Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
escobar__

#1901 Re: Al Jazeera Balkans

Post by escobar__ »

sandzokan wrote:Ide li vama na živce Rondićeva mješavina bosanko-hrvatskog?
Malo je reć. Vijesti i ne gledam kad je ta kreatura voditelj...
Perla7419

#1902 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

I ja vijesti ne gledam kad su neki drugi prezenteri u studiju i rijesen problem :-D . Bar TV kanala ima k'o u prici.
sandzokan

#1903 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sandzokan »

Perla7419 wrote:
Ne diraj mi Rondica!!!!! Inace 90% ih to radi, ali se samo njemu zamjera.
haha ma ne diram ga, inače čovjek ima, po meni, jednu od najboljih dikcija. Ali smori više sa kroatizmima, ne znam da li svojevoljno to radi ili je komanda ˝odozgo˝.
quarterback

#1904 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

Ne, Adnana znam licno i profesionalno i imam prevelik respekt da bi me takvo sta nerviralo.
The BEN10

#1905 Re: Al Jazeera Balkans

Post by The BEN10 »

Ridjobrki wrote:In fact, ona ga je jedina pročitala kako treba.

Rusi naše "e" čitaju kao "je", a za svoje "e" imaju posebno slovo koje izgleda kao E u ogledalu. Budući da se prezime ubijenog lika u originalu piše "Немцов" ( http://ru.wikipedia.org/wiki/Немцов,_Борис_Ефимович ), to se ono 1/1 čita kao "Njemcov" i pet poena za AJB. :)

Btw, Putin se izgovara više kao "Putjin" a Medvedev je ustvari "Mjedvjedjev" i tako dalje...
Tako je Brkane: famozno "нет" se izgovara kao NJET. ;-)
Ridjobrki

#1906 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Ridjobrki »

Učio sam ruski u četvrtom, petom i šestom osnovne - ko bi rekao da će mi to nekad poslužiti :D
savsvoj

#1907 Re: Al Jazeera Balkans

Post by savsvoj »

vazdagazda wrote:Molim vas za odgovor: da li je Al Dzezira dokumentarni kanal ili informativni kanal? Da li im je primarna grana film ili vijeti?
Ovdje niko ne hvali program vijesti nego dokumentarne filmove koji su izvrsni to be pogovora.

Meni se cini da kada su kretali da je prica bila kako ce biti news kanal a ne dokumentarni. Kad ono vijesti su im bez veze i niko ih nigdje ne gleda a dokumentarci su im super i o njima svi pricaju. Cudim?
Gospođice ili gospođo, AJB ima ubjedljivo najjače vijesti u regionu. Jedini kanal koji vijesti ne komentariše i novinari se javljaju uživo kako iz Moskve, ili Egipta, tako i iz nekih sela po Bosni ili Srbiji. Novinari su veoma pismeni i profesionalni, što se teško može naći na drugim kanalima. Vijesti niko ne gleda? Možda Vaši prijatelji i familija više vole sapunice na OBNu, ili pjevanje na PINKu, ili možda vijesti na FTVu, ali ljudi koje ja poznajem svakodnevno gledaju vijesti na AJB, nekada i više od jedanput. Za sada, to je i dalje jedini pravi news kanal. Nema razlike da li je radni dan ili vikend, vijesti idu cijeli dan, za razliku od nekih televizija koje vikendom imaju sve ukupno par minuta vijesti (a zovu se news kanal).
sandzokan

#1908 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sandzokan »

quarterback wrote:
Ne, Adnana znam licno i profesionalno i imam prevelik respekt da bi me takvo sta nerviralo.
Super, eto možda ti imaš informaciju da li se on svojevoljno okrenuo cro varijanti ili je dobio naredbu?
quarterback

#1909 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

sandzokan wrote:
quarterback wrote:
Super, eto možda ti imaš informaciju da li se on svojevoljno okrenuo cro varijanti ili je dobio naredbu?
ne znam, ne zamaram se takvim stvarima
StupskaBitanga

#1910 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

F-A-N-T-A-S-T-I-Č-A-N Marko :thumbup:
https://www.youtube.com/watch?v=G7ujvFyyc1o
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1911 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Truba »

joj kako ima dobrih emisija
ona o islamu i astronomiji te veeelikom onom čudu :D za određivanje stepeni :D
Lakat Jebić

#1912 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Lakat Jebić »

Black swan wrote:joj kako ima dobrih emisija
ona o islamu i astronomiji te veeelikom onom čudu :D za određivanje stepeni :D
:lol: :lol:

rijekama ka zapadu, ima 20tak epizoda
sandzokan

#1913 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sandzokan »

Bravo Marko, bravo Milka!
unix

#1914 Re: Al Jazeera Balkans

Post by unix »

Ko po obicaju SIPA u svom stilu, jel bosnjak (musliman) odmah je terorista.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sv ... -teroristi

Samo me interesuje da li ce mediji sada SIPU da prozovu kao sto su jedva docekali da nekog proglase teroristom samo zato sto je SAFET,MUJO,SULJO itd.
Ovo su sve jeftiniji pokusaji spina cro - srbo protiv bosnjaka, nista vise i pokusaj kacenja zvona 'terorista'.
Srebrni

#1915 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

savsvoj wrote:
vazdagazda wrote:Molim vas za odgovor: da li je Al Dzezira dokumentarni kanal ili informativni kanal? Da li im je primarna grana film ili vijeti?
Ovdje niko ne hvali program vijesti nego dokumentarne filmove koji su izvrsni to be pogovora.

Meni se cini da kada su kretali da je prica bila kako ce biti news kanal a ne dokumentarni. Kad ono vijesti su im bez veze i niko ih nigdje ne gleda a dokumentarci su im super i o njima svi pricaju. Cudim?
Gospođice ili gospođo, AJB ima ubjedljivo najjače vijesti u regionu. Jedini kanal koji vijesti ne komentariše i novinari se javljaju uživo kako iz Moskve, ili Egipta, tako i iz nekih sela po Bosni ili Srbiji. Novinari su veoma pismeni i profesionalni, što se teško može naći na drugim kanalima. Vijesti niko ne gleda? Možda Vaši prijatelji i familija više vole sapunice na OBNu, ili pjevanje na PINKu, ili možda vijesti na FTVu, ali ljudi koje ja poznajem svakodnevno gledaju vijesti na AJB, nekada i više od jedanput. Za sada, to je i dalje jedini pravi news kanal. Nema razlike da li je radni dan ili vikend, vijesti idu cijeli dan, za razliku od nekih televizija koje vikendom imaju sve ukupno par minuta vijesti (a zovu se news kanal).
Zgađen sam kako neki tendenciozno brane određene medije po forumu, ne samo na ovoj podtemi, već svugdje. Sve sami pravednici koji kao cigo konja hvale ono što je dobro, a zdušno brane brane ono što ne valja i ono što je diletantizam. Krećeš od pretpostavke da su ljudi koji su bili zaduženi za zapošljevanje u AJB nepogrešivi, i da su zaposlili samo kremu balkanskog novinarstva. Kao da nisu poznate metode zapošljavanja određenih (NE SVIH) kadrova na AJB, kao i na svakoj drugoj televiziji. Ko god je napisao post o razlici u kvalitetu između newsa i docu programa je potpuno u pravu. Možemo, naravno govoriti i o razlici u kvalitetu priča između AJ International i AJB, ali to nije tema. Istina je da AJB ima najjaču produkciju, ima većinom dobre novinare, ima sjajan standard, ali za količinu sredstava koja je prvenstveno uložena u projekat ja sam očekivao mnogo više. Lako je biti bolji od Sivog Doma, ALFI, FACEova, HEMA i td.
unix

#1916 Re: Al Jazeera Balkans

Post by unix »

Perla7419

#1917 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

Sretan rodjendan naj, naj, naj.... Rondicu :kiss: !!!!
sandzokan

#1918 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sandzokan »

Da li ovi iz AJB čitaju ovu temu? :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1919 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

Meni je Rondić uz Dalilu (ili Dalidu) najslabija karika. NI do koljena Marku, Milki iz Makedonije, Mirjani Hrgi itd. Ni do koljena.
StupskaBitanga

#1920 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Nadina Maličbegović ima toliko iritirajući glas da bi bilo bolje da njene priloge čita spiker
Radio Sarajevo

#1921 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Radio Sarajevo »

StupskaBitanga wrote:Nadina Maličbegović ima toliko iritirajući glas da bi bilo bolje da njene priloge čita spiker
I papanski naglasak.
lokalni_razdjevicar

#1922 Re: Al Jazeera Balkans

Post by lokalni_razdjevicar »

Al Jazeera izvještava uživo sa mjesta pada aviona..
by d way....ova Dalija je nešto najljepše što se pojavljuje na tv. Blago onom ko tu umače.
Srebrni

#1923 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Srebrni »

lokalni_razdjevicar wrote:Al Jazeera izvještava uživo sa mjesta pada aviona..
by d way....ova Dalija je nešto najljepše što se pojavljuje na tv. Blago onom ko tu umače.
Bio je i N1 tamo koliko sam mogao da upratim. Čak su imali i članove porodice, uključujući ove koji su poginuli, a porijeklom su iz BiH
sandzokan

#1924 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sandzokan »

AJB je super reagovala na dešavanja u Istanbulu, isti dan su imali reportera na lice mjesta. :thumbup:
quarterback

#1925 Re: Al Jazeera Balkans

Post by quarterback »

lokalni_razdjevicar wrote:Al Jazeera izvještava uživo sa mjesta pada aviona..
mozda se cuva za brak 8-)
Locked