BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
afannedim

#1901 Re: BHT

Post by afannedim »

I da govnima placam pretplatu, nisu u stanju prenositi kosarku kvalifikacije. Dobit cete karinu od mene
oldtajmer

#1902 Re: BHT

Post by oldtajmer »

afannedim wrote:I da govnima placam pretplatu, nisu u stanju prenositi kosarku kvalifikacije. Dobit cete karinu od mene
kako ba nisu :?
UŽIVO SAMO NA BHRT.BA: KOŠARKAŠI BIH VEČERAS PROTIV ŠVEDSKE
livestream samo ekskluzivno na bhtrt.ba i na yutube :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1903 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Banksy wrote:
mali_milojica wrote:Iskreno nisam upratio da Pejakovic radi nesto za BHT u zadnje vrijeme.
Kakav je ugovor sa Prasovickom,pojma nemam. Ali moze biti npr da joj se dao EPP prostor (koji je vezan za njenu emisiju) u zamjenu za njenu emisiju.
Prasovicka sama sebi nadje sponzore,reklamira ih na BHT a sebi uzme lovu. Pretpostavljam :roll:
Dosad si sve znao, a ovo ''pretpostavljaš''?
Ja, recimo, pretpostavljam da je tu, uz sve to, i neki šefić uzeo procenat da je emitira, a da od Wimbledona nije mogao uzeti procenat, pa zato gledamo nju, a ne Wimbledon. Šta ti misliš?
Kod mene rodjak radi dole,clan sindikata,pa znam kakvo je stanje,kakvi su odnosi izmedju emitera i sl.
Za Prasovicku,ugovor,eventualni tal i sl mogu samo pretpostaviti,jer ugovor nisam drzao u rukama.
daky585

#1904 Re: BHT

Post by daky585 »

oldtajmer wrote:livestream samo ekskluzivno na bhtrt.ba i na yutube :lol:
Bukvalno ubacili link sa youtubea na sajt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sumnjam da su ovo morali platili uopšte.
Vipsilon

#1905 Re: BHT

Post by Vipsilon »

Plaćati cenera da gledam neprirodnu izbotoksiranu babu u oznojenim hulahopkama kako intervjuiše dušmana Bosne u njegovoj kaaancelaaaariji, kako da ne.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1906 Re: BHT

Post by sabina1 »

daky585 wrote:Jadno je ovo gledanje po nacionalnom ključu. Ljudi koji su plaćali taksu i dalje će plaćati. Oni koji nisu opet će naći način da to zaobiđu i kraj priče. A s druge strane nije da se ijedan javni emiter može pohvaliti kvalitetnim programom i produkcijom. Sve je to na niskom nivou u odnosu na region, pogotovo Hrvatsku i Srbiju. Eto jedino su ispred RTCG.
BHT ni u ludilu ne može biti "ispred RTCG".
Dok smo putem kablovske televizije imali priliku gledati njihov satelitski kanal , nisam ga mnogo pratila a jedan od razloga je sto ne pratim mnogo sport a na tom programu je bilo mnogo utakmica u raznim sportovima reprezentacije - Crne Gore.
Dakle oni su debelo ispred BHT-a....
Ned071

#1907 Re: BHT

Post by Ned071 »

Milojice, pitaj rođaka kakav je ugovor Kulenovic potpisao sa gdjom Gadzo i koliko kosta jedna emisija
daky585

#1908 Re: BHT

Post by daky585 »

sabina1 wrote: BHT ni u ludilu ne može biti "ispred RTCG".
Dok smo putem kablovske televizije imali priliku gledati njihov satelitski kanal , nisam ga mnogo pratila a jedan od razloga je sto ne pratim mnogo sport a na tom programu je bilo mnogo utakmica u raznim sportovima reprezentacije - Crne Gore.
Dakle oni su debelo ispred BHT-a....
Ja i dalje imam priliku gledati satelitski kanal RTCG. Već sam naveo da im je kvalitet slike i zvuka čak ispod nivoa ovdašnjih lokalnih televizija. Ono je strašno za 2017. godinu. Daleko je BHT (i ostala dva emitera) od sjajnog, daleko je od HRT i RTS ali je isto daleko ispred RTCG. Evo već 3 godine imamo kakav-takav BHT HD. RTCG i dalje to nema ni u planu, da im je bar SD kanal kako treba...
Sporta na tom kanalu više nema nimalo. Uostalom evo ti TV raspored pa pogledaj: http://tvprofil.net/tvprogram/#!datum=2 ... l=tvcg-sat
mirza_15

#1909 Re: BHT

Post by mirza_15 »

Ned071 wrote:Milojice, pitaj rođaka kakav je ugovor Kulenovic potpisao sa gdjom Gadzo i koliko kosta jedna emisija
Koliko se ja sjecam bh telecom je bio sponzor intervju sa Sanelom Gadzo.
Prpa.ba

#1910 Re: BHT

Post by Prpa.ba »

Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila. :thumbup:
cyprus

#1911 Re: BHT

Post by cyprus »

Prpa.ba wrote:Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila. :thumbup:
Problem sa BHT-om je to što oni i jesu prilično nepristrani u cijeloj ovoj političkoj zavrzlami... Mislim koliko je to moguće... Da su nečije glasilo, vjerujem da ne bi imali problema da opstanu...
mali_milojica

#1912 Re: BHT

Post by mali_milojica »

cyprus wrote:
Prpa.ba wrote:Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila. :thumbup:
Problem sa BHT-om je to što oni i jesu prilično nepristrani u cijeloj ovoj političkoj zavrzlami... Mislim koliko je to moguće... Da su nečije glasilo, vjerujem da ne bi imali problema da opstanu...
Zato sto su niciji (barem do sada bili,vidjet cemo jesu li se prodali i kome) i jeste najveci problem BHRT.
FTV i RTRS su pod sapom znamo vec koga,njima je izgleda super. Nema strajka,nema upiranja da se problem rijesi. Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
cyprus

#1913 Re: BHT

Post by cyprus »

mali_milojica wrote:
cyprus wrote:
Zato sto su niciji (barem do sada bili,vidjet cemo jesu li se prodali i kome) i jeste najveci problem BHRT.
FTV i RTRS su pod sapom znamo vec koga,njima je izgleda super. Nema strajka,nema upiranja da se problem rijesi. Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
To i kažem...
daky585

#1914 Re: BHT

Post by daky585 »

mali_milojica wrote: Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
Bila je priča da većina radnika RTRS-a su ustvari hororci a i ovi koji su zaposleni nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje. Problem je što se oni na FTV i RTRS ne smiju oglasiti jer zna se kako su došli do radnog mjesta i gdje bi završili kad bi se oglasili. Tako im i treba kad pored toliko stručnog kadra zapošljavaju politički podobne.
dječak sa šibicama

#1915 Re: BHT

Post by dječak sa šibicama »

Uplatnica, broj EP racuna, uplatim, a BHT-u od sake do lakta.
shake69

#1916 Re: BHT

Post by shake69 »

daky585 wrote:
mali_milojica wrote: Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
Bila je priča da većina radnika RTRS-a su ustvari hororci a i ovi koji su zaposleni nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje. Problem je što se oni na FTV i RTRS ne smiju oglasiti jer zna se kako su došli do radnog mjesta i gdje bi završili kad bi se oglasili. Tako im i treba kad pored toliko stručnog kadra zapošljavaju politički podobne.
:? Pojasni. To nesto s hororom ima veze iz Dodinog pasaluka? :mastakazes:
dječak sa šibicama

#1917 Re: BHT

mali_milojica wrote:Kako sam cuo,trebalo je ovo od jula krenuti,ali su na Javnim Emiterima skontali da ce se po tom ugovoru moci odvajati racun od struje. Ugovor vracen na doradu i stavljen aneks da nema odvajanja. Zato ide od augusta.
Jedini nacin da se izbjegne takasta jeste da se raskine ugovor sa EP o isporuci struje i potpise sa EP HZHB koji nece naplacivati RTV taksu.
Dakle,nema odvajanja. Ali ostavimo pa da vidimo kako ce to ici.
cuj nema odvajanja :D sta, iskljuci ti struju jer nisi platio RTV taksu :D

Posta, uplatnica, i mrs. Ja da tovim guzice uhljebima iz Sivog doma.
daky585

#1918 Re: BHT

Post by daky585 »

shake69 wrote: :? Pojasni. To nesto s hororom ima veze iz Dodinog pasaluka? :mastakazes:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad vidim šta sam napisao. Htio sam reći - Honorarci :lol: Nemaju zasnovan radni odnos na određeno ili neodređeno vrijeme. Autocorrect jbg. :lol: :lol:
recto-verso

#1919 Re: BHT

Post by recto-verso »

dječak sa šibicama wrote:
mali_milojica wrote:Kako sam cuo,trebalo je ovo od jula krenuti,ali su na Javnim Emiterima skontali da ce se po tom ugovoru moci odvajati racun od struje. Ugovor vracen na doradu i stavljen aneks da nema odvajanja. Zato ide od augusta.
Jedini nacin da se izbjegne takasta jeste da se raskine ugovor sa EP o isporuci struje i potpise sa EP HZHB koji nece naplacivati RTV taksu.
cuj nema odvajanja :D sta, iskljuci ti struju jer nisi platio RTV taksu :D

Posta, uplatnica, i mrs. Ja da tovim guzice uhljebima iz Sivog doma.
Šibicaru platit ces i to ces jos molit :mrgreen:
dječak sa šibicama

#1920 Re: BHT

Haha dobar vic
Euridika
Globalna šefica

#1921 Re: BHT

Post by Euridika »

Odakle tebi ove dezinformacije? :-)
Evo već druga tema na kojoj plasiraš iste izmišljotine.

Nema apsolutno nikakvog govora o prisili naplate RTV takse, nikakvog isključivanja struje urednim platišama el. energije (i neurednim platišama RTV takse). Plaćaj odvojeno ili zajedno, tvoja stvar. Javni emiteri bi sigurno voljeli da EP BiH vrši ove mjere, ali to EP BiH niti smije niti želi raditi. Svašta i na ovom forumu možeš pročitati (da idem u krajnost i hipotetiziram, rekla bih da se vidi ko je potplaćen da namjerno huška narod).
mali_milojica

#1922 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Vidjet cemo za mjesec dva tri sta ce biti i kako ce ici sve :thumbup:
daky585

#1923 Re: BHT

Post by daky585 »

Sara03

#1924 Re: BHT

Post by Sara03 »

Sistem naplate RTV takse putem računa za struju, postoji u Italiji, Portugalu i drugim državama, pa građani uredno plaćaju. RAI je imao problem sa naplatom, pa su nedavno uveli ovaj sistem, te isti odlično funkcioniše. Kako? Ko ne plati, dolazi upozorenje nakon par dana, da ukoliko se isplata ne izvrši u roku od dvadeset dana, uslijedit će isključenje električne energije.

Rezultat je takav da gotovo svi plaćaju. :bih:
nightvision

#1925 Re: BHT

Post by nightvision »

Sara03 wrote:Sistem naplate RTV takse putem računa za struju, postoji u Italiji, Portugalu i drugim državama, pa građani uredno plaćaju. RAI je imao problem sa naplatom, pa su nedavno uveli ovaj sistem, te isti odlično funkcioniše. Kako? Ko ne plati, dolazi upozorenje nakon par dana, da ukoliko se isplata ne izvrši u roku od dvadeset dana, uslijedit će isključenje električne energije.

Rezultat je takav da gotovo svi plaćaju. :bih:
Sve je to lijepo, medjutim u italiji, portugalu i drugim drzavama svima se jednako naplacuje, ovde je naplata na takav nacin predvidjena samo za jednu grupu ljudi sto je najobicnija diskriminacija. Ovako kako su zamislili, prisilno naplatiti samo od korisnika epbih, moze samo biti osnov tuzbama protiv fbih i bih.
Post Reply