Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
channel10

#1901 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by channel10 »

Adriatic wrote:
channel10 wrote:A sta ćemo ako je ovo Bake sve iscenirao jer idu izbori, a nema se love?
I ti stvarno vjeruješ da je on toliko inteligentan? :-)
Ne znam, ali ne mogu da vjerujem da su ga ovako lako uzeli, ko kakvo čeljade. Meni da su ovo uradili :), krv bi oni propisali u budućnosti, i kad treba i kad ne treba.
channel10

#1902 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by channel10 »

JoseMujica wrote:ak tak Izmetbezi išćekuju i insceniraju dogadžaje jel to slućaj i sa masovnim grobnicama...samo pitam :skoljka:

#bemtimektebskulogiku
Kakav crni mekteb mujice :o..daleko sam ja od takvih stvari...samo pokušaj neke nove verzije tog događaja.. Nikad se ne zna jer i ovoj marvi love treba, a idu izbori. Ono potpisacu, pa sta god bude. Nije im vjerovati.
Last edited by channel10 on 04/08/2016 16:41, edited 1 time in total.
poostar

#1903 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by poostar »

Aljo je bio naivan i mutav al za ovu izdrkotinu ce vazda biti John.F Kennedy. (Nije kompliment)
Al hebes sve, noorod ce opet zaokruzit sda na lokalnim izborima..primam opklade
JThomas

#1904 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

mg wrote:Imas MMF u rukama, odes krmku, krmak te naguzi i jos ti pare uzme!

Brao Bake. Otac te ebo.

Jednostavno ne mogu da vjerujem.
ali na kraju krajeva, ono što ja sve vrijeme govorim - ni "naša" strana ne može bez MMFa. mislim može, ali uz višestruko lošije uslove. "to" pismo bi svakako otišlo, mehanizam ili ne, sve ostalo su priče za malu djecu. ono što se MMFom finansira su grane na kojima sve trojica sjede...
swanfilter

#1905 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by swanfilter »

Meni se sve cini da Bake koristi lose trenutke Dodika da bi uopste sa njim sjeo za stol. Pa makar to i u kafani bilo. Inace ga Dodo ali i Cova ne bendaju pola promila. Diletant teski nas Bake. Tesko nama jer na vidiku nikoga ...
poostar

#1906 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by poostar »

Ova farsa pokazuje samo koliko je bejha drustvo bolesno..odobravanje kredita od strane mmf-a se u najmanju ruku slavi ko zlatna medUlja na olimpijadi ..a sve ce to ovcice,veliki bosnjaci, hrvati i srbende, da vracaju iz svog dzepa za koju godinu..
JThomas

#1907 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

pa sve je to namjerno napravljeno tako. to odgovara i vlasti i MMFu. vlast porobljava narod i glasačku bazu, a MMF vlast...
hizo ramidovic

#1908 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hizo ramidovic »

pasta ima veze stoje milorad prevarijo bakira zaovai potpis iza kredit kot ememefa zatoje njega bskir zavalijo uonom restoranu paje mile platijo sve stose pojelo ipopilo alto ovi dusmani koi nevole bakira namijerno nespominju
Chisum

#1909 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

malakh wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/procitaj ... /160804023

ovo samo pokazuje koliko je bakir glup i koliko je naivan. konkretno dodik je sebi učvrstio položaj kod čovića, a baketa naguzio i sada je uključio u pregovore najtežeg pregovarača kojeg je bake htio da izbjegne.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-sp ... /160804028

i ono što je najgore, iz priloženog se vidi da je bake inicirao sastanke po kafanama, a ko fol ovi žele da ti ide preko institucija i puno formalnije.

moj bake, moja budalo.
:lol: :lol: Gluperda....

Mislim da laktaski kmet nije mogao da pozeli boljeg "suparnika" od ove priglupe minder-funjare....

Ali ja sam za to da se u obzir uzmu i olaksavajuce okolnosti... Evo vec mjesec dana samo je fizicki prisutan ovdje, dok su srce i misli na prvim borbenim linijama u Istanbulu, pa ne cudi pad koncentracije...

A i svakako on i ekipa minder-piljara ko njega Bosnu gledaju kroz zauzete kvadrate po novootvorenim trznim centrima... Njima ne ide u tintare da se pojedini ovdje brinu za buducnost i opstanak - a Zara radi...
Last edited by Chisum on 04/08/2016 18:20, edited 2 times in total.
mg

#1910 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by mg »

JThomas wrote:
mg wrote:Imas MMF u rukama, odes krmku, krmak te naguzi i jos ti pare uzme!

Brao Bake. Otac te ebo.

Jednostavno ne mogu da vjerujem.
ali na kraju krajeva, ono što ja sve vrijeme govorim - ni "naša" strana ne može bez MMFa. mislim može, ali uz višestruko lošije uslove. "to" pismo bi svakako otišlo, mehanizam ili ne, sve ostalo su priče za malu djecu. ono što se MMFom finansira su grane na kojima sve trojica sjede...
Nemam ni ja baš "svoju" stranu, jasno je ko dan da ni Federacija ne može bez MMF, ali mi je neobjašnjivo krivo što su ga ovako ponizili. Ustvari mislim da moj osobni animozitet prema Dodiku je toliki, da ovo ko da je mene zajebo.

Na kraju balade, priča će se završiti ovako:

2025 BiH grca u dugovima, JP više ne postoje, rat ne može biti jer onda nema ko vraćati pare, politički je još uvijek agonija, ali rate moramo plaćati. Sebija je na kraju drugog mandata, presjedavajući VM "kifla" jeftinim populizmom kupuje poene...planira za Bošnjačkog člana. Igor Dodik presednik RS objašnjava zašto još nismo prismrdili EU, i zašto je to loše za RS.

EU libo tavijaki, na način uslovljen budućim neizvjesnim političkim trenutkom...
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1911 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Nurudin »

Meni je fascinantno to da ovakvi komentari u Bošnjaka ili u Bosanaca (koji valjda postoje samo na forumu , sudeći
po popisu) , potpuno izostaju na srpsko-hrvatskoj liniji : narod - politički lider .
Zašto je to tako ? Jesmo li toliko liberalni , a drugi narodi nisu ...ili je jednostavno riječ o nekoj vrsti komplexa
i nesigurnosti u identitet?
Možda je to čak i dobro ali baš bode u oči tolika disproporcija , jer na svaku vijest o Izetbegoviću , tolika je masa
ogorčenih komentara, ali bilo šta da uradi.
Ne mislim da je Izetbegović , iz svjetonazora kome pripada , najbolji izbor . Međutim , ne mislim uopće da svjetonazor
(sa kojim se lično ne slažem , dakle miješanje vjere i politike) loše zastupa. Ne mislim ni da tu neku ideju BiH
dovodi u pitanje svojim potezima . Čak naprotiv , u ovakvoj državi kakva jeste i poziciji Bošnjaka, da bi tu ideju
održavao živom, moraš biti spreman na kompromise.
Usporedbe o inteligenciji i sposobnosti Bakir-Čović-Dodik , također ne stoje.
Dodik je rs doveo u ekonomski kolaps, iako je puno jednostavnija za voditi od iskantonizirane Federacije , a vanjska politika koju vodi ga je dovela u konfrontaciju sa svima. Dug duplo veći od federalnog, iako ima skoro duplo manje stanovnika.
Čović, sa svojom "mudrom" politikom je smanjio broj Hrvata sa stalnom tendencijom pada . Kad god sdp u Hrvatskoj
dođe na vlast , on je oškartan , a hdz-u služe samo kao glasačko tijelo iz dijaspore.
Stranka koju Izetbegović vodi je odvratna , prepuna oportunista koji nemaju nikakve ideale sem ličnih , uz rijetke rijetke
izolovane primjere žita u moru kukolja.
Ta najmnogoljudnija stranka u Bošnjaka i jeste takva, zato što smo kao narod takvi.
Većina vas što pišete po forumima ogorčene komentare bi bili isti takvi i prodali bi se, te bi vrlo lahko zaboravili svoje
moralne vertikale. Što se tiče moralne odgovornosti prema svom narodu, mislim da je Izetbegović daleko odgovorniji
i od Čovića i od Dodika ali i od SVIH lidera političkih stranka u Bošnjaka.
Situacija u kojoj se nalazi dejtonska BiH je preteška ali neki strateški interesi , odnosno dva strateška
koji sadržavaju sve ostale , jesu : očuvanje Bošnjaka kao naroda i BiH kao države, na spram interesa koji su sebi
zadala ostala dva naroda ,( a znamo koji su) ipak su dominantniji i jači , nego recimo 96.godine.
Na žalost ti strateški interesi se uvijek slamaju preko naših leđa i to dugo i mukotrpno naduravanje razumljivo da je
dodijalo svima. Sistem funkcioniše nekako na općinskim nivoima, na državnom je razumljivo zašto ne , ali na kantonalnim
je najveći problem . Najveća korupcija, najveća administracija , najveća besmislenost otpada upravo na kantone.
To je ključni problem unutrašnjeg uređenja Federacije ali isti Izetbegović je dočekivan ogromnim negodovanjem
kad god je to pitanje kantona i preuređenja Federacije tražio da se pokrene, vjerujem da su upravo ti kantonalci
spinovali do besvijesti priču o izdaji. Naravno, narod se prima ko blesav , a onda opet bijesni kad se diže kredit
da se podmiri administracija.
General War

#1912 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by General War »

Nurudin wrote:Meni je fascinantno to da ovakvi komentari u Bošnjaka ili u Bosanaca (koji valjda postoje samo na forumu , sudeći
po popisu) , potpuno izostaju na srpsko-hrvatskoj liniji : narod - politički lider .
Zašto je to tako ? Jesmo li toliko liberalni , a drugi narodi nisu ...ili je jednostavno riječ o nekoj vrsti komplexa
i nesigurnosti u identitet?
Možda je to čak i dobro ali baš bode u oči tolika disproporcija , jer na svaku vijest o Izetbegoviću , tolika je masa
ogorčenih komentara, ali bilo šta da uradi.
Ne mislim da je Izetbegović , iz svjetonazora kome pripada , najbolji izbor . Međutim , ne mislim uopće da svjetonazor
(sa kojim se lično ne slažem , dakle miješanje vjere i politike) loše zastupa. Ne mislim ni da tu neku ideju BiH
dovodi u pitanje svojim potezima . Čak naprotiv , u ovakvoj državi kakva jeste i poziciji Bošnjaka, da bi tu ideju
održavao živom, moraš biti spreman na kompromise.
Usporedbe o inteligenciji i sposobnosti Bakir-Čović-Dodik , također ne stoje.
Dodik je rs doveo u ekonomski kolaps, iako je puno jednostavnija za voditi od iskantonizirane Federacije , a vanjska politika koju vodi ga je dovela u konfrontaciju sa svima. Dug duplo veći od federalnog, iako ima skoro duplo manje stanovnika.
Čović, sa svojom "mudrom" politikom je smanjio broj Hrvata sa stalnom tendencijom pada . Kad god sdp u Hrvatskoj
dođe na vlast , on je oškartan , a hdz-u služe samo kao glasačko tijelo iz dijaspore.
Stranka koju Izetbegović vodi je odvratna , prepuna oportunista koji nemaju nikakve ideale sem ličnih , uz rijetke rijetke
izolovane primjere žita u moru kukolja.
Ta najmnogoljudnija stranka u Bošnjaka i jeste takva, zato što smo kao narod takvi.
Većina vas što pišete po forumima ogorčene komentare bi bili isti takvi i prodali bi se, te bi vrlo lahko zaboravili svoje
moralne vertikale. Što se tiče moralne odgovornosti prema svom narodu, mislim da je Izetbegović daleko odgovorniji
i od Čovića i od Dodika ali i od SVIH lidera političkih stranka u Bošnjaka.
Situacija u kojoj se nalazi dejtonska BiH je preteška ali neki strateški interesi , odnosno dva strateška
koji sadržavaju sve ostale , jesu : očuvanje Bošnjaka kao naroda i BiH kao države, na spram interesa koji su sebi
zadala ostala dva naroda ,( a znamo koji su) ipak su dominantniji i jači , nego recimo 96.godine.
Na žalost ti strateški interesi se uvijek slamaju preko naših leđa i to dugo i mukotrpno naduravanje razumljivo da je
dodijalo svima. Sistem funkcioniše nekako na općinskim nivoima, na državnom je razumljivo zašto ne , ali na kantonalnim
je najveći problem . Najveća korupcija, najveća administracija , najveća besmislenost otpada upravo na kantone.
To je ključni problem unutrašnjeg uređenja Federacije ali isti Izetbegović je dočekivan ogromnim negodovanjem
kad god je to pitanje kantona i preuređenja Federacije tražio da se pokrene, vjerujem da su upravo ti kantonalci
spinovali do besvijesti priču o izdaji. Naravno, narod se prima ko blesav , a onda opet bijesni kad se diže kredit
da se podmiri administracija.
:-)
kad je to SDA trazila ukidanje kantona, i ko ju je sprjecavao u tome..koji su to kantonalci?
ostalo je i bezvrijedno i komentarisati...cuj izetbegovic ima moralnu odgovornost prema svom narodu :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1913 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malakh »

emmir1 wrote:Bakir je glup samo što je vjerovao Čoviću i Hrvatima.

Čović je cijelo vrijeme gurao mehanizam kordinacije i vjerujem Bakiru da nije bilo plana isključivanja Hrvata i kantona

Onda je sjeo sa Dodikom i proradila sujeta kod Čovića, kakvi veliki dogovori bez njega.

I krenuo da izmišlja probleme, eto neće on po kafanama.
Zamisli.

Ako je sporan zakon o kladionicama, a Čović kaže da nije.
Pa zašto ga onda ne usvoje??

Čović kojem su puna usta institucija sprečava usvajanje zakona o kladionicama, a kafane mu kao odvratne.

E gospodine Čoviću nama je odvratno da kladionice uzimaju milione dok nam roditelji imaju po 300 km penzije.

Samo se nadam da je Bakir naučio i da će mršnut tog prefrganog licemjera
kada smo kod kladionica, što ga sda ne gurne u parlament i da bude usvojen, a bio bi usvojen zato što bi kompletna opozicija glasala za, kako u parlamentu, tako i u domu naroda. znači mogu, ali neće. zašto neće, zato što kontaju da tako imaju čovića i hdz u šaci.

e pa vidiš da nemaju i vidiš da su sami sebe zajebali i da su se dobrano proračunali. oko kladionica se digla prašina, narod je bio uz njih, a oni su zakon povukli i čuvaju ga kao rezervu u slučaju da nekada, za nešto čovića ucijene.

sada, kada je imao sve u svojim rukama, kada je u šaci držao i dodika i čovića, on je od sebe napravio potrčka kojeg su ova dvojica nasamarili i oduzeli mu kompletno oružje koje je on mogao iskoristiti protiv njih.

ukratko, dobio je novo zaduženje koje najviše odgovara dodiku i dobio je novog pregovarača u mehanizmu koordinacije koji želi da kantoni odlučuju hoće li bosna u eu ili ne. koji želi da se poništi dogovor između dodika i bakira i da sve ide iz početka, a tu bake najviše puši jer se našao u neobranom grožđu.

a zakon o kladionicama zaboravi, o njemu više nećemo čuti ni riječ.
tandmand

#1915 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by tandmand »

malakh wrote: ...
a zakon o kladionicama zaboravi, o njemu više nećemo čuti ni riječ.
Nije dobro da se zakon o kladionicama zaboravi jer bi poniženi SDA mogao da problem spusti na nižu razinu - ulicu; po principu "izdajnik ko uđe, izdajnik ko im da poslovni prostor, i tako dalje i tako tome slično" ...
smjesko071

#1916 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by smjesko071 »

majko mila, kako levata na.uzise..
palermo

#1917 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

Nezgodna situacija za Bakira i SDA. Stvara se slika njihove nesposobnosti i pri tome uopšte nije važno da li je to istina ili ne. Naprosto se od njih očekuje neki potez kojim će se izbrisati ova trenutna slika.

Inače, nisam siguran da se Dodika zbog ovoga sada može smatrati nekim strateškim magom, ovaj njegov potez je suštinski samo obično šibicaranje i u nekoj normalnoj atmosferi tako bi se i okarakterisalo.
smjesko071

#1918 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by smjesko071 »

palermo wrote:Nezgodna situacija za Bakira i SDA. Stvara se slika njihove nesposobnosti i pri tome uopšte nije važno da li je to istina ili ne. Naprosto se od njih očekuje neki potez kojim će se izbrisati ova trenutna slika.

Inače, nisam siguran da se Dodika zbog ovoga sada može smatrati nekim strateškim magom, ovaj njegov potez je suštinski samo obično šibicaranje i u nekoj normalnoj atmosferi tako bi se i okarakterisalo.
sibiciranje koje je njemu donijelo pare imf-a sa kojima ce kupiti socijalni mir i vjerovatno pobjedu na izborima 2018. a o sda i baketu?prvi put pokazu neki crvci stav, ko telad ih povale covic i dodik. inace to je stranka, koja hoce da predstavlja bosnjake...

fuj!
palermo

#1919 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

smjesko071 wrote:
sibiciranje koje je njemu donijelo pare imf-a sa kojima ce kupiti socijalni mir i vjerovatno pobjedu na izborima 2018. a o sda i baketu?prvi put pokazu neki crvci stav, ko telad ih povale covic i dodik. inace to je stranka, koja hoce da predstavlja bosnjake...

fuj!
pa upravo si opisao definiciju šibicarenja, prevariš jednog, dobiješ nešto, prevariš drugog, dobiješ nešto.....ali čitav život se ne mičeš sa mjesta gdje stojiš.....rodiš se kao šibicar, umreš kao šibicar...

Dodik svakako ne bi nikako trebao da bude uzor nikome....
JThomas

#1920 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

to kad kažeš stvara se slika, stvara se slika da kao nije tako... :D
Haris.ba

#1921 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Haris.ba »

Ovo je Bake povaljen u javnosti. Sam me zanima šta mu rade godinama u tajnosti. :D

Došo vakat da se pokojni Tihć uzima kao reper u pregovaračkim situacijama u SDA. Mene je prvog nervirao sa svojom "korak po korak teorijom", ali ne bi bilo loše sada imati jednog sličnog.

Da smo normalna država, Bake bi 2018 bio prekomandovan u Dom naroda da ne pravi probleme. :D
palermo

#1922 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

JThomas wrote:to kad kažeš stvara se slika, stvara se slika da kao nije tako... :D
Pa u ovom konkretnom slučaju on je zaista nasamaren.....e, sad ja baš nisam siguran da to nužno mora biti dokaz nečije nesposobnosti......šibicari te prevare...pa koliko samo ljudi vraćaju drugima kredite.....nisu zbog toga oni nesposobni

al ako te opet prevare.....onda spremaj samar...zaslužio si da ti ga stave
tandmand

#1923 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by tandmand »

SDA nema kontrole ni uticaja na teritorijama gdje su Bošnjaci manjina (bosanski jezik npr...) ali sada se pokazalo da nemaju kontrole niti na svojoj teritoriji. Nisu oni levati od jučer. HDZ u bošnjačkim čaršijama preko kladionica uzima čistu lovu, bez prometa robe i usluga. Ako neko smatra da je prodavati nadu usluga ... :run: SDA to gleda godinama i onda se sjetili one - ima li nas tu igdje. Odgovor HDZa je "ne diraj!". Ako sada likovi iz SDA podviju rep, to će biti jedna jako loša poruka bošnjačkom korpusu da klizi u palestinizaciju.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1924 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sabina1 »

Haris.ba wrote: Da smo normalna država, Bake bi 2018 bio prekomandovan u Dom naroda da ne pravi probleme. :D
Da smo normalna država on bi već odavno sa cjelokupnom kamarilom trebao biti iza rešetaka.
JThomas

#1925 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

palermo wrote:
JThomas wrote:to kad kažeš stvara se slika, stvara se slika da kao nije tako... :D
Pa u ovom konkretnom slučaju on je zaista nasamaren.....e, sad ja baš nisam siguran da to nužno mora biti dokaz nečije nesposobnosti......šibicari te prevare...pa koliko samo ljudi vraćaju drugima kredite.....nisu zbog toga oni nesposobni

al ako te opet prevare.....onda spremaj samar...zaslužio si da ti ga stave
a inače, mimo ovoga, gdje god pogledaš su dokazi njihove sposobnosti...
Post Reply