aditon wrote: ↑30/11/2020 10:08
Filadendron96 wrote: ↑30/11/2020 10:04
Planirao sam r5 3600, ali zbog ovog haosa i dizanja cijene nešto se kontam uzeti r7 2700x ili sačekati poslije nove godine kada treba da se malo normalizira situacija.
strpljen-spašen
ako ti se baš ne žuri, sačekaj. Ja sam mislio novu grafičku uzimati ali kad vidim ove cijene, a uz to i nema na stanju istih...čekat ću pa ako treba i do ljeta ali sigurno neću kupovati po ovim nebuloznim cijenama
taj 3600 je sad poskupio ali očekivati je da se cijene vrate kroz par mjeseci..generalno je ludnica na tržištu izlaskom novih amd procesora i grafičkih,
Ma ne žurim, ali bez obzira što nema podršku na novim pločama 2700x mi se baš sviđa zbog kulera i dodatne dvije jezgre, mada je 3600 opet bolji koliko sam shvatio.
Ako može pitanje (već sam postavio ovdje, ali ću opet, valjda nije problem):
Brat ima i5-6500 na H110M-K ploči i planirao sam mu dati svoj (možda overkill) Corsair 2x8gb 3200mhz pa da ga podesi na 2400mhz, a ubaciti će i 860 Evo 500gb, tako da bi bio fin upgrade.
Uglavnom, radi editovanje, grafički dizajn i trenutno je na 8gb hyperx fury 2400mhz, pa sam se nadao da bi mu mogao Corsair raditi bez problema ako ga downclock-je i podesi sve.
Kontam da nije loša ideja, jer ako se odluči pa pređe na noviji ryzen/intel i ploču da eto ima RAM spreman za upgrade.