KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
malena14
#1901 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li zna neko sta je sa rezultatima na RADIO BHT 1.Rekose da ce nam javiti,al niko ni habera. 
-
dassa
#1902 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ovih dana ocekuj poziv iz kadrovske sluzbemalena14 wrote:Da li zna neko sta je sa rezultatima na RADIO BHT 1.Rekose da ce nam javiti,al niko ni habera.
-
exAprilica
#1903 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da li ce ovo biti samo za privatne ili mogu i drzavne?
-
girogiric2012
#1904 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Upravo i mene to interesuje,samo koliko vidim da su rekli kao da ce najvise bododova nositi poslodavac koji se bavi proizvodnom djelatnoscu?exAprilica wrote:da li ce ovo biti samo za privatne ili mogu i drzavne?
Da li ce ovaj javni poziv ukljucivati i institucije koje su na budzetu????
Mislim kazu ti kao da trazis poslodavca a ne znas kojom on djelatnoscu mora da se bavi??? Eto ako neko ima upucen u ovo svi odgovori su dobrodosli
- MASTER_NO1
#1905 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
cccc koji ste vi, niko se neudostoji da stavi ovdje konkurs da znamo da postoji. A svi dodjete nesto da se kao raspitujete dokle je doslo s procedurom i sl. Kako cu znati primjera radi ja ili neko drugi ko prati ovaj forum ako nismo ni znali za navedeni konkurs, jer ga niko ovdje nije objavio.Bilo bi onda logicnije da pitanja vezane za neobjavljene konkurse ( na ovom forumu) postavljate tamo gdje je objavljen pa možda Vam neko i odgovori....Mirzoni89 wrote:Moze li neko reci zasto se ovoliko oteze sa konkursom u Konkurencijskom Vijecu za pripravnike, konkurs za volontera u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica za volontere koji je bio kasnije, vec je bio obavljen i intervju, dok za ovaj jos uvijek nista.
- Amomiman
#1906 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da nešto priupitam...
Ako trebam početi odrađivati pripravnički u privatnoj firmi...da li naziv mog radnog mjesta u speficikaciji mora biti "pripravnik" ili može biti drugačiji - tipa marketing asistent i sl.
Ako trebam početi odrađivati pripravnički u privatnoj firmi...da li naziv mog radnog mjesta u speficikaciji mora biti "pripravnik" ili može biti drugačiji - tipa marketing asistent i sl.
-
elizabetha
#1907 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
konkurs izlazi u petak i moze se naravno aplicirati u svim , kako privatnim tako i drzavnim firmama
-
almir1987
#1908 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jel to samo za Sarajevski kantom, imal sta za ostale kantone ?
- la_roux
#1909 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
351 KM.switty wrote:Flizo26 wrote: Uslov je da bruto bude minimalno 600 KM , od toga fzzz u ovom slučaju plaća 460 KM ili 506 KM (ako je u pitanju žena), a ostatak do 600 poslodavac. Procedura je takva da poslodavac svaki mjesec isplati pripravnika i uplati doprinose, a tek onda biro refundira poslodavcu taj obećani dio.
Tesko je ovo shvatiti vise,koliko sad oni nama najmanje moraju staviti na racun svaki mjesec,jel to 300 markica ili nesto vise.
Eh, to je ono konkretno što mene zanimakoja najmanja plata se može očekivati?
-
switty
#1910 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Draga la_roux, super ako je takola_roux wrote:351 KM.switty wrote:Flizo26 wrote: Uslov je da bruto bude minimalno 600 KM , od toga fzzz u ovom slučaju plaća 460 KM ili 506 KM (ako je u pitanju žena), a ostatak do 600 poslodavac. Procedura je takva da poslodavac svaki mjesec isplati pripravnika i uplati doprinose, a tek onda biro refundira poslodavcu taj obećani dio.
Tesko je ovo shvatiti vise,koliko sad oni nama najmanje moraju staviti na racun svaki mjesec,jel to 300 markica ili nesto vise.
Eh, to je ono konkretno što mene zanimakoja najmanja plata se može očekivati?
- la_roux
#1911 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Doprinosi su ili 249 ili 246, ne sjećam se, tako da jeste takoswitty wrote:
Draga la_roux, super ako je tako
-
malena14
#1912 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ni danas nikakvog odgovora sa BHT1. 
-
dassa
#1913 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pozvani su oni koji su odabrani. izmedju ostalog i jamalena14 wrote:Ni danas nikakvog odgovora sa BHT1.
-
Mariella
#1914 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Marketing asistent - pripravnikAmomiman wrote:Da nešto priupitam...
-
Flizo26
#1915 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ko hoce moze i u minus,isao sam provjeriti,za pripravnike.
-
aaynaa
-
Sa_u_srcu
#1918 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
aaynaa wrote:"Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina (Uvjerenje izdaje nadležni sud)" --- je li ovo ono uvjerenje o krivicnom ne gonjenju sto kosta 15 KM![]()
?? Hvala unaprijed
jeste
- Dr.Brennan
-
gidra
#1920 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
"Javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS; VŠS, SSS i KV"...http://www.juszzks.com.ba/
Moze li neko pojasniti ko je bolje upoznat sa ovakvim konkursima procedure za zaposljavanje po ovom programu?
Ukratko receno, nadjem poslodavca koji zeli da me uposli, taj isti poslodavac se prijavi na ovaj konkurs i onda se ceka odobrenje od biroa?
Moze li neko pojasniti ko je bolje upoznat sa ovakvim konkursima procedure za zaposljavanje po ovom programu?
Ukratko receno, nadjem poslodavca koji zeli da me uposli, taj isti poslodavac se prijavi na ovaj konkurs i onda se ceka odobrenje od biroa?
- la_roux
#1921 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da, i u slučaju da tvom poslodavcu odobre sredstva, biro prvo potpisuje ugovor s njim, pa onda tebe poslodavac kontaktira (ako se u međuvremenu ne predomisli i hoće ipak nekog drugog za pripravnika) da potpišete ugovor.gidra wrote:"Javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja pripravnika VSS; VŠS, SSS i KV"...http://www.juszzks.com.ba/
-
nuki_cika
#1922 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ama ljudi dragi valjda se prvo prijave sami poslodavci koji će učestvovati u programu,pa tek onda mi tražimo poslodavca koji je spreman ili voljan zaposliti nekog pripravnika.
Ne možeš ti tražiti nekog poslodavca prije nego izađe spisak firmi koje su spremne zaposliti pripravnika.Jel fino lijepo piše KOJI REDOVNO I UREDNO IZMIRIJU DOPRINOSE I OSTALE OBAVEZE.
Ne možeš ti tražiti nekog poslodavca prije nego izađe spisak firmi koje su spremne zaposliti pripravnika.Jel fino lijepo piše KOJI REDOVNO I UREDNO IZMIRIJU DOPRINOSE I OSTALE OBAVEZE.
-
gidra
#1923 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kako ne mozes? Konkretno u mom slucaju firma je privatna i veoma uspjesna iz oblasti telekomunikacija i nisu znali za konkurs a voljni su da me uposle kao pripravnika, nakon razgovora sa direktorom firme sada ce se prijaviti na konkurs.nuki_cika wrote:Ama ljudi dragi valjda se prvo prijave sami poslodavci koji će učestvovati u programu,pa tek onda mi tražimo poslodavca koji je spreman ili voljan zaposliti nekog pripravnika.
-
AF81
#1924 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ne, naprotiv oni cak i zele da ti nadjes sam poslodavca koji je voljan da ucestvuje u programu tj. onaj koji ima izmirene obaveze. i nece ti izaci nikakav spisak firmi, ovdje raja najcesce sama nadju poslodavca.nuki_cika wrote:Ama ljudi dragi valjda se prvo prijave sami poslodavci koji će učestvovati u programu,pa tek onda mi tražimo poslodavca koji je spreman ili voljan zaposliti nekog pripravnika.
-
Mariella
#1925 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ovo su isto rekli mojoj prijateljici, na birou, za onaj program "Prvo radno iskustvo", sto samo pokazuje da ni oni pojma nemaju sta govore! Nikakav spisak ne izlazi, niti se negdje spominje, sam trazis poslodavca koji bi te primio kao pripravnika...nuki_cika wrote:Ama ljudi dragi valjda se prvo prijave sami poslodavci koji će učestvovati u programu,pa tek onda mi tražimo poslodavca koji je spreman ili voljan zaposliti nekog pripravnika.