Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dosadno mii

#19001 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Mozda je bacio oko na Cassie
Obzirom da je ona u njegovom novom filmu
zomri

#19002 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Dosadno mii wrote:Mozda je bacio oko na Cassie
Obzirom da je ona u njegovom novom filmu
I ja tipujem na nju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19003 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by _BataZiv_0809 »

Je li ko gledo Luthera?
SanskiBiser

#19004 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

_BataZiv_0809 wrote:Je li ko gledo Luthera?

Da, odlicne 3 sezone i dobre dvije zadnje. Elba i Wilson su ono "bread-and-butter" serije...
Bazinga1234

#19005 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bazinga1234 »

_BataZiv_0809 wrote:Je li ko gledo Luthera?
Sjajna serija :thumbup:
dječak sa šibicama

#19006 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

Koliko vidim, ta Euphoria prepuna likova koji "preispituju svoju seksualnost", jel to jos jedna LGBT serija, sa narkoticima u sporednoj ulozi, da ne pocinjem gledati?
swanfilter

#19008 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by swanfilter »

Malo eksplicitnija varijanta One Tree Hill, il kako se vec zvala ... Za djecu ...
kakavdanakneiskustvu

#19009 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

zna li se kad bi mogla poceti 4. sezona serije unforgotten?
Artest

#19010 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Artest »

I od mene lajkic za @Euforiju. Moze se reci da je :dramska pauza:...drugacija.

Serija ima mesa; trude se oko detalja, pa makar to bila pozadina ekrana na laptopu. Cak me i nasmijala jednom: scena kad Bucka stimulise rukoblud onog jadnika preko kamere :D

Udrobili su svasta, pa vidjecemo u kom pravcu ce se razvijati da bi se donijeli neki konacni sudovi.

Uporedite ovo sa retardiranim @Riverdaleaom, gdje je svaka radnja i doslovno svaka recenica klise (izdrzao dvije i po epizode).
chakany

#19011 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

kakavdanakneiskustvu wrote:zna li se kad bi mogla poceti 4. sezona serije unforgotten?
Još nije poznat tačan datum premijere 4. sezone.
Inače odlična serija, ja sam došao do treće sezone. Prve dvije sam pregledao na HRT 2, sad u septembru/oktobru bi trebala treća sezona da krene na HRT-u.
chakany

#19012 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Info: The Handmaid's Tale obnovljen za četvrtu sezonu, Animal Kingdom za petu sezonu, Doom Patrol za drugu sezonu, NOS4A2 za drugu sezonu.

Kakva je ova treća sezona The Handmaid's Tale? Ja nikako da se natjeram i počnem gledati :-)
kakavdanakneiskustvu

#19013 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

chakany wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zna li se kad bi mogla poceti 4. sezona serije unforgotten?
Još nije poznat tačan datum premijere 4. sezone.
Inače odlična serija, ja sam došao do treće sezone. Prve dvije sam pregledao na HRT 2, sad u septembru/oktobru bi trebala treća sezona da krene na HRT-u.

da,odlična
VenomousV

#19014 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

chakany wrote:Info: The Handmaid's Tale obnovljen za četvrtu sezonu, Animal Kingdom za petu sezonu, Doom Patrol za drugu sezonu, NOS4A2 za drugu sezonu.

Kakva je ova treća sezona The Handmaid's Tale? Ja nikako da se natjeram i počnem gledati :-)
Meni je odlicna... i teska pravo jbt...
Al' se ljudi zale da previse razvlace, meni ne smeta jer te bas uvlaci u to drustvo, upoznajes nove dijelove Gileada (ne geografski) nego obicaji, pravila itd
karanana

#19015 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

chakany wrote:Info: The Handmaid's Tale obnovljen za četvrtu sezonu, Animal Kingdom za petu sezonu, Doom Patrol za drugu sezonu, NOS4A2 za drugu sezonu.

Spora, ispodprosjecna. Za mene jos gledljiva ali potanko. Dosta upitnika pa i nelogicnosti.
The 51st State

#19016 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

Odlicna za odustati od serije
Dosadno mii

#19017 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

Nista se ne desava. Mozes komotno 4-tu pocet kad izadje bez da si trecu sezonu pogledao.

U jednoj ep June je cijelu ep na koljenima, moli se i pjeva.
chakany

#19018 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by chakany »

Nisam znao da je This is Us obnovljen za još tri sezone :shock: Stao sam negdje pri kraju prve sezone, nisam mogao dalje da nastavim.
Mislim da je šest sezona previše za ovakav tip serije.

HBO je otkazao Divorce, treća sezona je i posljednja sezona serije.

U sezoni 2019./2020. dolazi dosta zanimljivih serija, barem ono što sam uspio vidjeti. Biće svega :D
Altsa

#19019 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote:Koliko vidim, ta Euphoria prepuna likova koji "preispituju svoju seksualnost", jel to jos jedna LGBT serija, sa narkoticima u sporednoj ulozi, da ne pocinjem gledati?
Pa nema toliko lezibezi scena. osim jedne tranđe koja je glavni lik. droge, seksa, alkohola i nasilja ima. ako ti se to sve gadi onda preskoci Euphoriu.
dječak sa šibicama

#19020 Re: Gledate seriju - preporucite je

Pogledao dvije epizode Euphorie, sumnjam da cu dalje.
Nisam skuzio da je doticna plavusa zapravo musko, vidim da je muskobanjast/a ali zbunilo me sto je/ga svi gledaju kao zensko, znaju li oni da je musko. Ne razumijem.

Nemam toliki problem ni sa drogom ni sa "preispitavanjem" seksualnosti, ali premracno, ne razumijem sta je intencija serije. Biti sokantan, reci da su danasnji klinci sjebani, ne razumijem.

Dobro je uradjeno sa tehnicke strane, sto jest jest, ali suvise anksiozna serija za moj ukus.
Altsa

#19021 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote:Pogledao dvije epizode Euphorie, sumnjam da cu dalje.
Nisam skuzio da je doticna plavusa zapravo musko, vidim da je muskobanjast/a ali zbunilo me sto je/ga svi gledaju kao zensko, znaju li oni da je musko. Ne razumijem.

Nemam toliki problem ni sa drogom ni sa "preispitavanjem" seksualnosti, ali premracno, ne razumijem sta je intencija serije. Biti sokantan, reci da su danasnji klinci sjebani, ne razumijem.

Dobro je uradjeno sa tehnicke strane, sto jest jest, ali suvise anksiozna serija za moj ukus.
Ja nakon prve sam htio odustati. ali haj reko da zavrtim jos koju epizodu i navucem se :D

https://www.popbuzz.com/tv-film/features/euphoria-cast/

Image
dječak sa šibicama

#19022 Re: Gledate seriju - preporucite je

fkt, vidi mu gute :lol:

jos kad sma procitao da je doticni glumac borac za LGBT prava, tacno mi nije bilo dobro

navikli smo na LGBT propagandu zadnjih godina, toliko me ni ne tangira, dok sam citao opis serija znao sam otprilike sta je u pitanju, pa i nije toliko na tu stranu okrenuta prica, sto se tice narkotika svi smo manje vise gutali djecu sa banhofa Zoo, intrigantne su to teme ali ovo je meni previse... neka bas bas crna atmosfera, vjerujem da ce serija pobrati simpatije jer je kako vec napisah odlicno uradjena, ali ja sam morao dvije epizode degenericnih TBBT pogledati da se oporavim od anksioznosti :D
Altsa

#19023 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote:fkt, vidi mu gute :lol:

jos kad sma procitao da je doticni glumac borac za LGBT prava, tacno mi nije bilo dobro

navikli smo na LGBT propagandu zadnjih godina, toliko me ni ne tangira, dok sam citao opis serija znao sam otprilike sta je u pitanju, pa i nije toliko na tu stranu okrenuta prica, sto se tice narkotika svi smo manje vise gutali djecu sa banhofa Zoo, intrigantne su to teme ali ovo je meni previse... neka bas bas crna atmosfera, vjerujem da ce serija pobrati simpatije jer je kako vec napisah odlicno uradjena, ali ja sam morao dvije epizode degenericnih TBBT pogledati da se oporavim od anksioznosti :D
pa dobro ni ne ocekujem da ce serija da legne vecini. ja volim ovakve mracne serije. i da prica nije okrenuta LGBT populaciji.
Dosadno mii

#19024 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dosadno mii »

dječak sa šibicama wrote:fkt, vidi mu gute :lol:

Haha
Ja nisam ni skontala da je on/ona trans u RL
Disturbing
Al serija je zanimljiva
iceman ze

#19025 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by iceman ze »

The little drummer girl, kratka i dobra, ko voli spijunsku tematiku 70tih
Post Reply