SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vjetropirka

#19026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vjetropirka »

Krizzia wrote:
Dosadno mii wrote:Koje cetkice kotistite za puder i rumenilo? Neka preporuka?
Shiseido kist za tekuci puder, malo je skuplji al vrijedi svake marke.
Gdje se može kupiti i koja je cijena ?
Michun

#19027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Borice su normala nakon 25. No panic venice ;). Zaista, jedini korektor koji se ne uvlaci u bore je shiseido...probala sam ih skoro pa sve koji postoje. Nazalost, prestali su ga proizvoditi. Ja imam zalihu a mislim i na ebay da se moze naci. Ne znam kakav je novi koji je zamjenio taj u tubici.
Objasnio mi profi covjek da je recimo mac onaj korektor za lice a ne za podocnjake...mada prekriva za 10. Ali 2 x se nasmijes i vidis samo bore :)
Krizzia

#19028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

vjetropirka wrote:
Krizzia wrote:
Dosadno mii wrote:Koje cetkice kotistite za puder i rumenilo? Neka preporuka?
Shiseido kist za tekuci puder, malo je skuplji al vrijedi svake marke.
Ja sam narucila sa feeluniquea, oko 25 funti je.
VenomousV

#19029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:Borice su normala nakon 25. No panic venice ;). Zaista, jedini korektor koji se ne uvlaci u bore je shiseido...probala sam ih skoro pa sve koji postoje. Nazalost, prestali su ga proizvoditi. Ja imam zalihu a mislim i na ebay da se moze naci. Ne znam kakav je novi koji je zamjenio taj u tubici.
Objasnio mi profi covjek da je recimo mac onaj korektor za lice a ne za podocnjake...mada prekriva za 10. Ali 2 x se nasmijes i vidis samo bore :)

Image

ali ja ne zelim booooore :place1:
Dosadno mii

#19030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Dosadno mii »

Krizzia wrote:
vjetropirka wrote:
Krizzia wrote: Shiseido kist za tekuci puder, malo je skuplji al vrijedi svake marke.
Ja sam narucila sa feeluniquea, oko 25 funti je.
A kako cu za carinu posto prelazi 50 KM? :D
Krizzia

#19031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Dosadno mii wrote:
A kako cu za carinu posto prelazi 50 KM? :D
Meni nisu carinili :D al cini mi se da feel radi refund
BJB

#19032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ne sekiraj se, jer ti jedan proizvod koji ce doci u koverti nece cariniti, ako ga ocarine, plati carinu, fotografishi sve priznanice, objasni i vratice ti svaki dinar na racun s kojeg si platila..
vjetropirka

#19033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vjetropirka »

Shiseido kist za tekuci puder, malo je skuplji al vrijedi svake marke.[/quote]
je li taj pljosnati na vrhu , kao bockalica ? Shiseido The Makeup Perfect Foundation Brush ?
Krizzia

#19034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

vjetropirka wrote:Shiseido kist za tekuci puder, malo je skuplji al vrijedi svake marke.
je li taj pljosnati na vrhu , kao bockalica ? Shiseido The Makeup Perfect Foundation Brush ?[/quote]
Jeste, to je taj ;)
ema_

#19035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

ema_ wrote:Ima li NYX u Zagrebu i gdje? Ne online nego baš u trgovini negdje. Hvala :) .
Da se citiram, dok još imam prilike :-D .
Mis mekinjas

#19036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

ema_ wrote:
ema_ wrote:Ima li NYX u Zagrebu i gdje? Ne online nego baš u trgovini negdje. Hvala :) .
Da se citiram, dok još imam prilike :-D .
Danijel cosmetics, Petrinjska 31. Ulica u kojoj je policija.
Bluemore

#19037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

VenomousV wrote:
Bluemore wrote:
VenomousV wrote:Drage zene, treba mi preporuka za dobar drugstore foundation

Koristim Colorstay, 150 i sve je super, divno, krasno dok ja nisam vidjela da imam borica oko ociju (garant se stvorile u braku :D ) i onda se taj colorstay nakon dugog nosenja uvuce u borice i ja sebi izgledam ko baba (vjerovatno pretjerujem al' eto :roll: )

Dakle, treba mi neki puder koji fino prekriva, ne oksidira, ne bjezi sa lica i ima solidnu cijenu :D

E da, sretna vam Nova godina :D
u trenutku kada primjetim tako nesto, umanjim kolicinu i frekvenciju nanosenja sminke i pojacam njegu, redovnost i preispitam proizvode... tako da obicno ne bude bas do sminke vec do ovog drugom sto se odrazi na licu :-)

znaci impuls ne bi trebao biti jace prekrivanje vec manje i lice reaguje zahvalnije :-)
I sve bi to bilo super da se ja bas u posljednjih nekoliko mjeseci nikad nisam manje i neredovnije sminkala :roll:
zavisi i od prethodnih navika, sto duze je fokus bio na jacem sminkanju a slabiji n aodlicnij njezi to je lice "nezahvalnije" . barem je to kod mene tako.
AAmilaAA

#19038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

studentica21 wrote:
zubi wrote:
AAmilaAA wrote:Dobijem ja danas od jedne poznanice, serum od cistog ulja smilja, i kad sam dosla kuci testiram ga, zene moje kako to ima neki ostar miris. zna li neko, je li smilje inace tako ima neki "cudan" miris ili je ovo pokvareno? Neumjesno mi zeni reci da mu nije istekao rok, a opet ne smijem staviti na lice. :/
Da, smilje ima tako ostar miris, meni mirse travnato, kao pokoseno sijeno... nemoj da te miris odbije, navici ces se a ulje od smilja je bomba :)
Gdje ima kupiti i za sta je tacno :D
ovo sto ja znam, ima Ingea kozmetika, i Lamaruž, kod prvih kosta 20 km, a drugih 15 km.
Koristi se za podmlađivanje kože. Meni je moja potpuno nova bocica ispala na plocice i razbila se, tako da necu saznati da li pomaze :D
zubi

#19039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

studentica21 wrote:
zubi wrote:
AAmilaAA wrote:Dobijem ja danas od jedne poznanice, serum od cistog ulja smilja, i kad sam dosla kuci testiram ga, zene moje kako to ima neki ostar miris. zna li neko, je li smilje inace tako ima neki "cudan" miris ili je ovo pokvareno? Neumjesno mi zeni reci da mu nije istekao rok, a opet ne smijem staviti na lice. :/
Da, smilje ima tako ostar miris, meni mirse travnato, kao pokoseno sijeno... nemoj da te miris odbije, navici ces se a ulje od smilja je bomba :)
Gdje ima kupiti i za sta je tacno :D
Macerat smilja od davnina ima upotrebu protiv starenja kože, pomaže zadržati mladolikost i blistavost kože. Cvijetovi smilja potiču sintezu kolagena i mikrocirkulaciju kože, čime se poboljšava proces obnove stanica.

Korisno je i pri zarastanju ožiljaka te tretiranju akni i ostalih upalnih procesa na koži.

Macerat smilja je ulje koje možete koristiti umjesto kreme i nije baš za dnevnu njegu po ljetnim vručinama jer će Vam biti preteško na licu.
Za dnevnu njegu je bolja u malo hladnijim danima ali umjesto noćne kreme savršeno služi u svim godišnjim dobima.

Macerat smilja namazan oko očiju prije spavanja pomaže kod izbjegavanja oteknutih očiju i podočnjaka također odličan je za njegu zrele kože jer ima nježni anti-age učinak.
[Emma]

#19040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Jel koristi neko silver šampon? Treba mi neki efikasan i da se može kupiti kod nas. U cm-u sam samo vidjela Keune ali čitala sam recenzije da dosta isušuje.
brown.sugar

#19041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

[Emma] wrote:Jel koristi neko silver šampon? Treba mi neki efikasan i da se može kupiti kod nas. U cm-u sam samo vidjela Keune ali čitala sam recenzije da dosta isušuje.
Meni je Keune najbolji definitivno, najefikasniji i nisam primijetila da isusuje. A probaj i s ovim od Schaume, nije los.

Image
[Emma]

#19042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

brown.sugar wrote:
[Emma] wrote:Jel koristi neko silver šampon? Treba mi neki efikasan i da se može kupiti kod nas. U cm-u sam samo vidjela Keune ali čitala sam recenzije da dosta isušuje.
Meni je Keune najbolji definitivno, najefikasniji i nisam primijetila da isusuje. A probaj i s ovim od Schaume, nije los.

Image
Nema ga nigdje, ovaj od schaume. Niti bilo koji drugi osim keune ili možda nisam gledala po većim drogerijama. Prosto mi nemoguće da je jedini silver šampon u drogerijama keune :D
MissD

#19043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MissD »

Planiram naručiti sa feelunique-a Kiehl's midnight recovery serum, cijena 50 eura. Ako sam dobro upamtila i shvatila oni vraćaju carinu i pdv? Ima li itko iskustva s tim? Šta treba da radim kad me ocarine? :trep:
brown.sugar

#19044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

[Emma] wrote: Nema ga nigdje, ovaj od schaume. Niti bilo koji drugi osim keune ili možda nisam gledala po većim drogerijama. Prosto mi nemoguće da je jedini silver šampon u drogerijama keune :D
Ja sam Schaumu uzela u DM-u na Grbavici. Doduse, ima tome par mjeseci, ali svejedno, dio je redovne ponude. Malo sam po netu trazila. Imaju ga i INDOLA (drzi je CM), Balea (nema bas pozitivan feedback), Subrina. Preporucuju jos i ovo dvoje, s tim da nisu samponi u pitanju:

Image
Image

Valjda ces nesto od ovoga naci. :-D Sretno! :thumbup:
[Emma]

#19045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

brown.sugar wrote:
[Emma] wrote: Nema ga nigdje, ovaj od schaume. Niti bilo koji drugi osim keune ili možda nisam gledala po većim drogerijama. Prosto mi nemoguće da je jedini silver šampon u drogerijama keune :D
Ja sam Schaumu uzela u DM-u na Grbavici. Doduse, ima tome par mjeseci, ali svejedno, dio je redovne ponude. Malo sam po netu trazila. Imaju ga i INDOLA (drzi je CM), Balea (nema bas pozitivan feedback), Subrina. Preporucuju jos i ovo dvoje, s tim da nisu samponi u pitanju:

Image
Image

Valjda ces nesto od ovoga naci. :-D Sretno! :thumbup:
Hvala puno na ovako detaljnom postu. pogledat ću u malo opremljenijim dm i cm-ovima, ovi moji su minijaturni vjerovatno zato nisam ništa skoro našla. :)
badalpur

#19046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

Imas u Frizerlandu na Dobrinji.
brown.sugar

#19047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

[Emma] wrote: Hvala puno na ovako detaljnom postu. pogledat ću u malo opremljenijim dm i cm-ovima, ovi moji su minijaturni vjerovatno zato nisam ništa skoro našla. :)
Nema na cemu! :wink: Javi jesi li nasla i kakvi su utisci. :thumbup:

Prenosim sa FB:

"Čekamo vas u utorak u Pharmacia Sarajevo City Center od 14:00 do 18:00 h na promociji uz popust od 20% na cijelokupni asortiman Nikel prirodne kozmetike!"
[Emma]

#19048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

brown.sugar wrote:
[Emma] wrote: Hvala puno na ovako detaljnom postu. pogledat ću u malo opremljenijim dm i cm-ovima, ovi moji su minijaturni vjerovatno zato nisam ništa skoro našla. :)
Nema na cemu! :wink: Javi jesi li nasla i kakvi su utisci. :thumbup:
Našla indolin u cm-u, koliko često ga vi stavljate jel se stavlja svako pranje?
Ericha100

#19049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ericha100 »

Imali neko zainteresovan da naručimo Kojični sapun zajedno i podijelimo troškove poštarine? :D
Neka se javi u pp, ako da.
Mis mekinjas

#19050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mis mekinjas »

Nemoj ovaj sapun uzeti. Ima bolji.
Uzmi Marie France.
Bolje jedan Marie vise platiti pa ga komadati, nego ovaj.
Moje licno iskustvo.
Post Reply