Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
ABH017

#19001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
ABH017 wrote:[
Ma jašta... Hahahahhaa.. Eno ljudi po Širokom i Grudama dežuraju i čuvaju zastave jedine im i voljene BiH da ih vjetar ne bi potrg'o il' da ne pokisnu. Toliko vole svoju državu da za njenu reprezentaciju ne navijaju čak ni kad igra sa mrskom Turskom. De ba hafise, prosipaj negdje drugo i nekom drugom tu šuplju priču o ekskluzivi na ljubav prema domovini. Volite vi domovinu, ali vam je percepcija poremećena, pa vam je domovina susjedna država.
Ja prije 2 dana prošao rutom Mostar-Široki-Grude, Čitluk-Posušje-Čapljina. Znaš li koliko sam zastava BiH vidio? A znaš koliko hrvatskih?
Trebam li govoriti?
De se ne provaljuj. Bolje ti je išlo sa pričom o ugroženosti, nego o ljubavi prema Bosni i Hercegovini.
To mi pokušavaš objasniti da je broj zastava po četvornom kilometru ekvivalent količine ljubavi prema navedenoj državi.
Ako ćemo iskreno, u Bosni se dva put više štanca a i nosi zastava s ljiljanima nego službena varta.
I nacisti su voljeli Njemačku i to mnogo mnogo više, sudeći po broju njenih obilježja koja su postavljali čak i na donji veš.

Nosati zastavu jedne države (i to baš ne s nekim posebnim užitkom ako ćemo iskreno) i biti iskren u ljubavi prema njoj, ne moraju biti dva zajednička pojma.
imaš li ti kakav drugi konkretniji argument osim nosanja zastava?
A imaš li ti ikakav primjer svoje (i svojih istomišljenika) ljubavi prema Bosni i Hercegovini?
Osim što zagovaraš politiku njenog cijepanja između dvije agresorske države?
Slažem se da se zastavama ne pokazuje ljubav prema BiH. Pa i kako bi kad ih nema nikako, osim gdje mora da bude. Zato se šahovnicama ističe ljubav prema HercegBosni (nedosanjanom snu velikohrvata). I to samo zato što je u tom mokrom snu predviđeno da HercegBosna bude dio (srce ponosno) lijepe vaše.
vivaldi

#19002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vivaldi »

General War wrote:da iko ko dodje da ce biti ista ikome bolje
bolje tesko da moze, ali zato uvijek moze gore.

sa aspekta koletkivne narodne svijesti, osjecaji bosnjaka prema covicu i dodiku tj njihovoj retorici i izjavama su savrseno razumljivi, ali sa politicke strane situacija se mora drugacija posmatrati.

bakir je danas dao dobru izjavu - vlast ce se pravit sa pobjednicima. sasvim razumljivo jer su gubitnici losi partneri.

fol je sam sto se i bakir nije toga drzao vec je podlegao emocijama biraca kada je uvukao sds i df u vijece ministara iako je sds izgubio u rs-u, a vijece ministara je nista drugo do notar koji ovjerava dogovore entitetskih vlada. rezultat toga je slabo vijece ministara jer je prvo iz njega izletio onaj matanovic, pa uletio jusko, a onda je dodik vijece ministara poceo korisiti za obracun sa sds-om i sada imas totalno impotettno vijece ministara.

iako je percepcija javnosti poptuno druagcija, ali kada se zarovis po arhivi vijeca ministara dodjes do zaklucka da je daleko vise zakona i drugih propisa doneseno u sazivima kada su u vm bili negatori drzave snsd i hdz nego ovi :-) nevjerovatno, ali je tako

ista stvar je na federalnom nivou. hdz je jednostavno toliko dominantan na izborima da ga ne mozes ignorisat. kada je sdp to uradio svi se sjecaju kakva je bila ta vlada sa jurisicem i lijanovicima - pola mandata se bavila sastavljanjem, a drugu polovini rastavljanjem.

a kada imas tako neefikasnu vladu onda najvise trpi narod - 400 hiljada hrvata i 4 puta vise bosnjaka. dodatna otezavajuca okolnost je ta sto bosnjaci uvijek daju mandatara, a njemu na vrata kucaju svi oni sto traze pare - penzioneri, radnici, invalidi...
Hafis

#19003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

A imaš li ti ikakav primjer svoje (i svojih istomišljenika) ljubavi prema Bosni i Hercegovini?
Bola nisi na stranačkom okupljanju.
Izgleda ti imaš tog materijala pa lijepiš copy past.
Gdje sam ja ikada spomenuo neko cijepanje?? Čitaš li ti sebe?

Ja mislio ti malo potkovaniji lik, kad ono
Hafis

#19004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebote, spomeneš izborni zakon, a delegat opletew da zagovaram cijepanje BiH između dvije agresorske zemlje.

Evo da i ja jednu sličnu opletem a ti se pravdaj: ti zagovaraš uvođenje šiitskog islama poput iranskog, i tko se ne povinuje svilen mu je gajtan, a kjafirima kolac.
Valja li ova :)
horkesh

#19005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Hafis wrote: Aha. Pa nikakav problem: prihvatiti način delegiranja u Dom naroda FBiH, izbor člana predsjedništva odgoditi do promjene ustava (zbog sejdić-finci) a Mostar malo u parlamentu malo raspraviti i prilagoditi.
Samo izgleda, ništa od toga. Dobiva se na vremenu. SDP i SDA - predlažu se zakoni koje će sud svakako poništiti i svjesno se ide u krizu. Sam,o ovaj put se velika galama nadigla i da na kraju ne bude skuplja pita nego tepsija.
Pa ne funkcioniše to tako. Svi te prijedloge za izmjenu Izbornog zakona, HDZ prvi, šalju u hitnoj proceduri, što znači da nema izmjena teksta niti amandmana.

Umjesto da se raspravlja samo o izboru delegata u Dom naroda u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH, a što bi spriječilo krizu nakon izbora, raspravlja se i o Predsjedništvu BiH, i o Mostaru, i o Sejdić-Finci.

Svako pokušava u svojim prijedlozima da nametne svoja rješenja, sve po hitnoj proceduri. Đe razgovor, đe kompromis.
Hafis

#19006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

horkesh"
Pa ne funkcioniše to tako. Svi te prijedloge za izmjenu Izbornog zakona, HDZ prvi, šalju u hitnoj proceduri, što znači da nema izmjena teksta niti amandmana.
Pa opet je bio pripremljen za raspravu u Predstavnički dom, pa su ga tamo hitno primili da ga što prije obore.
Onaj bi prijedlog prošao kušnju ustavnog suda, ali eto neće moći proći u parlamentu
Umjesto da se raspravlja samo o izboru delegata u Dom naroda u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH, a što bi spriječilo krizu nakon izbora, raspravlja se i o Predsjedništvu BiH, i o Mostaru, i o Sejdić-Finci.
Dobro, u redu za predsjedništvo, ali zašto se ne bi raspravljalo o Mostaru? Već je 10 godina prošlo
ABH017

#19007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote:
Bola nisi na stranačkom okupljanju.
Izgleda ti imaš tog materijala pa lijepiš copy past.
Gdje sam ja ikada spomenuo neko cijepanje?? Čitaš li ti sebe?

Ja mislio ti malo potkovaniji lik, kad ono
Kao prvo,
DAKLE NEMAŠ NI JEDAN PRIMJER SVOJE (RANIJE OPJEVANE) LJUBAVI PREMA BOSNI I HERCEGOVINI. OK.
Nisam rekao da spominješ. Upotrijebio sam riječ zagovaraš (evo podebljao sam ti da se uvjeriš). Valjda umiješ pročitati napisano.
Objašnjenje. Svako onaj koji zagovara etnički čiste teritorije, namijenjene ekskluzivno jednom narodu, gdje će on dominirati nad drugim narodima i ugnjetavati njihova osnovna ljudska prava, za mene je seljak, prije svega (u glavu bezbeli). A svaki etnički čist prostor (posebno prostor zamišljen kao herceg-bosna, za koji se presudio UZP) je preduslov za cijepanje Bosne i Hercegovine. Jesi li ti zagovornik istog?
ABH017

#19008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Hafis wrote:Jebote, spomeneš izborni zakon, a delegat opletew da zagovaram cijepanje BiH između dvije agresorske zemlje.

Evo da i ja jednu sličnu opletem a ti se pravdaj: ti zagovaraš uvođenje šiitskog islama poput iranskog, i tko se ne povinuje svilen mu je gajtan, a kjafirima kolac.
Valja li ova :)
:thumbup:
Mene to ne vrijeđa, jer se ne osjećam prozvanim. Ne dotiče me se sekunde, pa ne znam zašto bi se pravdao. Ti se pravdaj ako se pronalaziš u mojim upisima.
Nisam radikalan. Još uvijek slušam Bolerovu verziju "Konjuh planinom" i svaki put se ježim. :D
Škobo Habu

#19009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Velik je ulog u igri. Današnji bošnjački nacionalni cilj je više nego vidljiv svakome: ovladati pošto-poto federacijom. To je minimum ispod kojeg neće ići i normalno da mu nikakvi razgovori i dogovori u toj nakani ne trebaju. Jedino, ako bi se Hrvati sami naguzili i rekli: pa hajde, birajte nam predstavnike kad vam je toliko stalo. E onda bi se moža poveli pregovori o pozi koju treba zauzeti i ostale finese oko penetracije.
Stvarno ne znam kako će sve ovo završiti. Nasdam se najboljem. Dosta sam se nagledao belaja i sama pomisao na to me užasava.
Ovladati Federacijom mogu samo vojno. No, takav sličan pokušaj sa hrvatske strane je već viđen sa epilogom u Haagu. Prema tome...jalova priča.

Nešto tako možeš prodavati kao vid političke propagande prosječnom čitaocu Raspudićevog "Kratkog ekspresa..." u Večernjaku, jer je meni posve jasno da se preko izbora hrvatskog člana Presjedništva ne može nikako ovladati cijelom FBiH, jer je ista najdecentralizovaniji entitet u kompletnom Univerzumu.
Da bi se ovladalao FBiH moraš pod političkom kontrolom imati u svim većinskim hrvatskim kantonim i policiju, i sudstvo, i vlast.
daddy-kool

#19010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Velik je ulog u igri. Današnji bošnjački nacionalni cilj je više nego vidljiv svakome: ovladati pošto-poto federacijom. To je minimum ispod kojeg neće ići i normalno da mu nikakvi razgovori i dogovori u toj nakani ne trebaju.
Refko i Čombe bacaju bombe.
Bošnjaci po ustavu nemaju šanse da ovladaju FBiH na konkretan način, i to se neće promijeniti još dugo.
Druga bomba je da je država puštena niz vodu.

Nego treba konkretno: raspodjela PDV po mjestu potrošnje.
Ukidanje subvencije svim preduzećima.
Napokon napraviti vladu da Hrvat bude premijer FBiH.
Itd
General War

#19011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

[/quote]Hafiz
Slušaj, za Antu se slažem s tobom. Ono je bio zadnji vagon i nikad više. Ali jebat ga, danas je tako kako je.
Puna usta svima ''Bosne'' i multietničnosti i ljubavi prema njoj.
Nema ti više tih ''bosanaca po zanimanju'', u stvari takav je zeman došao da ne mogu više nikada isplivati.
Danas je pretjerano pokazivanje ljubavi prema ''Bosni'' po svaku cijenu drugasčiji naziv za bošnjački nacionalizam.[/quote]
Samo referiram za bosance u svom primjeru...za hrvate isto kao i za ostale...sta tacno imas od toga sto ce covic skretati rijeku da mu kroz kucu tece...ili nekoga koga on postavi. Pa u kantonu svi imaju negdje apsolutnu vlast pa nevidjeh nikakvog prosperiteta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

ukinut pederaciju i svaki kantom o svom jadu da zivi... bilo bi prosperiteta dolje u juznim krajevima... industrijska zona smilje, gospin kamen i koziji sir
Hafis

#19013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:ukinut pederaciju i svaki kantom o svom jadu da zivi... bilo bi prosperiteta dolje u juznim krajevima... industrijska zona smilje, gospin kamen i koziji sir
A tek gore po Bosni. Heh, koza, mlijeka i hurde...i plahe (al' uritko).
Alfons Kauders

#19014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
pici wrote:ukinut pederaciju i svaki kantom o svom jadu da zivi... bilo bi prosperiteta dolje u juznim krajevima... industrijska zona smilje, gospin kamen i koziji sir
Statistićar, a kako ono izgledaju projekcije za izravne poreze u europskim kantonima u narednoj nam godini? :D
Hafis

#19015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

"General War"]
Slušaj, za Antu se slažem s tobom. Ono je bio zadnji vagon i nikad više. Ali jebat ga, danas je tako kako je.
Puna usta svima ''Bosne'' i multietničnosti i ljubavi prema njoj.
Nema ti više tih ''bosanaca po zanimanju'', u stvari takav je zeman došao da ne mogu više nikada isplivati.
Danas je pretjerano pokazivanje ljubavi prema ''Bosni'' po svaku cijenu drugasčiji naziv za bošnjački nacionalizam.
Samo referiram za bosance u svom primjeru...za hrvate isto kao i za ostale...sta tacno imas od toga sto ce covic skretati rijeku da mu kroz kucu tece...ili nekoga koga on postavi. Pa u kantonu svi imaju negdje apsolutnu vlast pa nevidjeh nikakvog prosperiteta.
Nemam ništa od toga. Ali nemam ništa ni od toga da mi jedna polupijana i polupismena kretenčina izigrava nekakvog ''predsjednika svih građana''...vrijeđa mi inteligenciju kada mi kažu da je to za ''naše'' dobro. Ukratko - stvar je principa. Jednostavno nas tjeraju Ćoviću u zagrljaj.
Hafis

#19016 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Statistićar, a kako ono izgledaju projekcije za izravne poreze u europskim kantonima u narednoj nam godini? :D
Ekonomski guru, ako ti nije teško jedan kratki teorijski osvrt, nikako da se prisjetim.
pici

#19017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
samo rahat patnja i baba vanga se slaze sutim

Glad kao svetski fenomen nestaće između 2025. i 2028. godine.
Polarne kape na Arktiku istopiće se između 2033. i 2045. godine, što će izazvati rast nivoa mora. Istovremeno Muslimani osvajaju Evropu. :mrgreen:
Hafis

#19018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:
samo rahat patnja i baba vanga se slaze sutim

Glad kao svetski fenomen nestaće između 2025. i 2028. godine.
Polarne kape na Arktiku istopiće se između 2033. i 2045. godine, što će izazvati rast nivoa mora. Istovremeno Muslimani osvajaju Evropu. :mrgreen:
Aha, dok socijala bude fercerala, dotle će je i osvajati.
Alfons Kauders

#19019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Ekonomski guru, ako ti nije teško jedan kratki teorijski osvrt, nikako da se prisjetim.
Nema veze, samo sabur do 2019. Dobroe! :izet:
Hafis

#19020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Ekonomski guru, ako ti nije teško jedan kratki teorijski osvrt, nikako da se prisjetim.
Nema veze, samo sabur do 2019. Dobroe! :izet:
Je li ti Vidovita Džemila u nekom rodu...ili ona Azra kašikara. U tebe vazda neke prognoze, ali uvijek 2-3 godine unaprijed.
Kakve bola veze imaju izravni porezi s 150-200 000 ljudi (po patriJotskoj procjeni :) ). Jebote, da švercamo duhan preživjeli bi. A da ti ne govorim ostale izvore, pošto ima ovdje i zlonamjernih čitača.
BAK-eV

#19021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

vivaldi wrote:
General War wrote:da iko ko dodje da ce biti ista ikome bolje
bolje tesko da moze, ali zato uvijek moze gore.

sa aspekta koletkivne narodne svijesti, osjecaji bosnjaka prema covicu i dodiku tj njihovoj retorici i izjavama su savrseno razumljivi, ali sa politicke strane situacija se mora drugacija posmatrati.

bakir je danas dao dobru izjavu - vlast ce se pravit sa pobjednicima. sasvim razumljivo jer su gubitnici losi partneri.

fol je sam sto se i bakir nije toga drzao vec je podlegao emocijama biraca kada je uvukao sds i df u vijece ministara iako je sds izgubio u rs-u, a vijece ministara je nista drugo do notar koji ovjerava dogovore entitetskih vlada. rezultat toga je slabo vijece ministara jer je prvo iz njega izletio onaj matanovic, pa uletio jusko, a onda je dodik vijece ministara poceo korisiti za obracun sa sds-om i sada imas totalno impotettno vijece ministara.

iako je percepcija javnosti poptuno druagcija, ali kada se zarovis po arhivi vijeca ministara dodjes do zaklucka da je daleko vise zakona i drugih propisa doneseno u sazivima kada su u vm bili negatori drzave snsd i hdz nego ovi :-) nevjerovatno, ali je tako

ista stvar je na federalnom nivou. hdz je jednostavno toliko dominantan na izborima da ga ne mozes ignorisat. kada je sdp to uradio svi se sjecaju kakva je bila ta vlada sa jurisicem i lijanovicima - pola mandata se bavila sastavljanjem, a drugu polovini rastavljanjem.

a kada imas tako neefikasnu vladu onda najvise trpi narod - 400 hiljada hrvata i 4 puta vise bosnjaka. dodatna otezavajuca okolnost je ta sto bosnjaci uvijek daju mandatara, a njemu na vrata kucaju svi oni sto traze pare - penzioneri, radnici, invalidi...
Bošnjaci političari nemaju viziju niti interesa za državu i narod, kojeg predstavljaju.
Bitna je samo fotelja.
Hafis

#19022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.

Zna li itko što mi je ovaj delegat u filteru? A poznavajući sebe, vjerojatno postoje neki razlozi.
pici

#19023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote: Aha, dok socijala bude fercerala, dotle će je i osvajati.
ocel matica povecat sadaku poticaj il se blizi de radite nesta
BAK-eV

#19024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

S obzirom da je kraj godine, jedan osvrt.

Šta se to do sada uradilo sa HDZ-om, počevši od 1996 pa do danas.
Jedno veliko ništa.

Vrijeme je za politiku bez HDZa i po cijenu Mostarizacije države.
OHR treba da ode i onda ce se stvari početi razvijati prirodnim tokom.
Hafis

#19025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote: Aha, dok socijala bude fercerala, dotle će je i osvajati.
ocel matica povecat sadaku poticaj il se blizi de radite nesta
Realno, skromni smo i ne koštamo baš puno.
A valjda će i federalna gebira i biti malo drugačije raspoređena. Dosta smo upumpavali u kotlinu, pa i u taj tvoj Semizovac.
Post Reply