Ne bih da zvucim previse negativno al sta su tacno promijenili sto se tice sistema vladavine.O vladavini i dalje odlucuju glave svih kuca u Westerosu a titula Lorda u tim kucama je i dalje nasljedna.Haj dobro ovih 7-8 komada su se kao slozili da Bran bude kralj,al sta ako Bran sutra ima sina i sin mu bude u fazonu ocu ja da budem kralj sta ocete vii bree.Il ako bilo ko iz drugih kraljevstava dobije nasljednika koji se ne slaze sa roditeljem.Opet imas isti vrag.pici wrote:Led i vatra su ispunili svoje sudbine, vatra da sprzi dotadnjasnji sistem vladavine a led da ugasi tu vatru da nebi se sirila i spalila sve... nedostajat ce mi GoT pravo
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
drogon2
#19001 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- karanana
#19002 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa sansa je rekla da bran ne moze imati djecu. ne znam kako ona to zna i kako je to ispitala i zakljucila. hej braco, jesi ti nepokretan do nekle? a funcionise li nekla?drogon2 wrote:Ne bih da zvucim previse negativno al sta su tacno promijenili sto se tice sistema vladavine.O vladavini i dalje odlucuju glave svih kuca u Westerosu a titula Lorda u tim kucama je i dalje nasljedna.Haj dobro ovih 7-8 komada su se kao slozili da Bran bude kralj,al sta ako Bran sutra ima sina i sin mu bude u fazonu ocu ja da budem kralj sta ocete vii bree.Il ako bilo ko iz drugih kraljevstava dobije nasljednika koji se ne slaze sa roditeljem.Opet imas isti vrag.pici wrote:Led i vatra su ispunili svoje sudbine, vatra da sprzi dotadnjasnji sistem vladavine a led da ugasi tu vatru da nebi se sirila i spalila sve... nedostajat ce mi GoT pravo
a stvarno kako se bira kralj onda? isto ko sto su i brana izabrali? jesu tako nesto i rekli?
-
drogon2
#19003 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa bira se u fazonu da se saberu lordovi 6 kraljevstava koje ulaze u sastav tog veceg kraljevstva i onda se izmedju njih izabere kralj.Sto kazem opet ne garantuje duzi mir 
- MarlboroGold
#19004 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Neko ili neki su se žalili kako to da Night's Watch i dalje postoji, tj. koji je smisao... Tyrion je objasnio u zadnjoj epizodi. Mora postojati mjesto za siromašne, odbačene i nesretne. Zna se da su tu stalno dolazili i zatvorenici da se na neki način iskupe... nešto tipa golog otoka nekad u jugi.
-
drogon2
#19005 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam vala koliko je pametno slat kriminalce na jedno mjesto i dat im oruzje a da pritom nemaju bas neku visu svrhu.Divljaci nisu neprijatelji,WW nema.Sta bi to ovi gore radili osim sto bi se poceli klat medjusobno il kad im dopizdi dole juznije neke seljake.MarlboroGold wrote:Neko ili neki su se žalili kako to da Night's Watch i dalje postoji, tj. koji je smisao... Tyrion je objasnio u zadnjoj epizodi. Mora postojati mjesto za siromašne, odbačene i nesretne. Zna se da su tu stalno dolazili i zatvorenici da se na neki način iskupe... nešto tipa golog otoka nekad u jugi.
- MarlboroGold
#19006 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kriminalce su prije slali kad je postojala potreba da brane. Njih u šestoj nije spomenuo.drogon2 wrote:Ne znam vala koliko je pametno slat kriminalce na jedno mjesto i dat im oruzje a da pritom nemaju bas neku visu svrhu.Divljaci nisu neprijatelji,WW nema.Sta bi to ovi gore radili osim sto bi se poceli klat medjusobno il kad im dopizdi dole juznije neke seljake.MarlboroGold wrote:Neko ili neki su se žalili kako to da Night's Watch i dalje postoji, tj. koji je smisao... Tyrion je objasnio u zadnjoj epizodi. Mora postojati mjesto za siromašne, odbačene i nesretne. Zna se da su tu stalno dolazili i zatvorenici da se na neki način iskupe... nešto tipa golog otoka nekad u jugi.
-
drogon2
#19007 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci sad samo idu kopilad i osobe sa ptspom haha
- MarlboroGold
#19008 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Smiješna mi je scena kad je Arya spomenula da ide zapadno od Westerosa jer tamo niko nije išao i ne znaju šta sve ima... mogla je samo Brana pitati. Mogao joj je i mape nacrtati
- SanskiBiser
#19009 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
MarlboroGold wrote:Neko ili neki su se žalili kako to da Night's Watch i dalje postoji, tj. koji je smisao... Tyrion je objasnio u zadnjoj epizodi. Mora postojati mjesto za siromašne, odbačene i nesretne. Zna se da su tu stalno dolazili i zatvorenici da se na neki način iskupe... nešto tipa golog otoka nekad u jugi.
za kopilad i za one koje je zivot slomio kao utociste, ne bas za kriminalce, a Jon je novi head of NW kad nema vise sta da cuvaju i da strazare. Onog momenta kad se zatvaraju vrata kad Jon odlazi na kraju i kad se okrece i onda gleda free folk i onaj njegov optimizam na licu dovoljno govori da je NW samo mrtvo slovo na papiru i svi oni koji budu dolazili novi za njih ce NW samo biti portal da odu dalje na sjever da budu free folk. Tyrionov marifetluk.
- dječak sa šibicama
#19010 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
young Tarly zamalo da uvede demokraciju i parlamentarizam u Westeros ali ne dadose knezovi
- MarlboroGold
#19011 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dany broke the wheel to replace it with two wheels 
- SanskiBiser
#19012 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moraju se svi sloziti oko toga ko je novi kralj, moze to biti nasljednik tj. potomak kralja koji je umro ali ako ga izaberu. To je pomak 6 kingdoms prema republici, mislim da je to ideja iza toga, lordovi i njihov savjet je nesto kao mini senat a izabrani je ustvari konzul (kralj) i postoji rizik kao i u Rimu nekada da proglasi "diktaturu" i proglasi apsolutnim vladarom kao sto Sansa postade na kraju na sjeveru.drogon2 wrote:Pa bira se u fazonu da se saberu lordovi 6 kraljevstava koje ulaze u sastav tog veceg kraljevstva i onda se izmedju njih izabere kralj.Sto kazem opet ne garantuje duzi mir
-
Alminjo
#19013 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mogli su barem prikazati scenu kuda ode Drogon sa Dany. Bran na Iron Throneu pa bolji bi bilo da je Hot Pie jbt
Koji je odron ova sezona, toliko nelogicnosti i gluposti. Ali kako god, nisam nista ovako pratio kao GoT.
-
drogon2
#19014 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma to namjerno nisu prikazali. Ostavili su tako da se uvijek pitas. Ono vidio si da umire, al znas da ne mora tako i ostat obzirom da je svasta moguce u GoT svijetu, a cim je zmaj jos tu, znaci da je i magija.Alminjo wrote:Mogli su barem prikazati scenu kuda ode Drogon sa Dany. Bran na Iron Throneu pa bolji bi bilo da je Hot Pie jbtKoji je odron ova sezona, toliko nelogicnosti i gluposti. Ali kako god, nisam nista ovako pratio kao GoT.
-
Alminjo
#19015 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ja, nikad dosta teorija.drogon2 wrote:Ma to namjerno nisu prikazali. Ostavili su tako da se uvijek pitas. Ono vidio si da umire, al znas da ne mora tako i ostat obzirom da je svasta moguce u GoT svijetu, a cim je zmaj jos tu, znaci da je i magija.Alminjo wrote:Mogli su barem prikazati scenu kuda ode Drogon sa Dany. Bran na Iron Throneu pa bolji bi bilo da je Hot Pie jbtKoji je odron ova sezona, toliko nelogicnosti i gluposti. Ali kako god, nisam nista ovako pratio kao GoT.
-
drogon2
#19016 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa da. Cisto da se ima o cemu pricat.
- dječak sa šibicama
#19017 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jedino sto me ganulo je konacno da su se Starkovi, kao meni omiljena obitelj, smirili svako na svoj nacin.
Arya ode da pronadje Ameriku, Sansa kraljica na sjeveru, Jon kralj free folkera preko zida. I nije za vise, pickast tip, razocarenje. Ocekivao sam da ce biti Azor Ahai, kakva bi to stvar bila za uraditi, da je sve kako su mnogi ocekivali... ovako, ispade placipicka, sta god mu nude, "necu ja to, kme".
Ostalo su sjebali, nesto kao prva sezona True detective, milion nekih natuknica na kraju nista ni sa cim, bezveze.
Puno prica je baceno u blato, nisu ispricane iako su potencijalno zanimljive, mozda je i previse toga da se isprica u jednoj sezoni od 6 epizoda. Jos gore je sto ovi ne znaju, scenaristi.
Ja tu vidim i prostor za nastavak, nekad, ako ikad. Daneris se vraca kao Night Queen, Jon je ceka sa svojim folkerima, zid je i dalje tu, i to je jedino sto bi bilo zanimljivo. Ovi ostali, sa sve kraljem u kolicima, zanimljivi ko susenje boje na zidu.
Sve u svemu, odlicna serija, kraj ispodprosjecan, nije bas kao Lost recimo ali tu negdje. Ukenjano bas.
Nedostajace, u svakom slucaju.
Arya ode da pronadje Ameriku, Sansa kraljica na sjeveru, Jon kralj free folkera preko zida. I nije za vise, pickast tip, razocarenje. Ocekivao sam da ce biti Azor Ahai, kakva bi to stvar bila za uraditi, da je sve kako su mnogi ocekivali... ovako, ispade placipicka, sta god mu nude, "necu ja to, kme".
Ostalo su sjebali, nesto kao prva sezona True detective, milion nekih natuknica na kraju nista ni sa cim, bezveze.
Puno prica je baceno u blato, nisu ispricane iako su potencijalno zanimljive, mozda je i previse toga da se isprica u jednoj sezoni od 6 epizoda. Jos gore je sto ovi ne znaju, scenaristi.
Ja tu vidim i prostor za nastavak, nekad, ako ikad. Daneris se vraca kao Night Queen, Jon je ceka sa svojim folkerima, zid je i dalje tu, i to je jedino sto bi bilo zanimljivo. Ovi ostali, sa sve kraljem u kolicima, zanimljivi ko susenje boje na zidu.
Sve u svemu, odlicna serija, kraj ispodprosjecan, nije bas kao Lost recimo ali tu negdje. Ukenjano bas.
Nedostajace, u svakom slucaju.
-
drogon2
#19018 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sretno im s tim da naprave da se 2 covjeka konstantno slazu u svemu a kamoli vise njihSanskiBiser wrote:Moraju se svi sloziti oko toga ko je novi kralj, moze to biti nasljednik tj. potomak kralja koji je umro ali ako ga izaberu. To je pomak 6 kingdoms prema republici, mislim da je to ideja iza toga, lordovi i njihov savjet je nesto kao mini senat a izabrani je ustvari konzul (kralj) i postoji rizik kao i u Rimu nekada da proglasi "diktaturu" i proglasi apsolutnim vladarom kao sto Sansa postade na kraju na sjeveru.drogon2 wrote:Pa bira se u fazonu da se saberu lordovi 6 kraljevstava koje ulaze u sastav tog veceg kraljevstva i onda se izmedju njih izabere kralj.Sto kazem opet ne garantuje duzi mirMislim da je jasno iz finala da je Tyrion prakticno proxy vladar kao i citava ekipa oko njega, Sam, Bron, Brianne, Davos. Bran je tu vise kao nadzorni organ i svjesno je prihvatio tu ulogu kralja kao pokrice za ekipu oko Tyriona i ona scena kad im kaze ko fali da tim Westeros Avengers
bude kompletan upucuje na to isto. On je 3EyedRaven i formalno samo kralj.
-
polacijela
#19019 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ode u Esos, garant će sletiti s njom pred oltar jedne od Crvenih zena da je ozivi. Sta im je falilo snimiti takvu scenu?Alminjo wrote:Mogli su barem prikazati scenu kuda ode Drogon sa Dany.
- karanana
#19020 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i da dotrakiji ili unsulidi i onaj njihov glavni ne ubiju dzona na licu mjesta nakon sto je kraljica ubijena....a vec su se ono poprijeko gledali....nego ga strpa u zatvor. ma hajde molim vas.
- Optimus09
#19021 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pozdrav drugovi,bila mi je cast raspravljavati s vama

-
drogon2
#19022 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakvi su ovo pozdravi, ASOIAF jos nije zavrsioOptimus09 wrote:Pozdrav drugovi,bila mi je cast raspravljavati s vama![]()
![]()
- SanskiBiser
#19023 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
polacijela wrote:Ode u Esos, garant će sletiti s njom pred oltar jedne od Crvenih zena da je ozivi. Sta im je falilo snimiti takvu scenu?Alminjo wrote:Mogli su barem prikazati scenu kuda ode Drogon sa Dany.
mislim da ce D&D uskoro potvrditi da je Drogon ispustio u okean.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19024 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Ne bih da zvucim previse negativno al sta su tacno promijenili sto se tice sistema vladavine.O vladavini i dalje odlucuju glave svih kuca u Westerosu a titula Lorda u tim kucama je i dalje nasljedna.Haj dobro ovih 7-8 komada su se kao slozili da Bran bude kralj,al sta ako Bran sutra ima sina i sin mu bude u fazonu ocu ja da budem kralj sta ocete vii bree.Il ako bilo ko iz drugih kraljevstava dobije nasljednika koji se ne slaze sa roditeljem.Opet imas isti vrag.pici wrote:Led i vatra su ispunili svoje sudbine, vatra da sprzi dotadnjasnji sistem vladavine a led da ugasi tu vatru da nebi se sirila i spalila sve... nedostajat ce mi GoT pravo
kralj kad umre tj bran bira se novi i tako sa svakim znaci sistem vladavine nasljedstva otpada...
- banjaluka078
- Moderator