Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
pakica_
#1901 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
je li iko probao ovu natural trainer hranu za kerove i ako jeste, kakva je?
-
zvrk
#1902 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
dobila naku brusnicu uzorakpakica_ wrote:je li iko probao ovu natural trainer hranu za kerove i ako jeste, kakva je?
ice ni pomirisati
zena mu se davi njom
a Johnny je na nju namamljen
-
alabaicroatia
-
ACB
#1904 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Pozdrav, evo maksuz sam se registrovao zbog ove teme. Naime, na proljeće planiram kupiti štene njemačkog ovčara, ali da budem iskren, nemam pojma gdje bih ga mogao kupiti. Imate li neki savjet? Da li mi možete poslati kontakt detalje nekog pouzdanog uzgajivača. Hvala unaprijed!
-
blesava
#1905 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
fole13 wrote:Da li mi neko moze reci, koja je ovo pasmina?
joj joj joj kako sam sladak, zaljubila sam se. stvarno koja je ovo pasmina?
-
tony montana
#1906 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Ja planiram uzeti najljepšeg psa na svijetu Chow Chowa na proljeće,znam da su skupi,gdje mi je najbolje da ga kupim ??
- PriNc_ba
#1907 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
pik . ba ukucas chow chow i cao 
-
febo_acm
#1908 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Ma najbolje je da potražiš u Srbiji ili Hrvatskoj... Ovo kod nas je tanko sve, pola njih prodaje štence bez papira, sumnjivog porijekla... Barem što se tiče ovog čupetony montana wrote:Ja planiram uzeti najljepšeg psa na svijetu Chow Chowa na proljeće,znam da su skupi,gdje mi je najbolje da ga kupim ??
Inače ovog psa sam prvi put ugledao u Salzburgu i mislio sam da je igračka

- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1909 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Code: Select all
http://www.pik.ba/artikal/5733534/psi-rotvajler/- elle_
#1910 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
znaci hitno reagovanje, ne znaci uvijek bolest.. nisu svi krpelji zarazeni.. ali u svakom slucaju, redovno pregledaj messija za ne daj Boze.. a vise nijedna zastita nije ziher.. meni se sirce pokazalo najboljim, vjerovali vi to ili ne.. i upravo te "jeftine" ogrlice.. vitakraft ogrlica tito! smrdi k'o hala, al' meni je valjala!
i nauci kako se pravilno vadi krpelj, ako se ne daj Boze uhvati, jer ako ostane glava, nisi nista uradio..
i cesljem se moze zakaciti, pa da mu ostane glava, prema tome redovno generalka s pipanjem, pa onda cesljanje
[/quote][/quote]
Ja sam od prošlog ljeta najmanje stotinu krpelja izvadila iz mojih "lutalica" koji borave pored zgrade, čak sam neki dan na ovoj ciči zimi kod jednog psa našla 5-6 i počupala ih...mislim da je tako "opasno" ni jedno od nji nebi preživjelo, a svi su na broju
Znači u malim slučajevima dođe do zatrovanja...
i nauci kako se pravilno vadi krpelj, ako se ne daj Boze uhvati, jer ako ostane glava, nisi nista uradio..
i cesljem se moze zakaciti, pa da mu ostane glava, prema tome redovno generalka s pipanjem, pa onda cesljanje
Ja sam od prošlog ljeta najmanje stotinu krpelja izvadila iz mojih "lutalica" koji borave pored zgrade, čak sam neki dan na ovoj ciči zimi kod jednog psa našla 5-6 i počupala ih...mislim da je tako "opasno" ni jedno od nji nebi preživjelo, a svi su na broju
-
zvrk
#1911 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
za sve koji imaju lovu i mogucnost:
pirodog - vakcina protiv piroplazmoze
http://www.forum.hr/showthread.php?t=432173
pirodog - vakcina protiv piroplazmoze
http://www.forum.hr/showthread.php?t=432173
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1912 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Niko od forumasa nema rotta?
-
febo_acm
#1913 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Štenci liče dosta na Rotta, a otac je očigledno mješanac. E sad... Mene je ovoga najviše strah. Ja bih rado uzeo ženku Rotta, ali ovo kod nas mi je sve sumnjivo.
http://juka007.com/
Ovo sam našao i nadam se da je ozbiljno.
@edit
Inače slabo ko zna o uzgajivačima na forumu
@edit
- elle_
#1914 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Je li se vašim psima desilo da mjenjaju boju dlake, ne mislim na one male promjene već baš drastično iz žute postaje crna
Znam da se psi u proljeće i jesen ljinaju i da mjenjaju dlaku ali ovo mi je baš čudno, kompletna leđa su joj sad crna, a sipa iz nje kao da snijeg pada, svaki dan mi je četka i usisivač u rukama
Imam i mačka, ali on još nikad se nije tako intezivno linjao, može li biti da je uzrok neka hrana ili šampon
Imam i mačka, ali on još nikad se nije tako intezivno linjao, može li biti da je uzrok neka hrana ili šampon
- Cholina_Lokica
#1915 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Znam ja jednog psa koji je iz smedje presao u skroz crnuelle_ wrote:Je li se vašim psima desilo da mjenjaju boju dlake, ne mislim na one male promjene već baš drastično iz žute postaje crnaZnam da se psi u proljeće i jesen ljinaju i da mjenjaju dlaku ali ovo mi je baš čudno, kompletna leđa su joj sad crna, a sipa iz nje kao da snijeg pada, svaki dan mi je četka i usisivač u rukama
![]()
- Cholina_Lokica
#1916 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Zato sto je kod nas opsti haos sa tim i kad bih uzimala rasnog psa, rijetko sta bih kupila ovdjeZhìxin wrote:Štenci liče dosta na Rotta, a otac je očigledno mješanac. E sad... Mene je ovoga najviše strah. Ja bih rado uzeo ženku Rotta, ali ovo kod nas mi je sve sumnjivo.
@edit
- Cholina_Lokica
#1917 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nije preko noci, skoro godinu dana je trajalo 
- elle_
#1918 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Vjerovali ili ne od prošle sedmice su joj leđa skoro sva crna, ali doslovice u 7 dana...još je večeras morala okupati jer sve lutalice vani povalila i izljubila, da bi se poslije toga uvalila u blato i pijesak, poslije kupanja joj još izaženija crna boja 
- It_is_a_Leclerc
#1919 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ako nema nekih vidljivih tragova poput krasti, gubitka dlake, krvi u urinu, slabijeg apetita ili malaksalosti kod psa, nemaš razloga za brigu. Ja imam psa koji je kao mali bio potpuno bijel, a danas ima pofine crne fleke po leđima.. 
-
febo_acm
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1921 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima li @karen ikako na forumu?
Ko ima sexualno iskustvo
, trudnoću, okot i ostalo? U subotu idemo kod jednog lijepog tornjaka.... 
Ko ima sexualno iskustvo
-
pakica_
#1922 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nazdravlje paz! da se akobogda zalijepite i da za 2 mjeseca rodis makar 10 komada lijepih tornjakaKatarinaKosaca wrote:Ima li @karen ikako na forumu?
Ko ima sexualno iskustvo, trudnoću, okot i ostalo? U subotu idemo kod jednog lijepog tornjaka....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1923 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne dao nam Bog....pakica_ wrote:nazdravlje paz! da se akobogda zalijepite i da za 2 mjeseca rodis makar 10 komada lijepih tornjakaKatarinaKosaca wrote:Ima li @karen ikako na forumu?
Ko ima sexualno iskustvo, trudnoću, okot i ostalo? U subotu idemo kod jednog lijepog tornjaka....
- Pasiflora
#1924 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sretno
. Javi kako je proslo.
-
pakica_
#1925 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
hajde, sta faliKatarinaKosaca wrote:Ne dao nam Bog....pakica_ wrote:nazdravlje paz! da se akobogda zalijepite i da za 2 mjeseca rodis makar 10 komada lijepih tornjakaKatarinaKosaca wrote:Ima li @karen ikako na forumu?
![]()
![]()
Što manje to bolje.. za sve nas, ali to su samo moje želje.
salu na stranu, kazem, prvo da se aBd zalijepe, pa da to sve prodje kako treba, a onda, koliko god da ih rodi, neka rodi, samo da budu zdravi!