Bojim se da je to upravo jedan od onih cije sam proizvode gore opisao.Filter wrote:hmmm mislim da se zovu babic. u trznici, od tramvajskih sina udjes, lijevi prolaz, prvi stand koji te doceka sa desne strane. (centralni stand) odmah poslije sireva, mlijeka i drugih nejestivih sastojaka mezeVjecitiStudent wrote:Gdje se u sarajevu moze kupiti kvalitetan sudjuk, koji nije pravljen od mesa smrznutog prije koju deceniju, i kvalitetno suho meso, koje je istinski suho, a ne samo da bojom blago podsjeca na suho meso.
Nekada je, i jednog i drugog vec u trznici bilo u izobilju, a sada ...![]()
nakon par godina razocarenja, tu sam nagatao dobro meso...
Gdje u Sa......
-
VjecitiStudent
#1901 Re: Gdje u Sa......
- Filter
#1902 Re: Gdje u Sa......
VjecitiStudent wrote:Bojim se da je to upravo jedan od onih cije sam proizvode gore opisao.Filter wrote:hmmm mislim da se zovu babic. u trznici, od tramvajskih sina udjes, lijevi prolaz, prvi stand koji te doceka sa desne strane. (centralni stand) odmah poslije sireva, mlijeka i drugih nejestivih sastojaka mezeVjecitiStudent wrote:Gdje se u sarajevu moze kupiti kvalitetan sudjuk, koji nije pravljen od mesa smrznutog prije koju deceniju, i kvalitetno suho meso, koje je istinski suho, a ne samo da bojom blago podsjeca na suho meso.
Nekada je, i jednog i drugog vec u trznici bilo u izobilju, a sada ...![]()
nakon par godina razocarenja, tu sam nagatao dobro meso...
iznenadjen i zaprepascen
prije je bilo svega i izbjegavao sam dugo vremena da kupujem i jedem suhovinu
-
VjecitiStudent
#1903 Re: Gdje u Sa......
A moja zadnja tura kod tog istog lika se ubudjala nakon svega sedam dana drzanja u frizideru, jer formula im je svima krace susenje = vise vlage = veca tezina = veci profitFilter wrote:![]()
![]()
![]()
iznenadjen i zaprepascen![]()
salim se, meni je bilo OK. ta tura koju sam ubo bila je super.
- wewa
#1904 Re: Gdje u Sa......
ja kupujem vec par godina kod jedne tete, smedja, kratko osisana, s cvikama - jedina ima suho meso s bijelim lukom. meso donosi samo kad ima mraza - ali ove godine i ona pocela podmucivati, fino se vidi onaj svijetliji unutarnji prsten u mesu, stocereci samo ga prokuhaju pa nadimeVjecitiStudent wrote:A moja zadnja tura kod tog istog lika se ubudjala nakon svega sedam dana drzanja u frizideru, jer formula im je svima krace susenje = vise vlage = veca tezina = veci profitFilter wrote:![]()
![]()
![]()
iznenadjen i zaprepascen![]()
salim se, meni je bilo OK. ta tura koju sam ubo bila je super.
- alibaba_i_30_godina
#1905 Re: Gdje u Sa......
Ima pub na Malti kod poste, nije los, ali nista spektakularno.michal wrote:Ma dajte svi, ono s konobarom koji mora znati da želim veliko točeno mi nije nekako važno, to sam napisao da nekako istaknem o kojoj vrsti preduzeća mi se radi - tj. o pivnici, a ne o nekoj prosječnoj kafani, koja slučajno služi i pivo (svaki put kad se gazda sjeti da naruči par flaši) - inače mi nije problem reći šta hoću.
(Ovaj forum koristim uglavnom da malo naučim bosanski, pa se izvinjavam za neke nesporazume i obećavam da neću više koristiti nikakve hiperbolične primjere, sarkasme i šta ja znam).
3 - 4 marke je ok. Ja sam živio u gradu veličine Sarajeva, gdje pivo košta do 3 KM u većini običnih birtija/restorana, oko 4 u boljim retoranima i hotelima, a 5 KM košta samo u birtijama u centru Praga koji su namijenjeni za krda pijanih Engleza koji ne vode računa šta ili za koliko piju, ali ne za obične ljude. Zato kažem ono o tourist trap.chuchumbamayumbe wrote: Pa ti bi sve što si nabrojao i da cijena bude koliko? 2km bi bilo taman, ili je i to previše?
Pa svugdje ti je pivo 3-4km, osim u bircuzima. U HS-u je baš onako kako bi i trebalo da bude, fin ugođaj, atmosfera, klopa OK.
A to što hoćeš da ti konobar zna na da kada naručiš pivo želiš veliko točeno, samo dokazuje kakav si namćor.
(Ne znam šta je namćor.)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1907 Re: Gdje u Sa......
Blago tebi pa ti meso stoji 7 dana u frizideru.. Kod mene se obicno smaze za par satiVjecitiStudent wrote:
A moja zadnja tura kod tog istog lika se ubudjala nakon svega sedam dana drzanja u frizideru, jer formula im je svima krace susenje = vise vlage = veca tezina = veci profit
- kokuz_sa
#1908 Re: Gdje u Sa......
ja jutros uzeo komad sudzuke evo sada dopravih zadnji dioleet wrote:Blago tebi pa ti meso stoji 7 dana u frizideru.. Kod mene se obicno smaze za par satiVjecitiStudent wrote:
A moja zadnja tura kod tog istog lika se ubudjala nakon svega sedam dana drzanja u frizideru, jer formula im je svima krace susenje = vise vlage = veca tezina = veci profit
cuj meso 7 dana u frizideru..grehota vala
-
michal
#1909 Re: Gdje u Sa......
Hvala, probat ću ga. Ne tražim ništa spektakularno.NeyDan wrote: Ima pub na Malti kod poste, nije los, ali nista spektakularno.
- Kinaski
#1910 Re: Gdje u Sa......
Bas me zanima koji su uvjeti kad trazis nesto spektakularnomichal wrote:Hvala, probat ću ga. Ne tražim ništa spektakularno.NeyDan wrote: Ima pub na Malti kod poste, nije los, ali nista spektakularno.
- dječak sa šibicama
#1911 Re: Gdje u Sa......
... kupiti grijalicu za kupatilo, onu zidnu?
- orangina
#1912 Re: Gdje u Sa......
... naci ovako neke pregrade, da pregradim jedan dio sobe

-
michal
#1913 Re: Gdje u Sa......
Ne sjećam se ako sam ikad nešto tako tražio. Uopšte ne volim neke raskošne lokale s crvenim tepisima, kavijarom, francuskim konobarima i šta ja znam čime još. Vjeruj da ako bih trebao izabrati restoran u nekom Hiltonu ili kahvanu na Čaršiji gdje si moram staviti novine pod guzicu da ne bih sjedio na hladnom, izabrat ću to drugo. Jedino što sam htio je bila obična pivnica za obične ljude.187 wrote: Bas me zanima koji su uvjeti kad trazis nesto spektakularno
- kokuz_sa
#1914 Re: Gdje u Sa......

imal jos ovo da se kupi kod nas
- hana_montana
#1915 Re: Gdje u Sa......
jel ovo onaj sladoled tita ti 
- kokuz_sa
#1916 Re: Gdje u Sa......
jes jes

- hana_montana
#1917 Re: Gdje u Sa......
e onda ti nemam pojma
al sam tamanila ovo i skupljala loptice hahahaaa
al sam tamanila ovo i skupljala loptice hahahaaa
- Bullet Tooth Tony
#1918 Re: Gdje u Sa......
jesi sipala vodu u njih

- alibaba_i_30_godina
#1919 Re: Gdje u Sa......
Osjecam se prozvanim.Bullet Tooth Tony wrote:jesi sipala vodu u njih![]()
- hana_montana
#1920 Re: Gdje u Sa......
ihhBullet Tooth Tony wrote:jesi sipala vodu u njih![]()
- Bullet Tooth Tony
#1921 Re: Gdje u Sa......
kakav ti je ovo potpishana_montana wrote:ihhBullet Tooth Tony wrote:jesi sipala vodu u njih![]()
![]()
-
Maha23
#1922 Re: Gdje u Sa......
....kupiti liquorice bombone (po naski valjda "bombone od sladica") poput ovih, ili slicnih: 

-
Lilo**
#1923 Vrazija (brusena) koza
Pozdrav! 
Da li neko od forumasa zna gdje u Sarajevu mogu odnijeti kaput od vrazije koze da se ocisti? Vratili su me iz par hemijskih cistionica, navodno ne rade sa vrazijom kozom jer se u vecini slucajeva kaput unisti?! Ili ako neko zna najbolji nacin da u kucnoj radinosti isti ocistim?
Hvalaaaa
Da li neko od forumasa zna gdje u Sarajevu mogu odnijeti kaput od vrazije koze da se ocisti? Vratili su me iz par hemijskih cistionica, navodno ne rade sa vrazijom kozom jer se u vecini slucajeva kaput unisti?! Ili ako neko zna najbolji nacin da u kucnoj radinosti isti ocistim?
- Zovem se Zelena
#1924 Re: Gdje u Sa......
Klizaljke su pale
polovne naravno, sad me interesuje gdje se to u gradu može naoštriti? Oštre li gore na Zetri, da ih ne nosam po gradu?
Hvala
Hvala
-
mumy
#1925 Re: Gdje u Sa......
Kad krenes na klizanje naostris u Zetri.Gdje si kupila te polovne i koliko para?Zovem se Zelena wrote:Klizaljke su palepolovne naravno, sad me interesuje gdje se to u gradu može naoštriti? Oštre li gore na Zetri, da ih ne nosam po gradu?
Hvala