Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Ovo sa Bećirevićem im nije trebalo , baš nikako. Još da odmah prebjegulju (ako je tačno) predlože za premijera. Bećirević koji je u stilu hvalite-me-moja-usta, proglasio općinu Centar najboljom godinama ostajao gluh i nijem na tužbe, molbe, apelacije građana oko bespravne gradnje Gašija i njegovog okupiranja tuđe imovine da ni inspektor nije izlazio na teren. Još jednom, žali Bože glasa na državnom nivou koji im dadoh. Sreća pa na ostalim nivoima ih nisam glasala. Sad bih spadala u razoćarane.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:Veliki dobitak.
Pitanje je samo kako će na ove prelaske reagirati članstvo DF-a koje je stranku dizalo od nule, s ledine, a sad dolazi prebjeg koji je tek nakon gubitka izbora i kongresnog kraha, shvatio da je DF u stvari prava opcija. Vjerujem da će izazvati potrese.
A Dževdo je uvijek i u svakom smislu dobitak. Pogotovo imajući na umu strukturu stanovništva današnjeg Sarajeva i ubjedljive rezultate koje je ostvario na tom tragu ... + kažu da nije loš čovjek ...
:lol: :lol: :lol: ko izgubi dobitak dobije gubitak
Čudna sorta

#19053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Čudna sorta »

Nakon ovoga sa Dževadom da mogu kako da pocijepam svaki onaj listić gdje sam ih zaokružila. Zgadili su mi se i razočarali me, malo je reći.

Nikada više glas od mene neće imati. I još sam im, osim na Kantonu, dala glas na svim nivoima. Sad bih se pojela.
HM 2011

#19054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Čudna sorta wrote:Nakon ovoga sa Dževadom da mogu kako da pocijepam svaki onaj listić gdje sam ih zaokružila. Zgadili su mi se i razočarali me, malo je reći.

Nikada više glas od mene neće imati. I još sam im, osim na Kantonu, dala glas na svim nivoima. Sad bih se pojela.
I ja sam se razočarao, ali onda sam shvatio gdje je SNAGA !

SVI ZA-JEDNO, JEDNO ZA SVE !
Banksy

#19055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:Veliki dobitak.
Pitanje je samo kako će na ove prelaske reagirati članstvo DF-a koje je stranku dizalo od nule, s ledine, a sad dolazi prebjeg koji je tek nakon gubitka izbora i kongresnog kraha, shvatio da je DF u stvari prava opcija. Vjerujem da će izazvati potrese.
A Dževdo je uvijek i u svakom smislu dobitak. Pogotovo imajući na umu strukturu stanovništva današnjeg Sarajeva i ubjedljive rezultate koje je ostvario na tom tragu ... + kažu da nije loš čovjek ...
:lol: :lol: :lol: ko izgubi dobitak dobije gubitak
:lol: :lol: :thumbup:
Innovation

#19056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

Banksy wrote: A Dževdo je uvijek i u svakom smislu dobitak. Pogotovo imajući na umu strukturu stanovništva današnjeg Sarajeva i ubjedljive rezultate koje je ostvario na tom tragu ... + kažu da nije loš čovjek ...
:thumbup:
kamen spoticanja

#19057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Helena2014 wrote:
Kikibombona wrote:Ovaj Lemeš sto predvodi proteste u Zenici....

Da li je clan DF ili sam ja nesto pobrkao?

Samir Lemeš, da, nositelj liste DF za Zeničko-dobojski :D

Image
U zenickom df-u kazu opsti pichvajz...malo stolica a puno zainteresiranih...lemes prednjaci u belajisanju
Kikibombona

#19058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote: U zenickom df-u kazu opsti pichvajz...malo stolica a puno zainteresiranih...lemes prednjaci u belajisanju
Cuo sam stosta dobro o Lemesu. Ne znam, vidjet cemo. Politicarima ne vjerujem generalno. Ko se god lati politike odmah posumnjam u namjere.

SDA boli kita zato sto Mital truje Zenicu i siru regiju. Da osjecaja za ljude nemaju to je milion puta dokazano. Nema se razloga vjerovati ni drugima, al opet, uvijek postoji makar malo zrno nade.

Da vidimo sta ce Lemes uraditi po pitanju Mitala. Bio je na TV1 jutro cini mi se. Govori fino i djeluje odlucno. E sad.......
Umalo popisivac

#19059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Umalo popisivac »

Jos samo cekamo Lagumdziju i Hadzica da predju u DF. :D

Ovdje kako god da okrenes na isto ti dodje, uvijek se isti ljudi vrte na vlasti. Ako glasas za njih dobro pa glasas. Ako glasas za druge, nema problema, tu je koalicija "za promjene" (ili tako neki neukusan naziv), ako ni to ne upali onda jednostavno promijene stranku.

A taj Becirevic je odron i glavni razlog sto nisam glasao za SDP u Sarajevu. Njegov rad je dovoljno vidjeti u rusevinama po Centru, skoro 20 god. od kraja rata, a najbogatija opcina. Kao i svugdje tako i tu, SDP svrha sami sebi.
Umalo popisivac

#19060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Umalo popisivac »

KatarinaKosaca wrote:Ovo sa Bećirevićem im nije trebalo , baš nikako. Još da odmah prebjegulju (ako je tačno) predlože za premijera. Bećirević koji je u stilu hvalite-me-moja-usta, proglasio općinu Centar najboljom godinama ostajao gluh i nijem na tužbe, molbe, apelacije građana oko bespravne gradnje Gašija i njegovog okupiranja tuđe imovine da ni inspektor nije izlazio na teren. Još jednom, žali Bože glasa na državnom nivou koji im dadoh. Sreća pa na ostalim nivoima ih nisam glasala. Sad bih spadala u razoćarane.

To samo u njegovoj glavurdi. Al sto su bahati. Takva im je i kamapanja bila i za kanton. islo je nesto u smislu "buduci premijer KS" i to je to. Mozda i bude, jer jednostavno se presaltas i rijesen problem, kakvi izbori i gluposti za budale, ha ja. :D
starii

#19061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starii »

jos malo pa ce i ovi psi lutalice prelaziti u DF :D
drug_profi

#19062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Neka ljudi, da vidimo sta ce ispast. Lako je popljuvat za sekund.
Skeptik sam, al et....
HM 2011

#19063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

drugi profil wrote:Neka ljudi, da vidimo sta ce ispast. Lako je popljuvat za sekund.
Skeptik sam, al et....
i tako jedno 10 ak godina .....
drug_profi

#19064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

A ti suti, nijedne... :-)
Helena2014

#19065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

drugi profil wrote:A ti suti, nijedne... :-)
:lol:
Maystor

#19066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Ne sviđa mi se koalicija sa SDA, ali treba sačekati da vidimo rezultate. Kad vidim ko sve pljuje po DF-u bez ikakvih argumenata, počinjem da im opraštam i tu koaliciju.

Džekson je dobar načelnik, možda i najvažnije opštine u državi. Njegov dolazak u DF je pozitivna stvar. Bilo bi dobro da pređe i ono malo kadra SDP-a što je ostalo, a da nisu ukaljani aferama. Je li Denis Bećirević sljedeći?
VjecitiStudent

#19067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Maystor wrote:Ne sviđa mi se koalicija sa SDA, ali treba sačekati da vidimo rezultate. Kad vidim ko sve pljuje po DF-u bez ikakvih argumenata, počinjem da im opraštam i tu koaliciju.

Džekson je dobar načelnik, možda i najvažnije opštine u državi. Njegov dolazak u DF je pozitivna stvar. Bilo bi dobro da pređe i ono malo kadra SDP-a što je ostalo, a da nisu ukaljani aferama. Je li Denis Bećirević sljedeći?
Da, Bećirević je itekako postao "dobar" za vrijeme svog načelnikovanja.
Jesi to glasao za SDP u Kantonu?
Corto Maltese

#19068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote: Da, Bećirević je itekako postao "dobar" za vrijeme svog načelnikovanja.
Očekujem da Suljagić, dosljedan kakav jeste, nakon neuspješnog juriša na Poljine, najavi juriš na Barice.
Maystor

#19069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

VjecitiStudent wrote:Jesi to glasao za SDP u Kantonu?
Jesam. 2010. :run:
pedeset

#19070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pedeset »

Željko uništava protivnike. Svaka mu čast. I ne treba se obazirati na ono što pišu po forumima i raznim anketama. Jer da je tako onda bi rezultati izbora bili sto puta drugačiji. Ovdje pojedini namjerno pišu protiv koalicije a i sami znaju da je to trenutno najbolje za BIH. A nekima ostaje samo da laju po forumima i da se ujedju za zadnjicu nakon ubjedljive pobjede spomenutih. Pokušali su iskriviti sliku javnosti preko raznih piskarala, nisu uspjeli, sad su doduše malo umanjili ali nisu stali, KOGA BRIGA.
Dr. Kuca

#19071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Amel Mekic je novi desni bek df-a.
O'zone
Globalni moderator

#19072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Dr. Kuca wrote:Amel Mekic je novi desni bek df-a.
Uzimaju mjesta u SKS ako je ovo tačno. Imat će čistu većinu sa SDA.
Helena2014

#19073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Kome (sve) smeta Željko Komšić

Vildana SELIMBEGOVIĆ

Komšić i DF-u: na oktobarskim izborima - na kojima se prvi puta pojavila - ova je stranka ostvarila hvale vrijedan rezultat; u Parlamentu BiH ima pet svojih poslanika, u federalnom Parlamentu 14, nezaobilazan je i važan faktor u kantonima. Zahvaljujući svome lideru, prije svega, DF ostavlja dojam partije jasnih ciljeva. Bez ikakvih velikih riječi i uz apsolutno ignorisanje praznih obećanja, Komšić i družina slove za principijelnu ekipu posve izgrađenih ambicija: na pijadestalu njihovih vrijednosti je Bosna i Hercegovina, država normalnih ljudi, koji imaju hljeb u rukama, osnovna ljudska prava i život dostojan čovjeka. Zarad tog i takvog cilja nisu kalkulirali, nisu se pogađali i nisu niti jednog časa političarili. Željko Komšić je hrabro stao pred svoje glasače i javno rekao - preuzet ćemo odgovornost! Sporazum sa SDA i Savezom za promjene, ma šta ko o tome rekao, bez DF-a teško da bi bio ostvariv; a nije ni tajna da je upravo ideja vodilja - vlast bez Dodika i SNSD-a - presudno utjecala na odluku o paktu DF-a sa SDA. No, parafom na sporazum, DF nije završio, već počeo priču: više je no jasno da Komšić ne namjerava zaboraviti ni svoje ni principe DF-a.

Zapravo, Komšić sve i da hoće, a ašičare je da neće, ne bi ni mogao zaboraviti: toliko je, naime, partijski raspoloženih suigrača u raznim sferama vlasti da se smoriše vježbajući na DF-u Komšićeve principe. Zaboravljajući pritom da svojih očito nemaju.

SNSD i Milorad Dodik u DF-u vide šansu da (konačno!) argumentiraju svoju pobjedu, kojom se jednako busaju u prsa.
Dragan Čović ne krije da mu je Dodik draži i od Mladena Ivanića i od Mladena Bosića i od Dragana Čavića zajedno.
Lagumdžijini ostaci u SDP-u BiH k'o zapete puške čekaju da ispale rafal u DF jer bi (i oni konačno!) imali u koga uprijeti prstom zbog vlastitog kraha.
SBB na Komšiću brusi oštricu svoga opozicijskog kredibiliteta.
Dr. Kuca

#19074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

O'zone wrote:
Da. Pametno radi, mada ove bjegulje su mac sa 2 ostrice.
O'zone
Globalni moderator

#19075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Dr. Kuca wrote:
O'zone wrote:
Da. Pametno radi, mada ove bjegulje su mac sa 2 ostrice.
Klasična štakorska politika u BiH. Čim primjetiš nadiranje vode a ti mjenjaj dres. Ako im ostave fotelje i privilegije sigurno neće biti mač sa dvije oštrice nego ponizni članovi stranke koji su "samo slijedili svoje principe" i "vidjeli se u planu i programu" DF-a. S druge strane ako ih bace na margine zabit će im nož u leđa ko ništa.
Post Reply