Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neki wrote: ↑24/08/2020 10:55
AP od Karlovca do Rijeke nije se gradio 20 godina nego 35...od 1972 do 2008.
A što se tunela tiče na navedenom dijelu trase ih ima okruglo 12...što i nije neki broj za trasu dužine 110km..
Tacno, eno Istarski ipsilon otkad je pod Francuzima nije josh full AP a pitaj vraga kada ce a drze ga mislim josh od prije 2000 godine nisam siguran.
Interesantno kako nijedna od koncesije u Hrvatskoj nije prošla kao očekivano, sve tri su završila na tome da je država morala obezbjediti i garantirati kredite da bi mogli nastaviti radove.
i jedino je Rijeka - Zagreb završena (60 km u 20 godina koliko je gradio koncesionar)
Ostale još ne.
CRO je svjesno dala svasta nesto u koncesiju svjesna svega toga ali sa idejom da ce se povecanjem prometa kroz turizam sve vratiti a to sto pogoduju koncesionarima im je manje bitno. BiH ne treba to koristiti ni pod razno !!
the_stick wrote: ↑24/08/2020 15:14
pitanje za postojece korisnike acc tag usluge...
Koliko vidim, postoji pregled prolaza koji sadrži osnovne podatke. Al mislim da ti to tvoje računovodstvo neće prihvatiti kao validan račun na osnovu kojeg bi se on mogao pravdati unutar putnog naloga.
Naknadnog izdavanja računa nema, ako je vjerovati informacijama JPAC.
Ovo je naj istinitija dijagnoza nasih AC......gledam ovu sliku na pocetku,koje projektant ,da je bas smoto ovoliku krivinu pred tunelom,cini li se vama ovo glupim a vjerovatno je imao prostora za bolju soluciju https://www.klix.ba/biznis/gradnja-auto ... /200824027
Last edited by spreca on 24/08/2020 17:12, edited 1 time in total.
the_stick wrote: ↑24/08/2020 14:05
mogu li vas ja sve skupa ljubazno zamoliti da zaustavite prepucavanje? ja, a vjerujem i mnogi drugi, ovu temu pratim da se informisem oko napretka radova na ap, planovima, rokovima, itd.
ja nemam nikakvu polugu da vas zaustavima, ali evo... ljubazna molba... zadnjih nekoliko stranica nije bas konstruktivno..
Hvala šefe...
i Rifko da se makne iz kujnje...
I tema je...
spreca wrote: ↑24/08/2020 16:58
gledam ovu sliku na pocetku,koje projektant ,da je bas smoto ovoliku krivinu pred tunelom,cini li se vama ovo glupim a vjerovatno je imao prostora za bolju soluciju https://www.klix.ba/biznis/gradnja-auto ... /200824027
Ne cini se nikome glupim, sve je uredu i ne brini kako ces ti ulijetati u tunel iz krivine vrtoglavih 120km/h.
spreca wrote: ↑24/08/2020 16:58
gledam ovu sliku na pocetku,koje projektant ,da je bas smoto ovoliku krivinu pred tunelom,cini li se vama ovo glupim a vjerovatno je imao prostora za bolju soluciju https://www.klix.ba/biznis/gradnja-auto ... /200824027
Ne cini se nikome glupim, sve je uredu i ne brini kako ces ti ulijetati u tunel iz krivine vrtoglavih 120km/h.
Mozes li malo konkretnije sto se tice pitanja?Hvala
spreca wrote: ↑24/08/2020 18:11Mozes li malo konkretnije sto se tice pitanja?Hvala
Hajde sačekajmo 25. novembar, kada su rekli da će otvoriti ovo pa onda da donosimo takve zaključke.
Naime prije par godina sam objavljivao ovdje slike sa autoputa Doboj - Banja Luka i pokrenula se snažna rasprava oko toga, kako su mogli da prave tako oštre krivine.
Kada je autoput pušten u promet, dalo se primjetiti da tamo krivine gotovo da i ne postoje, a i manji broj istih koji je postojao nije bio oštar.
the_stick wrote: ↑24/08/2020 14:05
mogu li vas ja sve skupa ljubazno zamoliti da zaustavite prepucavanje? ja, a vjerujem i mnogi drugi, ovu temu pratim da se informisem oko napretka radova na ap, planovima, rokovima, itd.
ja nemam nikakvu polugu da vas zaustavima, ali evo... ljubazna molba... zadnjih nekoliko stranica nije bas konstruktivno..
Hvala šefe...
i Rifko da se makne iz kujnje...
I tema je...
Obzirom da je tema takva da neki sa foruma pravdaju ovako sporu dinamiku izvodjenja radova na koridoru Vc, a samim tim i kriminal koji je doveo do toga, normalno je da će se kod normalnog i poštenog svijeta probuditi bijes i težnja za odgovorom ili replikom. Sve dok oni budu branili kriminal i mafiju, toliko će, bar na ovom forumu, imati odgovor.
Nema se sta cekati 25. novembar. Ulaz u tunele je prav ko' strijela, vidi se lijepo na fotografiji pravac pri ulazu i kako su vijadukti ispravljeni prema ulazima. Treba malo samo ukljuciti mozak kad se gleda fotografija a ne odma govoriti kako je projektant glup. Ovako je bilo i prosli put, bacio neko bombu za autoput BL-Doboj i onda islo maltretiranje 3 stranice je li kriv ili nije, i kad se otvorio ljudi vozili 180 po tim zloglasnim krivinama.
Last edited by Concord on 24/08/2020 18:31, edited 1 time in total.
spreca wrote: ↑24/08/2020 18:11Mozes li malo konkretnije sto se tice pitanja?Hvala
Hajde sačekajmo 25. novembar, kada su rekli da će otvoriti ovo pa onda da donosimo takve zaključke.
Naime prije par godina sam objavljivao ovdje slike sa autoputa Doboj - Banja Luka i pokrenula se snažna rasprava oko toga, kako su mogli da prave tako oštre krivine.
Kada je autoput pušten u promet, dalo se primjetiti da tamo krivine gotovo da i ne postoje, a i manji broj istih koji je postojao nije bio oštar.
Vozio sam tim putem i nije vazno kako se to sada cini kao blaga krivina,ali kako u sred polja napravi krivinu,svaka krivina logicki za kojih desetak metara produzi i poskupi autoput
Vozio sam tim putem i nije vazno kako se to sada cini kao blaga krivina,ali kako u sred polja napravi krivinu,svaka krivina logicki za kojih desetak metara produzi i poskupi autoput
krivine se na autoputevima prave namjerno.
Razlog?
neka sigurnost ceste. ne sjecam se tacno. haman kad je put prav ko strijela vozac lako gubi perspektivu, tone u monotoniju i kurac-palac. svi putevi su u blagim krivinama i namjerno su takvi.
neka sigurnost ceste. ne sjecam se tacno. haman kad je put prav ko strijela vozac lako gubi perspektivu, tone u monotoniju i kurac-palac. svi putevi su u blagim krivinama i namjerno su takvi.
Ok to da je monotono voziti dugo neki pravac ali sam vidio dosta puta da za to nije bilo razloga i ne bas blaga krivina kad ti prije nje skine brzinu i ogranici znakom na 100 km
Ok to da je monotono voziti dugo neki pravac ali sam vidio dosta puta da za to nije bilo razloga i ne bas blaga krivina kad ti prije nje skine brzinu i ogranici znakom na 100 km
a onda nazovi adnana terzica pa pitaj njega. i ne zaboravi, ako ti nesto ne kontas, to ne znaci da su glupi drugi ljudi, nego samo ti ne kontas.
a onda nazovi adnana terzica pa pitaj njega. i ne zaboravi, ako ti nesto ne kontas, to ne znaci da su glupi drugi ljudi, nego samo ti ne kontas.
TI Rece da tako treba ali neznas zasto,pa ako neznas zasto kako onda tvrdis da treba tako,ako nam terzic projektuje onda je uredu
TI Rece da tako treba ali neznas zasto,pa ako neznas zasto kako onda tvrdis da treba tako,ako nam terzic projektuje onda je uredu
ja rekoh da ako nesto ne kontas, da nisu drugi ljudi glupi, nego ti ne kontas. haj sad, iš.
Po čemu se to planovi razlikuju, osim što je ova raskrsnica na prvom (novijem) pretvorena u kružni tok? Planovi se poklapaju, u tome nije problem. Problem je što ni u jednom nije planiran spoj gradskog autoputa sa 9. transverzalom a sad kad se kružni završi to će se zapečatiti za sva vremena