VjecitiStudent wrote: Da li ce se nesto u buducnosti promijeniti vidjecemo, no Tanovic se do sada bas i nije ofajdio od nasih politicara i budzetskog novca.
nije tema, drugi put, na drugom mjestu ....
VjecitiStudent wrote: Da li ce se nesto u buducnosti promijeniti vidjecemo, no Tanovic se do sada bas i nije ofajdio od nasih politicara i budzetskog novca.
Ovo drugo!StupskaBitanga wrote:dokle je on sada jel ovo zatišje pred buru ili pogreb
Ode za BicakcicemFOČANSKI PROPISI wrote:Ovo drugo!StupskaBitanga wrote:dokle je on sada jel ovo zatišje pred buru ili pogreb
vidjecemo koliko je lose ili dobro, ali zasad postoji opravdana sumnja. Izgleda da je ovo nastavak one price sa ukidanjem clana za popis, ali jebes to sve - treba se drzat idealaSkijaš wrote:Nismo kokoši u kavezima pa da nam se par puta dnevno pred kljun stavi nešto hrane, malo vode i bog te veselio. Bez morala, bez osjećaja pravde, bez nekih ideala koji nam služe kao ograda dok prelazimo most života, šta mi to postajemo ? Živi organizmi poput palme i puža ? Nije disanje samo po sebi bitno moj @vivaldi. Ljudima treba sloboda, pravda, mir. A to se ne podrazumjeva, za to se uvijek treba boriti.vivaldi wrote:Ideali, moral i politika tesko da idu zajedno u istu recenicu. Druga stvar, svjetonazora se niko ne mora odricati. Danas u BiH su ljudi presretni ako dobiju bilo kakav posao, broj onih koji rade ono sto vole i za sta su se skolovali je vrlo mali. To ti je odnos ideala i realnosti.-LIBERO- wrote:Realizam na terenu?? Da, vrlo vjerovatno u najvecoj mjeri. Ali to ne opravdava progresivne snage da se odreknu svojih svejtonazora i ideala, ako bas hocete.
Da zivis u americi ti bi uzeo milione na ove svoje motivacijske govore (od kojih bas i nema neke koristi, ali lijepo zvuce)
Ne mislim da je ponuđeni sporazum toliko loš kad govorimo o rješavanju "hrvatskog pitanja" ali evo za trenutak recimo da si u pravu. Recimo da je katastrofalan. Dakle, HDZ je pristao na ulazak multietničkih stranaka u hrvatsku kvotu u zamjenu za taj loš sporazum kojeg u startu obara SDA. Odnosno, konkretan ustupak u zamjenu za ništa. I po tvom mišljenju, projekat podjela je tako ojačao ?vivaldi wrote:Skijas npr smatra da je hdz poslije 20 godina odustao od eksluzivnog etnickog zastupnistva jer je ne znam ni ja, odrekao se nekakvog ministarstva. Nisam pravnik, i ne zelim nista prejudicirati, ali cini mi se da hdz tim potezom ne da nije odustao od koncepta vec je tim ministarstvom castio sdp jer ce izgleda po ovom novom dogovoru hdz i sdp etnicki koncept dobiti jos jedan novi nivo
Četvrti politički pol u Sarajevu, a kao alternativu SDP-u, svakako treba stvarati i jačati. To ne treba vezati za Komšića i usloviti njegovim učešćem. Bilo bi idealno da on bude lice tog bloka a da "operativci" budu ljudi poput Kojovića koji će se držati Ustava i kad im ruka drhti od želje da potpišu zahtjev za smjenom Budimira. Ali i ako Komšić odluči da nije spreman za to (što bi svakako bilo šteta), napori ka stvaranju alternative SDP-u ne smiju biti dovedeni u pitanje.Prpa.ba wrote:iPod wrote:Komšić osniva stranku – Patriotska liga BiH?
radiosarajevo_ba/novost/86272/komsic-osniva-stranku-patriotska-liga-bih
Te price sam i ja cuo.![]()
Navodno, nova stranka, "patriotska" ljevica, cetvrti blok i koalicija sa sitnom buranijom.![]()
Ja poštujem tvoj izbor da budeš ciničan, ali to nikad neću prihvatiti za svoju životnu filozofiju. Mislim da je to kukavičluk koji je kroz istoriju sabotirao napredak društva, ali kako rekoh, to je tvoj izbor. Međutim, ono što mi nije jasno jeste motiv onih koji siju beznađe i hrane ravnodušnost. Šta ti lično imaš od tog što nekom kažeš kako ne treba insistirati na pravdi ? Neko će pomisliti da si mudar ? Neće. Dobićeš neku lovu ? Nećeš. Šta je dakle motiv da i drugima otežavaš ako si se već ti predao ?vivaldi wrote:Da zivis u americi ti bi uzeo milione na ove svoje motivacijske govore (od kojih bas i nema neke koristi, ali lijepo zvuce)Skijaš wrote:Nismo kokoši u kavezima pa da nam se par puta dnevno pred kljun stavi nešto hrane, malo vode i bog te veselio. Bez morala, bez osjećaja pravde, bez nekih ideala koji nam služe kao ograda dok prelazimo most života, šta mi to postajemo ? Živi organizmi poput palme i puža ? Nije disanje samo po sebi bitno moj @vivaldi. Ljudima treba sloboda, pravda, mir. A to se ne podrazumjeva, za to se uvijek treba boriti.vivaldi wrote:
Ideali, moral i politika tesko da idu zajedno u istu recenicu. Druga stvar, svjetonazora se niko ne mora odricati. Danas u BiH su ljudi presretni ako dobiju bilo kakav posao, broj onih koji rade ono sto vole i za sta su se skolovali je vrlo mali. To ti je odnos ideala i realnosti.
Jao eskiviranja. Pa zar ti da tako nisko padneš ? Pročitaj šta sam napisao, rekoh hajde da na trenutak zaključimo da si u pravu, da je sporazum ne loš, nego katastrofalan. Ali ako je HDZ napravio konkretan ustupak (kojim je obesmišljena sva ona priča o monopolu HDZ-a na hrvatsku kvotu) u zamjenu za sporazum koji neće proći jer to SDA ne dozvoljava, kako je tu projekat podjela ojačao ?vivaldi wrote:vidjecemo koliko je lose ili dobro, ali zasad postoji opravdana sumnja. Izgleda da je ovo nastavak one price sa ukidanjem clana za popis, ali jebes to sve - treba se drzat idealaSkijaš wrote:Ne mislim da je ponuđeni sporazum toliko loš kad govorimo o rješavanju "hrvatskog pitanja" ali evo za trenutak recimo da si u pravu. Recimo da je katastrofalan. Dakle, HDZ je pristao na ulazak multietničkih stranaka u hrvatsku kvotu u zamjenu za taj loš sporazum kojeg u startu obara SDA. Odnosno, konkretan ustupak u zamjenu za ništa. I po tvom mišljenju, projekat podjela je tako ojačao ?vivaldi wrote:Skijas npr smatra da je hdz poslije 20 godina odustao od eksluzivnog etnickog zastupnistva jer je ne znam ni ja, odrekao se nekakvog ministarstva. Nisam pravnik, i ne zelim nista prejudicirati, ali cini mi se da hdz tim potezom ne da nije odustao od koncepta vec je tim ministarstvom castio sdp jer ce izgleda po ovom novom dogovoru hdz i sdp etnicki koncept dobiti jos jedan novi nivo
Vrlo je vjerojatno da će on i osnovati svoju stranku. Mnogi su je osnovali, pa se pitam zašto ne bi i on? No, mnogi su i propali, pa se pitam zašto onda ne bi i on? Mislim da je ŽK političar ograničenih političkih sposobnosti, te da će, zahvaljujući tome, vrlo brzo, potpuno ili djelimično, nestati sa scene ili parkirati se tamo gdje objektivno i pripada, a pripada političkom prosjeku. Ono što je ga lansiralo u političku orbitu jeste splet povoljnih okolnosti, a ne njegova političko umijeće.iPod wrote:Komšić osniva stranku – Patriotska liga BiH?
Zato sto biramo "pametne" politicare i jesmo tu gdje jesmo.Kaligula I wrote:Vrlo je vjerojatno da će on i osnovati svoju stranku. Mnogi su je osnovali, pa se pitam zašto ne bi i on? No, mnogi su i propali, pa se pitam zašto onda ne bi i on? Mislim da je ŽK političar ograničenih političkih sposobnosti, te da će, zahvaljujući tome, vrlo brzo, potpuno ili djelimično, nestati sa scene ili parkirati se tamo gdje objektivno i pripada, a pripada političkom prosjeku. Ono što je ga lansiralo u političku orbitu jeste splet povoljnih okolnosti, a ne njegova političko umijeće.iPod wrote:Komšić osniva stranku – Patriotska liga BiH?
Mislim da je ŽK žrtva svoje narcisoidnosti, budući se osjetio zanemarenim od strane svoga 'političkoga oca' ZL, te političkih spletki njegovih novih sponzora. " Šta je slamka među vihorove" što bi rekao Njegoš. Eh, on je ta slamka na bh. političkoj sceni. Preko njega mnogi politički mešetari nastoje namiriti i podmiriti svoje potrebe, a da on to i ne primjećuje. Bara mala sa puno krokodila, a on sam nije krokodil, nego zalutala ovca.
Političar s više duše nego pameti je već unaprijed izgubljen slučaj. Davno je rečeno da je politika umijeće mogućega. Bazirati politiku na emocijama znači negirati realno i moguće.
SDP je stablo sa koje je otpala još jedna voćka, tako da ne mislim da će se zbog toga sasušiti.
Ljudi su htjeli taj plod jer ostalo ne izgleda jestivo. Bez Komšića, odnosno, zbog ovakvog epiloga s Komšćem, SDP će pasti na nekih 70.000 glasova.Kaligula I wrote:SDP je stablo sa koje je otpala još jedna voćka, tako da ne mislim da će se zbog toga sasušiti.
Samo što se on nikad neće vratiti.Dasi wrote:Ode za BicakcicemFOČANSKI PROPISI wrote:Ovo drugo!StupskaBitanga wrote:dokle je on sada jel ovo zatišje pred buru ili pogreb
Željko nema više pravo da bude biran na tu poziciju. Mislim da je ipak otišao iz SDP-a iz principijelnijih razloga.Bosnjak333 wrote:Zeljko je napustio SDP zato sto prema sporazumu Lagumdzija-Covic on vise ne bi bio kandidovan za hrvatskog clana predsjednistva vec bi Lagum to mjesto prepustio HDZ-u.Komsic svoju fotelju ne da jer mu je istu dao narod,a ne Zlaja!Pravi bosanski patriota,tako se bori za fotelju,odmah iz stranke istupis,a ne da se provaljujes po medijima.
samouvjereno, prostački, kočijaški poručuje: “J…t ću ja njima mater, kad-tad”!
Tačno tako. Nema se ovdje više šta mrljaviti, treba osnovati stranku ili svojim imenom omasoviti Našu Stranku.dr.gog wrote:samouvjereno, prostački, kočijaški poručuje: “J…t ću ja njima mater, kad-tad”!
Damire, Damire...on kao da je zaboravio gdje je odrastao i kako se završavaju takvi ispadi ufuranosti. Ali podsjetiće i njega Drug Dignuta obrva, na način kako se to radilo za vrijeme starog dobrog CK..Sve dok i jedan i drugi ne odu u tri lijepe materine, gdje im je mjesto već nekoliko godina.
A Komšić neka fino pospremi rasporede za zajedničke roštilje, ljetovanja, kafe s mlijekom i priče sa "drugovima".
Naime, više drugova nema. Ukoliko misli da ih ima, neka ide i on u tri lijepe materine.
Sadašnji jedini drugovi su mu vojska glasača koja stoji iza njega, a koju je prilično ignorirao.
S obzirom da je kao funkcioner bio prilično mlak i da nije radio ništa posebno osim verbalnog glupiranja, trebao bi se uozbiljiti, maksimalno uozbiljiti. Previše mu je povjerenja ukazano da bi se za..bavao...
Moze se ubit i iz pistolja...Skijaš wrote: Tačno tako. Nema se ovdje više šta mrljaviti, treba osnovati stranku ili svojim imenom omasoviti Našu Stranku.
Ili preći u SDU - tamo su mu vrata uvijek otvorena, poručuje precjednik te stranke...Skijaš wrote:Tačno tako. Nema se ovdje više šta mrljaviti, treba osnovati stranku ili svojim imenom omasoviti Našu Stranku.
To pretpostavljaš da bi Peđa i Danis smetali Komšiću u nečemu ? Jer ako je Komšić pozitivac, biće pozitivac i u nekoj svojoj stranci i preuzimanjem već postojećeg sistema od Gratza. To bi bilo dovedeno u pitanje samo ako misliš da bi Peđa i Danis sputavali Komšića i pokušali manipulisati s njim. A ja ne mislim da bi to bio slučaj, naprotiv.nosara wrote:Moze se ubit i iz pistolja...Skijaš wrote: Tačno tako. Nema se ovdje više šta mrljaviti, treba osnovati stranku ili svojim imenom omasoviti Našu Stranku.
Kakvog kurcevog sistema...? Oni da manipulisu...!?Skijaš wrote:To pretpostavljaš da bi Peđa i Danis smetali Komšiću u nečemu ? Jer ako je Komšić pozitivac, biće pozitivac i u nekoj svojoj stranci i preuzimanjem već postojećeg sistema od Gratza. To bi bilo dovedeno u pitanje samo ako misliš da bi Peđa i Danis sputavali Komšića i pokušali manipulisati s njim. A ja ne mislim da bi to bio slučaj, naprotiv.nosara wrote:Moze se ubit i iz pistolja...Skijaš wrote: Tačno tako. Nema se ovdje više šta mrljaviti, treba osnovati stranku ili svojim imenom omasoviti Našu Stranku.
dr.gog wrote:samouvjereno, prostački, kočijaški poručuje: “J…t ću ja njima mater, kad-tad”!
Damire, Damire...on kao da je zaboravio gdje je odrastao i kako se završavaju takvi ispadi ufuranosti. Ali podsjetiće i njega Drug Dignuta obrva, na način kako se to radilo za vrijeme starog dobrog CK..Sve dok i jedan i drugi ne odu u tri lijepe materine, gdje im je mjesto već nekoliko godina.
A Komšić neka fino pospremi rasporede za zajedničke roštilje, ljetovanja, kafe s mlijekom i priče sa "drugovima".
Naime, više drugova nema. Ukoliko misli da ih ima, neka ide i on u tri lijepe materine.
Sadašnji jedini drugovi su mu vojska glasača koja stoji iza njega, a koju je prilično ignorirao.
S obzirom da je kao funkcioner bio prilično mlak i da nije radio ništa posebno osim verbalnog glupiranja, trebao bi se uozbiljiti, maksimalno uozbiljiti. Previše mu je povjerenja ukazano da bi se za..bavao...
nosara wrote:
Kakvog kurcevog sistema...? Oni da manipulisu...!?![]()
Ponavljam, ako hoce da se ubije, ima milion nacina... Prihvatam da bi, u tom slucaju, ulazak u tu nazovi stranku, bilo jedna od mogucnosti...
Nesvjesno si "nalegao" na spin druže...HDZ, odnosno vrh HDZ-a, ne pravi ustupke, posebno konkretne, ukoliko nisu sigurni da će im taj potez prividnog popuštanja donijeti politički poen- hoću reći: uspjeli su da prodaju muda pod bubrege. Lažu i foliraju. Razmisli kako bi to bilo moguće da jedan HDZ prihvati priču o mogućnosti da je jedan hrvat iz Sarajeva predstavnik i "svih ostalih građana"? Nikako. To se kosi sa političkim programom HDZ u osnovi, sa mentalitetom funkcionera HDZ iz Hercegovine. Svaki takav za njih je jeftina ikebana tipa budale Vlajkija u RS, ili nekad Kljujića, do sadašnjih članova GO SDP koji više ne razumiju ni bunt građana(jer žive na odličnim pozicijama), niti neizbježno nacionalno pitanje koje JESTE bitno u velikom dijelu Federacije gdje vlada mentalitet HDZ-a.Skijaš wrote: ... rekoh hajde da na trenutak zaključimo da si u pravu, da je sporazum ne loš, nego katastrofalan. Ali ako je HDZ napravio konkretan ustupak (kojim je obesmišljena sva ona priča o monopolu HDZ-a na hrvatsku kvotu) u zamjenu za sporazum koji neće proći jer to SDA ne dozvoljava, kako je tu projekat podjela ojačao ?
Pa bilo bi to dobro kad bi ti i ja preuzeli zakon u svoje ruke, ali šta kad nam se priključe kolega @ultima zbog pljahe ili kolega @Alfons ? Ti i ja uhvatili nekog od krmaka za gušu po tom francuskom modelu revolucije, kad ono okrenemo se a @ultima iznosi plazmu, @madner i @Alfons vuku ženu tog krmka u spavaću sobu. Mislim, ne može se to kontrolisati. Ja sam čovjek sistema, jebi ga. I u ovim sukobima demonstranata i policije po američkim gradovima, ja sam navijao za policijudr.gog wrote:Nesvjesno si "nalegao" na spin druže...HDZ, odnosno vrh HDZ-a, ne pravi ustupke, posebno konkretne, ukoliko nisu sigurni da će im taj potez prividnog popuštanja donijeti politički poen- hoću reći: uspjeli su da prodaju muda pod bubrege. Lažu i foliraju. Razmisli kako bi to bilo moguće da jedan HDZ prihvati priču o mogućnosti da je jedan hrvat iz Sarajeva predstavnik i "svih ostalih građana"? Nikako. To se kosi sa političkim programom HDZ u osnovi, sa mentalitetom funkcionera HDZ iz Hercegovine. Svaki takav za njih je jeftina ikebana tipa budale Vlajkija u RS, ili nekad Kljujića, do sadašnjih članova GO SDP koji više ne razumiju ni bunt građana(jer žive na odličnim pozicijama), niti neizbježno nacionalno pitanje koje JESTE bitno u velikom dijelu Federacije gdje vlada mentalitet HDZ-a.Skijaš wrote:... rekoh hajde da na trenutak zaključimo da si u pravu, da je sporazum ne loš, nego katastrofalan. Ali ako je HDZ napravio konkretan ustupak (kojim je obesmišljena sva ona priča o monopolu HDZ-a na hrvatsku kvotu) u zamjenu za sporazum koji neće proći jer to SDA ne dozvoljava, kako je tu projekat podjela ojačao ?
Radi se o prevari koja je dogovorena između Radončića, Čovića i Dodika u više navrata, prije skoro godinu dana i koja je pažljivo pripremana člancima Muhameda Filipovića Tunje (Radončićev čarobnjak Sauron), Nedžada Latića i kroz nekoliko pažljivo sročenih članaka ostalih med.jastrebova. Da ne pričam koliko je vremena potrošio politički podmladak tih stranaka po internetu...Zatim je to uobličeno kroz saopštenja SBB BiH mutanta i jednako spinerske izjave Fahre Radončića. Tzv "ustupci" HDZ-a su obično mazanje očiju u iščekivanju da novi bošnjački vođa, tajkun kojem su samo bitni novci, uđe u vlast na vrhu i ispuni dogovoreni projekat : Potpunu političku i nacionalističku podjelu BiH kao konačni, stvarni kraj rata u BiH, jer je to (je..m li im familiju svima) "politička realnost" koja je "nužna radi općeg napretka". To će proći jer je SDA mrtva. Nisi svjestan kakvo rasulo je u toj stranci i kakve izdaje se dešavaju..
Zato se ja ježim idealizma našeg drugara Peđe K., tvog i sličnih. Posebno kada veoma pristojno i čaršijski diskutujete o nečemu što zaslužuje metak u koljeno. Mislim, nikada neću napadati Peđu ili tu priču, jer ljudi rade koliko mogu u pasjem brlogu (tipa one smijurije od sadašnje skupštine KS gdje slušamo budalaštine, npr., dr. Kabila u slavu Fahre)
Ali ja sam lično poklonik "francuske doktrine" i težih metoda za djelovanje, pa nemam snage za podržavanje idealista, još uvijek.