Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jutarnji

#1901 Re: Teretana

Post by jutarnji »

Sve sam sredio, ramena, prsa, noge, ma Rambo III dio :D , al` jedna me stvar `ebe...stomak!
Nekako ja to napravim da ne strsi, al` jesam li popio dvije pivE isto da nista nisam radio 100 godina.
enisss

#1902 Re: Teretana

Post by enisss »

jutarnji wrote:Sve sam sredio, ramena, prsa, noge, ma Rambo III dio :D , al` jedna me stvar `ebe...stomak!
Nekako ja to napravim da ne strsi, al` jesam li popio dvije pivE isto da nista nisam radio 100 godina.
ebga....ima tu dosta i psihe...:)...ja kad ne odem u teretanu dva dana mislim da sam odmah sve izgubio :))))...a stomak...pa genetika..a i ako imas nakupine sala na stomaku sigurno ih imas i na ostalim dijelovima tijela..samo ne u tolikoj mjeri....problem je sto kad mrsas...mrsas po citavom tijelu...tako da kad skines stomak odmah spadnu i prsa..ramena...ruke..noge :)))
Industrialyzer

#1903 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

jutarnji wrote:Sve sam sredio, ramena, prsa, noge, ma Rambo III dio :D , al` jedna me stvar `ebe...stomak!

pa nemoj piti :mrgreen:
zuka_

#1904 Re: Teretana

Post by zuka_ »

agent_001

#1905 Re: Teretana

Post by agent_001 »

burek_in_space wrote:
BackInBlack wrote:yea ... eo ovih dana bash dosta citam sajtove ... al nikako da nadjem nekakav normalan program ...
eo sad sam nesto sastavio ... valjal ovo cemu?
1. Dan
ramena ( 3 vjezbe 4x6-8 ponavljanja)
biceps ( 2 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
triceps ( 2 vjezbe 4x10-12 ponavljanja)
Trbusnjaci + Trcanje

2.Dan
Prsa ( 3 vjezbe 4x6-8 ponavljanja)
ledja ( 3 vjezbe 4x6-8 ponavljanja
Trbusnjaci + Trcanje

Znaci vako ... bi to izgledalo :)
POnedeljak - 1
Utorak - odmor
Srijeda - 2
Cetvrtak - odmor
Petak -1
Subona - odmor
Nedelja -2

Cetiri dana vjezbe 3 dana odmora ...
Valjal ovo cemu, il ima neko kakav pametniji prijedlog?
I koje su naj vjezbe za pojedine djelove misica :)

Mozda morim ... sorry guys ... al et pocetnik sam (a jaran mi je mutav xD ) 8)
4 dana treninga sedmichno su, po meni, ok, ali mi se ne svidja ova kombinacija koju si napravio gdje povezujesh biceps, triceps i ramena.
Program koji je kod mene kontinuirano pokazivao rezultate je:

1.prsa i triceps + trbushnjaci

2. ledja i biceps + trbushnjaci

3. ramena + noge

4. biceps i triceps + trbushnjaci

Probaj vishe kombinacija, slushaj svoje tijelo, vidi kako ce reagovati i onda samo deri po zheljezu. :D
Sretno!
Ovako i ja lsicno, s tim da izmedju 3 i 4 ubacim dan odmora, pa nakon 4 opet dan odmora, pa od jedan do 3 i sve tako!
Sve sa 8-10 ponavljanja, maksimalnom kilazom, kad postane lagano povecam, i daje rezultate ....
Baltazar_khan

#1906 Re: Teretana

Post by Baltazar_khan »

:mrgreen:
stranac2

#1907 Re: Teretana

Post by stranac2 »

I kakve veze ova nakarada od pjesme ima sa temom TERETANA ???
stranac2

#1908 Re: Teretana

Post by stranac2 »

Sexy :-)

citroen

#1909 Re: Teretana

Post by citroen »

burek_in_space wrote:
4 dana treninga sedmichno su, po meni, ok, ali mi se ne svidja ova kombinacija koju si napravio gdje povezujesh biceps, triceps i ramena.
Program koji je kod mene kontinuirano pokazivao rezultate je:

1.prsa i triceps + trbushnjaci

2. ledja i biceps + trbushnjaci

3. ramena + noge

4. biceps i triceps + trbushnjaci

Probaj vishe kombinacija, slushaj svoje tijelo, vidi kako ce reagovati i onda samo deri po zheljezu. :D
Sretno!
kako ide ovdje odmor,je li radis 4 dana pa odmaras 2 ili nakon teninga odmaras 1 dan ???
Industrialyzer

#1910 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Poslije svakog treninga dan odmora. Tako je najbolje :thumbup:
citroen

#1911 Re: Teretana

Post by citroen »

Industrialyzer wrote:Poslije svakog treninga dan odmora. Tako je najbolje :thumbup:
Dobro,sad tnam, :D koji je max za vjezbe prsa,tj koliko puta sedmicno raditi vjezbe za prsa ?
Industrialyzer

#1912 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Jednom je dovoljno , ali nece ti nista biti i ako radis 2 puta :) Ima li napretka na prsima , trebalo bi da dosad imas neki rezultat ? :)
citroen

#1913 Re: Teretana

Post by citroen »

Industrialyzer wrote:Jednom je dovoljno , ali nece ti nista biti i ako radis 2 puta :) Ima li napretka na prsima , trebalo bi da dosad imas neki rezultat ? :)
M a bilo je,ali sad sam ofalio,ramazan i post su me dotukli :) .ABD poslije ramazana krecem opet sa treningom i volio bih da mi neko da savjet u vezi treninga,tj kako jednu sedmicu iskoristiti maximalno,odmah da kazem da mi noge nisu prioritet...
Treba mi neki raspored vjezbi,sa koliko ponavljanja itd..Pa ak moze ,reknite :D Hvala
Industrialyzer

#1914 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Evo uzmi Burekov trening. Na netu mozes naci mali milion vvjezbi za svaku misicnu grupu i lagano radi dok ne vidis koje najbolje djeluju na tebe. Mozes postaviti ovdje program i onda ti mi mozemo eventualne greske ispraviti :thumbup:
enisss

#1915 Re: Teretana

Post by enisss »

citroen wrote:
Industrialyzer wrote:Jednom je dovoljno , ali nece ti nista biti i ako radis 2 puta :) Ima li napretka na prsima , trebalo bi da dosad imas neki rezultat ? :)
M a bilo je,ali sad sam ofalio,ramazan i post su me dotukli :) .ABD poslije ramazana krecem opet sa treningom i volio bih da mi neko da savjet u vezi treninga,tj kako jednu sedmicu iskoristiti maximalno,odmah da kazem da mi noge nisu prioritet...
Treba mi neki raspored vjezbi,sa koliko ponavljanja itd..Pa ak moze ,reknite :D Hvala
Nije mi jasno kako vam noge nisu prioritet..pa noge su najvaznije...ne znam koliko da se gore razvijes noge ne smiju da zaostaju..cak sta vise..mislim da se moraju raditi i vise od gornjeg dijela tijela....
citroen

#1916 Re: Teretana

Post by citroen »

Industrialyzer wrote:Evo uzmi Burekov trening. Na netu mozes naci mali milion vvjezbi za svaku misicnu grupu i lagano radi dok ne vidis koje najbolje djeluju na tebe. Mozes postaviti ovdje program i onda ti mi mozemo eventualne greske ispraviti :thumbup:
Pokusacu sa ovim burekovim programom,ali ja bih umjesto ove vjezbe ramena -noge ubacio nesto od vjezbi za prsa ili biceps ako je to moguce.Noge su vec dovoljno razvijene. :D
Industrialyzer

#1917 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Odradis ramena i noge mozes sa manjim tezinama da malo definises a ako ne zelis mozes prebaciti trbusnjake iz nekog drugog dana. 2x sedmicno trbusnjake ti je dovoljno da radis :thumbup:
citroen

#1918 Re: Teretana

Post by citroen »

Industrialyzer wrote:Odradis ramena i noge mozes sa manjim tezinama da malo definises a ako ne zelis mozes prebaciti trbusnjake iz nekog drugog dana. 2x sedmicno trbusnjake ti je dovoljno da radis :thumbup:
Ok hvala na pomoci, :thumbup: :)
baustelac

#1919 Re: Teretana

Post by baustelac »

ima li neko na ovoj temi da je strucan generalo po pitanju fitnesa i fitnes treninga? Nakon malo vise od godinu dana skoro pa redovnog treniranja (minimalno dva puta sedmicno u fitnes centru ili vani) ne vidim neki znacajniji napredak. Interesuje me prvenstveno dzogiranje i nacin na koji je potrebno trenirati da mi neki uslovno receno lagani tempo od 10 km/h ne predstavlja napor.
U firmi smo imali taj neki fitnes check gdje se su se mjerili laktati i moj anaerobni prag je na 178 otkucaja i 11 km/h (3mmol/l laktati). Dobio sam ja i neke upute za trening, standardno zagrijavanje malo u ovaj prelazni period (2-4 mmol/l), malo iznad i hladjenje.
Ja kako sam skonto, laktati su povezani sa otkiucajima srca i brzina trcanja treba da se povecava s utreniranoscu. E sad kod mene kako ja to imam osjecaj, samo ostaje na istom. Trcim otprilike 5-7 km i to je moj fizicki limit. Pazim da ne idem puno iznad 170 i vec pri samom kraju moram skoro pa hodati da bi se spustio ispod 170. Vec me malo pocinje da brine i kontam da hecima konsultiram.

Sto se tice konstitucije, tu sam na granici - BMI 25 po strucnoj metodi (mjerenje debljine sala na odredjenim mjestima + kg + visina)
stranac2

#1920 Re: Teretana

Post by stranac2 »

@baustelac
Druze navedi koliko imas godina , kakav si sa kilazom (naslage sala) , i imas li kakvih zdrastvenih problema ..

BMI nista ne kaze , to je najveca glupost koja postoji. Jer po BMI-u je jedan bilder gojazan mada covjek ima ispo 10% sala na tijelu. Stvar koja govori sve o fizickoj formu u detalje je postotak sala na tijelu. Znaci mjerenje debljine sala na par dijelova tijela (vratm, stomak ... ) i izracunavanje. A ima i modernijih metoda sa rendgenima specijalnim.
baustelac

#1921 Re: Teretana

Post by baustelac »

stranac2 wrote:@baustelac
Druze navedi koliko imas godina , kakav si sa kilazom (naslage sala) , i imas li kakvih zdrastvenih problema ..

BMI nista ne kaze , to je najveca glupost koja postoji. Jer po BMI-u je jedan bilder gojazan mada covjek ima ispo 10% sala na tijelu. Stvar koja govori sve o fizickoj formu u detalje je postotak sala na tijelu. Znaci mjerenje debljine sala na par dijelova tijela (vratm, stomak ... ) i izracunavanje. A ima i modernijih metoda sa rendgenima specijalnim.
E vidis u zadnjoj recenici, u zagradi kao i kod tebe, je navedeno kako se doslo do BMI :-)
stranac2

#1922 Re: Teretana

Post by stranac2 »

@baustelac

Do mene je izvni :-)

Generalno tijelo se lako adaptira na sve vrste treninga. Ako uvije iste stvari radis sa istim intenzitetom pomaka nece biti poslije odredjenog vremena. Nista specijalno za tvoj slucaj.

Sto se tice trcanja u principu jednostavno. Moras poraditi na intenzitetu. Znaci ako dok god ne pojacas tempo i izlozis pluca/srce/ pritisku ne povecava ti se ni kapacitet pluca ni motorne sposobnosti samim tim broj otkucaja. Mozes trcati i 40 km u umjerenom/udobnom ritmu ili hodati i dva dana neces napraviti neki pomak sto se tice kapaciteta pluca.

Probaj svako drugi trening npr. maks trk uz neku stranu (100-200 m) i tako jedno 7,8 puta gore dole. A izmedju svakog trka bez pauze po jedno 10-ak sklekova) . Poslije toga 2,3 kilometra jakim tempom . Znaci jedan trening gdje trcanje odradjujes maksimalno. Ova vrsta treninga je kratka mozda 30-40 min ,nema toliko habanja zglobove kao kod dugih relacija , a popravlja motoriku maksimalno . Da ne govorim o mrsavljenju. Sa ovakvim intenzitetom i przenje kalorija se nastavlja i 36 sati poslije treninga.

Ima milion nacina eto to je jedan od njih koji je ciljan za te tvoje "slabosti"

Ovo sve normalno ako nemas nikakvih zdrastvenih problema, pogotovo srcanih ..
Spear

#1924 Re: Teretana

Post by Spear »

može li mi neko preporuciti gdje i koji whey da kupim u sarajevu.

ne trebaju mi neki napucani wheyevi, hidrolizat ovo ono. Nisam odavno trenirao, i sad hocu opet lagano da počnem, dakle treba mi neki whey pristupacan cijenom i bez nekih sad posebnih dodataka za narednih mjesec dana, manje-više.

Nisam spreman izdvojiti previše para, ali ne bi bas da pijem neko smeće.

imal se šta uzet da nije smeće ali istovremeno nije i preskupo :D
BackInBlack

#1925 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Jedno pitanje ... :)
Sta se tacno podrazumjeva pod pojmom ODMOR.
Jel ... lezi kuci gledaj tv, nikake fizicke aktivnosti .... ili Futbal, okopavanje bastice, umjerene fizicke aktivnosti ..
to bi me zanimalo xD
Post Reply