Papanluk.
Odem ponekad i pojedem girice.
Moderator: anex
Papanluk.
Narucis dva puta peticukB27 wrote: ↑04/08/2024 19:03Da, prvi su poceli s tim, ali to je ok. Pola somuna ti je vec u jelu, hoces cijeli - ima opcija. I pri tome ne kosta 1.20KM.nepass1 wrote: ↑04/08/2024 19:01Ferhativic godinama, unazad 15g naplacuje dodatno pola somunakB27 wrote: ↑04/08/2024 18:43 Prvi put u zivotu vidim. Do prije par godina u Sarajevu se svugdje ni "u cijeli somun" nije dodatno placalo, sad svugdje placa i to je ok. Ali ovo, pola jela ukljuceno u cijenu a pola baska.
Kako si narucivao, jesi narucio "cevapi sa lukom"? Ja mu u tom slucaju somun ne bih platio.
![]()
![]()
I kod vecine drugih je sad tako, ali do prije korone lokali koji nisu na Bascarsiji "u cijeli somun" nisu dodatno naplacivali. Kao sto neki ni danas ne naplacuju dodatne priloge (mozes uzeti npr. sudzukice sa lukom, kupusom, senfom, majonezom i kecapom - sto naravno niko nece uraditi, ali mozes).
Ima ljudi koji ne jedu hljeb. U evropi je uobicajeno da je hljeb posebna stavka ili dodje samo mala snitica kao apetajzer prije obroka.citroen xm wrote: ↑04/08/2024 21:52 Meni se sve češće dešava u raznim objektima da na računu posebna stavka bude hljeb.
Šta ću, pojedem, platim i vozi. Ne volim baš tersati konobarima, ako nisu bezobrazni, nisu oni formirali Meni, a do gazde obično ne možeš ni doći.
Ali taj ciganluk me uvijek nervirao. Jebem mu, koliko može koštati 3-4 šnite hljeba? 30-40 feninga. Pa povećaj mi cijenu jela za 0,5-1 KM i sve ok, ovako ciganija teška.
elcaliente wrote: ↑04/08/2024 21:55Ima ljudi koji ne jedu hljeb. U evropi je uobicajeno da je hljeb posebna stavka ili dodje samo mala snitica kao apetajzer prije obroka.citroen xm wrote: ↑04/08/2024 21:52 Meni se sve češće dešava u raznim objektima da na računu posebna stavka bude hljeb.
Ali taj ciganluk me uvijek nervirao. Jebem mu, koliko može koštati 3-4 šnite hljeba? 30-40 feninga. Pa povećaj mi cijenu jela za 0,5-1 KM i sve ok, ovako ciganija teška.
Hljeb uz hranu na tanjirima i treba biti posebna stavka na cjenovniku, i treba biti posebno plaćen. Isto kao i sol, ili biber, ili ulje, itd, ukoliko ugostitelj nema formiran normativ, u kojem piše sastav nekog obroka za prodaju gostima, i njegovi ulazni parametri, sve sa cijenama.citroen xm wrote: ↑04/08/2024 22:24 I to je redu, ali ako naglasi da se hljeb posebno plaća. A ne donese sve i stavke stoje na računu.
Šta ako nisam računao na njih, ako u džepu imam tačno onoliko koliko košta jelo u meniju? Treba da se brukam...
Tako meni neki dan, narucio mijesano meso u Stari Fijaker na Ilidzi, donjeli sa posudama kecap i majoneza.nepass1 wrote: ↑04/08/2024 18:58Treba reci nisam narucio somun, necu platitiLajavikrelac wrote: ↑04/08/2024 18:36
Koji papanlukznači sjedneš u lokal, uzmeš meni i vidiš da je porcija ćevapa 6 KM...Poručiš ćevape i posebno ti doplate lepinju i luk
U čemu je problem staviti cijenu 7.5-8 KM porciju ćevapa umjesto ovako hinjski zakidati
![]()
Dobro mi nije salvetu naplatilo....![]()
Bas bezobrazluk
To ti je prokleta "gladna" nazovi ugostiteljska stoka....Lajavikrelac wrote: ↑04/08/2024 18:51 U meniju piše deset ćevapa i cijena. Cijeli život jedem ćevape po cijeloj Bosni nikad, ali nikad lepinja i luk nisu bili dodatna stavka! Kajmak, kupus, paradajz ok, ali ovo...
Jebem ga ćevapi su uvijek bili meso, lepinja ili somun i luk![]()
Ja otkad znam za cevape u Sarajevu, cevapi se standardno dobiju sa pola somuna, druga polovica se dodatno naplacuje.kB27 wrote: ↑04/08/2024 18:43 Prvi put u zivotu vidim. Do prije par godina u Sarajevu se svugdje ni "u cijeli somun" nije dodatno placalo, sad svugdje placa i to je ok. Ali ovo, pola jela ukljuceno u cijenu a pola baska.
Kako si narucivao, jesi narucio "cevapi sa lukom"? Ja mu u tom slucaju somun ne bih platio.
![]()
Kod Beska se nije placao cijeli somun...do unazad 10 godina.Quaresma wrote: ↑05/08/2024 13:48Ja otkad znam za cevape u Sarajevu, cevapi se standardno dobiju sa pola somuna, druga polovica se dodatno naplacuje.kB27 wrote: ↑04/08/2024 18:43 Prvi put u zivotu vidim. Do prije par godina u Sarajevu se svugdje ni "u cijeli somun" nije dodatno placalo, sad svugdje placa i to je ok. Ali ovo, pola jela ukljuceno u cijenu a pola baska.
![]()
Gdje si jeo inace?
U Mujanica u Blazuju kad sam zadnji put bio cener 9 maraka, petica 6, pa ti naruci 2 petice.kB27 wrote: ↑04/08/2024 19:36Da, mozes iskoristiti taj hack, dupli somun i dupli luk, a petica ako se sta nije mijenjalo 6KM, desetka 12KM.gidra wrote: ↑04/08/2024 19:34Narucis dva puta peticukB27 wrote: ↑04/08/2024 19:03
Da, prvi su poceli s tim, ali to je ok. Pola somuna ti je vec u jelu, hoces cijeli - ima opcija. I pri tome ne kosta 1.20KM.![]()
I kod vecine drugih je sad tako, ali do prije korone lokali koji nisu na Bascarsiji "u cijeli somun" nisu dodatno naplacivali. Kao sto neki ni danas ne naplacuju dodatne priloge (mozes uzeti npr. sudzukice sa lukom, kupusom, senfom, majonezom i kecapom - sto naravno niko nece uraditi, ali mozes).![]()
![]()
Grah jedes bez hljeba?HelaS wrote: ↑04/08/2024 23:21 Hljeb uz hranu na tanjirima i treba biti posebna stavka na cjenovniku, i treba biti posebno plaćen. Isto kao i sol, ili biber, ili ulje, itd, ukoliko ugostitelj nema formiran normativ, u kojem piše sastav nekog obroka za prodaju gostima, i njegovi ulazni parametri, sve sa cijenama.
1Dante1 wrote: ↑05/08/2024 16:47Grah jedes bez hljeba?HelaS wrote: ↑04/08/2024 23:21 Hljeb uz hranu na tanjirima i treba biti posebna stavka na cjenovniku, i treba biti posebno plaćen. Isto kao i sol, ili biber, ili ulje, itd, ukoliko ugostitelj nema formiran normativ, u kojem piše sastav nekog obroka za prodaju gostima, i njegovi ulazni parametri, sve sa cijenama.