Ne bih da steknes utisak da ti namjerno kontriram fakat mi nije namjera, ali mislim da po pitanju da su oni kontrolisali Strojorad nisi u pravu bar sto se tice cjelog rata. Na ovoj temi imas na vise mjesta spomenuto da su obje strane ulazile u Strojorad, da su s nase strane izvlacene masine za CNP u V. Miskina. Negdje se ovdje spominjala i necija suluda ideja da se nekom privatnik za pare sajlama izvuce iz Strojorada na Trg kamion koji je tamo zapeo na farbanju cemu vec.PM72 wrote:Ko će to crtati...
Od mosta kod elektroprivrede pa do stadiona linija je išla sredinom džade.Pijaca,zgrada kod trafostanice (neki parking elektrodistribucije),zgrada Lorisa pa prema tranzitu je bilo "naše" a sve sa druge strane "njihovo".Strojorad je bio pod njihovom kontrolom.Na reflektoru (onom iznad "bosanskog bureka) bila je obješena srpska zastava a čim se popeo gore,zna se pod čijom je bio kontrolom.Tako je bilo u početku a čini mi se i do kraja rata.
Na temi vec imas ove 2 slike koje su navodni slikane s nase strane u toku rata iz kruga Strojorada, na prvoj vidis ulicu ex. M. Djuraskovica koja je od skretanja za ex R. Jankovic bila linija razdvajanja.