Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#19026 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

A1 Balkan HD sa novim imenom "Dobra Televizija HD" dva tri dana mrk. Hoce li ga to napokon izbaciti?! :-D

A ako ko nije primijetio RTS 1 HD i RTS 2 HD se sada manje zatamnjuju.
MTV

#19027 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

SPI/FilmBox pokrenuo je prvi globalni kanal posvećen turskim dramama. Inicijalno najavljen u oktobru 2018. i kreiran u partnerstvu sa Ay Yapim, jednim od najboljih turskih produkcija, Timeless Drama Channel ima preko 800 sati novih sadržaja, uključujući osam svjetski priznatih turskih serija Karadayi, Black Money Love, 20 Minutes, Kurt Seyit & Shura, Moms and Mothers, Red Scarf, Five Brothers i The End

Komentirajući pokretanje, Berk Uziyel, predsjednik uprave SPI International, rekao je: "Pokretanje Timeless Drama Channel-a biće promjena u globalnoj TV industriji. To će dovesti do globalnog uspjeha turskih drama i povezivanja sa publikom širom svijeta.

U kratkom vremenu Turska je postala drugi najveći izvoznik TV serija u svijetu, a Timeless Drama Channel je prvi kanal posvećen turskim dramama koje će se emitirati na globalnoj razini. Sigurni smo da će dosegnuti milione ljubitelja dramskih žanrova širom svijeta i neizmjerno pridonijeti rastu industrije turskih drama."

Kanal će se najprije emitirati na 10 jezika, uključujući bugarski, rumunski, makedonski, srpski, hrvatski, albanski i arapski s engleskim subtitlovima.
Kanal će biti distribuiran putem satelita Eutelsat 16A, a već je potpisan sporazum o emitiranju sa šest operatera: Kujtesa i Ipko Kosovo, Digi-Alb i RTL Albanija, A1 Hrvatska i A1 Makedonija.

web stranica
http://timelessdramachannel.com

FilmBox Premium HD i Gametoon HD su se prvobitno pojavili u ponudi A1 HR (ex-vip) i nekoliko mjeseci nakon u ponudi Logosofta pa mtela i ostalih operatera Telekoma Srbije.
Sakazulu

#19028 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ima li šta sa onom najavom o novim ruterima ili stb uređajima?
Tir Anasazi

#19029 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tir Anasazi »

Vidim priča se stalno o novim paketima, ponudama i sl. Ja ne znam za vaše lokacije, ali meni je najveci problem sto sam udario na usko grlo u tehnickom smislu. Pokusao sam se krajem prosle godine u sklopu ove zadnje akcije prebaciti na veci paket (sa Quadro na Quadro+), dosli ljudi, prikljucili i vidjeli parica ne moze da izgura i vrate me na stari. Dakle, dzaba da mi sad daju i 1Gbit za iste pare kad ga ne mogu uvesti preko postojece parice.

Jedino rjesenje je optika da se razvuce do stana, ali to po nasim zgradama na Alipasinom na ove vise spratove nece nikad uvesti, osim da im platis onaj za fizičko lice nebulozno skupi paket sa 1Gbit DL/UL.

Generalno hocu reci da ce sad mnogi uvodjenjem 4G+ imati daleko brzu mobilnu mrezu (ako to bude ferceralo kako treba) na tel. nego sto imaju WiFI ili cak LAN konekciju kuci. Znaci svi vec polako dolazimo do uskog grla ako pricamo o kvalitetnijem streamingu, 4K sadrzaju, Quadriplay uslugama itd.
Kockasti

#19030 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Pod hitno tražiti od našeg operatera LOGOSOFT ukidanje kanala tzv. rtv.hb
MTV

#19031 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sto mu je onda RAK izdao dozvolu?!
Kockasti

#19032 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

MTV wrote:Sto mu je onda RAK izdao dozvolu?!
Što su idioti. Da je ostalo KISS pa hajde al ovo je dno
MTV

#19033 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Obavještenje za korisnike

Poštovani korisnici,

zbog radova na unapređenju naših servisa, mogući su kratkotrajni prekidi u ispostavljanju usluga za korisnike u periodu 15.04. - 18.04.2019., u naseljima Koševo, Koševsko brdo, Aerodromsko naselje i Breka u periodu od 09:00-13:00.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/b6b1660c009 ... -korisnike
MTV

#19034 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Logosoft zapošljava - Konsultant za MS Dynamics NAV

Kompanija Logosoft d.o.o. osnovana je 1995. godine. Od svog osnivanja pa sve do danas Logosoft je zadržao lidersku poziciju u inovacijama na bosanskohercegovačkom tržištu telekomunikacija.

Trenutno je u kompaniji imamo 100 zaposlenika, te smo izuzetno ponosni na činjenicu da je najveći dio rješenja koje koristimo napravljeno unutar same kompanije. Naš tim je sačinjen od mladih, školovanih, certifikovanih i visoko motivisanih eksperata u ovom domenu.

Želite li se pridružiti ICT kompaniji sa preko 20 godina iskustva i lideru na tržištu BiH?

Prijavite se na otvorenu poziciju:

Konsultant za MS Dynamics NAV, 1 izvršilac

Od Vas očekujemo:

- VSS, tehničkog smjera (ETF, EFSA, FIT ili PMF),
- Minimalno 2 godine radnog iskustva u radu sa ERP softverskim rješenjima,
- Iskustvo u implementaciji poslovnih rješenja,
- Dizajniranje tehničkog rješenja,
- Rad sa korisnicima tokom i nakon implementacije ERP rješenja,
- Poznavanje rada relacionih baza podataka,
- Poznavanje rada MS SQL baza podataka,
- Sklonost timskom radu,
- Napredno poznavanje engleskog jezika,
- Poznavanje MS Office paketa.

Poželjno:
- Iskustvo u radu sa MS Dynamics NAV ERP sistemom,
- Iskustvo u razvoju ERP sistema,
- Iskustvo u radu sa MS Report Builder alatom,
- Osnove računovodstva.

Nudimo Vam:
- Rad u stabilnoj kompaniji,
- Interesantan posao,
- Kontinuirano poslovno usavršavanje i certifikaciju,
- Relaksirajuće radno okruženje,
- Dinamičan i kreativan tim radnih kolega.

Zainteresovani kandidati treba da dostave svoju profesionalnu biografiju (CV), te detaljne kontakt podatke putem e-mail adrese [email protected]. Kandidati koji uđu u uži izbor, bit će pozvani na intervju i testiranje. Oglas je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/f6540ab1b4d ... namics-nav
semirsar

#19035 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Minimalno 2 godine radnog iskustva u radu sa ERP softverskim rješenjima
ERP softverska rješenja?
Nejmam blage veze sta him je oto, ali... svaki nji'ov oglas za pos'o mi zapne za oko zbog onog usranog boldiranog teksta.
Pa jbt, bas se pitam kako bi D. D. postao to sto jes' u LoL-i nam nasem, da je na svakom oglasu nalet'o na oto, a on momak tek skolu zavrsio :twisted: :evil:
Isto k'o da se stima pos'o nekom drugom tako da @crni nejma nikak'e sanse :skoljka:

P.S. jel ko od LoLovaca sa LoL mobilnom uslugom naletio dje na kakav 4G signal, mere li ova nasa kartica? :mrgreen:
MTV

#19036 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Image

A za kartice vjerovatno ce trebati mijenjati kartice.
Sakazulu

#19037 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

semirsar wrote:
Minimalno 2 godine radnog iskustva u radu sa ERP softverskim rješenjima
ERP softverska rješenja?
Nejmam blage veze sta him je oto, ali... svaki nji'ov oglas za pos'o mi zapne za oko zbog onog usranog boldiranog teksta.
Pa jbt, bas se pitam kako bi D. D. postao to sto jes' u LoL-i nam nasem, da je na svakom oglasu nalet'o na oto, a on momak tek skolu zavrsio :twisted: :evil:
Isto k'o da se stima pos'o nekom drugom tako da @crni nejma nikak'e sanse :skoljka:

P.S. jel ko od LoLovaca sa LoL mobilnom uslugom naletio dje na kakav 4G signal, mere li ova nasa kartica? :mrgreen:

Mislim kad MTel štekne 4G i ovi će propustiti signal. I mislim da moramo imati nove kartice (čisto sumnjam da su unaprijed dijelili USIM)!
semirsar

#19038 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Kod mene ova kartica
Image
MTV

#19039 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Imas j7 2017 i S9+ ako imas u njima LOL karticu skeniraj mreze ako ti se pojavi mtel 4G ili BH Mobile 4G imas USIM.

Ako ti se ne pojavi imas obican SIM bez obzira sto je izrezan na 3 velicine.
USIM ima mogucnost pored imenika i broja dodati email adresu i nema dual phonebook.
SIM nema mogucnost dodavanja email adrese i ima dual phonebook.
semirsar

#19040 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Imas j7 2017 i S9+ ako imas u njima LOL karticu skeniraj mreze ako ti se pojavi mtel 4G ili BH Mobile 4G imas USIM.

Ako ti se ne pojavi imas obican SIM bez obzira sto je izrezan na 3 velicine.
USIM ima mogucnost pored imenika i broja dodati email adresu i nema dual phonebook.
SIM nema mogucnost dodavanja email adrese i ima dual phonebook.
dje sam ja pretezno nejma jos niko signal, a kad sam u gradu od silnijeh obveza i ne sjetim se pogledat' :mrgreen:

i da, pored imenika imam ihahaaj stavki jos upisat pa i mail adrese :-)
MTV

#19041 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: dje sam ja pretezno nejma jos niko signal, a kad sam u gradu od silnijeh obveza i ne sjetim se pogledat' :mrgreen:

i da, pored imenika imam ihahaaj stavki jos upisat pa i mail adrese :-)
Mogucnost upisa email adrese treba biti na kartici.

EDIT:
USIM
Image

SIM
Image
semirsar

#19042 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

LoL-ina nemreeee :shock: :lol: jbt je, ne mjenj'o je ja jos Image
MTV

#19043 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:LoL-ina nemreeee :shock: :lol: jbt je, ne mjenj'o je ja jos Image
Za sada kod BH Mobila i mtela je moguce zamijeniti kartice. 5 KM BH Mobile a mtel 5,85 KM.
Eronet valjda u maju kad starta 4G.
Za LOL-u najbolje pitati u poslovnici.
semirsar

#19044 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:LoL-ina nemreeee :shock: :lol: jbt je, ne mjenj'o je ja jos Image
Za sada kod BH Mobila i mtela je moguce zamijeniti kartice. 5 KM BH Mobile a mtel 5,85 KM.
Eronet valjda u maju kad starta 4G.
Za LOL-u najbolje pitati u poslovnici.
a znam drug, tujdi sam ti ja skiljim, al' sutim :thumbup: :mrgreen:
diablobih

#19045 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by diablobih »

Meni je Mtel poslao poruku i rekao da imam karticu. Iako sam i sam znao, ali eto, fino od njih. I da, odavno vec dijele USIM, nije to tek sad pocelo.
Kockasti

#19046 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Izmijenjali nazive kanala. DOBRA TV, RT, I TVHB
MTV

#19047 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kockasti wrote:Izmijenjali nazive kanala. DOBRA TV, RT, I TVHB
Sva tri zajedno nemaju 0,005% gledanosti.
Zaboravili su HD kod Dobra TV HD.
Kad ce vise kanali Prve TV?! Jedini smo od Telekoma Srbije koji nemamo te kanale...
crnivrag

#19048 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Kockasti wrote:Izmijenjali nazive kanala. DOBRA TV, RT, I TVHB
Sva tri zajedno nemaju 0,005% gledanosti.
Zaboravili su HD kod Dobra TV HD.
Kad ce vise kanali Prve TV?! Jedini smo od Telekoma Srbije koji nemamo te kanale...
Šta je postalo Dobra TV i RT?
MTV

#19049 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

crnivrag wrote: Šta je postalo Dobra TV i RT?
A1 Balkan HD je postao Dobra TV HD.
Russia Today samo su skratili ime u RT.
MTV

#19050 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Obavještenje za korisnike

Poštovani korisnici,

zbog radova na unapređenju naših servisa, mogući su kratkotrajni prekidi u ispostavljanju usluga za poslovne i rezidencijalne korisnike u periodu 24.04. - 25.04.2019., u Importanne centru i Sarajevo City Centru u periodu od 09:00-13:00.

Vaš Logosoft

http://www.logosoft.ba/news/e30a726563d ... -korisnike
Post Reply