Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Riddle

#1901 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Zmijuga loma wrote:Ovo me izulo iz cipela. Obavezno pogledati.

Da, cuo sam za ovu teoriju i cak sam pomalo ocekivao da ce ona prezivjeti na svadbi i gledati kako ubijaju Robba. Znaci da ona ili nije bila spijun ili jeste, ali se u međuvremenu predomislila i prestala slati izvjestaje sto je dovelo do njene smrti. Ovo sam bio spomenuo na temi o knjigama prije nekoliko sedmica.

I molim vas, nemojte ovdje spominjati nikakve teorije u vezi Jona. Znam da se nista ne otkriva, jer i mi sami samo nagađamo, ali ipak je bolje da oni koji nisu citali knjige apsolutno nista ne znaju o tome.
Joker88

#1902 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Joker88 »

123456789 wrote: :-) :-)

Gledaj zadnju epizodu svake sezone :)
:thumbup: :thumbup:

ma ne znam zaboravila sam svakako prve dvije sezone i komplikovano mi se uklopit u trecu sezonu skroz , a najbitnije uvijek bude u zadnjoj epizodi :D
vee-jay

#1903 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

hrastov žižak wrote:
vee-jay wrote: nisam, u pravu sam, u potpunosti. jedino sto sam u brzini napisao drama umjesto tragedije, ali ni to nije neka greska jer - da sam imao vremena - nabrojao bih i klasicne zanrove. Games of throne je meni super samo sto to ne znaci ono sto je forumas @marshall_bug napisao. Cak naprotiv, nerijetko su serije i filmovi slicnog zanra (sa time i oni holivudski) napravljeni "na isti kalup". Jedino sto je otvorena brutalnost IN, zahvaljujuci Tarantinu, Miikeu i slicnim...
šta si u pravu? da ovdje postoje protagonisti i antagonisti? nema šanse. jedini koji se može možda smatrati antagonistom u ovoj seriji jeste onaj produkt incesta koji je potpuno dehumaniziran, predstavljen samo iz "vanjske" perspektive.
Ne bi mi mrsko da izvadim Naratološki rečnik od Džeralda Prinsa:
Protagonista (protagonist)
Glavni lik; lik koji predstavlja glavni fokus interesa. Pripovest koja se artikuliše kao sukob između dve osobe podrazumeva dva važna lika sa suprostavljenim ciljevima: protagonistu (ili junaka) i antagonistu.
Antagonista (antagonist).
Glavni protivnik protagoniste. Pripovest koja se artikuliše kao međusobni sukob podrazumeva dva glavna lika koji imaju suprostavljene ciljeve: protagonist (ili junak) i antagonist ili neprijatelj.

Ovakvih relacija među likovima u ovoj seriji jednostavno nema. Ne da mi se sad objašnjavat koliko pitanje protagoniste zavisi i od tačke gledišta i šta se to zapravo na tom planu dešava u ovoj seriji... Uglavnom protabiri ti te pojmove još malo, nauči se sve :wink:
da izmedju ostalog, tu sam u pravu :-D
brain bubbles

#1904 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

interesantno :D

i da nije spijun bila, opet je kriva za vecinu stvari koje su se desile
shmizlica

#1905 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

brain bubbles wrote:

ma ja, žemsko vazdan krivo :P :skoljka:

nije kriva ona nego robče koji se okrenuo za njenom suknjicom umjesto da je ispoštovao dogovor kako kralju i priliči :D
Teufik

#1906 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Teufik »

Spijun ili ne, ima guzu za 10.

Ona scena iz 7.epizode:"Attack,Attack" :D :run:
vee-jay

#1907 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

brain bubbles wrote:

Robb je kriv, za sve.
shmizlica

#1908 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

Religious Fantastic wrote:
Sve je krivo zeMsko naravno, ali rijec je o Cathy...da nije poslala Brien da odvede J.Lanistera u King's Landing i zamijeni ga za dvije scherke, nista od ovih sranja se ne bi desilo...
Prije toga je zakuhala kada je Tyriona otela u odvela ga u Vale...mislim...sto zeMsko moze za**** to je nevjerojatno!!! Tu je negdje i poceo shit wagon da se kotrlja nizbrdo...eto joj sad!!! :run:

ma de ne pričaj, sranja su počela onog dana kada je robert došao nedu i rekao mu da ga vodi sa sobom.......ostalo je bilo kada kola krenu nizbrdo a nejmaš kočnice, hebi ga....a cat - put do pakla popločan je dobrim namjerama :D
brain bubbles

#1909 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

shmizlica wrote:
brain bubbles wrote:

ma ja, žemsko vazdan krivo :P :skoljka:

nije kriva ona nego robče koji se okrenuo za njenom suknjicom umjesto da je ispoštovao dogovor kako kralju i priliči :D
musko ne moze protiv suknjice, dakle opet ona kriva :P
wickerman

#1910 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

Sranya su pocela 1996 kad je izasla prva knjiga. :sax: :sax:
Nisam bio u Sarajevu i nisam imao pristupa netu pa sam tek danas pogledao.
Iako je neki forumas postavio sliku Roba ispod koje je pisalo u fazonu"ne idem cesto na vjencanja ali kad odem onda mi to bude posljednje" pa sam znao sta ce se desiti ipak sam nakon epizode ostao. :shock: :shock:
Slijedeca epizoda ce biti ko i zadnje epizode 1 i 2 sezone tj. neki uvod u narednu sezonu.
brain bubbles

#1911 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

srecom izbjegao sam taj spoiler, al opet sam davno cuo da ce umrijeti, al kada nisam znao

medjutim, previse za jedne epizode :D

imdb Ratings: 9,8/10 from 7.359 users
vee-jay

#1912 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

Image

:-D
dinao

#1913 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dinao »

Kako luda epizoda!

Sent from my iPhone using Tapatalk
marshall_bug

#1914 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by marshall_bug »

vee-jay wrote:Image

:-D
Nasao sam i ja dosta ovih figurica na ebay (Ned, Jaime, Rob, John, Tyrion i omiljeni Sandor Clegane :) ) samo nisu bas jeftine (oko $15ak) ali planiram po jednu mjesecno kupovat bar :)

From Tapatalk4 Beta
Joker88

#1915 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Joker88 »

ako izadju u lego varijanti kupicu ih i ja :D
vee-jay

#1916 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

:thumbup:

ja sam tu nasao ovdje: http://www.entertainmentearth.com/hitli ... of+Thrones
nema cega nemaju, samo sto uz troskove uvijek dodje i shipping :roll:
Joker88

#1917 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Joker88 »

Image
racionalista

#1918 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by racionalista »

LEGOOOOOOOO :))))))))

onaj štit sa vučijom glavom je bio u upotrebi prije ca. 20 godina u par LEGO pakovanja :D
Joker88

#1919 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Joker88 »

racionalista wrote:LEGOOOOOOOO :))))))))

onaj štit sa vučijom glavom je bio u upotrebi prije ca. 20 godina u par LEGO pakovanja :D
lego knew that winter is coming :D
hrastov žižak

#1920 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by hrastov žižak »

vee-jay wrote:
hrastov žižak wrote:
vee-jay wrote: nisam, u pravu sam, u potpunosti. jedino sto sam u brzini napisao drama umjesto tragedije, ali ni to nije neka greska jer - da sam imao vremena - nabrojao bih i klasicne zanrove. Games of throne je meni super samo sto to ne znaci ono sto je forumas @marshall_bug napisao. Cak naprotiv, nerijetko su serije i filmovi slicnog zanra (sa time i oni holivudski) napravljeni "na isti kalup". Jedino sto je otvorena brutalnost IN, zahvaljujuci Tarantinu, Miikeu i slicnim...
šta si u pravu? da ovdje postoje protagonisti i antagonisti? nema šanse. jedini koji se može možda smatrati antagonistom u ovoj seriji jeste onaj produkt incesta koji je potpuno dehumaniziran, predstavljen samo iz "vanjske" perspektive.
Ne bi mi mrsko da izvadim Naratološki rečnik od Džeralda Prinsa:
Protagonista (protagonist)
Glavni lik; lik koji predstavlja glavni fokus interesa. Pripovest koja se artikuliše kao sukob između dve osobe podrazumeva dva važna lika sa suprostavljenim ciljevima: protagonistu (ili junaka) i antagonistu.
Antagonista (antagonist).
Glavni protivnik protagoniste. Pripovest koja se artikuliše kao međusobni sukob podrazumeva dva glavna lika koji imaju suprostavljene ciljeve: protagonist (ili junak) i antagonist ili neprijatelj.

Ovakvih relacija među likovima u ovoj seriji jednostavno nema. Ne da mi se sad objašnjavat koliko pitanje protagoniste zavisi i od tačke gledišta i šta se to zapravo na tom planu dešava u ovoj seriji... Uglavnom protabiri ti te pojmove još malo, nauči se sve :wink:
da izmedju ostalog, tu sam u pravu :-D
čime 'raniš ego da i ja nabavim tog artikla?
brain bubbles

#1921 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

jedno pitanje po ko zna koji put :D

neko je upitao iznad je li objasnjeno zasto bran upravlja direwolfima, pa sada i ostalim ljudima

interesuje me, ima li to nekakve veze s njihovom krvi, kao ovi First Men, njihovim bogovima, onda ono crveno drvo koje je bilo puno vrana u osmoj epizodi, a i ta vrana koja se pojavljuje u njegovim snovima. Kao da je to sve neka konekcija na sjeveru, pa i direwolfi.
shmizlica

#1922 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

brain bubbles wrote:jedno pitanje po ko zna koji put :D

neko je upitao iznad je li objasnjeno zasto bran upravlja direwolfima, pa sada i ostalim ljudima

interesuje me, ima li to nekakve veze s njihovom krvi, kao ovi First Men, njihovim bogovima, onda ono crveno drvo koje je bilo puno vrana u osmoj epizodi, a i ta vrana koja se pojavljuje u njegovim snovima. Kao da je to sve neka konekcija na sjeveru, pa i direwolfi.

to ti je dio branove sudbine i opisano je u zadnjoj knjizi.....dakle šta god da se napiše biti će spojler. zato, simke, knjigu u ruke i sam pročitaj :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1923 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

niko nije kriv za događanja koja pratimo u seriji... da kralj nije otišao u lov ne bi bio ubijen... ali je kraljevstvo toliko bilo izmučeno korupcijom nepravdom i sranjima da je pravo bure baruta samo se čekalo da negdje pukne
mislim da bi kralj nešto zasrao sa ženom pa bi ga neko opet ubio... saznalo bi se ko je čiji sin prije ili kasnije
Gandalf

#1924 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Image

:lol:
wickerman

#1925 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by wickerman »

Black swan wrote:niko nije kriv za događanja koja pratimo u seriji... da kralj nije otišao u lov ne bi bio ubijen... ali je kraljevstvo toliko bilo izmučeno korupcijom nepravdom i sranjima da je pravo bure baruta samo se čekalo da negdje pukne
mislim da bi kralj nešto zasrao sa ženom pa bi ga neko opet ubio... saznalo bi se ko je čiji sin prije ili kasnije
U prvoj knjizi Cersei govori,da nije bio vepar,sutra bi bila zmija ili nesto slicno.
Tako da je on svoje vec odbrojao bio samo je bilo pitanje vremena kad ce odapeti.
Post Reply