Novogradnja u Sarajevu?
- kockica_kockica
#1901 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad za koju godinu bude infrastrukture oko Tibre vjerujem da ce se naci dezurni pljuvaci da i to komentiraju... Vjerujem da ce smetati boja fasade, visina krova na skoli, ili nesto trece... Infrastruktura se gradi na osnovu potrebe, ne gradi invesititor zgrada vec vlasti koje su dale dozvolu...
Iako imam lijep pogled nemam vremena nesto posebno gledati u daljinu... u daljinu jos jedinu gledaju penzioneri ako stave naocale za daljinu....
Parkinga mozda nema dovoljno ali se uvijek nadje jedno dva mjesta....
A sto se tice stana imam savrsenu toplotnu izolaciju i mjesecno kad su najnize temperature potrosim manje od 30 KM... Kada nemam potrebe za grijanjem taj racun ne prelazi 20 KM... Za razliku od onih 100 KM koje sam Toplanama mjesecno placala grijali negrijali sretna sam sa trenutnim rjesenjem...
Da li zgrada imati 7 ili 14 spratova... i gdje ce ta zgrada biti... zivo mi se fucka... nemam ja vremena razmisljati o tamo nekoj zgradi i njenoj spratnosti i koje dao dozvolu... dali dozvolu oni za koje se glasalo... ako ti se ne svidja izgled fino se zaputis u kancelariju onog za koga si glasao i s njim promuhabeti koju... nista te ne kosta, osim mozda tramvajske karte koja ce biti skuplja za koji dan, ili goriva i parking mjesto (koje mozda nadjes dzabaleze ako ti se posreci)...
I na koncu oni koji sebi daju za pravo vrijedjati gradjane nazivajuci ih ovcama je napacena osoba koju jako zalim, jer u svojoj mizeriji nema druge mogucnosti osim vrijedjati druge kako bi isticao sebe...
Iako imam lijep pogled nemam vremena nesto posebno gledati u daljinu... u daljinu jos jedinu gledaju penzioneri ako stave naocale za daljinu....
Parkinga mozda nema dovoljno ali se uvijek nadje jedno dva mjesta....
A sto se tice stana imam savrsenu toplotnu izolaciju i mjesecno kad su najnize temperature potrosim manje od 30 KM... Kada nemam potrebe za grijanjem taj racun ne prelazi 20 KM... Za razliku od onih 100 KM koje sam Toplanama mjesecno placala grijali negrijali sretna sam sa trenutnim rjesenjem...
Da li zgrada imati 7 ili 14 spratova... i gdje ce ta zgrada biti... zivo mi se fucka... nemam ja vremena razmisljati o tamo nekoj zgradi i njenoj spratnosti i koje dao dozvolu... dali dozvolu oni za koje se glasalo... ako ti se ne svidja izgled fino se zaputis u kancelariju onog za koga si glasao i s njim promuhabeti koju... nista te ne kosta, osim mozda tramvajske karte koja ce biti skuplja za koji dan, ili goriva i parking mjesto (koje mozda nadjes dzabaleze ako ti se posreci)...
I na koncu oni koji sebi daju za pravo vrijedjati gradjane nazivajuci ih ovcama je napacena osoba koju jako zalim, jer u svojoj mizeriji nema druge mogucnosti osim vrijedjati druge kako bi isticao sebe...
- dustaban
#1902 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Brkate Urbanizam sa rjesavanjem stambenog problema. Oni koji kupuju stan ZA SVOJE PARE moraju napraviti kompromis, osim ako im babo nije Ganic, Brankovic, Izetbegovic... i NIJE NJIHOVO da kaznjavaju graditelje sto se ne pridrzavaju propisa. Zna se ciji je to zadatak.VjecitiStudent wrote:Nisi ovo trebao postavljati.dustaban wrote:Sve na stranu, ali gdje ces bolan udariti po najjacem Tibrinom argumentu - cijeni. Potrudi se pa budi malo konstruktivan - sta bi ti kupio za recimo 60 000 ?!nosara wrote: ... Investitor vas je uzeo lopatom... Sto nije cudo, ali je tuzno...
![]()
A na ovu tvoju sliku iz Hong Konga imam adekvatan odgovor:
Sad kad vide ovo ovi iz Tibre i njihovi plaćenici iz općine Ilidža, naši standardi urbanog življenja će vrlo brzo biti dovedeni na kineski nivo.
Jeste li bili kad na Vlasicu? I gore je haos, ali ne mozete problem svesti na to - krivi su oni sto prave vikendice. Ne, krive su opcinske sluzbe koje su ono dopustile, kao sto je kriv i famozni Memo i opcenito ona Ilidzanska bagra sto dopusta mnoge gluposti, u svemu tome Tibra je jos dobra!
Jos samo cekam kad ce neko krenuti po firmama i prigovarati ljudima zasto rade u kancelarijama ciji prozori gledaju u susjednu kucu!
Ljudi nemaju posla, nemaju para, velika je hrabrost uopce danas formirati porodicu i ja se divim svim mladim ljudima koji se na to odluce, pogotovo ovima sto su se uvalili u kredite da si priuste stan. Tibra je na takve mislila i... ubola! Kao sto je ubola i sa studentima, skontali ljudi da je ona lokacija izvrsna za studente. Onde se isplati kupiti garsonjeru samo da ti djete zavrsi fakultet!
Ali evo, nek im je nosara otvorio oci, nisu znali ljudi da ih je Tibra uzela lopatom i da im je bolje bilo kupiti ruinu na Alipasinom polju ili makar stancic u Bosmalu!
- drndalo
#1903 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A zasto svi vi iz Tibre sve ovo shvatate tako licno ? Ljudi mahom prozivaju Opstinu, Kanton, investitora, vi ste tu kolateralna steta... Jel' vi mislite da se svabo u Njemackoj drzi nekih pravila urbanizma zato sto je glup ili zato sto je pametan ? Jel' mislite da investitor u Njemackoj ne bi napravio 300 spratova (da maksimalizira profit) umjesto 3 ako bi ga neko pustio...? Kao i sve ostalo u zivotu, Tibra ima pluseve i minuse. Kada tek kupis stan vidis mahom pluseve, jer je to nesto najvece na sta si se u dotadasnjem zivotu odlucio, i lijep je osjecaj... Kako vrijeme prolazi, poneki minusi se pojavljuju, sto objektivno, sto subjektivno, jer stices nova iskustva i malo drugacije razmisljas... A vas kad covjek slusa, vi svi kao da ste uselili na Beverly Hills...? Pa dajte i meni malo te gudre na kojoj ste, da se i ja razrahatim... 
- hopcup
#1904 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ovo boldirano me i čudi... neko se zavali 10-20 godina u kredit da otplaćuje stan tamo. ne znam, svak ima svoj neki rezon, al ja ga dole ne bih kupio ni u ludilu (kao što i nisam doduše). odmah da kažem, meni je najmanji problem tih stanova lokacija. ono šte mi je užas su natrpanost i blizina drugih zgrada, nikakvi prilazni putevi, parking ko da su dvospratnice sa 2 stana na spratu, itd...amaretto wrote:Garant si i ti naguzove naslijedio stan pa seres raji koja je riješila svoja stambena pitanja vjerovatno nekim dugorocnim kreditom i otplacivace ga od prosjecno nikakvih plata u nikakvoj drzavi. I onda se nadje pametnjakovic iz doba komunizma da im drzi predavanje o "kvaliteti" starogradnje.
jebo te, alipašino ispade za ono dole misaona imenica...
- dustaban
#1905 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Haj ne laprdaj, nisi u toku. Ovdje se nije pricalo o opstinskom urbanizmu vec bas o tome - O KRIVICI ljudi koji ZA SVOJE PARE kupuju TIBRINE stanove.drndalo wrote:A zasto svi vi iz Tibre sve ovo shvatate tako licno ? Ljudi mahom prozivaju Opstinu, Kanton, investitora, vi ste tu kolateralna steta... Jel' vi mislite da se svabo u Njemackoj drzi nekih pravila urbanizma zato sto je glup ili zato sto je pametan ? Jel' mislite da investitor u Njemackoj ne bi napravio 300 spratova (da maksimalizira profit) umjesto 3 ako bi ga neko pustio...? Kao i sve ostalo u zivotu, Tibra ima pluseve i minuse. Kada tek kupis stan vidis mahom pluseve, jer je to nesto najvece na sta si se u dotadasnjem zivotu odlucio, i lijep je osjecaj... Kako vrijeme prolazi, poneki minusi se pojavljuju, sto objektivno, sto subjektivno, jer stices nova iskustva i malo drugacije razmisljas... A vas kad covjek slusa, vi svi kao da ste uselili na Beverly Hills...? Pa dajte i meni malo te gudre na kojoj ste, da se i ja razrahatim...
A ako cemo o kolateralnoj steti... ja mislim da bi vise trebalo zaliti vlasnike onih kuca oko Tibre, treba zaliti Avazov Radon sto mu je u komsiluku ruglo (mislim na Tibru ne na staracki dom, on je OK!), treba zaliti i HECOPROM (ne moze prodati one stanove iznad pijace zbog Tibre)... i tako dalje.
-
VjecitiStudent
#1906 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Poređenje sa Vlašićem nije na mjestu, graditelji vikendica na Vlašiću su bespravni graditelji, svjesni kršitelji zakona.dustaban wrote:Brkate Urbanizam sa rjesavanjem stambenog problema. Oni koji kupuju stan ZA SVOJE PARE moraju napraviti kompromis, osim ako im babo nije Ganic, Brankovic, Izetbegovic... i NIJE NJIHOVO da kaznjavaju graditelje sto se ne pridrzavaju propisa. Zna se ciji je to zadatak.VjecitiStudent wrote: Nisi ovo trebao postavljati.
Sad kad vide ovo ovi iz Tibre i njihovi plaćenici iz općine Ilidža, naši standardi urbanog življenja će vrlo brzo biti dovedeni na kineski nivo.
...
U slučaju Tibre, graditelj je očito poduzeo sve da prije gradnje naštima zakon prema svojim potrebama, što bez saradnika u općini Ilidža nikada ne bi bilo moguće i oni su za ovo definitivno najveći krivci.
Zbilja ne kontam zašto se stanari Tibre osjećaju prozvanim.
- drndalo
#1907 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hvala na komplimentu za laprdanje, nesto se ne sjecam da sam ja tebe tako pocastio... Kultura dijaloga na nivou !?dustaban wrote: Haj ne laprdaj, nisi u toku. Ovdje se nije pricalo o opstinskom urbanizmu vec bas o tome - O KRIVICI ljudi koji ZA SVOJE PARE kupuju TIBRINE stanove.
Mi onda istu temu nismo citali... Da, spomenu se nekada ljudi koji su kupili stanove, ali oni su tu sekundarni... Mada imaju i oni krivice... Ali to niti mogu niti hocu da ispravljam...
- nosara
#1908 Re: Novogradnja u Sarajevu?
hopcup wrote:ovo boldirano me i čudi... neko se zavali 10-20 godina u kredit da otplaćuje stan tamo. ne znam, svak ima svoj neki rezon, al ja ga dole ne bih kupio ni u ludilu (kao što i nisam doduše). odmah da kažem, meni je najmanji problem tih stanova lokacija. ono šte mi je užas su natrpanost i blizina drugih zgrada, nikakvi prilazni putevi, parking ko da su dvospratnice sa 2 stana na spratu, itd...amaretto wrote:Garant si i ti naguzove naslijedio stan pa seres raji koja je riješila svoja stambena pitanja vjerovatno nekim dugorocnim kreditom i otplacivace ga od prosjecno nikakvih plata u nikakvoj drzavi. I onda se nadje pametnjakovic iz doba komunizma da im drzi predavanje o "kvaliteti" starogradnje.
jebo te, alipašino ispade za ono dole misaona imenica...

A. Polje je danas upropasteno unistavanjem zelenih povrsina i besmislenom gradnjom "poslovnih" zgradurina ljudima ispred prozora... Nesto kao tibra... Mora da je u pitanju neka zaraza...
- dustaban
#1909 Re: Novogradnja u Sarajevu?
drndalo wrote:Hvala na komplimentu za laprdanje, nesto se ne sjecam da sam ja tebe tako pocastio... Kultura dijaloga na nivou !?dustaban wrote: Haj ne laprdaj, nisi u toku. Ovdje se nije pricalo o opstinskom urbanizmu vec bas o tome - O KRIVICI ljudi koji ZA SVOJE PARE kupuju TIBRINE stanove.![]()
Mi onda istu temu nismo citali... Da, spomenu se nekada ljudi koji su kupili stanove, ali oni su tu sekundarni... Mada imaju i oni krivice... Ali to niti mogu niti hocu da ispravljam...
posto si se ISPRAVIO u pogledu krivice stanara sto kupuju stanove (zaista je ovdje naturen takav pristup) onda dopusti da se i ja ispravim (izvinem) za rijec laprdanje! Je li OK?
- nosara
#1910 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Svakako... Ne bi Buca potok bio China town da rulja nije kupovala njihovo smece...drndalo wrote:Hvala na komplimentu za laprdanje, nesto se ne sjecam da sam ja tebe tako pocastio... Kultura dijaloga na nivou !?dustaban wrote: Haj ne laprdaj, nisi u toku. Ovdje se nije pricalo o opstinskom urbanizmu vec bas o tome - O KRIVICI ljudi koji ZA SVOJE PARE kupuju TIBRINE stanove.![]()
"tibre" su ekvivalent u stambenoj izgradnji...
- dustaban
#1911 Re: Novogradnja u Sarajevu?
zavrsi... a stanari Tibre su takodje RULJA !nosara wrote:... Ne bi Buca potok bio China town da rulja nije kupovala njihovo smece...
"tibre" su ekvivalent u stambenoj izgradnji...
AFERIM!
- drndalo
#1912 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kao sto rekoh, ljudi donose kompromise u zivotu jer moraju, ja neke od njih ne shvatam, ali ja pricam iz vizure kupljenog stana 2004... Polovnog... Kojeg sam znao sta i kako hocu, i zadovoljan sam... Da sam morao zivjeti kao podstanar ili sa starcima, po after-Pelakusa cijenama na trzistu, mozda bih i ja slicno razmisljao... Ili bih ipak trazio nesto sa 4-5 spratova mozda isto na Stupu za slicnu lovu, a bilo je toga u ponudi... Ljudi su generalno prepusteni sami sebi, i logicno je da traze bolje za manje para, samo ja mislim da su kod Tibre poletili na parket umjesto na kvalitet zivota. Vidjecemo, mozda grijesim. Kad su vec dole u takvom okruzenju, onda mi je i neobicno ( u stvari nije, sve nam je tako ) sto na sastanku sa Nacelnikom u Mjesnoj zajednici nije bilo 340 ljudi da trazi od njih sve i odmah (naravno da se to ne moze odmah izgraditi, ali zapoceti proces se moze)...
- nosara
#1913 Re: Novogradnja u Sarajevu?
skyscrapercity.com...
Ovdje se treba zabraniti daljnja prodaja stanova, ta firma se treba blokirati na sve moguce nacine, sto znaci racune, imovina vlasnika, ama bas sve blokirati sudski i ovdje tuzioc treba da ima posla preko glave jer ocigledno da je ovo uradjeno sa korupcijom. Ovakvo nesto se bez korupcije ne moze uraditi. Ovdje je sprceno sedam objekata na parceli koja maksimalno moze primiti tri objekta. Ta kiseljacka mafija koja pravi ovo, njih treba hapsiti i vrsiti im zaplijenu imovine zbog ovog. Tog koji je dozvolio ovaj urbicid, njega takodjer treba hapsiti. Ovo je nesigurno za stanare, nedaj boze kakvog pozara, vatrogasci ne bi mogli prici nekim stranama objekata, ovo je urbicid i taj urbicid moze uzrokovati ljudsku katastrofu velikih razmjera.
- DaffyDuck
#1914 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nosara wrote:skyscrapercity.com...
Ovdje se treba zabraniti daljnja prodaja stanova, ta firma se treba blokirati na sve moguce nacine, sto znaci racune, imovina vlasnika, ama bas sve blokirati sudski i ovdje tuzioc treba da ima posla preko glave jer ocigledno da je ovo uradjeno sa korupcijom. Ovakvo nesto se bez korupcije ne moze uraditi. Ovdje je sprceno sedam objekata na parceli koja maksimalno moze primiti tri objekta. Ta kiseljacka mafija koja pravi ovo, njih treba hapsiti i vrsiti im zaplijenu imovine zbog ovog. Tog koji je dozvolio ovaj urbicid, njega takodjer treba hapsiti. Ovo je nesigurno za stanare, nedaj boze kakvog pozara, vatrogasci ne bi mogli prici nekim stranama objekata, ovo je urbicid i taj urbicid moze uzrokovati ljudsku katastrofu velikih razmjera.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1916 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ona mala zgradica pored je katolički studentski dom 
kad se sjetim ondje je bila ledina... nigdje ništa skoro kad se počeo dom graditi
stanovi završeni dom nije
kad se sjetim ondje je bila ledina... nigdje ništa skoro kad se počeo dom graditi
stanovi završeni dom nije
- drndalo
#1917 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije studentski, nego penzionerski...
- Truba
#1918 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nisam skonto šalu 
oš reć da su studenti neaktivni
oš reć da su studenti neaktivni
- drndalo
#1919 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma ne, nego je trebao biti Dom za umirovljene svecenike, tj. penzionerski dom, ne studentski... 
-
mefistofilis
#1920 Re: Novogradnja u Sarajevu?
sama pala sama se ubila. nije ti covjek nista krivpop_corn wrote:nosara wrote:
Pa to je urbanizam seljograda, na sto manji prostor nakrcat sto vise ovaca...
Ugradis papku klimu, ko da si mu boga dao... S druge strane zakines ga za armaturu, izolaciju, lift, zrak, svjetlo, parking, kanalizaciju, pristup... Otvoris zgradu za useljenje, a zidovi mokri... Rjesenje - prejako grijanje, koje naravno plati ovca...
Koji si ti primitivac![]()
Ako te nisu ranije naučili dozvoli da ti ja kažem, možda zapamtiš: jako, jako je ružno vrijeđati druge! Ako to tvoj mozak može, uopšte, da obradi. Po svojim postovima daješ, baš, idealnu sliku papka. Haloooo, reci mi molim te da li te je sramota?!
Prvo vrijeđaš ljude koji su kupili stan u Tibri nazivajući ih ovcama i papcima, drugo, budi dobar pa mi, molim te, pojasni kako raspolažeš informacijama da smo, mi stanari, zakinuti za armaturu (priznajem, u ovo se ne razumijem), izolaciju (neki dan sam baš hvalila dobru izolaciju), lift (moderan, funkcionalan, dupli, besprijekorno radi), zrak.... (), svjetlo (
), parking (nije za pohvlu ali nije ni kritičan, kao i oko svih ostalih zgrada u Sarajevu), kanalizacija (
), pristup (sa dvije strane: sa glavne ceste, od Gazprom pumpe i sa aerodromske ceste), zidovi mokri (
). Ovo gdje sam stavljala ovaj znak
opisujem kao nebulozu.
I da ti još jednu stvar kažem, u stanu imam 2 balkona i imam ih namjeru koristiti, ne da bih mogla, kako kažeš, zakoračiti na komšijin balkon, već da ih koristim za šta i jesu namjenjeni. I još nešto, nekim ljudima je bitnija unutrašnja kvaliteta stana nego pogledZnaš koliko imam vremena da razgledam okolo..... baš me tangira šta se dešava oko, preko puta ili ispod zgrade bitno je da je meni unutra lijepo
a pravo mi je lijepo.
- amaretto
#1921 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Što je pala, ima stan jarane. Mnogima je to nedosanjan san.
- Truba
#1922 Re: Novogradnja u Sarajevu?
to si ti neš pobrko kod muzičke škole je za penziće popovedrndalo wrote:Ma ne, nego je trebao biti Dom za umirovljene svecenike, tj. penzionerski dom, ne studentski...
- drndalo
#1923 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad su polagali kamen temeljac, prije nego je Tibra "zakopala" tamo, tako su najavili... Mozda su u medjuvrmenu promijenili misljenje, jer tu od peMzije vise nema nista... 
- Pooll
- Truba
#1925 Re: Novogradnja u Sarajevu?
od prvog dana je studentski dom od kraja 2006drndalo wrote:Kad su polagali kamen temeljac, prije nego je Tibra "zakopala" tamo, tako su najavili... Mozda su u medjuvrmenu promijenili misljenje, jer tu od peMzije vise nema nista...
http://www.studentskioglasi.ba/students ... u-sarajevu
nemam pojma odakle ti to