NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
djigibau

#1901 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by djigibau »

M e m o wrote:ušutili se "ruso-srbi" sa gaspromom :D :-)
tamo benzin još 2,21 :-)
Ja sad sa Hife Stup i kod njih 2,21 :izet:
M e m o

#1902 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by M e m o »

djigibau wrote:
M e m o wrote:ušutili se "ruso-srbi" sa gaspromom :D :-)
tamo benzin još 2,21 :-)
Ja sad sa Hife Stup i kod njih 2,21 :izet:
al HIFU pljuju svo vrijeme
a ruse fale
johntra

#1903 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

gdje su kod nas Petrolove pumpe, mislim u Sarajevu? znam da ima dole na brzoj cesti, ima li još gdje? nisam nikad tamo sipao privatno, pa se ne sjećam baš nešto gdje ima još...
djigibau

#1904 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by djigibau »

@ memo
Ma hebe mi se i za jedne i druge znam samo da il mi turo Meho il Olja meni vala isto.
mirzet87sa

#1905 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mirzet87sa »

M e m o wrote: Kolko vidim ovdje si ti i ovaj drugi mamlaz
glavni đunupi
Mora da ste karali ruskinje po javnim kućama dok se moglo pa vam ostali rusi a time i gasprom dragi :wink:
Pa uhljupe jedan ja i dan danas sipam na EP pumpi, doduse benzin :D Dizel probao 2 puta na gaspromu cisto da vidim kvalitet, osjeti se malo da gubi na snazi pri vecim obrtajima, i vec sam prozvan rusom! :lol:
Nego bosnjo reci mi trenutnu cijenu dizela na EP pumpama, srce ce te opalit naspem li jos jednom kod stranaca, a mozda otvore i novo radno mjesto pa se zaposli clan bosnjacke pripadnosti :D.
A vidim ti redovno pases travu po kremeshu u vlasnistvu gospon hife. meeeeeeeemoooooooooooooooo
Image
esso_sa

#1906 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by esso_sa »

johntra wrote:gdje su kod nas Petrolove pumpe, mislim u Sarajevu? znam da ima dole na brzoj cesti, ima li još gdje? nisam nikad tamo sipao privatno, pa se ne sjećam baš nešto gdje ima još...
Ima jedna na izlazu iz Vogosce, prema vogoscanskoj petlji.
Jedna na autoputu kod Visokog
I mislim da ima jedna na Vracama, ali nisam siguran
johntra

#1907 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

imaju dvije na brzoj cesti, jedna na početku, druga na kraju...da, tako sam i mislio, oni i nemaju pumpe u užem dijelu grada...
_mufljuz_

#1908 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by _mufljuz_ »

kiks :mrgreen:
M e m o

#1909 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by M e m o »

mirzet87sa wrote:
M e m o wrote: Kolko vidim ovdje si ti i ovaj drugi mamlaz
glavni đunupi
Mora da ste karali ruskinje po javnim kućama dok se moglo pa vam ostali rusi a time i gasprom dragi :wink:
Pa uhljupe jedan ja i dan danas sipam na EP pumpi, doduse benzin :D Dizel probao 2 puta na gaspromu cisto da vidim kvalitet, osjeti se malo da gubi na snazi pri vecim obrtajima, i vec sam prozvan rusom! :lol:
Nego bosnjo reci mi trenutnu cijenu dizela na EP pumpama, srce ce te opalit naspem li jos jednom kod stranaca, a mozda otvore i novo radno mjesto pa se zaposli clan bosnjacke pripadnosti :D.
A vidim ti redovno pases travu po kremeshu u vlasnistvu gospon hife. meeeeeeeemoooooooooooooooo
opet si stavio selfie
daj još koji :D

đunupe jedan, EP isto nije domaća jer je vlasnik INA, ali opet je bolje nego kod čistih rusa, gasproma
čak i na Nestro, jer ipak tamo radi 1200 ljudi koji platu troše u Bosni i plaćaju PDV
ali teško to kontaju đunupi poput tebe
Last edited by M e m o on 12/12/2014 15:13, edited 1 time in total.
M e m o

#1910 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by M e m o »

djigibau wrote:@ memo
Ma hebe mi se i za jedne i druge znam samo da il mi turo Meho il Olja meni vala isto.
blago tebi
klasičan Bosanac iz viceva o glupim Bosancima
mirzet87sa

#1911 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mirzet87sa »

M e m o wrote: opet si stavio autoportret

đunupe jedan, EP isto nije domaća jer je vlasnik INA, ali opet je bolje nego kod čistih rusa, gasproma
čak i na Nestro, jer ipak tamo radi 1200 ljudi koji platu troše u Bosni i plaćaju PDV
Pa dobro memo majku mu jebem hoces li mi dati cijene nasih domacih firmi koji crpe gorivo iz konjica i okolnih mjesta ili neces?? Vidis da sam primoram sipati kod stranaca, neces da me uputis, a ja hudnik ne znam sam :( Halali memo za ove telece glave, dobar si momak. Sjebem se, vjerovao ili ne, svaki put kad ih vidim :lol:
M e m o

#1912 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by M e m o »

mirzet87sa wrote:
M e m o wrote: opet si stavio autoportret

Pa dobro memo majku mu jebem hoces li mi dati cijene nasih domacih firmi koji crpe gorivo iz konjica i okolnih mjesta ili neces?? Vidis da sam primoram sipati kod stranaca, neces da me uputis, a ja hudnik ne znam sam :( Halali memo za ove telece glave, dobar si momak. Sjebem se, vjerovao ili ne, svaki put kad ih vidim :lol:
ma nema veze samo rokaj i dalje selfije :lol:
viša je to matematika za tebe da ti čovjek objašnjava
naravno da nema izvorne nafte, ali ima razlike da li neko kupi svu apsolutnu zaradu, ili ipak dio kolače dopadne i neku domaću firmu
al nemoj ti zamarat mozak sa te slike, puno će to tebi biti
mirzet87sa

#1913 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mirzet87sa »

M e m o wrote: ma nema veze samo rokaj i dalje selfije :lol:
viša je to matematika za tebe da ti čovjek objašnjava
naravno da nema izvorne nafte, ali ima razlike da li neko kupi svu apsolutnu zaradu, ili ipak dio kolače dopadne i neku domaću firmu
al nemoj ti zamarat mozak sa te slike, puno će to tebi biti
Vidim ja ne znas ni ti, pases onako kako ti kazu meeeeeemooooooooo .. Jebi ga, da ne offtopicarimo dalje nastavi krshit okolinu kremesha
Image pa ce bit, insalah, jos kolaca za nasu dragu bejha
djigibau

#1914 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by djigibau »

M e m o wrote:
djigibau wrote:@ memo
blago tebi
klasičan Bosanac iz viceva o glupim Bosancima
A vidi Alferda Ajnstajna kako ga samo dosad ne prepoznah?
U redu, Alberte, ovo je u redu, al koji je ovo k...c, donesi kredu
Da ti nacrtan na ploči, jednom za svagda
Neš ništa postić bez puno rada
Učiti, učiti i samo učiti
Jer jedino tako možeš razlučiti šta je dobro, a šta nije
Šta se smi uvrstit, a šta ne smije
Sve se mora dobro promatrat
Evo, npr., na c ti fali kvadrat
Ostalo je dobro, manje više, i Alberte zapamti
Alles ist relativische
TBF
Fauja Singh

#1915 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Fauja Singh »

johntra wrote:gdje su kod nas Petrolove pumpe, mislim u Sarajevu? znam da ima dole na brzoj cesti, ima li još gdje? nisam nikad tamo sipao privatno, pa se ne sjećam baš nešto gdje ima još...
Koliko ja znam, ima ona kad ides iz Rajlovca u grad, pa neces prema Vizi nego skrenes u ulicu Safeta Zajke koja vodi prema Buca Potoku, tu brzo poslije skretanja imas jednu s lijeve strane.
Ima jos jedna na Stupu iz pravca Ilidze prema gradu.
Obicno sipam na Hifi i EP, ali vala cu ispostovati Petrol kad im je ovakva cijena, a svidja mi se i sto imaju clana na forumu koji koliko vidim ljubazno odgovara na sve upite pa cak i na kritike.
getriba

#1916 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by getriba »

Na stranici petrola sve ima:

http://www.petrol.ba/benzinske-pumpe/karta

Oko Sarajeva 5 stanica!
forest gump

#1917 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by forest gump »

Hifa Vogošća - Dizel 2.21KM

Stvarno misle neko budala.
Fauja Singh

#1918 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Fauja Singh »

I onda ce neko reci kako kupac treba gledati da kod "svojih" sipa gorivo, ma zaboli me jel benzinska Ruska, Slovenacka, Hrvatska ili nasa, ako lupam Slovenac moze dostaviti isti kvalitet nafte kao sto nasi dostave, a opet za 10-20 feninga jeftinije, pa naravno da cu kod Slovenca nasuti. S autom stvarno puno prelazim i ako mjesecno mogu ustediti 20 KM, pa lud bi bio (ili bogat - a sto nisam) da ne gledam da ustedim.
probook

#1919 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by probook »

Fauja Singh wrote:mjesecno mogu ustediti 20 KM, pa lud bi bio (ili bogat - a sto nisam) da ne gledam da ustedim.
...20 KM = 2 KG mesa = 4 ručka žena može napraviti :wink:
Ringhio

#1920 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ringhio »

Vidim ovdje jos uvjek traje rasprava o ljudima koji sipaju kod " anam onih ".

:)
selma 83

#1921 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by selma 83 »

Fauja Singh wrote:
Koliko ja znam, ima ona kad ides iz Rajlovca u grad, pa neces prema Vizi nego skrenes u ulicu Safeta Zajke koja vodi prema Buca Potoku, tu brzo poslije skretanja imas jednu s lijeve strane.
Ima jos jedna na Stupu iz pravca Ilidze prema gradu.
Obicno sipam na Hifi i EP, ali vala cu ispostovati Petrol kad im je ovakva cijena, a svidja mi se i sto imaju clana na forumu koji koliko vidim ljubazno odgovara na sve upite pa cak i na kritike.
tačno na skoro kraju Safeta Zajke prije skretanja lijevo prema wisi :-D
forest gump

#1922 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by forest gump »

Image

Petrolove pumpe u Sarajevu.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1923 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mali_milojica »

Maloprije nasuo gorivo na EP u Nedzaricima. Dizel 2.16,kaze pumpadjija sutra ide jos nize.
M e m o

#1924 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by M e m o »

Krenula je izgleda zdrava konkurencija a ne prešutni dogovor samo je pitanje do kada
U Njemačkoj ne samo da cijene nisu iste kod različitih distributera nego i na različitim lokacijama istog
Kod mene rođak u Minhenu obilazi pumpe radi centa razlike u cijenama
preludezalude

#1925 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by preludezalude »

M e m o wrote:Krenula je izgleda zdrava konkurencija a ne prešutni dogovor samo je pitanje do kada
U Njemačkoj ne samo da cijene nisu iste kod različitih distributera nego i na različitim lokacijama istog
Kod mene rođak u Minhenu obilazi pumpe radi centa razlike u cijenama
Tako i treba raditi. Mi kao krajnji potrosaci moramo i mozemo uticati na cijene. Jednostavno bojkotujemo pojedine pumpe koje nas deru. Nakon odredjenog vremena bi oni bili primorani da spuste cijene. Sa ovim stanjem apsolutno nema nikakve veze patriotizam i slicne budalastine. Ovdje se radi o ekonomskoj racunici i o tome da nas potrosace pojedini trgovci prave magarcima.
BOJKOTUJMO PROFITERE!
Post Reply