Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Smrcak15

#1901 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

maliq53 wrote:Ma Semir se sad totalno fokusirao na tunel Ravne tako da od kopanje piramide nema nista. Njemu je fazon sad privuci turiste koji traze nekakve energije i sada se fokusira na energetsko lijecenje, napravio Ravne 2 park gdje je poredao neko kamenje u specificnom redoslijedu kao da emitira energiju i tako te seme :-D :-D
irac300 wrote:
maliq53 wrote:
chudjenhe wrote:pa rekose drzava i komisija za nacionalne spomenike (ili kako se vec zove) mu ne daju kopati :arrow:
Ma moze on dole u podnozju kopati koliko sam shvatio i primjetio sam da je u zadnje vrijeme malo nesta ceprkao ( vidi se iz grada da je zemlja malo kopana) ali ukoliko ima slobodu a nije nista posebno iskopao onda je meni to cudno jer ispada da nece/ne zeli iz kojih razloga nisam siguran.
Iz razloga što i najveći zagovarač tih piramida vidi da tu nema ništa. Sad se prebacio na tunele, energiju, čakre...tj. palamuđenje koje ne možeš dokazati, a para sipa.
dok palamudatori na forumu palamude Samke dovodi volontere cak i iz Vietnama i Argentine da kopaju na bosanskim piramidama, ono sto bi bosanci trebali raditi a ne rade od silnih ispijanja kafa. :D

proslogodisnja kopanja, sirenja najvece sonde

Image

Image

Image

Prosle godine na ljeto sam otisao malo do piramida da vidim svojim oocima kakvo je stanje

kada sam dosao na tu veliku sondu gdje se zid ukazao, ostao sam bez daha :shock: i onda neznam da li da sjedem smijem se ili placem.....pa zar smo toliki uhljupi da ovo neznamo kapitalizovati, jadna si Bosno drzava :sad: da je ovo nekoj zapadnoj zemlji, ovo bi svjetska atrakcija bila.
ali Bosnjo nezna ni sebi ugoditi a kako bi drugome :-)

pa onda oni vodici, momak vodic sto radi prezentacije svaka mu cast :thumbup: i na poznavanju engleskog i materije o cemu prica, milina ga slusati.

i jos nesto Semir kupio zemlje na piramidi da moze jos vise nesmetano kopati ove godine, da budu jos vece aktivnosti kopanja i otkrivanja zidova piramide ili koja se vec gradjevina krije tu pod zemljom, a ovdje pricate gluposti kako nema nista od kopanja piramide. :-)

maliq53 wrote:
chudjenhe wrote:pa rekose drzava i komisija za nacionalne spomenike (ili kako se vec zove) mu ne daju kopati :arrow:
Ma moze on dole u podnozju kopati koliko sam shvatio i primjetio sam da je u zadnje vrijeme malo nesta ceprkao ( vidi se iz grada da je zemlja malo kopana) ali ukoliko ima slobodu a nije nista posebno iskopao onda je meni to cudno jer ispada da nece/ne zeli iz kojih razloga nisam siguran.
eh pa ja sam ispitao stanje na licu mjesta sta i kako

kaze vodic, drzava ne da da se siri sonda prema u vis piramide jer zemljista su na raznim ljudim, i na drzavi, pa ne mogu na tudjem vlasnistu da kopaju. semir je kupio od svojih para jedan dio prosle godine pa ce se kopati ove godine
broj dva

#1902 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Dok je ovaca bice i vune.
To sto Inijana Dzones dovodi voluntere ne znaci da je u pravu, to sto se ubleha pokusava prodati pod piramide je jednostavno blamaza.
I da ponovim po deseti put, gospa i piramide nisu iste stvari - za gospu je potrebna samo vjera, za piramidu ti treba jebena piramida a nje nema.
Ommadawn

#1903 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

broj dva wrote:Dok je ovaca bice i vune.
To sto Inijana Dzones dovodi voluntere ne znaci da je u pravu, to sto se ubleha pokusava prodati pod piramide je jednostavno blamaza.
I da ponovim po deseti put, gospa i piramide nisu iste stvari - za gospu je potrebna samo vjera, za piramidu ti treba jebena piramida a nje nema.
Naravno. Vjera je vjera i to je licni izbor da li i u sta ces ti vjerovati. A nauci kad nesto tvrdis to moras i dokazati.
I po pitanju Gospe nju jos uvijek Vatikan nije priznao.
burekodsira

#1904 Re: Bosanska dolina piramida

Post by burekodsira »

brate nek si ti eto vjerodUstojan :run:
ljudi se školovali godinama i skupili iskustvo na terenu (po svijetu) pa pričaju, a ti možda si i bio jednom tamo (možda i ne) i odmah si kao relevantan da pričaš protiv :skoljka: ovako u globalu govore oni koji su protiv svega što nije ko što je bilo juče, ništa lično protiv tebe :kiss:
Dope_Man

#1905 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Dope_Man »

Najbolji review piramida (sa google maps):

>I go to the pyramid tunnels
>Some old guy who probably lives in the tunnels tells us to put on mining helmets
>We enter the tunnels I hit my head six times
>Tells us about pharos, egyptian gods and sheeeet
>Takes us to a round room with a round stone in it
>Tells us it's a mysterious magical stone that radiates biomagnetic energy and that the Illuminati have been hiding it from us for millions of years
>Tells us to sit next to the stone and start meditating
>Everyone is into it, I start laughing
>The crazy guy chases me away for "spreading negative energy and distracting other visitors"
10/10 would have my cancer cured by a stone again
broj dva

#1906 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

burekodsira wrote:
ljudi se školovali godinama i skupili iskustvo na terenu (po svijetu) pa pričaju, a ti možda si i bio jednom tamo (možda i ne) i odmah si kao relevantan da pričaš protiv :skoljka: ovako u globalu govore oni koji su protiv svega što nije ko što je bilo juče, ništa lično protiv tebe :kiss:
--'
Drevne civilizacije su mi hobi i imam gomilu odličnih i vjerodostojnih argumenata zašto nema piramida u Visokom ali mislim da te to ne interesuje pa neću traćiti ni tvoje ni svoje vrijeme na to.
Ommadawn

#1907 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ommadawn »

burekodsira wrote:
Ja se druzim sa ljudima koji su diplomirani geolozi, koji su posjetili taj teren i oni mi kazu da tu nema nikakvih piramida.
dezurni_ucenik

#1908 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dezurni_ucenik »

Proslo deset i kusur godina, pa mogla se barem jedna strana komplet otkopati. Pa zar to nije dovoljan dokaz da tamo nema nista. I hajmo sad zaradjivat na pozitivnoj energiji prije i poslije obilaska piramida. Poredo indi jones kamenja u krug i nafurava ljude da im se cakre otvaraju. :lol:
BHCluster

#1909 Re: Bosanska dolina piramida

Post by BHCluster »

dezurni_ucenik wrote:Proslo deset i kusur godina, pa mogla se barem jedna strana komplet otkopati. Pa zar to nije dovoljan dokaz da tamo nema nista. I hajmo sad zaradjivat na pozitivnoj energiji prije i poslije obilaska piramida. Poredo indi jones kamenja u krug i nafurava ljude da im se cakre otvaraju. :lol:
Imaju zabranu kopanja po povrsini zato kopaju iznutra mozda nalete na naftu?
Smrcak15

#1910 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

A to sto institut kaze nakon njihove analize da su blokovi na piramidi radjeni ljudskom rukom, to nista, to je kao eto ubleha :-)

evo recimo ovaj ocit dokaz da je ljudska ruka radila te gradjevine u visokom, dokaz sa ceskog instituta

znaci ovo je ubleha :lol:
Smrcak15

#1911 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

dezurni_ucenik wrote:Proslo deset i kusur godina, pa mogla se barem jedna strana komplet otkopati. Pa zar to nije dovoljan dokaz da tamo nema nista. I hajmo sad zaradjivat na pozitivnoj energiji prije i poslije obilaska piramida. Poredo indi jones kamenja u krug i nafurava ljude da im se cakre otvaraju. :lol:
pa moglo je cijela piramida, da drzava dozovljava da se kopa a i kad bi drzava dozovlila opet ne bi mogli kopati po tudjoj imovini bez saglasnosti vlasnika.

ja volim da ispitam stvari na licu mjesta ako mogu, bio sam na piramidi sunca proslog ljeta i dobio objasnjanja sto se ne kopa brze i vise u piramidu
broj dva

#1912 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:
A to sto institut kaze nakon njihove analize da su blokovi na piramidi radjeni ljudskom rukom, to nista, to je kao eto ubleha :-)

evo recimo ovaj ocit dokaz da je ljudska ruka radila te gradjevine u visokom, dokaz sa ceskog instituta

Stani malo, je'l to znaci da "gradjeno ljuskom rukom" = piramide ?
Olako donosis zakljucke koji se ne mogu sa siguroscu izvuci iz premise.
Smrcak15

#1913 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:
Smrcak15 wrote:

Stani malo, je'l to znaci da "gradjeno ljuskom rukom" = piramide ?
Olako donosis zakljucke koji se ne mogu sa siguroscu izvuci iz premise.
Jesi li pogledao video?

Ako Instuti kaze da su blokovi na piramidi radjeni ljudskom rukom, to znaci da je ta gradjevina je li piramida ili neka druga gradjevina koja djelimicno lici na piramidu....ali ako su blokovi na njoj radjeni ljudskom rukom kako onda mozes pitati je'l to znaci da "gradjeno ljuskom rukom"=piramida ako ima trokutast oblik?

Ja licno smatram da je to neko brdo modifikovano i oblozeno blokovima betonom da lici na piramidu
Smrcak15

#1914 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

Moja slika sa posjete Bosanskoj piramidi sunca prosle godine

ovdje vidimo linije vezivnog materijala na bosanskoj piramidi sunca, svako metar i nesto otprilike ovakve su linije kad se penjes uz zid piramide ili gradjevine koja je tu.
Image

Vodicu za prezentaciju svaka cast :thumbup: super radi svoj posao :thumbup:
Image
Mehemed
Vozim: automobil

#1915 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Mehemed »

Stara, ali dobra
Image
Arminovski

#1916 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:

Da.
Smrcak15

#1917 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:

Da.
Dobro je, nemoj dalje svega ti....
Arminovski

#1918 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Arminovski »

Smrcak15 wrote:
Arminovski wrote:
Da.
Dobro je, nemoj dalje svega ti....
Ma mrsko mi trositi vise energije na gluposti.
JoeBonaWho

#1919 Re: Bosanska dolina piramida

Post by JoeBonaWho »

Ode li Sema na Plejade uz pomoc energije sa piramide? Kada bi htio da ide, trebali bismo mu napraviti piramidu, pa neka ide na Plejade. Eto, ja se kladim sa svakim od Semoglavaca da Sema nikad nece uz pomoc pirmaide otici na Plejade (u kucu i sve ostalo). Stavise, nece dobaciti ni do Teksasa, odakle je pokupio sve ove gluposti.

Ovako izgleda djelimicno iskopana piramida, https://c2.staticflickr.com/2/1425/5780 ... a8ac_z.jpg

I ovako, http://www.veledaiv.ca/pics/Log_54o_par ... yramid.JPG

I ovako, https://justcastingon.files.wordpress.c ... g_8277.jpg

Jel otis'o na Plejade...?
Mehemed
Vozim: automobil

#1920 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Mehemed »

Te su piramide male za ovu Visočku, zato su iskopane do pola.
Smrcak15

#1921 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Smrcak15 »

Arminovski wrote:
Smrcak15 wrote:

Da.
znaci ti vjerujes da je ceski Institut ubleha i da instut se blamira i ublehara zbog jednom Osmanagica.... :-)

ja mogu razumjeti kad neko kaze ubleha kad Osmanagic prica o nekim teorijama ovo ono ali reci institut ubleha , no comment stvarno
Haris.ba

#1922 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Haris.ba »

A koji je to Ceski institut? Nisam skontao adresu. Ima li gdje?
zforumas

#1923 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zforumas »

Haris.ba wrote:A koji je to Ceski institut? Nisam skontao adresu. Ima li gdje?
Sta ce ti adresa, ima youtube clip. Tvoje je da vjerujes clipovima, samo budale pitaju za detalje i peer review djela.
broj dva

#1924 Re: Bosanska dolina piramida

Post by broj dva »

zforumas wrote:
Haris.ba wrote:A koji je to Ceski institut? Nisam skontao adresu. Ima li gdje?
Sta ce ti adresa, ima youtube clip. Tvoje je da vjerujes clipovima, samo budale pitaju za detalje i peer review djela.
To je onaj najpoznatiji Ceski institut, cudi me da nisi cuo..
Salu na stranu, hiljadu argumenata protiv piramida, rjec jednog blago receno cudaka u korist piramida i raja se napalila..tuzno majke mi.
Russki

#1925 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Russki »

Dope_Man wrote:Najbolji review piramida (sa google maps):

>I go to the pyramid tunnels
>Some old guy who probably lives in the tunnels tells us to put on mining helmets
>We enter the tunnels I hit my head six times
>Tells us about pharos, egyptian gods and sheeeet
>Takes us to a round room with a round stone in it
>Tells us it's a mysterious magical stone that radiates biomagnetic energy and that the Illuminati have been hiding it from us for millions of years
>Tells us to sit next to the stone and start meditating
>Everyone is into it, I start laughing
>The crazy guy chases me away for "spreading negative energy and distracting other visitors"
10/10 would have my cancer cured by a stone again
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply