zonbirile wrote:Sarajmen wrote:Nakon 100 ima i 101, 102...itd. Sigurno bi ih bilo više da nisu ubijane.Čitave familije....
A muda pod bubrege ti u ovom slučaju podmeću neke druge familije.Nebitno jesu li lordovske, kneževske,dušmanske...
-----------------------------------------
zaboravih da za smislenu diskusiju trebaju dva podjednako potkovana diskutanta,akcent je bio na franjinom snu o 200 familija u Hrvatskoj koje će voditi/pljačkati zemlju.Da si opterečen glupostima vidi se u neznanju-niko od prozvanih familija nije poginuo,bili su vani i pripremali se za poslijeratnu pljačku kao i mali klovn Lepog Hareta.
Samo sto ti ovim skreces s teme. Svi su vrlo svjesni da je Ganic vise "Djevica" Marija nego Majka Tereza. Samo njegovi orasi u dzepu nemaju veze sa temom rasprave... Osim ako se ne dokaze da je on jedna od
familija koja je ucinila ratni zlocin s ciljem da bi se poslije mogle odradjivati vile, tezgariti intelektualnim privatlukom i sta vec ne...
Familije imaju veze sa ovim sto mu se pridodaje na racun isto koliko neke druge
familije koje industrijaliziraju holokaust imaju veze sa istim.
Meni on predstavlja vodju
moje drzave u tom trenutku (bespredmetno je raspravljati jeli to meni bilo po volji - poslije jebanja nema kajanja a puska nema kondoma), i stavljanjem njega pred kadiju se stavlja jedna mlada ratna BH, a time i - ja u istu liniju sa onim koji je pljack'o, silov'o i palio... a i, taj
zlocin ni ne stavljamo u perspektivu sa necim kao Srebrenica, Ferhadija, Markale itd... bilo bi smijesno a i prezvakano.... koliko god se ja osjecao sa majkom sto je izgubila sina - VOJNIKA dole, pa je celnici srpske castili bijelim ruzama i jednom narikacom.
Stvar je politikanstva i zadovoljavanja susjednog nam puka, a pravda, moral, etika mogu u gepek. Jos kad se pocne pricati o
familijama, da se malo odvuce paznja... ma nema...