Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
seln

#1901 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
seln wrote:
avicena wrote:
Nisam ja spominjao svoje simpatije nego tvoje antipatije o kojima pričaš. Retro je često u modi. Vraćanje provjerenim vrijednostima.
Pa daj da uvedemo robovlasnistvo.
Neće moći. Nije pozitivna vrijednost, a uz to i haram mada ovi iz Heineken koalicije misle da jeste dobro za tebe i mene.
A pozitivna vrijednost ja ono sto ti smatras pozitivnim?
Zar nije u Kur'anu robovlasnistvo dozvoljeno?
seln

#1902 Re: Federalna televizija

Post by seln »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Od već potvrđene teze da sjevernokorejska TV guši svaki pokušaj (konstruktivne) kritike SDP funkcionera, dođosmo do inicijative za uvođenje robovlasništva. Čemu tolika količina negativne energije, štovana koleginice baš danas ?
Malo šale nije na odmet, kako ono ide: "Zene su nervozne samo kad treba da dobiju,dobiju ili nisu dobile...inace su ok" :-D
A ti, prava muskarcina iz Bosne, pokazujes sav raskos seksisticnog balkanezera.
Neko ko ti protivrjeci mora biti nervozna zena s PMS.
A ako kontas da sam zensko...sagni se pa vidi bolje.
avicena

#1903 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote:
avicena wrote:
seln wrote: Pa daj da uvedemo robovlasnistvo.
Neće moći. Nije pozitivna vrijednost, a uz to i haram mada ovi iz Heineken koalicije misle da jeste dobro za tebe i mene.
Nećemo valjda raspravljati šta ti misliš ili šta ja mislim o robovlasništvu kada ćemo se sigurno složiti da nije pozitivna vrijednost ili ti imaš drugačije mišljenje? Šta ja znam čime ti sve FTV puni uši.

Možeš li nam citirati taj dio iz Kur'ana? Znam ja šta pišu po evagelističkim stranicama pa ti baš zato i tražim.
seln

#1904 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
seln wrote:
avicena wrote: Neće moći. Nije pozitivna vrijednost, a uz to i haram mada ovi iz Heineken koalicije misle da jeste dobro za tebe i mene.
Nećemo valjda raspravljati šta ti misliš ili šta ja mislim o robovlasništvu kada ćemo se sigurno složiti da nije pozitivna vrijednost ili ti imaš drugačije mišljenje? Šta ja znam čime ti sve FTV puni uši.

Možeš li nam citirati taj dio iz Kur'ana? Znam ja šta pišu po evagelističkim stranicama pa ti baš zato i tražim.

Havicena, ne pada mi na kraj qrca da tebi bilo sta dokazujem. FTV vidim jednom ili dva puta u godini, kad dodjem u BiH. Religiozne stranice ne posjecujem, jer znam da su kenjaza.
A robovi (ne bozji, vec pravi robovi) su toliko puta spomenuti u Kur'anu, takav nad-musliman kao ti bi to morao znati.
avicena

#1905 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote: A robovi (ne bozji, vec pravi robovi) su toliko puta spomenuti u Kur'anu, takav nad-musliman kao ti bi to morao znati.
Islam nije izmislio ni ropstvo ni alkohol ni kocku i ostale poroke, ali ih je svim mogućim resursima (zekat, čiščenje od grijeha itd.) iskorjenjivao. Ashabi su rekli Muhammedu a.s. da im je odmah zabranio alkohol niko mu ne bi prišao pa da li ova prva dva ajeta u postepenoj zabrani koje se nalaze u Kur'anu znače da se alkohol ne smije piti samo kada se hoće klanjati jer ima i koristi u njemu? Zato što tako piše u Kur'anu.
O vjernici, pijani nikako molitvu (namaz) ne obavljajte, sve dok ne budete znali šta izgovarate ... (4:43)

Pitaju te o vinu i kocki. Reci: "Oni donose veliku štetu, a i neku korist ljudima, samo je šteta od njih veća od koristi." (2:219)

O vjernici, vino i kocka i kumiri i strjelice za gatanje su odvratne stvari, šejtanovo djelo; zato se toga klonite da biste postigli što želite. Šejtan želi da pomoću vina i kocke unese među vas neprijateljstvo i mržnju i da vas od sjećanja na Allaha i od obavljanja molitve (namaza) odvrati. Pa hoćete li se okaniti? (5:90,91)
Tako svi oni ajeti o ropstvu imaju svoju genezu. De malo i ti i nemoj da ti se sve mora poturati pod nos. :mrgreen:
seln

#1906 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
Tako svi oni ajeti o ropstvu imaju svoju genezu. De malo i ti i nemoj da ti se sve mora poturati pod nos. :mrgreen:
Kratko i jasno: zabranjuje li islam ropstvo?
avicena

#1907 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote:
avicena wrote:
Otišla je ta priča tamo gdje joj je i mjesto. Prelistaj komentare od @cetmi.

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... 4&start=75
seln

#1908 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote:
seln wrote:
avicena wrote:

Necu da listam nikakve komentare, ne interesuje me istorijski kontekst ni politicke okolnosti, ni geneza ajeta, jer sve to dobro znam.
Izbjegavas li odgovor? Vidi, sasvim je jednostavno. Evo, ja cu reci, a ti opovrgni:
islam ne zabranjuje ropstvo.
avicena

#1909 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

seln wrote:
avicena wrote:

Necu da listam nikakve komentare, ne interesuje me istorijski kontekst ni politicke okolnosti, ni geneza ajeta, jer sve to dobro znam.
Izbjegavas li odgovor? Vidi, sasvim je jednostavno. Evo, ja cu reci, a ti opovrgni:
islam ne zabranjuje ropstvo.
Tvoj problem je što vidiš samo crno i bijelo bez sivih nijansi između što potvrđuješ ovim komentarom šta te sve ne interesuje. I onda tvrdiš da sve dobro znaš. :zoka:

Da islam nije protiv ropstva ne bi unuk roba ovo rekao.

…osloboditi roba. (90:14)

… i daje svoj imetak s Njegovom ljubavlju rodbini, i siročadi, i siromašnima, i putnicima, i onima koji prose, i za (oslobađanje) robova; (2:178)

....i oslobađa ih njihovog tereta i okova (7:158)

itd.

Ili dio iz dužeg hadisa...prednost se davala oslobađanju robova u odnosu na druge korisne stvari.
Božiji Poslanik, s.a.v.s., nakon ovoga me posavjetova: 'Naredi mu da oslobodi roba', 'Allahov Poslaniče, on nema šta osloboditi.' 'Neka uzastopno posti dva mjeseca!' 'Tako mi Allaha, on je oronuo starac. On ne može postiti.' 'Neka nahrani šezdeset siromaha tovarom hurmi!'
avicena

#1910 Re: Federalna televizija

Post by avicena »

kakavdanakneiskustvu wrote:ode tema u p.m.
Ja sam @selna pozvao na mjesto gdje se o tome priča, ali čovjek veli da neće pa nastavio ovdje. Mislim da treba sve ove komentare nevezane za FTV pobrisati pa oplesti dalje o uređivačkoj POLITICI javnog nam servisa.
neo7

#1911 Re: Federalna televizija

Post by neo7 »

Ova FTV je stvarno dno dna!!! Ne mogu da shvaitm kako forsiraju hrvatski jezik :S Jos to bode u oci kada se malo drze, a malo ne... Ospem se kada cujem Sarajevska zupanija....Maloprije rece ovako "Idemo do Srednjo-bosanske zupanije..." Da bi na kraju voditeljica odjavila "Toliko za sada iz Srednjo-bosanskog kantona"...
seln

#1912 Re: Federalna televizija

Post by seln »

avicena wrote: Ja sam @selna pozvao .
seln nije homoseksualac (nemam nista protiv njih), pa me ne moras zvati. A rasprava je pocela kada ste ti i ahbab pokusali ubijediti mene kako je islambosna ah tako divna i nadasve istinoljubiva i objektivna stranica.
sto se mene tice,islambosna=supci.
ostavljam ti pravo na drugacije misljenje, ali se mani pokusaja da me ubijedis u suprotno.
Chuckie

#1913 Federalna televizija

Post by Chuckie »

neo7 wrote:Ova FTV je stvarno dno dna!!! Ne mogu da shvaitm kako forsiraju hrvatski jezik :S Jos to bode u oci kada se malo drze, a malo ne... Ospem se kada cujem Sarajevska zupanija....Maloprije rece ovako "Idemo do Srednjo-bosanske zupanije..." Da bi na kraju voditeljica odjavila "Toliko za sada iz Srednjo-bosanskog kantona"...
Ja ne znam kako im uredništvo to dozvoljava obzirom da je pojam Županija neustavna kategorija, sve se čini da osjećaju manje majoriziranim ali džaba, uvijek su majorizirani. Još smješnije je kad vele prosvibanjski uranak hahaha, pa i u sred Zagreba kažu prvi maj, ali ne, ovi naši su najveći hrvati. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
novi.dan.nova.nafaka

#1914 Re: Federalna televizija

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Danas je svjetski dan slobode medija. Da li će ga obilježiti ovi sa sjevernokorejske TV ? :-D
Halcyon

#1915 Re: Federalna televizija

Post by Halcyon »

Naravno da hoće, zar sumnjaš? Mogu mislit priloga o tome večeras kad krenu hvalit sami sebe (znaš ono, jedini nezavisni bh. medij i te gluposti)... :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1916 Re: Federalna televizija

Post by sabina1 »

Sinoć u 00:05 umalo nisam pala sa fotelje od iznenađenja !!! Naša draga , eksluzivna Televizija S. Koreja je puštala AMERIČKI FILM !!! Da,da ni Bata ni Ljubiša ni Tata na određeno vreme nego AMERIČKI FILM. Eh , onda sam ugledala u drugom kadru Taru Reid te u miru preokrenula kanal na kom sam čekala seriju..:-((
Halcyon

#1917 Re: Federalna televizija

Post by Halcyon »

To je odradio zasigurno neki američki zulumĆar u tom bastionu nezavisnog novinarstva.
Tiger 033

#1918 Re: Federalna televizija

Post by Tiger 033 »

"Smijenjeni Damir Kaletović i Željko Tica, novi urednici Avdo Avdić i Elma Kazagić"

04.05.2012.

Upravni odbor FTV-a juče je na redovnoj sjednici smijenio dosadašnje urednike vijesti Damira Kaletovića i Željka Ticu, a na njihova mjesta postavio novinare Avdu Avdića i Elmu Kazagić. Saopštenje FTV-a u cjelini;

- Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH, na redovnoj 117. sjednici održanoj 03.05.2012. godine, jednoglasno je dao saglasnost na prijedlog Poslovodnog odbora i generalnog direktora za imenovanje Avde Avdića na poziciju urednika Redakcije Vijesti Federalne televizije.

Također, podržan je i prijedlog da se Elma Kazagić imenuje na poziciju urednik-producent u Redakciji Vijesti Federalne televizije.

Od novoimenovanih urednika očekuje se da u svom radu poštuju principe profesionalnog novinarskog rada, te da u programskom segmentu kojim rukovode uspostave uređivačke standarde, koji će ispunuti sve zadatke koji se u modernim demokratskim državama stavljaju pred javni medijski servis, a to su, prije svega, objektivnost i jednak pristup prema svim protagonostima društvenog i političkog života u našoj zemlji.

Damir Kaletović i Željko Tica koji su u proteklih nekoliko mjeseci obavljali poslove uređivanja informativnih programskih sadržaja u Federalnoj TV, vraćaju se sada svojim radnim zadacima propisanim Ugovorima o radu s RTV Federacije BiH koje posjeduju.

Upravni odbor je istovremeno dao i jednoglasnu podršku nastojanjima i zaključcima Poslovodnoga odbora RTV Federacije BiH s prethodne dvije sjednice, a koji su usmjereni na unapređivanje stabilnog i funkcionalnog poslovanja u svim sektorima i odjelima RTV Federacije BiH.
hladan.preminger

#1919 Re: Federalna televizija

Post by hladan.preminger »

Taman kad pomišliš da ne može niže i gore, reality hits you!
disney

#1920 Re: Federalna televizija

Post by disney »

kakva je ovo sad ujdurma :roll: :shock:
lijan

#1921 Re: Federalna televizija

Post by lijan »

doktor78

#1922 Re: Federalna televizija

Post by doktor78 »

Tiger 033 wrote:"Smijenjeni Damir Kaletović i Željko Tica, novi urednici Avdo Avdić i Elma Kazagić"

04.05.2012.

Upravni odbor FTV-a juče je na redovnoj sjednici smijenio dosadašnje urednike vijesti Damira Kaletovića i Željka Ticu, a na njihova mjesta postavio novinare Avdu Avdića i Elmu Kazagić. Saopštenje FTV-a u cjelini;

- Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH, na redovnoj 117. sjednici održanoj 03.05.2012. godine, jednoglasno je dao saglasnost na prijedlog Poslovodnog odbora i generalnog direktora za imenovanje Avde Avdića na poziciju urednika Redakcije Vijesti Federalne televizije.

Također, podržan je i prijedlog da se Elma Kazagić imenuje na poziciju urednik-producent u Redakciji Vijesti Federalne televizije.

Od novoimenovanih urednika očekuje se da u svom radu poštuju principe profesionalnog novinarskog rada, te da u programskom segmentu kojim rukovode uspostave uređivačke standarde, koji će ispunuti sve zadatke koji se u modernim demokratskim državama stavljaju pred javni medijski servis, a to su, prije svega, objektivnost i jednak pristup prema svim protagonostima društvenog i političkog života u našoj zemlji.

Damir Kaletović i Željko Tica koji su u proteklih nekoliko mjeseci obavljali poslove uređivanja informativnih programskih sadržaja u Federalnoj TV, vraćaju se sada svojim radnim zadacima propisanim Ugovorima o radu s RTV Federacije BiH koje posjeduju.

Upravni odbor je istovremeno dao i jednoglasnu podršku nastojanjima i zaključcima Poslovodnoga odbora RTV Federacije BiH s prethodne dvije sjednice, a koji su usmjereni na unapređivanje stabilnog i funkcionalnog poslovanja u svim sektorima i odjelima RTV Federacije BiH.
Hahahaha, fantasticno, znaci nismo jos dotakli dno. :run: :run: :run: :run:
StupskaBitanga

#1923 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

na prijedlog Poslovodnog odbora i generalnog direktora za imenovanje Avde Avdića na poziciju urednika Redakcije Vijesti Federalne televizije.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
brucos7

#1924 Re: Federalna televizija

Post by brucos7 »

FTV je dotakla dno dna. :run:
cyprus

#1925 Re: Federalna televizija

Post by cyprus »

Veselo, veselo :D
Post Reply