Jeste, 1.3 MultiJet motor, ja i zaboravih napisati. Eh upravo su to govorili, za taj hidro španer. Za kilometrazu sam siguran 100 %, posto sam ga kopcao na kompjuter, i rekli su mi da je kilometraza ok. A i kod mene je vec zadnje 3 godine, pa cisto sumnjam da je i on za 4 godine svog postojanja mogao neku puno vecu kilometrazu preci, imao je negdje oko 90 i nesto hiljada ja mislim na satu. Pa sta mislite da li je moguce da se cuje nakon te kilometraze, iako ja i ne cujem neke vece promjene na njegovom radu. U svakom slucaju, hvala vam na informacijamaUntilItSleeps wrote:@taricco
Baš kao što @help_desk kaže, lanac se mijenja na 250 000 km. Pretpostavljam da ti je 1.3 Multijet motor, i vjerovatno su ti rekli da ti se čuje hidro španer/zatezač - na osnovu njega se može vidjeti stanje lanca. Jesi li siguran da ti je 127 000 km originalna kilometraža? U mene je Punto istu bio dosegao, a motor ko netaknut, ali znam da je bila 100% originalna kilometraža.
FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
taricco
#1901 Re: FIAT KONZUMENTI
- ElRe
-
Mlad i Nevin
#1903 Re: FIAT KONZUMENTI
I ja znam za sve više ljudi koji su svoje smrdljive dvičine zamijenili Puntaćem I ili II....nema šta, taj punto će sigurno u BiH kvalitetno zamijeniti dvičinu u narednih 10-tak godina. Malo ko će kupiti gnjojfa III koji je skoro isto poderan kao dvičine a za te pare možeš kupiti Punta.
- Optimist
#1904 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja sam nekako misljenja da su Octavie A4 postale bosanski Golf 2. Ima ih strasno puno. Doduse cjenovno su puno skuplje od Punta, ali ljudi koji su prije bili u mogucnosti da kupe dvicu, sada kupuju Octaviu.
-
preludezalude
#1905 Re: FIAT KONZUMENTI
Sta fali Oktaviji?? Za mene je to jako solidan auto. Kad bi me neko natjerao da biram izmedju golfa4 i oktavije, bez razmisljanja bih uzeo Oktaviju.
- Optimist
#1906 Re: FIAT KONZUMENTI
Apsolutno nista, imamo u porodici Octaviu Tour i sa svojih 75 hiljada jos joj nijedna sijalica nije pregorila (izuzev one dvije male na zadnjoj registraciji). Samo redovan servis. Samo sam konstatovao kako ih ima jako puno na bh cestama.
-
Mlad i Nevin
#1907 Re: FIAT KONZUMENTI
Da li može izazvati veći kvar ako se auto ostavi u brzini bez ručne na nekoj blažoj nizbrdici? Stari mi ide ranom zorom na posao pa neće da podiže ručnu jer se boji da će zamrznuti, a auto je inače parkiran na nizbrdici. U pitanju je Brava.
- johntra
#1908 Re: FIAT KONZUMENTI
neće, a ni redovno povlačenje i korištenje ručne doprinosi tome da ona ne ledi, plus, nisu ni toliko žestoki minusi vani...nek je slobodno povlači..
- mahalaš
#1909 Re: FIAT KONZUMENTI
Da ponovo ne listam, dajte mi kakav dobar otpad za Fiat, a da nije Surda
Daleko od toga da imam sta protiv surde, ali trenutno nema ono sto mi treba...
- ElRe
#1910 Re: FIAT KONZUMENTI
http://www.pik.ba/artikal/4750675/dijel ... pad-sefer/
http://www.pik.ba/artikal/3397178/fiat- ... 3-462-659/
Samo kreni prema Kiseljaki, dosta toga ces naci tamo
http://www.pik.ba/artikal/3397178/fiat- ... 3-462-659/
Samo kreni prema Kiseljaki, dosta toga ces naci tamo
- punta
#1911 Re: FIAT KONZUMENTI
sta ti trebamahalaš wrote:Da ponovo ne listam, dajte mi kakav dobar otpad za Fiat, a da nije SurdaDaleko od toga da imam sta protiv surde, ali trenutno nema ono sto mi treba...
surdu sam i ja zvao i roba mu stize za oko 10dana
ja ovog sefera ne preporucujem
nadavno zovem i pitam za dio koji mi treba a on kaze i sta ti sad mislis da ti ja to trazim
ja mu kazem pa ako hoces da prodas potrazi na sta mi on kaze ne znam vidjecu
nekad ranije drug za fiatpunto je kupovo elektroniku ,zadnju plastiku gdje dođu sijalice za registraciju,cep rezervoara sa kljucem bilo je jos neki stvari sve ukupno 250km mu ostavio pazara
i prije polaska sjeti se da mu fali jedan saraf na felgi upita ga imas li jedan saraf a ovaj mu odgovorio imam 10km
gdje to ima 10km za jedan obicni saraf
mozda je on dobar ciko da te ugosti kao gosta u svojoj kuci
ali za musterije je nula
i otiso sam na neki otpad u hrasnici pronaso sam sto mi treba
- johntra
#1912 Re: FIAT KONZUMENTI
Pa ja sam baš kod njega kupio jednu plastičnu lajsnu enterijera i srednji naslon za ruku, ceh bio oko 60 KM i tražio mu dodatno šaraf za felgu isto i dao mi ga džaba... 
- punta
#1913 Re: FIAT KONZUMENTI
eto vidis
a da nije malo puno para ta lajsna i naslon ?
a da nije malo puno para ta lajsna i naslon ?
- johntra
#1914 Re: FIAT KONZUMENTI
nije nikako puno, raspitaj se koliko se kreću srednji nasloni kod drugih i za druge modele auta...sve je ispravno, sve postavljeno i normalno radi...ja samo oprao gornji tekstilni dio...naslon za ruku bio 50, a lajsna plastična, to je ona donja na pragu, što se završava ispod instrument table, znači nije neka lajsnica, bila 10 KM...
isto tako, nedavno mi je crkao tuner na serijskom radiju u Stilu (greška kod svih Visteon uređaja) i uzeo ga kod njega za 80 KM...
i ja sam čuo da hoće zakinuti, ali ja za sada imam pozitivna iskustva...
isto tako, nedavno mi je crkao tuner na serijskom radiju u Stilu (greška kod svih Visteon uređaja) i uzeo ga kod njega za 80 KM...
i ja sam čuo da hoće zakinuti, ali ja za sada imam pozitivna iskustva...
-
aMeR_BH
#1915 Re: FIAT KONZUMENTI
Imate li broj od tog Surda otpada? Hvala unaprijed
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
Sent from Xperia arc S using Tapatalk
- punta
#1916 Re: FIAT KONZUMENTI
ja sam sudru pronaso preko pik.ba oglasa
nedavno sma zvao i kaze da ocekuje da mu stigne roba nazovi pitaj
http://www.pik.ba/artikal/5497302/fiat- ... /#detaljno
nedavno sma zvao i kaze da ocekuje da mu stigne roba nazovi pitaj
http://www.pik.ba/artikal/5497302/fiat- ... /#detaljno
- Altsa
#1917 Re: FIAT KONZUMENTI
moze li mi neko reci na koliko predenih km se radi veliki servis na puntu 1.9 jtd i gdje je najbolje da ga uradim u sarajevu. hvala
- punta
#1918 Re: FIAT KONZUMENTI
ima na youtube ali ne mogu da pogodim kod za video da ubacim ovdje
odes na youtube i ukucas fiat punto raspored servisa punto
odes na youtube i ukucas fiat punto raspored servisa punto
- ElRe
#1919 Re: FIAT KONZUMENTI
Kao i na svakom vozilu iz Fiat grupe prvi veliki servis se radi nakon 120k km, a onda poslije svakih 80k km.Altsa wrote:moze li mi neko reci na koliko predenih km se radi veliki servis na puntu 1.9 jtd i gdje je najbolje da ga uradim u sarajevu. hvala
Svaki pismeni majstor zna to odraditi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1920 Re: FIAT KONZUMENTI
Svaki majstor to zna odraditi koji ima odgovarajuci alat za uzubljivanje. Ima ih koji znaju odraditi i bez alata,ali je to meni malo neozbiljno. Radis FIAT a nemas osnovne stvari.
- drndalo
#1921 Re: FIAT KONZUMENTI
Zna li iko kako se do sada pokazao 1.4 16v T-Jet, 120 KS benzinac ? Osim sto je Fiat... 
- johntra
#1923 Re: FIAT KONZUMENTI
dobar motor, nema nikakvih standardnih problema, ni ta, a ni jača verzija od 150 KS...drndalo wrote:Zna li iko kako se do sada pokazao 1.4 16v T-Jet, 120 KS benzinac ? Osim sto je Fiat...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#1924 Re: FIAT KONZUMENTI
Stilo 1.9 jtd, 2003 god
upaljena žuta lampica upozorenja, čovjek mi kaže da je to zbog vlage u jednom od farova, tj ušla vlaga u far i kaze dok se ne isuši neće se ugasiti lampica?
Je li to istina i šta sve može biti, mislim je li istina da zbog toga može gorit ta lampica, inače auto prošlo tehnički za taxi, a danas registrovan i prošao tehnički bez ikakvih problema???
upaljena žuta lampica upozorenja, čovjek mi kaže da je to zbog vlage u jednom od farova, tj ušla vlaga u far i kaze dok se ne isuši neće se ugasiti lampica?
Je li to istina i šta sve može biti, mislim je li istina da zbog toga može gorit ta lampica, inače auto prošlo tehnički za taxi, a danas registrovan i prošao tehnički bez ikakvih problema???
- punta
#1925 Re: FIAT KONZUMENTI
kod fiata lampica znaci da neka sijalica ne radi ili cak moguce pri kraju i zbog toga ne daje dovoljan otpor
moguce i da ako je mjenjana sijalica nije stavljena ista kao sto je bila mora sve isto da pise kao i na pokvarenoj sijalici
a moguce i masa da je oslabila
ako ti ne smeta da je gledas nek stoji jer stete nema
ako smeta onda izmjenjas sve sijalice i na taj nacin otkrijes kvar
provjeri i sijalice osvjetljenje grijanja pepeljare gepeka
dok mjenjas sijalice sve kontakte ocisti npr sa wd
pokusaj na internetu nac koje sijalice idu za tvoj auto
evo kako to izgleda za punto sigurno ces tako nesto nac i za stilo

ako ne bude do sijalice onda nekog elektricara da ti provjeri masu ali nađi nekog koji ima i dijagnostiku pa da ti kvar otkloni o jednom trosku jer ce dijagnostiku uradit od sebe da bi lakse otkrio kvar
moguce i da ako je mjenjana sijalica nije stavljena ista kao sto je bila mora sve isto da pise kao i na pokvarenoj sijalici
a moguce i masa da je oslabila
ako ti ne smeta da je gledas nek stoji jer stete nema
ako smeta onda izmjenjas sve sijalice i na taj nacin otkrijes kvar
provjeri i sijalice osvjetljenje grijanja pepeljare gepeka
dok mjenjas sijalice sve kontakte ocisti npr sa wd
pokusaj na internetu nac koje sijalice idu za tvoj auto
evo kako to izgleda za punto sigurno ces tako nesto nac i za stilo

ako ne bude do sijalice onda nekog elektricara da ti provjeri masu ali nađi nekog koji ima i dijagnostiku pa da ti kvar otkloni o jednom trosku jer ce dijagnostiku uradit od sebe da bi lakse otkrio kvar