Tragos wrote:Eto, ja stvarno ne bi ono "Tko je počeo rat?", ali Bošnjaci- muslimani zaboravljaju jednu kjučnu stvar u cijeloj priči oko njihove "čistoće" i pravednosti. Povijest ne postoji dvadesetak godina! Koliko ja znam, turske zastave su se na ovim prostorima vijorile stoljećima. Hrvatska i srpska djeca su odvođena u roblje i vojne akademije, te su učeni da ubijaju svoju braću i sestre, majke, očeve... Postoji li što gnjusnije od toga? Hrvati su sakatili svoju vlastitu djecu samo da ne idu u roblje. Hrvatima i srbima bi se provukao štap kroz šupak, a izašao kroz usta. Kidale su se glave. Sve pod turskom zastavom i u ime, nikoga drugoga nego Alaha. I sve to na hrvatskim, srpskim zemljama...
Bošnjacima počinje povijest kako im paše. Hrvati su ih natjerali na ustaštvo i kao hrvati su fašisti i zlo, a upravo su hrvati osnovali partizanske odrede... Hrvati su agresori. Varalice. Kukavice.
Hrvati su problem bošnjacima- muslimanima (ekstremnijim) samo zato što su im pružili otpor kad je bilo najvažnije, a to je za vrijeme drage im Turske, točnije Osmanlija. Pola milenijuma paleži, pljačke, odrubljenih glava i konstantne agresije nije baš malo.Da li se ta savijena sablja urezala hrvatima i srbima kao nešto pozitivno ili negativno?
Koliko ja znam, to je ovdje bilo sve zaboravljeno. Izbrisano. Rat sa bošnjacima je bio tabu tema. Nešto na što se gledalo sa tugom. Ustaše su voljele muslimane. Partizani su voljeli muslimane. Nikome zapravo ovdje i nije jasno što se dogodilo u bosni. HDZ majku im jebem. Koliko ja znam, nastao je problem na nekoj pumpi oko goriva. To je bilo prvo rešetanje.Šušak je petljao oko Bosne.Šupak. Alija je htio muslimansku Bosnu. Ne multikulturološku. Muslimansku. Šupak. Karadžić je bio psihijatar koji bi trebao ići u psihijatra. Idiot.
Kako kod bilo, ne, ja se nadam da vam više nikada (politički, vojno) nećemo pomagati, ali bilo bi pošteno od vas da skinete masku muje i hase i pokažete pravo lice koje nije baš tako nasmiješeno.
Naravno, ponavljam, poznajem jako puno bošnjaka- muslimana sa hrvatskim putovnicama, sa kućama koje su sagradili u hrvatskoj na moru i od njih žive od turizma, znam bošnjaka koji rade u firmi kojoj i ja radim, a znam nešto njih koji žive u Bosni. Većinom su to jako dragi ljudi, tako da ja u ovom svom postu ništa ne generaliziram.
Moj zaključak u svemu ovome je da imate jako dobre povijesničare, novine, tv, ljude koje potpaljuju vatru iz nekih razloga, ljude koji sve to financiraju i one glavne kojima je zadatak držati idealnu temperaturu bosanskog lonca koji će po nečijoj potrebi proključati i eruptirati.
Kada ste već tako oštri i sigurni u svoju čistoću, a ne kao mi agresori hrvati i srbi, malo se i vi zapitajte "Tko je počeo rat?" Može i kada je počeo rat? Ako ćemo pošteno...
a kakve veze imaju bosnjaci s turcima? realno, i hrvati su ratovali za austrijance, i isto tako su se bosnjacima urezali palezi i sl... ne mijesaj turke i bosnjake, jer onda odosmo skroz u historiju, i pokusaji ubijanja i iskorjenjivanja heretika i sl...
pricaj o ovome sada, to od prije nekoliko stotina godina ti niko vise ne moze potvrditi, a u knjige se pisalo sta se htjelo.
sta god pisao, stvar je da su samo bosnjaci kicma ove drzave. Da nema nas, ne bi bilo ni drzave. u tome je stvar. Sve sto vi radite, politicki, i srbi je rezultat secesionistickih teznji. Vi ne zelite ovu drzavu, niti ikakvu pod ovim imenom - jedino ako ce se zvati Hrvatska ili Srbija.
A tako ne moze...
Bosnjaci su branili integritet ove drzave, a vi obrnuto... to je sva istina. Ko je poceo rat je fakat nebitno, kad se vide ciljevi koje ste imali...