A imaš li ti ikakav primjer svoje (i svojih istomišljenika) ljubavi prema Bosni i Hercegovini?Hafis wrote:To mi pokušavaš objasniti da je broj zastava po četvornom kilometru ekvivalent količine ljubavi prema navedenoj državi.ABH017 wrote:[
Ma jašta... Hahahahhaa.. Eno ljudi po Širokom i Grudama dežuraju i čuvaju zastave jedine im i voljene BiH da ih vjetar ne bi potrg'o il' da ne pokisnu. Toliko vole svoju državu da za njenu reprezentaciju ne navijaju čak ni kad igra sa mrskom Turskom. De ba hafise, prosipaj negdje drugo i nekom drugom tu šuplju priču o ekskluzivi na ljubav prema domovini. Volite vi domovinu, ali vam je percepcija poremećena, pa vam je domovina susjedna država.
Ja prije 2 dana prošao rutom Mostar-Široki-Grude, Čitluk-Posušje-Čapljina. Znaš li koliko sam zastava BiH vidio? A znaš koliko hrvatskih?
Trebam li govoriti?
De se ne provaljuj. Bolje ti je išlo sa pričom o ugroženosti, nego o ljubavi prema Bosni i Hercegovini.
Ako ćemo iskreno, u Bosni se dva put više štanca a i nosi zastava s ljiljanima nego službena varta.
I nacisti su voljeli Njemačku i to mnogo mnogo više, sudeći po broju njenih obilježja koja su postavljali čak i na donji veš.
Nosati zastavu jedne države (i to baš ne s nekim posebnim užitkom ako ćemo iskreno) i biti iskren u ljubavi prema njoj, ne moraju biti dva zajednička pojma.
imaš li ti kakav drugi konkretniji argument osim nosanja zastava?
Osim što zagovaraš politiku njenog cijepanja između dvije agresorske države?
Slažem se da se zastavama ne pokazuje ljubav prema BiH. Pa i kako bi kad ih nema nikako, osim gdje mora da bude. Zato se šahovnicama ističe ljubav prema HercegBosni (nedosanjanom snu velikohrvata). I to samo zato što je u tom mokrom snu predviđeno da HercegBosna bude dio (srce ponosno) lijepe vaše.