Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19001 Re: Pitamo Mehanicare ?
ovaj je meni pukao i sajlu i stopku,ode 2 stoje dok si reko sta bi...reko odoh,zurim ,bolje je i za tebe i za mene ...
- Bakir1
#19002 Re: Pitamo Mehanicare ?
tako, mislis najbolje vazda marfi uradi najgore.
samo prodjem, nije moja stvar
samo prodjem, nije moja stvar
- Sodom1
#19003 Re: Pitamo Mehanicare ?
Treba ipak pomoći
- Bakir1
#19004 Re: Pitamo Mehanicare ?
ko zatrazi, sam od sebe necu vise nikome 
- bitanga_sa_otesa
#19005 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa eto ti pomaziSodom1 wrote:Treba ipak pomoći
- JavierBosnia
#19006 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo live kod Sencija
Elektronika mi se ne gasi, to je iscrpilo akumulator
Auto radi bez kljuca..
Ovaj iz bihamka kaze elektronima nije uredu nikako moze se zapaliti
Kad gasim auto ispise poruku velikim slovima
Stop
Pa oil pressure
I owners manual tako nesto kako sam upratio
Elektronika mi se ne gasi, to je iscrpilo akumulator
Auto radi bez kljuca..
Ovaj iz bihamka kaze elektronima nije uredu nikako moze se zapaliti
Kad gasim auto ispise poruku velikim slovima
Stop
Pa oil pressure
I owners manual tako nesto kako sam upratio
- bleee_sa
#19007 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja kod senčija jednom otiš'o i nikad više
- JavierBosnia
#19008 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sto tezak jel. Daj inace preporuku za nekogbleee_sa wrote:Ja kod senčija jednom otiš'o i nikad više
Evo update, usla voda u neku tablu sa elektronikom pored akumulatora
- bleee_sa
#19009 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma jednom otiš'o ni ne sjećam se radi čega priđe frajer kaže šta si ti treb'o, rek'o da te vidim poželio te, u auto i gas.
- JavierBosnia
#19010 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ti tezi od njegableee_sa wrote:Ma jednom otiš'o ni ne sjećam se radi čega priđe frajer kaže šta si ti treb'o, rek'o da te vidim poželio te, u auto i gas.
- bleee_sa
#19011 Re: Pitamo Mehanicare ?
Može i to biti.
-
condy
#19012 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kako je tu usla voda, ima poklopac odvodi... ???JavierBosnia wrote:Sto tezak jel. Daj inace preporuku za nekogbleee_sa wrote:Ja kod senčija jednom otiš'o i nikad više
Evo update, usla voda u neku tablu sa elektronikom pored akumulatora
Ne znam jarane ali ako je sve ovo i dalje o Golfu V, mozda da ga prodas...previse mi je to.
- JavierBosnia
#19013 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma poklopac ima i 2 rupice na njemu ko sarafcigeeom probusene, dal to ima veze, odvodi sad ne znam kuda sta kako mozecondy wrote: Kako je tu usla voda, ima poklopac odvodi... ???
Ne znam jarane ali ako je sve ovo i dalje o Golfu V, mozda da ga prodas...previse mi je to.
Jeste petica, ali ovo mu je drugi problem u aprilu kupljen. Prvi bio agr ventil i neka bezveze cijev do turbine sto ide nije pravila problem prsten se neki odvojio..
Ne znam sta da ti pricam, i za auto od 15 god ne mozes traziti neku pouzdanost, al ovo mi je tako glup peoblem jer ne znam ni odakle ni kako..
-
condy
#19014 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa jest glup problem, jer se ne bi smio javljati....promijeni poklopac, kupi novi, i neka ti pregledaju odvode, izbaci vodu, neka se isuši sve dobro pa vidi najvjerovatnije da će se sve vratiti u normaluJavierBosnia wrote:Ma poklopac ima i 2 rupice na njemu ko sarafcigeeom probusene, dal to ima veze, odvodi sad ne znam kuda sta kako mozecondy wrote: Kako je tu usla voda, ima poklopac odvodi... ???
Jeste petica, ali ovo mu je drugi problem u aprilu kupljen. Prvi bio agr ventil i neka bezveze cijev do turbine sto ide nije pravila problem prsten se neki odvojio..
Ne znam sta da ti pricam, i za auto od 15 god ne mozes traziti neku pouzdanost, al ovo mi je tako glup peoblem jer ne znam ni odakle ni kako..
- JavierBosnia
#19015 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kupljena ploca osiguraca 60KM
Problem zbog vode koja je usla tu, a problem i do poklopca koji nije orginalni vec neki stavljen haman zbog ukrasa.. uglavnom sutra ce mi donijeti tu orginalnu, ja njima ovu svoju i zavrsen posao
Problem zbog vode koja je usla tu, a problem i do poklopca koji nije orginalni vec neki stavljen haman zbog ukrasa.. uglavnom sutra ce mi donijeti tu orginalnu, ja njima ovu svoju i zavrsen posao
- bitanga_sa_otesa
#19016 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa jel ploca osiguraca ili je elektronika?ako su osiguraci mogu bit u vodi potpuno,nista im nece biti,jer tu je samo plus,nema minusa...moze oslabiti neki kontakt .ali to se ocisti i gas...JavierBosnia wrote:Kupljena ploca osiguraca 60KM
- JavierBosnia
#19017 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ispade da je on mene izlevatio onda za 60 KM?bitanga_sa_otesa wrote:pa jel ploca osiguraca ili je elektronika?ako su osiguraci mogu bit u vodi potpuno,nista im nece biti,jer tu je samo plus,nema minusa...moze oslabiti neki kontakt .ali to se ocisti i gas...JavierBosnia wrote:Kupljena ploca osiguraca 60KM
Jer malo mi sumnjivo na kraju bilo, kaze eto ovo 60 KM dio sa otpada narucio iz Volana i kao dodji sutra znam se sa ovim likom, donijet ce on meni ovdje taj poklopac, ti njemu svoj ostavi kao 1 za 1, jer si dio uzeo od njeg.

Ovo dole je ostalo, na to je to nesto stavio
- bitanga_sa_otesa
#19018 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne mogu ja napamet pricati,jer ne znam ja sta je kvar bio .
- JavierBosnia
#19019 Re: Pitamo Mehanicare ?
E ne znam, sta je tu je, posao zavrsen.bitanga_sa_otesa wrote:ne mogu ja napamet pricati,jer ne znam ja sta je kvar bio .
-
mirza2811
#19020 Re: Pitamo Mehanicare ?
mirza2811 wrote:Evo update za BMW, 318d 85kw facelift 2003 god. Prije 2-3 mjeseca odjednom pri paljenju temperatura u crvenom i samo vergla. Nema pravila nekad hoce nekad nece. Jedan majstor uzaludno mjenjo neki relej paljenja i pregledavo instalacije 2-3 puta i nije htjelo opet. Promjenim ....
Jucer pokupim auto od "majstora", vozio 3km kad nesto podje hlupat iz motora. Auto na leru se gasi, obrtaji variraju, ugasi se na semaforu. Preko 2k obrtaja podje ga tusit, jedva se vratim do njega. Kaze on nije do mene nista to je do ECU salje pogresnu info diznama i one ubrizgavaju gorivo i tako se cuje, ja ti ne mogu to popravit (on mi nije mjenjao ecu, ja sam njemu odvuko auto jer je rekao da je senzor temperature, na kraju mi je reko da je ecu i da je se on javio nekim ljudima da to nabave, medjutim meni je to bilo previse cekat i uzeo sam na svoju ruku, novi ecu i kloniro ga itd., njemu sam samo donio i on je usteko ga i probao upalio auto i sve ok. Medjutim posto je vec u noc islo a on bio rastavio nesto oko motora da dodje do tog senzora reko mi je da sutra dodjem po auto). I ja mu kazem pa ti si rastavljo nesto i gledo, on skine poklopac motora onaj plasticni nesto je diro, (bio u autu nisam vidio) i auto od tad super radi. Ali, nakon toga otisao 10tak km provozo se, auto u voznji samo se ugasi, tako 10 put. Nazovem ja ovog drugog, sto mi je ecu kloniro, kaze mi on odma preko telefona, de nek ti neko zamjeni relej grijaca. Ja opet nekako se dopeljam do tog majstora da mu kazem da i to zeza sad, on kaze ne znam ja nista slijeze ramenima. I ja mu objasnim da sam zvao tog drugog i on mi je reko da je relej taj, nakon cega on kaze ah ja, vidio sam ja taj relej i daje pokvaren i suti. Kaze idi donesi i zamjenit cu ti ga. Evo na kraju sam sebi zamjenio, auto ide,vuce, pali sve normalno... Sad za sad.. I ja, taj majstor sto je otkrio kvar, sto je reko da je senzor temp. naplatio je 150KM ruke. Ja kad sam ga pito, sta je to toliko radio on kaze "JA SAM TI PREGLEDO SVU EL. INSTALICIJU SVE ISPREGLEDO, OTKRIO STA JE KVAR, TI SI MENI SAMO DONIO ECU NISTA VISE". Mozda zato sto ja imam 20 godina pa jos uvijek smatra da sam dijete, pa moze tako. Probat cu uploadovat sliku releja, da cujem samo vase misljenje, jel moguce da se ovako pokvari.
Slika
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19021 Re: Pitamo Mehanicare ?
JavierBosnia wrote:
Ispade da je on mene izlevatio onda za 60 KM?![]()
Jer malo mi sumnjivo na kraju bilo, kaze eto ovo 60 KM dio sa otpada narucio iz Volana i kao dodji sutra znam se sa ovim likom, donijet ce on meni ovdje taj poklopac, ti njemu svoj ostavi kao 1 za 1, jer si dio uzeo od njeg.
Ovo dole je ostalo, na to je to nesto stavio
Đe ti je ono platno sa haube (zvucna i termo izolacija) ?????
- bitanga_sa_otesa
#19022 Re: Pitamo Mehanicare ?
ovo je neko polomio sarafcigerom,pokusavajuci da skine poklopac.mirza2811 wrote: Slika
-
mirza2811
#19023 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa znam i ja da je neko slomio, sad ko ne znam. Uglavnom i on je zamjenjen i tjt, sad auto radi normalno, i pali normalno do kad vidit cemo.
- nepass1
#19024 Re: Pitamo Mehanicare ?
dodatna oprema u vwkonektovan wrote:
Đe ti je ono platno sa haube (zvucna i termo izolacija) ?????
- dadoka84
#19025 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li ko iskustva, peugeot 308 iz 2010 ne radi pumpica brisača. Motorić ispravan, struje nema, a osigurač ispravan. Vjerovatno je negdje instalacija ili ručica. Kako je najlakše srediti.