Ja sam paaa' s kruške ...sha_ba wrote:joj ramke ti ko padobranac
Raskidi dugih veza...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#1901 Re: Raskidi dugih veza...
- Ramzess Veliki
#1902 Re: Raskidi dugih veza...
Ja sam jednom imao dvije duge veze ... ustvari bile bi duge da nisu saznale jedna za drugu.
Ženska posla ... a možda smo mogli uspjeti.
- ultima_palabra
#1903 Re: Raskidi dugih veza...
Zaruke su ono, gledala žaba holivudske filmove, pa i ona digla nogu 
- Matzan
#1904 Re: Raskidi dugih veza...
Ramzess Veliki wrote:Ja sam jednom imao dvije duge veze ... ustvari bile bi duge da nisu saznale jedna za drugu.
Ti si se žrtvovao da razbiješ monotoniju. Al' one neće kako treba i ne znaju da cijene tvoju žrtvu...
- al_akhisari
#1905 Re: Raskidi dugih veza...
...zavisi, sve je to od insana do insana; nekom je veza od nekoliko mjeseci duga, nekom opet ona od par godina kratka...jednako kao što nekom čin zaruka, znači prelazak na jedan viši, ozbiljniji nivo veze i međusobnih odnosa, dok je i to nekom jednostavno skoro pa ništa; zapravo, najviše zavisi od pojedinca, njegovog shvatanja i pristupa ljudima, moralnim normama i postulatima, karakternog sklopa...lično mislim da je veza i određen test (za one koji planiraju da uđu u brak); ukoliko na takav način posmatramo i vezu, onda bi se moglo tumačiti da je dulja veza i objektivniji test spremnosti na zejednički život; ako pak, na to dodamo činjenicu da veza više ne znači nužno da smo svako kod svoje kuće i da se vidimo samo kad smo "vani", nego ljudi žive zajedno, a u vezi su, onda to dobija jednu potpuno novu dimenziju; duga veza koja "pukne", zato što više, kako kažu "nije to to", "umorili smo se", bolje da je okončana...velika je vjerovatnoća da bi puknuo i brak kasnijeEurosa wrote:direktni wrote:Zavisi od inteziteta. Nekima je i pola godine duga, a nekima kratka. Sve je stvar subjektivnosti.Eurosa wrote:Jel veza od 2,5 godine=duga veza?
A zaruke jesu li ozbiljna stvar? Ako jesu onda sam ja sve to predeverala i ****la
- Dosadno mii
#1906 Re: Raskidi dugih veza...
Eh ovo sam čekala da neko napiše.gladna sam wrote: A ljudi dosta ranije svate jesu li jedno za drugo i hoce li funkcionisati, samo cesto sebi to necemo da priznamo
Evo prva ja sam napravila tu gresku, ne treba dozvoliti da te emocije ponesu, razum na prvo mjesto!
- Dosadno mii
#1907 Re: Raskidi dugih veza...
.
Last edited by Dosadno mii on 23/02/2017 01:14, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1908 Re: Raskidi dugih veza...
Kazu da je monogamija nametnuta, ali ja bih prije rekao da je covjek i evolutivno i drustveno uslovljen da trazi raznolikost.
Sto bi po nekoj logici impliciralo da se zasiti i veze nakon izvjesnog vremenskog perioda.
Jer evo meni prvom su prigovori i ljubomorni ispadi moje bivse djevojke ispocetka bili simpaticni, cak i smijesni. Ono jbg drago ti sto je malo ljubomorna, znaci svidjam joj se.
Kasnije mi je to toliko islo na zivac, da sam krenuo obolijevati
Sto bi po nekoj logici impliciralo da se zasiti i veze nakon izvjesnog vremenskog perioda.
Jer evo meni prvom su prigovori i ljubomorni ispadi moje bivse djevojke ispocetka bili simpaticni, cak i smijesni. Ono jbg drago ti sto je malo ljubomorna, znaci svidjam joj se.
-
ZenaZbrkovima
#1909 Re: Raskidi dugih veza...
ovo trcanje zajedno je esencijalni dio.Eurosa wrote:Dosadno mii wrote:Zavisi ako studiraš nešto teško, vrijeme drugačije tečeEurosa wrote:Jel veza od 2,5 godine=duga veza?Ako ste puno vremena provodili zajedno, onda jeste duga
Onda je bila duga, skupa na fax,na pauzu, s faxa kuci, onda strebanje do kasno u noc, pa u 5 ujutro trcanje zajedno,i tako 2,5 godine. I sve prestane u jednom jedinom dan,bez truni zaljenja s moje strane.
-
bang and blame
#1910 Re: Raskidi dugih veza...
Nismo ti mi nacija za zaruka. Kod nas se to, jednostavno "preskoči" i ulijeće u brak klizećim startom,nakog laganog izlijetanja iz duge/preduge veze.Eurosa wrote:ultima_palabra wrote:Zaruke su ono, gledala žaba holivudske filmove, pa i ona digla nogu
Znala sam da je to greska cim sam pristala na to
-
ZenaZbrkovima
#1911 Re: Raskidi dugih veza...
ZenaZbrkovima wrote:ovo trcanje zajedno je esencijalni dio.Eurosa wrote:
Onda je bila duga, skupa na fax,na pauzu, s faxa kuci, onda strebanje do kasno u noc, pa u 5 ujutro trcanje zajedno,i tako 2,5 godine. I sve prestane u jednom jedinom dan,bez truni zaljenja s moje strane.
hocu rec.. jbo tu vezu kad poslije noci provedene skupa ujutro morate trcat da odrzite formu, rijesite se kalorija ili sta vec.
- Matzan
#1913 Re: Raskidi dugih veza...
ZenaZbrkovima wrote:ZenaZbrkovima wrote:ovo trcanje zajedno je esencijalni dio.Eurosa wrote:
hocu rec.. jbo tu vezu kad poslije noci provedene skupa ujutro morate trcat da odrzite formu, rijesite se kalorija ili sta vec.
- madner
#1914 Re: Raskidi dugih veza...
Brk seksualni manijak. 
- Dosadno mii
#1915 Re: Raskidi dugih veza...
Nije baš lahko naći momka s kojim možeš trčatiEurosa wrote: Onda je bila duga, skupa na fax,na pauzu, s faxa kuci, onda strebanje do kasno u noc, pa u 5 ujutro trcanje zajedno,i tako 2,5 godine. I sve prestane u jednom jedinom dan,bez truni zaljenja s moje strane.
- Dosadno mii
#1916 Re: Raskidi dugih veza...
Last edited by Dosadno mii on 23/02/2017 01:14, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1917 Re: Raskidi dugih veza...
Najbolja! Ranom zorom kad je sedlo pričvršćenosherbett wrote:čuj trčanje u 5 ujutro![]()
zar nije jahanje bolja solucija?
- Ramzess Veliki
#1919 Re: Raskidi dugih veza...
Ima tu samo jedan lijek ... haj'mo se zadati na onu temu o swinganju, učlaniti se u klub i da vidimo šta se dešava u tom hodniku ..._BataZiv_0809 wrote:Kazu da je monogamija nametnuta, ali ja bih prije rekao da je covjek i evolutivno i drustveno uslovljen da trazi raznolikost.
- Ramzess Veliki
#1920 Re: Raskidi dugih veza...
Je u pravu si ... sad kad razmislim od ove moje ekipe sa kojom dijelim šank u zadnjih par godina samo je jedan potrčao kad mu se pauk primakao autu.Dosadno mii wrote:Nije baš lahko naći momka s kojim možeš trčatiEurosa wrote: Onda je bila duga, skupa na fax,na pauzu, s faxa kuci, onda strebanje do kasno u noc, pa u 5 ujutro trcanje zajedno,i tako 2,5 godine. I sve prestane u jednom jedinom dan,bez truni zaljenja s moje strane.
-
todd_smith
#1921 Re: Raskidi dugih veza...
a vi o tom jahanju, bzvze sam usi naculio
- alkalna_baterija
#1922 Re: Raskidi dugih veza...
Ne znam kako mi je promakla ova tema...
kralju 
Ramzess Veliki wrote:Ja sam jednom imao dvije duge veze ... ustvari bile bi duge da nisu saznale jedna za drugu.
-
bang and blame
#1923 Re: Raskidi dugih veza...
Pa, kako ti, bolan.. Ti si dvije mor'o da preboliš odjednomRamzess Veliki wrote:Ja sam jednom imao dvije duge veze ... ustvari bile bi duge da nisu saznale jedna za drugu.
Treća ti "pomogla"?
Last edited by bang and blame on 22/01/2015 14:59, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#1924 Re: Raskidi dugih veza...
Ma neeee ... bio sam sretan što sam utekao inače bih stvarno bolovao ...bang and blame wrote:Pa, kako ti, bolan.. Ti si dvije mor'o da preboliš odjednomRamzess Veliki wrote:Ja sam jednom imao dvije duge veze ... ustvari bile bi duge da nisu saznale jedna za drugu.
Ženska posla ... a možda smo mogli uspjeti.![]()
Treća ti "pomogla"?
-
Al-Batros
#1925 Re: Raskidi dugih veza...
Oživljavam mrtvu temu ali moram se nekom ispovjediti... Bio sam u vezi tri godine. Sve je počelo slučajno, par poruka na fb, iste noći i kafica i vidio sam da mi se djevojka baš sviđa. Lijepa i normalna djevojka, tiha, povučena, starija od mene dvije godine. Svidjela mi se na prvu baš zbog navedenih osobina, trebao mi je neko ko će me smiriti na neki način, prije nje sam imao par veza koje su trajale max. 2 mjeseca. Moji roditelji nisu bili za tu vezu jer im se ona iz nekog razloga nije sviđala, naročito mami. Pored toga sam je zavolio, a i ona mene. Znao sam da je to to ali nisam se mogao odlučiti na brak jer nisam htio da je dovedem kući iz razloga što je mama par puta rekla da je ne dovodim pred nju. Nikad je nisam ni upoznao sa roditeljima. Voljeli smo se, živjeli jedno za drugo, pomagali si na sve moguće načine. Njoj ništa nije smjelo faliti, ne da je tražila iphone, nakit, odjeću i neki luksuz, nego su je sitnice činile sretnom, nekad smo samo sjedili u autu zagrljeni i bilo nam je super, nekad kada zaradim bolju dnevnicu (konobar) znali smo otići negdje u drugi grad za promjenu. Ona je imala problema u kući, mala primanja, otac bolestan i teško pokretan. Zadnjih godinu dana me stalno ispitivala kad ćemo se uzeti, a ja nisam znao šta ću odgovoriti na to, još sam išao na fax, kući je nisam mogao dovesti pa sam skretao sa teme iako sam to želio više od svega. Često mi je znala pokazivati slike bebica i pitati na koga će djeca ličiti. Nekad sam razmišljao o tome da napravimo dijete kako bi nas ono skroz povezalo ali nisam imao hrabrosti jer nisam radio pravi posao pa nisam mogao to priuštiti. U zadnje vrijeme ju je to sve više opterećavalo, htjela je da se uzmemo ali ja nisam mogao, postala je malo grublja prema meni ali smo se ipak voljeli. Par dana prije nove godine, kada sam završio fax, sam našao posao vezan za struku (IT). I kako to ide kod naših privatnika, prvi mjesec je obuka i nisam dobio ni marku, a nisma radio kao konobar pa nismo izlazili, tada smo prekinuli. Jbg živi par kilometara od mene, pa dok gorivo naspem, pa za izlaz, a nemam ni marke u džepu. Mislio sam da je to jedno od onih zahlađenja u vezi kad se ne viđamo 10-ak dana i da će to proći. Skoro svaki dan smo se javljali jedno drugom na fb. Sinoć sam se ja njoj javio i nije ništa odgovorila do jutros kada je rekla da se udala
. Obrisala profil na fb i to je to. Ništa mi nije bilo jasno, sigurno me nije varala niti sam ja nju varao, bili smo dostupni jedno drugom 24/7, a i živimo u malo sredini tako da bih sigurno znao. Što me najviše boli je to da se udala za nekog seljobera kojeg i ne zna, niti je lijep, niti ima para, niti je pismen, niti išta što bi je na neki način privuklo. To me boli jer sam joj uvijek želio sve najbolje u životu, htio sam da je usrećim, ako ne ja barem neko ko to zaslužuje. I na kraju to sve tako da završi, jednostavno ne mirim se s tim.