Jeziva ...zizi505 wrote:A kakva su ti iskustva dok nisi bio solo?Ramzess Veliki wrote:Ne znam, meni ne zvocaju.zizi505 wrote:Upratila sam da na formu često muškarci spominju kako im smeta zvocanje žena?
Kako to izgleda kada vam žena zvoca, oko čega i kako se vi tada ponašate?
Ne zbog toga sto sam opasan, tucem I to ... nego sam solo rahat.
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#19001 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
-
Zizi505
#19002 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Kuku...onda ostaj soloRamzess Veliki wrote:Jeziva ...zizi505 wrote:A kakva su ti iskustva dok nisi bio solo?Ramzess Veliki wrote: Ne znam, meni ne zvocaju.
Ne zbog toga sto sam opasan, tucem I to ... nego sam solo rahat.![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#19003 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne podnosim zvocanje zbog PTSP problema, ima dogovor, razgovor ... nema zvocanje.
Zvocanje mi vrijedja inteligenciju sto 'no kazu. Ko voli slusati kad ti neko kaze trebas uraditi to i to, trebao si, kad ces ... pa zatim pocne ponavljati kao da si idiot i nisi razumio prvi put. To je treniranje zivaca a ja ih nemam i to lijepo objasnim odmah na pocetku, zamolis me lijepim rijecima i sve ce biti ... igraj mi po zivcima i odmah spakuj kofere, nemam zelje trpjeti neciju potrebu za lijecenjem vlastite potrebe za dominacijom gdje je to nepozeljno.
Zivot sa nekim treba da je zadovoljstvo, za oboje, a ne trpljenje pored svih drugih zivotnih problema.
Zvocanje mi vrijedja inteligenciju sto 'no kazu. Ko voli slusati kad ti neko kaze trebas uraditi to i to, trebao si, kad ces ... pa zatim pocne ponavljati kao da si idiot i nisi razumio prvi put. To je treniranje zivaca a ja ih nemam i to lijepo objasnim odmah na pocetku, zamolis me lijepim rijecima i sve ce biti ... igraj mi po zivcima i odmah spakuj kofere, nemam zelje trpjeti neciju potrebu za lijecenjem vlastite potrebe za dominacijom gdje je to nepozeljno.
Zivot sa nekim treba da je zadovoljstvo, za oboje, a ne trpljenje pored svih drugih zivotnih problema.
- Ramzess Veliki
#19004 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa jesam, nije lako ali se trudim.zizi505 wrote:Kuku...onda ostaj solo
-
Zizi505
#19005 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jesi li ti šta poduzeo u vezi PTSP-a? Vjerujem da ti nije lako.Ramzess Veliki wrote:Ne podnosim zvocanje zbog PTSP problema, ima dogovor, razgovor ... nema zvocanje.
- Ramzess Veliki
#19006 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ma ne javlja se to tako lako, suzbije se to nekim mirnim organizovanim zivotom kao vozanje motora sa ekipom, putovanja, boravak u prirodi i druzenje sa rostiljem i kotlicem ... javi se kad ti neko dugo igra po zivcima i ne zna stat. Ali i tu se kontrolisem, tzv kontrolirani izljev trenutnog bijesa. Ono kad zagalamis "De vala prekini nemogu da te slusam molim te ..."zizi505 wrote: Jesi li ti šta poduzeo u vezi PTSP-a? Vjerujem da ti nije lako.
Nadam se da to nije presirovo I grubo sa moje strane ...
-
Zizi505
#19007 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zavisi može li to razumijeti i podnijeti druga osoba...Ramzess Veliki wrote:Ma ne javlja se to tako lako, suzbije se to nekim mirnim organizovanim zivotom kao vozanje motora sa ekipom, putovanja, boravak u prirodi i druzenje sa rostiljem i kotlicem ... javi se kad ti neko dugo igra po zivcima i ne zna stat. Ali i tu se kontrolisem, tzv kontrolirani izljev trenutnog bijesa. Ono kad zagalamis "De vala prekini nemogu da te slusam molim te ..."zizi505 wrote: Jesi li ti šta poduzeo u vezi PTSP-a? Vjerujem da ti nije lako.
Nadam se da to nije presirovo I grubo sa moje strane ...
Ako ti se ponavljaju ovakve situacije sa ženama, s obzirom na razlog koji si naveo, jesi li ikada potražio pomoć profesionalaca, npr. psihoterapeuta?
- Ramzess Veliki
#19008 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nekoliko puta sam koristio pomoc profesionalaca auto I moto mehanicara I to je svo moje iskustvo sa profesionalcima.zizi505 wrote:Zavisi može li to razumijeti i podnijeti druga osoba...
Ako ti se ponavljaju ovakve situacije sa ženama, s obzirom na razlog koji si naveo, jesi li ikada potražio pomoć profesionalaca, npr. psihoterapeuta?
Mislim da su mi stvarno pomogli ... znas koliko se covjek nasekira kad prolupa lamela ...
Imao sam I jednog jarana profesionalnog kuhara, e to su bila dobra iskustva ...
A ti o nekim situacijama sa zenama ???
Pojasni mi to malo, kakve sam to trebao imati situacije sa zenama zbog kojih bih trebao neku profesionalnu pomoc?
-
Zizi505
#19009 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
U prethodnim postovima si naveo da si imao jeziva iskustva sa ženama u vezi njihovog zvocanja (ona tri smajlija što se kocene od smijeha nisam doživjela da ti je zaista smiješno to što pišeš).Ramzess Veliki wrote:Nekoliko puta sam koristio pomoc profesionalaca auto I moto mehanicara I to je svo moje iskustvo sa profesionalcima.zizi505 wrote:Zavisi može li to razumijeti i podnijeti druga osoba...
Mislim da su mi stvarno pomogli ... znas koliko se covjek nasekira kad prolupa lamela ...![]()
Imao sam I jednog jarana profesionalnog kuhara, e to su bila dobra iskustva ...![]()
A ti o nekim situacijama sa zenama ???![]()
Pojasni mi to malo, kakve sam to trebao imati situacije sa zenama zbog kojih bih trebao neku profesionalnu pomoc?
Naveo si da imaš PTSP i da to suzbijaš, te da u situacijama kada ti neko zvoca (a javio si se u vezi mog pitanja na ovoj temi u vezi zvocanja žena) maltene završavaš odnos, ono odmah spakuj kofere ako ćeš mi igrati po živcima.
Ako si izabrao da živiš s tom osbom, pretpostavljam da je voliš, i da je nisi tek usput izabrao za partnericu, te mi je onda čudno to odmah pakovanje kofera i time završetka odnosa. Meni je ovakvo ponašanje za profesionalnu pomoć.
- Yenna
#19010 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ramzess Veliki wrote:Ne podnosim zvocanje zbog PTSP problema, ima dogovor, razgovor ... nema zvocanje.
Zvocanje imaju i muškarci,nije samo ženska bolest.
Mala je granica (al vrlo važna!) izmedju zvocanja i mirnog navodjenja "na svoju vodu"... Ovo drugo rade inteligentni ljudi koji znaju pobjediti svoju narav i naći taktiku i bolnu tačku kod partnera, pa sistematski dovesti do nekog cilja.
Ta osobina mi je poželjna i ko me uspije na nešto "nagovoriti" mirnim i skoro neprimjetnim putem, ja mu se divim
Zvocanje, tenzije, presija - no tnx.
-
Guadalajara
#19011 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
nova_ja wrote:Ramzess Veliki wrote:Ne podnosim zvocanje zbog PTSP problema, ima dogovor, razgovor ... nema zvocanje.
Zvocanje imaju i muškarci,nije samo ženska bolest.
Mala je granica (al vrlo važna!) izmedju zvocanja i mirnog navodjenja "na svoju vodu"... Ovo drugo rade inteligentni ljudi koji znaju pobjediti svoju narav i naći taktiku i bolnu tačku kod partnera, pa sistematski dovesti do nekog cilja.
Ta osobina mi je poželjna i ko me uspije na nešto "nagovoriti" mirnim i skoro neprimjetnim putem, ja mu se divim
Zvocanje, tenzije, presija - no tnx.
- Euridika
- Globalna šefica
#19012 mod-comment
Molim te da primjerenije biraš primjere kojima ilustriraš svoja stajališta. Onaj primjer je vrlo blizak sistematskom silovanju - razlika je samo u nijansi, skoro kao u poređenju prostitutki i sponzoruša.Hakiz wrote:...
-
Hakiz
#19013 Re: mod-comment
Stvari se najbolje vide u najgorim situacijama. Sve je dobro kada je dobro, ali kada nastanu problemi tada se vidi koliko nešto valja ili ne valja.Euridika wrote:Molim te da primjerenije biraš primjere kojima ilustriraš svoja stajališta. Onaj primjer je vrlo blizak sistematskom silovanju - razlika je samo u nijansi, skoro kao u poređenju prostitutki i sponzoruša.Hakiz wrote:...
A spomenuti primjer koliko god da je degutantan je legalan.
Tako da u ovom slučaju dolazimo do nametanja morala.
A kako svi mi imamo manje ili više raličite moralne norme od drugih, to se moralna norma ne može uzeti kao mjerilo.
Pa se vratimo da je jedino mjerilo zakon.
A ja sam spomenuo primjer koji nije ilegalan ni u ovoj državi niti u mnogim drugim.
Hvala što si me zamolila a ne zaprijetila banom, pretpostavljam da je razlog upravo nešto na tragu ovoga šta sam napisao.
Ali, ne smijem obećati nešto za šta nisam 100% siguran da ću ispuniti.
-
moonca
#19014 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
.Moze li link. da procitm..A spomenuti primjer koliko god da je degutantan je legalan.
-
Hakiz
#19015 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Gdje si ti bila posljednja 3 dana?
Šta misliš, zašto smo se pustopoljina i ja svađali?
Šta misliš, zašto smo se pustopoljina i ja svađali?
-
zposao
#19016 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
zizi505 wrote:U prethodnim postovima si naveo da si imao jeziva iskustva sa ženama u vezi njihovog zvocanja (ona tri smajlija što se kocene od smijeha nisam doživjela da ti je zaista smiješno to što pišeš).Ramzess Veliki wrote:Nekoliko puta sam koristio pomoc profesionalaca auto I moto mehanicara I to je svo moje iskustvo sa profesionalcima.zizi505 wrote:Zavisi može li to razumijeti i podnijeti druga osoba...
Mislim da su mi stvarno pomogli ... znas koliko se covjek nasekira kad prolupa lamela ...![]()
Imao sam I jednog jarana profesionalnog kuhara, e to su bila dobra iskustva ...![]()
A ti o nekim situacijama sa zenama ???![]()
Naveo si da imaš PTSP i da to suzbijaš, te da u situacijama kada ti neko zvoca (a javio si se u vezi mog pitanja na ovoj temi u vezi zvocanja žena) maltene završavaš odnos, ono odmah spakuj kofere ako ćeš mi igrati po živcima.
Ako si izabrao da živiš s tom osbom, pretpostavljam da je voliš, i da je nisi tek usput izabrao za partnericu, te mi je onda čudno to odmah pakovanje kofera i time završetka odnosa. Meni je ovakvo ponašanje za profesionalnu pomoć.
Evo ja sam sada dobio PTSP od tvojih pitanja
- anchor85
#19017 Re: mod-comment
Primjer kao primjer ne bi bio loš (u nekoj teškoj hipotetici) da nije toliko degutantna. Euridika je dobro napisala, primjer blizak sistematskom silovanju. Razumijem ja slobodu govora i mišljenja, ali jesi baš morao ovo navesti? Zar zaista nije bio niti jedan drugi primjer da se opiše izdržljivost? Niko tebi ne nameće neki moral, nego ti govore ljudi da si pretjerao. Pobogu.Hakiz wrote:Stvari se najbolje vide u najgorim situacijama. Sve je dobro kada je dobro, ali kada nastanu problemi tada se vidi koliko nešto valja ili ne valja.Euridika wrote:Molim te da primjerenije biraš primjere kojima ilustriraš svoja stajališta. Onaj primjer je vrlo blizak sistematskom silovanju - razlika je samo u nijansi, skoro kao u poređenju prostitutki i sponzoruša.Hakiz wrote:...
A spomenuti primjer koliko god da je degutantan je legalan.
Tako da u ovom slučaju dolazimo do nametanja morala.
A kako svi mi imamo manje ili više raličite moralne norme od drugih, to se moralna norma ne može uzeti kao mjerilo.
Pa se vratimo da je jedino mjerilo zakon.
A ja sam spomenuo primjer koji nije ilegalan ni u ovoj državi niti u mnogim drugim.
Hvala što si me zamolila a ne zaprijetila banom, pretpostavljam da je razlog upravo nešto na tragu ovoga šta sam napisao.
Ali, ne smijem obećati nešto za šta nisam 100% siguran da ću ispuniti.
- pustopoljina
#19018 Re: mod-comment
Hvala, ti si shvatila.Euridika wrote:Molim te da primjerenije biraš primjere kojima ilustriraš svoja stajališta. Onaj primjer je vrlo blizak sistematskom silovanju - razlika je samo u nijansi, skoro kao u poređenju prostitutki i sponzoruša.Hakiz wrote:...
Zene su se i same bacale u smrt. Mozda tijelo izdrzi, ali dusa ne.
Last edited by pustopoljina on 29/07/2019 14:43, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19019 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Normalno da je nametanje.
To je prvo što piše u pravilima.
Nema uzmi ili ostavi. Prihvatio si kad si se registrovao.
Pozdravlja vas

To je prvo što piše u pravilima.
Nema uzmi ili ostavi. Prihvatio si kad si se registrovao.
Pozdravlja vas
-
Hakiz
#19020 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Tomahawk, to je slično kao pitanje pristojnog oblačenja.
Pa ćemo kao pravilo staviti da svi moraju biti pristojno obučeni.
Alli nigdje neće pisati šta to pristojno oblačenje podrazumijeva. Da li su bermude do koljena pristojne ili su pristojne i one do pola natkoljenice? Da li su naramenice od 5 cm pristojne ili mogu i one od 5 mm?
I samo mi nemojte "Pa to je svakom normalnom jasno, podrazumijeva se".
Ništa se ne podrazumijeva i pretpostavka je majka svih grešaka.
Pa ćemo kao pravilo staviti da svi moraju biti pristojno obučeni.
Alli nigdje neće pisati šta to pristojno oblačenje podrazumijeva. Da li su bermude do koljena pristojne ili su pristojne i one do pola natkoljenice? Da li su naramenice od 5 cm pristojne ili mogu i one od 5 mm?
I samo mi nemojte "Pa to je svakom normalnom jasno, podrazumijeva se".
Ništa se ne podrazumijeva i pretpostavka je majka svih grešaka.
-
Hakiz
#19021 Re: mod-comment
Ti stvarno misliš da ja vas nisam shvatio?anchor85 wrote: Pobogu.
- alibaba_i_30_godina
#19022 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zar je tako teško reći da si pogriješio i da si naveo jako bezobrazan i nadasve glup primjer?
-
Zizi505
#19023 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A ništa onda, ni ti nisi materijal za uparivanje sa ženamazposao wrote:zizi505 wrote:
Evo ja sam sada dobio PTSP od tvojih pitanja
-
Hakiz
#19024 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Da si stavio tačku poslije "bezobrazan", možda.alibaba_i_30_godina wrote:Zar je tako teško reći da si pogriješio i da si naveo jako bezobrazan i nadasve glup primjer?
- anchor85
#19025 Re: mod-comment
Pa ako jesi, onda ovoHakiz wrote:Ti stvarno misliš da ja vas nisam shvatio?anchor85 wrote: Pobogu.
A ne da ubjeđuješ nas da mi sad glumimo moralne vertikale i tako to. Lijepa je ljudska osobina sposobnost da priznaš kad si u krivu.alibaba_i_30_godina wrote:Zar je tako teško reći da si pogriješio i da si naveo jako bezobrazan i nadasve glup primjer?