogo slabijom ekipom igra protiv boljih ekipa. Brani se ko lud dok bolja ekipa ima svoje periode igre, potom iskoristi njihov pad i zabi go sto prije, tako su prosli grupnu fazu i stigli do cetvrtine finala gdje ih je izbacio Real. Toga bi covjeka volio vidjeti kako vodi veci klub od Apoela jer je covjek pokazao da je izuzetan takticar.

Tako su utakmicama sa Barsom koja je najbolja ekipa u zadnjih 7 godina, njeni protivnici nastojali iskoristiti njene padove u igri tokom meceva i sto prije realizovati svoje sanse protiv nje u tim padovima njene igre. Cak i one ekipe koje joj po imenima igraca, rejtingu, imidzu, moci slicne, postavljali su se tako jer drugacije nisu mogli. E sad rijetke su one ekipe koje su sa posjedom od 30% u svojim nogama uspijevali stvoriti vise sansi od Barse u mecevima koje su igrali.

Da bi se igralo s Barsom u namjeri da se zadrzi sto duze lopta i da se porazi u njenom najboljem segmentu igre tj, posjedu moras imati izuzetne veznjake, vrsne tehnicare, koji brzo i dobro barataju loptom, nalik onima koji ima Barsa, te osim sto znaju dugo cuvati loptu, tu istu jos brze oduzeti od protivnika. Barsa je ovo dvoje usavrsila i tu im trenutno nema premca, zato sve druge ekipe izgledaju losije od nje u tome segmentu i traze svoj nacin da je poraze.
Layne

#19062 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

oridjidji wrote:Evo posmatraj meceve ove Barse u ligi prvaka u nakaut fazi protiv ekipa koje su igrali bunker protiv njih pocev od Celzija, Mancestera, Intera, svaka ova ekipa je doslovno namucila Barsu braneci se bunkerom
Ti haman i ne pratiš ligu prvaka :D
oridjidji

#19063 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Layne wrote:
oridjidji wrote:Evo posmatraj meceve ove Barse u ligi prvaka u nakaut fazi protiv ekipa koje su igrali bunker protiv njih pocev od Celzija, Mancestera, Intera, svaka ova ekipa je doslovno namucila Barsu braneci se bunkerom
Ti haman i ne pratiš ligu prvaka :D
Ti citas brzo.

Govorim o nakaut fazi. Ne o finalima lige prvaka. Celzi je izbacio Barsu iz lige prvaka i Barsa njega i to u nekoliko navrata se to desavalo. Mancester izbacio Barsu takodjer i okrunio se titulom prvaka, Inter isto. Nisu svi ko Milan, Arsenal, Stutgart i neke druge ekipe primali po 3 ili 4 gola na Nou Kampu u nakaut fazi i tako ispadali.
skenderija04

#19064 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image
burek_in_space

#19065 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

nOkaut*
Mikady

#19066 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

skenderija04 wrote:Image