Neće on niđe.Hajvan wrote:svi odoshe, samo iespien zeljan odlaska osta
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
zrakomlat
#19026 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#19027 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stvarno ovi ljudi pretjeruju.
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... ook+status
-
espn
#19028 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Djevojčici Miji Mujadžić koja se bori sa cerebralnom paralizom i dalje treba pomoć dobrih ljudi
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /190924137
Ekonomski rast u BiH je toliko spor da ga građani ne osjete, nedostaje izvjesnost članstva u NATO-u
https://www.klix.ba/biznis/privreda/eko ... /190920069
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /190924137
Ekonomski rast u BiH je toliko spor da ga građani ne osjete, nedostaje izvjesnost članstva u NATO-u
https://www.klix.ba/biznis/privreda/eko ... /190920069
-
paladinka
#19029 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Postoje zakoni , a to je da smrt bliznje osobe imas pravo na slobodne dane , ostalo je sve nebuloza...Rugafet wrote:Koliko sam ja ispratio on ne krivi poslodavca nego nju što nije došla jer kao ne može zbog posla. Nije sporan poslodavac i slobodni dani.
- Rugafet
- konjislav
#19031 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je svima jasno, međutim ovdje Havana govori kako se takvo ponašanje nauči na zapadu, i da je to uzrok nedolaska ove žene majci na sahranu.paladinka wrote:Postoje zakoni , a to je da smrt bliznje osobe imas pravo na slobodne dane , ostalo je sve nebuloza...Rugafet wrote:Koliko sam ja ispratio on ne krivi poslodavca nego nju što nije došla jer kao ne može zbog posla. Nije sporan poslodavac i slobodni dani.
Kao što su i ljudi prije mene, ne bih se ni ja složio sa tim. To je do konkretno te žene, i da je ona kao što neko reče 10 minuta udaljena od svoje majke, takva kakva jeste, opet joj ne bi došla na sahranu. Jednostavno takav tip čovjeka, odnosno žene.
Nema nikakve veze sa sistemom.
- HAVANA
#19032 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ko je to rekao da se nauci na zapadu?
- HAVANA
#19033 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da i ovde ima takvih primjera...
- konjislav
#19034 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tako sam ja shvatio tvoj post, da se to uči na zapadu.HAVANA wrote:Ko je to rekao da se nauci na zapadu?
-
SD7
#19035 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prosto da covjek ne povjeruje, svi razumjeli na svoj nacin.konjislav wrote:Tako sam ja shvatio tvoj post, da se to uči na zapadu.HAVANA wrote:Ko je to rekao da se nauci na zapadu?
Po mom poimanju, on je rekao da ta zena nije dosla na sahranu majci jer jos "skrta", zapadnko evropska "gamad" (tacnije holandska) nije dala slobodne dane, jer kao, oni nemaju taj osjecaj vaznosti porodice i preci je posao od odlaska na sahranu svom roditelju.
Oni svoje posalju u staracke domove cim se vise ne mogu brinuti za sebe i zaborave na njih.
Eh, sada Havana, ako si nesto drugacije mislio, molim te pojasni, a ja se u tom slucaju izvinjavam za ranije receno.
- HAVANA
#19036 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam sta nije razumljivo.Pricam o pojedincima!!! iz dijaspore i njihovom ponasanju,ponizavanju svega ovde...kojih sam dosta vidio...Samo jedan svjez primjer.A ima ih i ovde.HAVANA wrote: A ko da stvori ako svi pobjegnu? Vidimo na temi kako je bjezanje popularno.Da bi se nesto stvorilo treba se boriti sa problemom.Nece se stvoriti ako se bjezi od problema.Dok je kod roditelja na tanjiru,u drzavnoj skoli,odraste tu,zavrsi sta je mogao...I ode.Ne valja ovde nista.Ok,de vrati ba malo...Prenesi tog znanja malo,investiraj nesta...Jok ja cu im radit i placat sve zivo a oni nek bjeze i jos mi se seru na ceif i zelju da zivim ovde.Sve on zna bolje od nas ovde a tamo negdje.A mi smo lopovi,primitivci,oni su kul...Mater im uvene sama u stanu ili domu,sebicna gamad.Pojedinci.Neki dan zenu sahranili cerka nije dosla iz holandije na sahranu.Ne moze od posla.Jebo joj bog mater.Isto je snaslo dabogda.
- amidzazeher
#19037 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Docice kad se bude rastaljivalo oko kuce/stana!
- konjislav
#19038 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro, ali toga svugdje ima. Nije dijaspora po tome nesto bolja ili gora od Bosne. Pojedinci ne cine sliku niti priliku nicega, prosjek je ono sto cini sliku i priliku necega.HAVANA wrote:Ne znam sta nije razumljivo.Pricam o pojedincima!!! iz dijaspore i njihovom ponasanju,ponizavanju svega ovde...kojih sam dosta vidio...Samo jedan svjez primjer.A ima ih i ovde.HAVANA wrote: A ko da stvori ako svi pobjegnu? Vidimo na temi kako je bjezanje popularno.Da bi se nesto stvorilo treba se boriti sa problemom.Nece se stvoriti ako se bjezi od problema.Dok je kod roditelja na tanjiru,u drzavnoj skoli,odraste tu,zavrsi sta je mogao...I ode.Ne valja ovde nista.Ok,de vrati ba malo...Prenesi tog znanja malo,investiraj nesta...Jok ja cu im radit i placat sve zivo a oni nek bjeze i jos mi se seru na ceif i zelju da zivim ovde.Sve on zna bolje od nas ovde a tamo negdje.A mi smo lopovi,primitivci,oni su kul...Mater im uvene sama u stanu ili domu,sebicna gamad.Pojedinci.Neki dan zenu sahranili cerka nije dosla iz holandije na sahranu.Ne moze od posla.Jebo joj bog mater.Isto je snaslo dabogda.
- HAVANA
#19039 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tada ce lako rijesiti sa poslodavcem.amidzazeher wrote:Docice kad se bude rastaljivalo oko kuce/stana!
- 512MB
#19040 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ex dijaspora... poturice gore od turčinaHAVANA wrote:Ne znam sta nije razumljivo.Pricam o pojedincima!!! iz dijaspore i njihovom ponasanju,ponizavanju svega ovde...kojih sam dosta vidio...Samo jedan svjez primjer.A ima ih i ovde.HAVANA wrote: A ko da stvori ako svi pobjegnu? Vidimo na temi kako je bjezanje popularno.Da bi se nesto stvorilo treba se boriti sa problemom.Nece se stvoriti ako se bjezi od problema.Dok je kod roditelja na tanjiru,u drzavnoj skoli,odraste tu,zavrsi sta je mogao...I ode.Ne valja ovde nista.Ok,de vrati ba malo...Prenesi tog znanja malo,investiraj nesta...Jok ja cu im radit i placat sve zivo a oni nek bjeze i jos mi se seru na ceif i zelju da zivim ovde.Sve on zna bolje od nas ovde a tamo negdje.A mi smo lopovi,primitivci,oni su kul...Mater im uvene sama u stanu ili domu,sebicna gamad.Pojedinci.Neki dan zenu sahranili cerka nije dosla iz holandije na sahranu.Ne moze od posla.Jebo joj bog mater.Isto je snaslo dabogda.
-
macchiato
#19041 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A opet, nisu ni svi roditelji divni i krasni, niko osim nje ne zna razlog zašto se distancirala.
Kad te neko ne posjećuje i još ne dođe ni na sahranu, nešto je tu ozbiljni trulo.
Kad te neko ne posjećuje i još ne dođe ni na sahranu, nešto je tu ozbiljni trulo.
- Rockefeller
#19042 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja da ne mogu slobodno dobit, otvorio bi bolovanje i haj zdrao.
Ne treba mi potvrda od doktora ako sam tri dana na bolovanju.
Radio sam u domu, djeca dodju 2-3 puta godisnje i to za praznike
Mada, ni ovi stari se ne bune sto ne dolaze pa jebu ove radnike po domu
Radio sam u domu, djeca dodju 2-3 puta godisnje i to za praznike
- 512MB
#19043 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ispravka, ne trebati jer ti je firma kulantna. Po zakonu ti firma može od prvog dana tražit potvrduRockefeller wrote:Ja da ne mogu slobodno dobit, otvorio bi bolovanje i haj zdrao.
Radio sam u domu, djeca dodju 2-3 puta godisnje i to za praznike![]()
- konjislav
#19044 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ja sam mislio da je to po zakonu da ti treba tek poslije 3-eg dana. Ili je barem tako ovdje kod nas (Rockefeller i Konjislav) u Berlinu.512MB wrote:Ispravka, ne trebati jer ti je firma kulantna. Po zakonu ti firma može od prvog dana tražit potvrduRockefeller wrote:Ja da ne mogu slobodno dobit, otvorio bi bolovanje i haj zdrao.
Radio sam u domu, djeca dodju 2-3 puta godisnje i to za praznike![]()
- 512MB
#19045 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Možda i tu kao i svugdje ima neke razlike između Piefken i Austrijanaca, mada ne vjerujem jer Austrijanci svakako sve zakone od Nijemaca kopiraju 
Krankmeldung: Wann müssen Beschäftigte dem Arbeitgeber die Krankschreibung schicken?
Mitarbeiter brauchen eine Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung von ihrem Arzt, wenn die Arbeitsunfähigkeit länger als drei Tage andauert. Nach dem Entgeltfortzahlungsgesetz muss dem Arbeitgeber die Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung des Arztes spätestens am vierten Tag vorliegen, wenn die Erkrankung mehr als drei Tage umfasst. Manche Chefs verlangen die Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung schon vorher, was üblich und rechtlich erlaubt ist.
anwaltsauskunft.de
Krankmeldung: Wann müssen Beschäftigte dem Arbeitgeber die Krankschreibung schicken?
Mitarbeiter brauchen eine Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung von ihrem Arzt, wenn die Arbeitsunfähigkeit länger als drei Tage andauert. Nach dem Entgeltfortzahlungsgesetz muss dem Arbeitgeber die Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung des Arztes spätestens am vierten Tag vorliegen, wenn die Erkrankung mehr als drei Tage umfasst. Manche Chefs verlangen die Arbeitsunfähigkeitsbescheinigung schon vorher, was üblich und rechtlich erlaubt ist.
anwaltsauskunft.de
- konjislav
#19046 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, znaci zakon ti nalaze tek nakon 3 dana, mada poslodavac moze traziti i ranije. I upravo je najcesca praska da i traze tek nakon 3 dana, barem sto sam cuo od ljudi ovdje, te kod mene u firmi, a izgleda i Rockefeller-a.512MB wrote:Pa slabo ste mislili
- konjislav
#19047 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I sta je "Piefken"? Prvi put cujem za to? 
- 512MB
#19048 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Praksa da, ali je zakonski dozvoljeno poslodavcima da traže od prvog dana.konjislav wrote:Da, znaci zakon ti nalaze tek nakon 3 dana, mada poslodavac moze traziti i ranije. I upravo je najcesca praska da i traze tek nakon 3 dana, barem sto sam cuo od ljudi ovdje, te kod mene u firmi, a izgleda i Rockefeller-a.512MB wrote:Pa slabo ste mislili
- 512MB
#19049 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
konjislav wrote:I sta je "Piefken"? Prvi put cujem za to?
- Rugafet