BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- afannedim
#1901 Re: BHT
I da govnima placam pretplatu, nisu u stanju prenositi kosarku kvalifikacije. Dobit cete karinu od mene
- oldtajmer
#1902 Re: BHT
kako ba nisuafannedim wrote:I da govnima placam pretplatu, nisu u stanju prenositi kosarku kvalifikacije. Dobit cete karinu od mene
livestream samo ekskluzivno na bhtrt.ba i na yutubeUŽIVO SAMO NA BHRT.BA: KOŠARKAŠI BIH VEČERAS PROTIV ŠVEDSKE
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1903 Re: BHT
Kod mene rodjak radi dole,clan sindikata,pa znam kakvo je stanje,kakvi su odnosi izmedju emitera i sl.Banksy wrote:Dosad si sve znao, a ovo ''pretpostavljaš''?mali_milojica wrote:Iskreno nisam upratio da Pejakovic radi nesto za BHT u zadnje vrijeme.
Kakav je ugovor sa Prasovickom,pojma nemam. Ali moze biti npr da joj se dao EPP prostor (koji je vezan za njenu emisiju) u zamjenu za njenu emisiju.
Prasovicka sama sebi nadje sponzore,reklamira ih na BHT a sebi uzme lovu. Pretpostavljam
Ja, recimo, pretpostavljam da je tu, uz sve to, i neki šefić uzeo procenat da je emitira, a da od Wimbledona nije mogao uzeti procenat, pa zato gledamo nju, a ne Wimbledon. Šta ti misliš?
Za Prasovicku,ugovor,eventualni tal i sl mogu samo pretpostaviti,jer ugovor nisam drzao u rukama.
- daky585
#1904 Re: BHT
Bukvalno ubacili link sa youtubea na sajt.oldtajmer wrote:livestream samo ekskluzivno na bhtrt.ba i na yutube
Sumnjam da su ovo morali platili uopšte.
-
Vipsilon
#1905 Re: BHT
Plaćati cenera da gledam neprirodnu izbotoksiranu babu u oznojenim hulahopkama kako intervjuiše dušmana Bosne u njegovoj kaaancelaaaariji, kako da ne.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1906 Re: BHT
BHT ni u ludilu ne može biti "ispred RTCG".daky585 wrote:Jadno je ovo gledanje po nacionalnom ključu. Ljudi koji su plaćali taksu i dalje će plaćati. Oni koji nisu opet će naći način da to zaobiđu i kraj priče. A s druge strane nije da se ijedan javni emiter može pohvaliti kvalitetnim programom i produkcijom. Sve je to na niskom nivou u odnosu na region, pogotovo Hrvatsku i Srbiju. Eto jedino su ispred RTCG.
Dok smo putem kablovske televizije imali priliku gledati njihov satelitski kanal , nisam ga mnogo pratila a jedan od razloga je sto ne pratim mnogo sport a na tom programu je bilo mnogo utakmica u raznim sportovima reprezentacije - Crne Gore.
Dakle oni su debelo ispred BHT-a....
- Ned071
#1907 Re: BHT
Milojice, pitaj rođaka kakav je ugovor Kulenovic potpisao sa gdjom Gadzo i koliko kosta jedna emisija
- daky585
#1908 Re: BHT
Ja i dalje imam priliku gledati satelitski kanal RTCG. Već sam naveo da im je kvalitet slike i zvuka čak ispod nivoa ovdašnjih lokalnih televizija. Ono je strašno za 2017. godinu. Daleko je BHT (i ostala dva emitera) od sjajnog, daleko je od HRT i RTS ali je isto daleko ispred RTCG. Evo već 3 godine imamo kakav-takav BHT HD. RTCG i dalje to nema ni u planu, da im je bar SD kanal kako treba...sabina1 wrote: BHT ni u ludilu ne može biti "ispred RTCG".
Dok smo putem kablovske televizije imali priliku gledati njihov satelitski kanal , nisam ga mnogo pratila a jedan od razloga je sto ne pratim mnogo sport a na tom programu je bilo mnogo utakmica u raznim sportovima reprezentacije - Crne Gore.
Dakle oni su debelo ispred BHT-a....
Sporta na tom kanalu više nema nimalo. Uostalom evo ti TV raspored pa pogledaj: http://tvprofil.net/tvprogram/#!datum=2 ... l=tvcg-sat
-
mirza_15
#1909 Re: BHT
Koliko se ja sjecam bh telecom je bio sponzor intervju sa Sanelom Gadzo.Ned071 wrote:Milojice, pitaj rođaka kakav je ugovor Kulenovic potpisao sa gdjom Gadzo i koliko kosta jedna emisija
- Prpa.ba
#1910 Re: BHT
Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila. 
- cyprus
#1911 Re: BHT
Problem sa BHT-om je to što oni i jesu prilično nepristrani u cijeloj ovoj političkoj zavrzlami... Mislim koliko je to moguće... Da su nečije glasilo, vjerujem da ne bi imali problema da opstanu...Prpa.ba wrote:Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila.
- mali_milojica
#1912 Re: BHT
Zato sto su niciji (barem do sada bili,vidjet cemo jesu li se prodali i kome) i jeste najveci problem BHRT.cyprus wrote:Problem sa BHT-om je to što oni i jesu prilično nepristrani u cijeloj ovoj političkoj zavrzlami... Mislim koliko je to moguće... Da su nečije glasilo, vjerujem da ne bi imali problema da opstanu...Prpa.ba wrote:Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila.
FTV i RTRS su pod sapom znamo vec koga,njima je izgleda super. Nema strajka,nema upiranja da se problem rijesi. Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
- cyprus
#1913 Re: BHT
To i kažem...mali_milojica wrote:Zato sto su niciji (barem do sada bili,vidjet cemo jesu li se prodali i kome) i jeste najveci problem BHRT.cyprus wrote:Problem sa BHT-om je to što oni i jesu prilično nepristrani u cijeloj ovoj političkoj zavrzlami... Mislim koliko je to moguće... Da su nečije glasilo, vjerujem da ne bi imali problema da opstanu...Prpa.ba wrote:Sistem javnih televizija je nepotreban u BiH. Provesti privatizaciju ili pustiti da propadnu, nema potrebe da gradjani placaju stranacka glasila.
FTV i RTRS su pod sapom znamo vec koga,njima je izgleda super. Nema strajka,nema upiranja da se problem rijesi. Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
- daky585
#1914 Re: BHT
Bila je priča da većina radnika RTRS-a su ustvari hororci a i ovi koji su zaposleni nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje. Problem je što se oni na FTV i RTRS ne smiju oglasiti jer zna se kako su došli do radnog mjesta i gdje bi završili kad bi se oglasili. Tako im i treba kad pored toliko stručnog kadra zapošljavaju politički podobne.mali_milojica wrote: Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
- dječak sa šibicama
#1915 Re: BHT
Uplatnica, broj EP racuna, uplatim, a BHT-u od sake do lakta.
- shake69
#1916 Re: BHT
daky585 wrote:Bila je priča da većina radnika RTRS-a su ustvari hororci a i ovi koji su zaposleni nemaju uplaćeno zdravstveno osiguranje. Problem je što se oni na FTV i RTRS ne smiju oglasiti jer zna se kako su došli do radnog mjesta i gdje bi završili kad bi se oglasili. Tako im i treba kad pored toliko stručnog kadra zapošljavaju politički podobne.mali_milojica wrote: Zadnjih godinu dana gledam kako samo radnici BHRT kukumacu. Kolege im sa druga dva emitera izgleda zive u nekom paralelnom svijetu
- dječak sa šibicama
#1917 Re: BHT
cuj nema odvajanjamali_milojica wrote:Kako sam cuo,trebalo je ovo od jula krenuti,ali su na Javnim Emiterima skontali da ce se po tom ugovoru moci odvajati racun od struje. Ugovor vracen na doradu i stavljen aneks da nema odvajanja. Zato ide od augusta.
Jedini nacin da se izbjegne takasta jeste da se raskine ugovor sa EP o isporuci struje i potpise sa EP HZHB koji nece naplacivati RTV taksu.
Dakle,nema odvajanja. Ali ostavimo pa da vidimo kako ce to ici.
Posta, uplatnica, i mrs. Ja da tovim guzice uhljebima iz Sivog doma.
- daky585
#1918 Re: BHT
shake69 wrote:Pojasni. To nesto s hororom ima veze iz Dodinog pasaluka?
Sad vidim šta sam napisao. Htio sam reći - Honorarci
-
recto-verso
#1919 Re: BHT
Šibicaru platit ces i to ces jos molitdječak sa šibicama wrote:cuj nema odvajanjamali_milojica wrote:Kako sam cuo,trebalo je ovo od jula krenuti,ali su na Javnim Emiterima skontali da ce se po tom ugovoru moci odvajati racun od struje. Ugovor vracen na doradu i stavljen aneks da nema odvajanja. Zato ide od augusta.
Jedini nacin da se izbjegne takasta jeste da se raskine ugovor sa EP o isporuci struje i potpise sa EP HZHB koji nece naplacivati RTV taksu.
Dakle,nema odvajanja. Ali ostavimo pa da vidimo kako ce to ici.sta, iskljuci ti struju jer nisi platio RTV taksu
![]()
Posta, uplatnica, i mrs. Ja da tovim guzice uhljebima iz Sivog doma.
- Euridika
- Globalna šefica
#1921 Re: BHT
Odakle tebi ove dezinformacije?mali_milojica wrote:Kako sam cuo,trebalo je ovo od jula krenuti,ali su na Javnim Emiterima skontali da ce se po tom ugovoru moci odvajati racun od struje. Ugovor vracen na doradu i stavljen aneks da nema odvajanja. Zato ide od augusta.
Dakle,nema odvajanja. Ali ostavimo pa da vidimo kako ce to ici.
Evo već druga tema na kojoj plasiraš iste izmišljotine.
Nema apsolutno nikakvog govora o prisili naplate RTV takse, nikakvog isključivanja struje urednim platišama el. energije (i neurednim platišama RTV takse). Plaćaj odvojeno ili zajedno, tvoja stvar. Javni emiteri bi sigurno voljeli da EP BiH vrši ove mjere, ali to EP BiH niti smije niti želi raditi. Svašta i na ovom forumu možeš pročitati (da idem u krajnost i hipotetiziram, rekla bih da se vidi ko je potplaćen da namjerno huška narod).
- mali_milojica
#1922 Re: BHT
Vidjet cemo za mjesec dva tri sta ce biti i kako ce ici sve 
- daky585
- Sara03
#1924 Re: BHT
Sistem naplate RTV takse putem računa za struju, postoji u Italiji, Portugalu i drugim državama, pa građani uredno plaćaju. RAI je imao problem sa naplatom, pa su nedavno uveli ovaj sistem, te isti odlično funkcioniše. Kako? Ko ne plati, dolazi upozorenje nakon par dana, da ukoliko se isplata ne izvrši u roku od dvadeset dana, uslijedit će isključenje električne energije.
Rezultat je takav da gotovo svi plaćaju.
-
nightvision
#1925 Re: BHT
Sve je to lijepo, medjutim u italiji, portugalu i drugim drzavama svima se jednako naplacuje, ovde je naplata na takav nacin predvidjena samo za jednu grupu ljudi sto je najobicnija diskriminacija. Ovako kako su zamislili, prisilno naplatiti samo od korisnika epbih, moze samo biti osnov tuzbama protiv fbih i bih.Sara03 wrote:Sistem naplate RTV takse putem računa za struju, postoji u Italiji, Portugalu i drugim državama, pa građani uredno plaćaju. RAI je imao problem sa naplatom, pa su nedavno uveli ovaj sistem, te isti odlično funkcioniše. Kako? Ko ne plati, dolazi upozorenje nakon par dana, da ukoliko se isplata ne izvrši u roku od dvadeset dana, uslijedit će isključenje električne energije.