SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tercius

#19026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

shandrprcSA wrote:Tercius, ima li gdje taj novi pravilnik da se procita?
Koliko znam, postoji nacrt koji je u finalnoj fazi dorade, poslje toga ide na usvajanje, ako se usvoji objavljuje se u sl.novinama pa ćemo ga naci.Pa da vidimo ko bolje puca.
drug_profi

#19027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

E cuj ti njenih podvala. Nije ih bilo ni 200 i tou svakoj mahali po jedan u vrh glave. I ako ga ko prijavi jer laje i nasrce ode abubaka isti dan.
nellismo

#19028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nellismo »

O'zone wrote:
Koliko vidim povrijeđeni su brat i sestra koji su bili na motoru. Možda im je pretrčavala budala pa pokušali da je izbjegnu
prošao lik kroz crveno sa autom i udario ih
calculator

#19029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

Tercius wrote:
oldtajmer wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150518032
uvijek povratnici u kriminalu,hebem ti sudstvo i tuzilastvo i ko ga izmisli
do nedavno se pljackalo sa nozevima,pa pistoljima, evo vec se sada ide u granap sa automatom
a vidim isto da su ovi sto otimaju mobitele evoluirali,pa sada umjesto noza uglavnom koriste pistolj :thumbup:
Mogu još malo, neće im trebat vise tuzilastvo i sud samo ako se usvoji ovaj novi pravilnik o upotrebi sile u MUP K.S.Pa drugi put kad ponese automatasku pušku i stavi carapu na glavu to ce mu biti zadnje u životu.

Ovakva represija policije samo će uzrokovati jaču brutalnost kriminalaca :-) :( Onaj ko svjesno uzima pušku s kriminalnim namjerama, na sve je spreman, posebno onaj ko se dopinguje sredstvima za dizanje muda, što znači da može biti krvi do koljena i slučajnih žrtava. Nama ne treba "amerikanizacija" kriminaliteta, daleko efikasnije je stisnuti pravosuđe za jaja i natjerati sudije da prestupnike zakona šalje na prinudni rad u kamenolome i slične teške poslove, dugotrajno. Jedino tako će se ulice pročistiti od kriminalaca
Tercius

#19030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

calculator wrote:
Tercius wrote:
oldtajmer wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150518032
uvijek povratnici u kriminalu,hebem ti sudstvo i tuzilastvo i ko ga izmisli
do nedavno se pljackalo sa nozevima,pa pistoljima, evo vec se sada ide u granap sa automatom
a vidim isto da su ovi sto otimaju mobitele evoluirali,pa sada umjesto noza uglavnom koriste pistolj :thumbup:
Mogu još malo, neće im trebat vise tuzilastvo i sud samo ako se usvoji ovaj novi pravilnik o upotrebi sile u MUP K.S.Pa drugi put kad ponese automatasku pušku i stavi carapu na glavu to ce mu biti zadnje u životu.

Ovakva represija policije samo će uzrokovati jaču brutalnost kriminalaca :-) :( Onaj ko svjesno uzima pušku s kriminalnim namjerama, na sve je spreman, posebno onaj ko se dopinguje sredstvima za dizanje muda, što znači da može biti krvi do koljena i slučajnih žrtava. Nama ne treba "amerikanizacija" kriminaliteta, daleko efikasnije je stisnuti pravosuđe za jaja i natjerati sudije da prestupnike zakona šalje na prinudni rad u kamenolome i slične teške poslove, dugotrajno. Jedino tako će se ulice pročistiti od kriminalaca
A dobro ovo nisu nikakvi kriminalci već klosari i jajare sto plaću i.mole kad ih bacis pod noge znaci obične p....ke koji iskorištavaju labilnost sistema i puno igraju GTA kuci...i mislim da samo brutalna zero tolerance opcija daje lijeka, ako već nosiš automatsku pušku i stavlljas čarapu na glavu onda po defaultu trebaš biti spreman da ti I policija izreseta pluća ako te nadju negdje....vrlo jednostavno...i ako Bog da poslje prvog slučaja broj oružanih pljački ce se prepoloviti...
supercali

#19031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Upravo to broj ovih sitnih klosara koji pljackaju i slicno ce skoro nestati ako ovo zazivi a valjda hoce
Nemojmo zaboraviti kako su jedno vrijeme skoro stale pljacke kladionica kad je ona amela ubila onog

Ako tome dodamo da ce s druge strane biti policija jos veca vjerovatnoca da ce ti klosari razmisliti prije nego sto podju u pohod
calculator

#19032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

Tercius wrote:
calculator wrote:
Tercius wrote: tuzilastvo i sud samo ako se usvoji ovaj novi pravilnik o upotrebi sile u MUP K.S.Pa drugi put kad ponese automatasku pušku i stavi carapu na glavu to ce mu biti zadnje u životu.
A dobro ovo nisu nikakvi kriminalci već klosari i jajare sto plaću i.mole kad ih bacis pod noge znaci obične p....ke koji iskorištavaju labilnost sistema i puno igraju GTA kuci...i mislim da samo brutalna zero tolerance opcija daje lijeka, ako već nosiš automatsku pušku i stavlljas čarapu na glavu onda po defaultu trebaš biti spreman da ti I policija izreseta pluća ako te nadju negdje....vrlo jednostavno...i ako Bog da poslje prvog slučaja broj oružanih pljački ce se prepoloviti...

Bez namjere da pretjerujem u bilo kojem smislu, ali - kad jednom dobije ovlaštenja da puca bez prethodnog upozorenja, ili inače da puca, ko će kasnije moći zaustaviti policiju....
VjecitiStudent

#19033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

supercali wrote:Upravo to broj ovih sitnih klosara koji pljackaju i slicno ce skoro nestati ako ovo zazivi a valjda hoce
Nemojmo zaboraviti kako su jedno vrijeme skoro stale pljacke kladionica kad je ona amela ubila onog

Ako tome dodamo da ce s druge strane biti policija jos veca vjerovatnoca da ce ti klosari razmisliti prije nego sto podju u pohod
Mora da se šalite! Ako ne bude klošara, s kim će onda premijer Kantona dogovarati prodaju pića na koncertima? :oops:
shandrprcSA

#19034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

Tercius wrote:
shandrprcSA wrote:Tercius, ima li gdje taj novi pravilnik da se procita?
Koliko znam, postoji nacrt koji je u finalnoj fazi dorade, poslje toga ide na usvajanje, ako se usvoji objavljuje se u sl.novinama pa ćemo ga naci.Pa da vidimo ko bolje puca.
ja spreman :D

Image
Qler

#19035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

calculator wrote:[

Bez namjere da pretjerujem u bilo kojem smislu, ali - kad jednom dobije ovlaštenja da puca bez prethodnog upozorenja, ili inače da puca, ko će kasnije moći zaustaviti policiju....
Ako Bog da, niko...
JThomas

#19036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

sve se to regrutuje iz iste mase. i narod i policija i klošari. pa kad reket preuzme policija s dugim cijevima, bog da nas vidi.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#19037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Matijevic_Vlado »

pametno lopovcici uradise. bolje u sred noci kradja, nego po danu razbojnistvo. ovaj Amar smece obicno
Tercius

#19038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Matijevic_Vlado wrote:pametno lopovcici uradise. bolje u sred noci kradja, nego po danu razbojnistvo. ovaj Amar smece obicno
Ma smecari su oni svi gore ti neki mahalaski mangupi ocam nanem Allaham.Strah i trepet im taj neki Almer vidim nešto i on ko neki reketas postao a p...ka žešća sjećam se situacije kad mu policajac na kosevskom samar opali sto nema ličnu kod sebe pa šuti ko jad zadnji a vamo ga pune novine.Samo ovaj pošten i normalan svijet plaše sto čita vijesti.Taj sitni klosarluk i zlatna mladež u autima od po 200 000 km zavise ovaj grad u crno.Greška MUP je samo sto ne snima to sve kao SIPA pa putem web site objavi snimke svih tih nekih stvari da malo pošten narod vidi neke stvari koje u 4 ujutru nije u prilici da vidi, pa da vide ove wannabe jeb...e ocam sa automatskim puškama kako skiče na Soukbunaru kad ih belgijski ovčar lapi za onu nabildanu ručku.
Dzematlija

#19039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dzematlija »

Tercius wrote:A dobro ovo nisu nikakvi kriminalci već klosari i jajare sto plaću i.mole kad ih bacis pod noge znaci obične p....ke koji iskorištavaju labilnost sistema i puno igraju GTA kuci...i mislim da samo brutalna zero tolerance opcija daje lijeka, ako već nosiš automatsku pušku i stavlljas čarapu na glavu onda po defaultu trebaš biti spreman da ti I policija izreseta pluća ako te nadju negdje....vrlo jednostavno...i ako Bog da poslje prvog slučaja broj oružanih pljački ce se prepoloviti...
Simple as that.
drug_profi

#19040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Sve super ali mora se abolirati gradjanima upotreba sile, osim smrtonosne, pri zastiti imovine.
Thorgerson

#19041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

calculator wrote:Ovakva represija policije samo će uzrokovati jaču brutalnost kriminalaca :-) :( Onaj ko svjesno uzima pušku s kriminalnim namjerama, na sve je spreman, posebno onaj ko se dopinguje sredstvima za dizanje muda, što znači da može biti krvi do koljena i slučajnih žrtava. Nama ne treba "amerikanizacija" kriminaliteta, daleko efikasnije je stisnuti pravosuđe za jaja i natjerati sudije da prestupnike zakona šalje na prinudni rad u kamenolome i slične teške poslove, dugotrajno. Jedino tako će se ulice pročistiti od kriminalaca
Ja apsolutno podrzavam policiju i da dobiju vise ovlasti. Halo ba, radis tako rizican posao, u nekim situacijama svaki tren mozes popit metak, a ti imas za sobom milion pravilnika sta smijes, sta ne smijes, a kriminalci zasticeni ko pande.

Naravno, ja se slazem da i sud treba raditi svoj posao, tuzilastva. Ali to je sve jedan uvezani krug, koji mi tesko mozemo odjednom raspetljati.

Vise kazni znaci i potreba za vecim zatvorima. Koje mi nemamo. Dakle, kakva je svrha i da nekoga kazne, kad ga nemaju gdje smjestiti. A budi siguran da od njih 10 koji masu oruzjem, mozda su 2-3 spremni da idu u okrsaj sa nekim drugim ko je spreman isto pucati na njih.

Vecinom je to balavurdija koja ce pucati na goloruke likove. Dakle davanjem vecih ovlasti, i ta bagra ce se zapitati pa da li da nosim pistolj, ako me imaju pravo roknut cim ga imam u ruci.

Zato podrska policiji, kad god imaju priliku, slobodno metak u celo, potiljak. Hahari koji vrse iz dana u dan ORUZANE pljacke, ne zasluzuju da zive. Kraj price. Kad krenes u oruzanu pljacku, jaro ti si naumio jedno ili ces dobiti novac milom, ili ces nekoga roknuti i oteti. Ja to tako vidim.
zateznistub

#19042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Thorgerson wrote:
calculator wrote:Ovakva represija policije samo će uzrokovati jaču brutalnost kriminalaca :-) :( Onaj ko svjesno uzima pušku s kriminalnim namjerama, na sve je spreman, posebno onaj ko se dopinguje sredstvima za dizanje muda, što znači da može biti krvi do koljena i slučajnih žrtava. Nama ne treba "amerikanizacija" kriminaliteta, daleko efikasnije je stisnuti pravosuđe za jaja i natjerati sudije da prestupnike zakona šalje na prinudni rad u kamenolome i slične teške poslove, dugotrajno. Jedino tako će se ulice pročistiti od kriminalaca
Ja apsolutno podrzavam policiju i da dobiju vise ovlasti. Halo ba, radis tako rizican posao, u nekim situacijama svaki tren mozes popit metak, a ti imas za sobom milion pravilnika sta smijes, sta ne smijes, a kriminalci zasticeni ko pande.

Naravno, ja se slazem da i sud treba raditi svoj posao, tuzilastva. Ali to je sve jedan uvezani krug, koji mi tesko mozemo odjednom raspetljati.

Vise kazni znaci i potreba za vecim zatvorima. Koje mi nemamo. Dakle, kakva je svrha i da nekoga kazne, kad ga nemaju gdje smjestiti. A budi siguran da od njih 10 koji masu oruzjem, mozda su 2-3 spremni da idu u okrsaj sa nekim drugim ko je spreman isto pucati na njih.

Vecinom je to balavurdija koja ce pucati na goloruke likove. Dakle davanjem vecih ovlasti, i ta bagra ce se zapitati pa da li da nosim pistolj, ako me imaju pravo roknut cim ga imam u ruci.

Zato podrska policiji, kad god imaju priliku, slobodno metak u celo, potiljak. Hahari koji vrse iz dana u dan ORUZANE pljacke, ne zasluzuju da zive. Kraj price. Kad krenes u oruzanu pljacku, jaro ti si naumio jedno ili ces dobiti novac milom, ili ces nekoga roknuti i oteti. Ja to tako vidim.
Apsolutno!
karanana

#19043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

cuvajte dupeta.
Edin Šebo, optuženi za silovanje maloljetnika, pušten na slobodu
StupskaBitanga

#19044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Zar je ovo postalo očigledno da sud i tužilaštvo ama baš nikakvu kordinaciju i saradnju s policijom nemaju?
insaneinthebrain

#19045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

:-) sta ces ga zatvarati, nek hoda gradom i siluje jos neko dijete :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150519030
shbc

#19046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

Thorgerson wrote:

Ma nije vise poenta ni u ovlastima. Problem je sto odredjene kriminalce ne smiju dirati ma kakve ovlasti imali. Pored toga, sam sastav policije je postao poprilicno mutan u posljednjih 10-ak godina. Od vise ljudi sam cuo da i oni posteni policajci vise ne smiju da rade svoj posao kako treba jer se nemaju na koga osloniti da ce im cuvati ledja. Prije se policija smjela nositi i sa puno vecim ribama od ovih danas (obojica Cela, Keljemendi, Gasi itd.), ali zato sto su znali da su im kolege lojalne. Na kraju krajeva i bivse garniture kriminalaca su bile iole normalnije, pa su imali respekt prema policiji. Ovo danas je sve otislo u kurac. Svaka lola moze raditi policajcu sta god hoce a ovaj mu ne smije nista.
O'zone
Globalni moderator

#19047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Zar je ovo postalo očigledno da sud i tužilaštvo ama baš nikakvu kordinaciju i saradnju s policijom nemaju?
Ma zaboli ih ..... "neovisni" su, ne odgovaraju nikome, tu su po zadatku, lova dobra a pos'o lak.

Smijurija.
StupskaBitanga

#19048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

a nažalost nikome nije stalo
JThomas

#19049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

po jedno hiljaditi put - sadašnjim zakonima ne fali ništa i jako su slični onima u pravim državama. kad bi svako savjesno radio svoj posao, te bili uvezani međusobno, ne bi bilo nikakvih problema van granice normalnog i razumljivog. ali to naprosto nije u interesu vladajuće oligarhije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je ovo sa semaforom na raskrsnici Put Zivota-Kranjceviceva?
Locked