andromeda101 wrote:Da ponovim, ti si ušao u kuću.
U toj kući:
-kuhinja skroz dotrajala
-u dnevnoj, parket se od vlage uzdigao totalka
-kupatilo, urnebes, sve treba podhitno mjenjati
... i to svak vidi
i ti se popneš na krov, i primjetiš par crijepova napuklo, ostali crijepovi prljavi, ali služe.
I sav ponosan, ko malo dijete ti pošto si to ustanovio, na sav glas, da treba podhitno krov mjenjati.
Od neke sreće što si ti to prvi ustanovio.
E tako i ti ovdje.
Pored onolikih minusa poput, Bakira, Zlatka, Tihića i ostale gamadi, ti se okomio na Trhulja.
Znači tebi je veći prioritet krov mjenjati, nego i kuhinju i parket i kupatilo.
Problem je sto je doticni ministar dobro odgovoran i za parket i za instalacije, i za temelje i za mnogo cega jos

.
Da ti ponovim, u zemlji u kojoj je ekonomija na koljenima, gdje godinama nema nekog znacajnijeg pomaka u rastu zaposlenosti, gdje je samo staganacija konstanta, gdje su strane investicije postale rijetkost, gdje je infrastruktura najgora u Evropi sa tendencijom "jos gore" ti u nebesa uzdizes ministra koji je na celu ministarstva u cijem domenu je veliki dio ovih stvari. U zemlji koja je poznata po tome sto je 15tak godina gradila 20tak kilometara autoputa, i gle cuda gdje je taj najsposobnij ministar bio godinama direktor kojekakvih agencija zaduzenih za tu izgradnju i "ugradnju". Za najsposbnijeg proglasavas ministra koji je toliko sposoban da si je morao kupiti ministarsko mjesto, ne znam samo cijim parama

. Cudi me da je takav strucnjak i pregalac promakako drugim zemljama, cudi me da ga nisu vrbovale za sebe

, vrlog strucnjaka.
Mogu ti reci da mi je tvoja logika veoma cudna, jedino ako nemas direktne koristi od doticnog ministra pa mu sluzis kao PR

. Glede namjenske, samoreklamiranje doticnog ministra ostavi po strani, on ti se za namjensku pita malo vise od tebe i mene, drugi su tu igraci.
Btw, jednog dana ce valjda i kod nas isplivati u javnost svi talovi i mutne radnje svih nasi ministara i ministarki. Onda ce se mnogi pokriti po glavi usranom ponjavom, u principu svi oni koji su svrasavali na postene face ministara

.
Jos jednom da te pitam, kada neko pljuhne toliku lovu da bi bio ministar i kada se zna da ministarska primanja ne mogu pokriti tu sumu, onda to radi:
a) jer je veliki strucnjak kome novac ne predstavlja nista
b) patriota koji ce za drzavu raditi i nako
c) neko ko zna da ce se dobro ugraditi u masu stvari za koje je to ministarstvo odgovorno
d) ovaj sto pise je narodni neprijatelj jer drzava to je "ministar"