Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#1901 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Joj ja sam čitala jal u nekom časopisu jal na nekakvom portalu - cura pitala baš za taj alkohol koje sadrže proizvodi za kosu - pa su kao rekli da nema veze da ne oštećuje kosu ...
ja sam imala neki spray za rascvjetale vrhove koji je sadržavao alkohol i bacila ga ...
alica.k

#1902 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

pa nekako je logicno, da ce isusivat kosu jer alkohol je alkohol. meni je gore sto bi npr isusilo tjeme, a onda jos veci problemi. zato valjda u uputstvu stoji da se ne stavlja ni slucajno na tjeme.
saga

#1903 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by saga »

Evo kupila i ja taj od Tahirovica... i odmah ga isprobala...
Nako, sto'b rekli nit smrdi nit mirise... nije mi nesto aman cita kosa, ali je bolja nego prije...
Mada opet mozda to sve lakse na duzu kosu, ja to nisam mogla ni iscesljat... na kraju samo s peskirom malo istrljala glavu, cc
alica.k

#1904 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

pa evo ukratko o tim za suho pranje

bezveze.
mogu posluzit ak cu do prodavnice, il cuke izvest :)

tahirovic lijepo mirise i sve to, al 1. pakovanje je katastrofa, prosula sam ga pola, i 2. istu stvar dobijes i s talkom
ladyada

#1905 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

ja sam za suho pranje uvijek uzimala djeciji puder , ne puno staviti i protrljat tjeme obavezno i onda se dobro iscesljat....
alica.k

#1906 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

stigao onaj remington spincurl fen.
meni je prekratka kosa pa mi ne moze nista, al sestra dok dodje kuci probacemo

edit kosa bude onak, valovita, al vrhovi nece lijepo da se uviju
naja22

#1907 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by naja22 »

Prijedlog za neki sampon ili bilo sta protiv peruti ? Kosu perem svaka 2 dana a opet peruti ima..
leki hz

#1908 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by leki hz »

naja22 wrote:Prijedlog za neki sampon ili bilo sta protiv peruti ? Kosu perem svaka 2 dana a opet peruti ima..
čula sam za crni šampon dr.temt da je dobar,ima ga samo u apotekama
male_okice

#1909 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

naja22 wrote:Prijedlog za neki sampon ili bilo sta protiv peruti ? Kosu perem svaka 2 dana a opet peruti ima..
puno puta prozvakana tema. u apoteci kupis medicinski imas velik izbor od Vichy do jeftinijih tipa sulfare-nirel itd
yellow cat

#1910 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

paše li head&shoulders?
madnessa

#1911 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

Prečesto pranje kose može iritirati tjeme, pogotov ako se koriste agresivni šamponi sa milion dodataka za kojekakve karafeke. Ako ne pomaže svako dva dana da pokušaš sa malo dužim razmakom između pranja, da se tjeme oporavi svojim lojnicama.

Svaki problem sa tjemenom ili kosom treba tretirati i iznutra i izvana i čekati neko vrijeme da tretman djeluje. Možda da pokušaš sa Fitoval tabletama i šamponom, pranjem od dvaput sedmično i da se držiš jednog principa. Često mijenjanje šampona, pranje, neredovna ishrana, stres, hormonalne promjene... Sve to ima veze...
triple mama

#1912 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by triple mama »

Moja rodica je takodjer dugo vremena imala problem sa peruti i masnim tjemenom. Posjetila je dermatologa koja joj je dala recept za sampon koji se pravi u apoteci. Posto zena zivi u Kanadi svake godine kad dodje trci u apoteku da se snadbije sa samponom, jer je prezadovoljna ucinkom!
VenomousV

#1913 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

ja sma imala perut nekad daaaavno kad me tek poceo pubertet pucat', pocela koristit h&s (koji i dan danas koristim) i proslo, nikad se vise nije pojavila (hvala Bogu) prhut sto bi rekli nasi :D
mimsy

#1914 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

Meni nivea za perut nije los,blag je dosta,trenutno ga koristim.Vichy sam isto koristila,imam osjecaj da je mozda malo agresivan,ali je stvarno ucinkovit(malo smrdi,al izlapi smrad).
mimsy

#1915 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

[quote="VenomousV"]ja sma imala perut nekad daaaavno kad me tek poceo pubertet pucat', pocela koristit h&s (koji i dan danas koristim) i proslo, nikad se vise nije pojavila (hvala Bogu) prhut sto bi rekli nasi :D[/quote]
samo sto on meni izaziva ovisnost,cim prestans prati sa njim odmah se vrati ...
naja22

#1916 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by naja22 »

yellow cat wrote:
paše li head&shoulders?
Taj i koristim, ne odgovara mi :(
Ma naci cu nesto u apoteci, valjda ce pomoci hvala..
Strpljiva

#1917 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Strpljiva »

naja22 wrote:
yellow cat wrote:
paše li head&shoulders?
Taj i koristim, ne odgovara mi :(
Ma naci cu nesto u apoteci, valjda ce pomoci hvala..
Nadam se da ćeš me poslušati. Ja sam godinama koristila H&S i ljetos mi se pojavila perut. Odem do DM i kupim Balein protiv peruti (cijena 2,20). Za 3 sedmice, peruti više nije bilo. Perem kosu svaka 2-3 dana. Meni kada šampon ne odgovara, odmah glava svrbi. Ovaj mi u potpunosti odgovara.

Pokušaj s ovim prije nego daš novac za skuplje proizvode.
naja22

#1918 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by naja22 »

@Strpljiva
Hvala najljepsa, poslusat cu te naravno i javim rezultate :)
idealnolosa

#1919 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by idealnolosa »

Probala sam na rowenta rotirajucoj cetki ali nema niko da mi odgovori.Cetku sam kupila,odlicna je,samo ona nemoze da isfenira kosu ono skroz ravno.Da li to moze onaj fen sa kao nekim cesljicem na kraju?Da li tako ispada totalno ravno fenirana ako shvatate na sta mislim?Meni je kosa inace ravna ali cetka je oblikuje naprijed i nazad ali da li tim fenom moze da bude onako ravno da pada ili bi bilo uzalud bacanje para?
Michun

#1920 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

Ako ti je bas perut jaka i svrbi tjeme, onda prvo trebas kupiti Oronazol u apoteci i koristiti prema uputama.
Ako je ono normalna perut, imas vise verzija. Taj iz dm ne znam kakav je, ali od jeftinijih Recept a od skupljih Vichy (ima za suhu i masnu perut).
Mariella

#1921 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

idealnolosa wrote:Probala sam na rowenta rotirajucoj cetki ali nema niko da mi odgovori.Cetku sam kupila,odlicna je,samo ona nemoze da isfenira kosu ono skroz ravno.Da li to moze onaj fen sa kao nekim cesljicem na kraju?Da li tako ispada totalno ravno fenirana ako shvatate na sta mislim?Meni je kosa inace ravna ali cetka je oblikuje naprijed i nazad ali da li tim fenom moze da bude onako ravno da pada ili bi bilo uzalud bacanje para?
Cek da vidim jesam li skontala. Kosa ti je i inace ravna, a mislis da je bacanje para kupiti cetku koja radi sve ostalo osim da ti kosu isfenira ravno (tj. vrati u prirodno stanje) :-)

:lol: :lol:

SKROZ ravno, znaci vrhovi, sto je najbitnije, da su ravni najbolje mozes postici sa peglom. Sa cetkom ipak nece biti isto.
idealnolosa

#1922 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by idealnolosa »

Skontala si,ravna mi je kosa ,ali zelim vrhove ravne onako kako frizerka isfenira ravno.Jer mi je kosa na duzini do ramena pa se izvija vani kako dotice ramena.A peglu ne zelim da koristim ionako mi je kosa suha pa necu da je stetim jos vise
madnessa

#1923 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

Može se isfenirati ravno. Već je bilo priče na obje teme (ovoj i ona o ovoj četki). Dakle, ako staviš četku tako da ti se vrhovi kose nalaze tačno napola, tj. samo što nisu spali sa nje, i tako okrećeš onda ćeš dobiti ravne vrhove. Dakle, pokret ide od tjemena do vrha i tu se zadržiš. Malo to uradiš i sa druge strane pramena, tj. zavrtiš na suprotnu stranu, a onda opet sa druge i to je to. Meni je tako ispala ravna.

Gledajte kako vas frizerke feniraju i kopirajte njihove pokrete sa četkom. Do sad sam napravila nekoliko različitih fazona, a posjedujem je tek par sedmica. Isto imate savjeta dosta i na youtube-u.
male_okice

#1924 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

idealnolosa wrote:Skontala si,ravna mi je kosa ,ali zelim vrhove ravne onako kako frizerka isfenira ravno.Jer mi je kosa na duzini do ramena pa se izvija vani kako dotice ramena.A peglu ne zelim da koristim ionako mi je kosa suha pa necu da je stetim jos vise
jesi ikad pokusala onim cickavim viklerima krupnim (http://www.google.ba/imgres?q=vikleri&u ... 9,r:2,s:24) ja cesto znam njih koristiti na polumokru kosu navijem na donji dio kose (kod mene je stepenasti bob do ramena) i onda drzim nekih pola h i malo jos fenom prodjem kroz kosu dok su jos vikleri na njoj i bude super.
idealnolosa

#1925 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by idealnolosa »

Madnesa,pokusala,ne ide nikako
Male okice,vikleri uviju unutra kosu a to mogu postici sa cetkom,ne trebaju mi vikleri.Treba mi efekat koji daje pegla
Post Reply