ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Koji smjer odabrati na ETF-u:

1. RI - informatika
133
50%
2. EE - elektroenergetika
43
16%
3. TK - telekomunikacije
33
12%
4. AiE - automatika i elektronika.
56
21%

Total votes: 265

nargila.ba

#1901 Re: ETF

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:06, edited 1 time in total.
nargila.ba

#1902 Re: ETF

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:06, edited 1 time in total.
mega_mashcine

#1903 Re: ETF

Post by mega_mashcine »

hrasno38 wrote:http://speedy.sh/QF8Kp/Rezultati-2.-par ... macija.pdf

i sa ovim se neko ponosi i ovdje se nadju filozofi da brane ovakvo smece od profesora i asistenata!!! Prolaznost 17,73 ili od 406 studenata 72 prosla. Ovo nije za preispitivanja ovo je za zatvora i to kompletna ekipa. Medjutim kada covjek malo detaljnije prosurfa i pogleda tko su ti recimo asistenti na matematici jer o Fatkicu se sve zna, naleti izmedju ostalog recimo da jednom babo drma ili je drmo po Sarajevogasu zaposljavajuci 55 koljeno svoje familije a inace predjednik je njegov dobar prijatelj. Za toga asistenta mnogi studenti tvrde da je jako arogantan, drzak i nepristupacan bas kao i njegov mecena Fatkic, Inace kompletna katedra matematike je skup malih Fatkica koje niko nije htio drugi da primi osim tvorac matematickog cuda zvanog "kako napraviti prolaznost studenata sto manjom". Ako nakon i ovakve prolaznosti taj isti matematicki degenerik ostane na ETF-u onda je skolstvo ne u kurcu nego u kurcu svih kuraca i svakom buducem studentu treba savjetovati da ne baca pare dzaba i nek trazi neko pametnije rjesenje gdje ce ako nista za svoje pare imati ljude koji su sposbni da te nauce!!
Ne vidim razlog zasto ne bi ostao, ova prolaznost od 17% je i vise nego dobra.. U mojoj generaciji, prije nekoliko godina, prolaznost je bila i manja, pa cak i na matematici 1, koja je daleko manje komleksna, pa nikom nista.
I ovih 17% je prolaznost samo na drugoj parcijali, evo ne bi mi mrsko da prebrojim koliko je studenata polozilo obje parcijale, i tako steklo pravo na usmeni ispit. Dakel, 51 student je polozio obje parcijale i moze izaci na usmeni (osim ako i dalje ne vazi pravilo da je potrebno skupiti 40b, ali cini mi se da ne vazi) od ukupno 811 upisanih stuedanata, te tako dobijamo procenat prolaznosti od 6,29%. Barem pola njih ce pasti na redovnom usmenom ispitu, čime dobijemo da je prolaznost nakon redovnog roka iz IM2 u najboljem slucaju oko 3-4 %. :zoka: Je li potrebno ista vise govoriti ? :roll: :D

Eh sad kad bih ti rekao da je Huse mala maca, kakvih profesora i asistenata ima na visim godinama, ne znam bi li mi vjerovao. Evo recimo, svjez primjer od prosle godine, na zavrsnoj godini prvog ciklusa (zadnji semestar), na jednom predmetu, na redovnoj drugoj parcijali, prolaznost je bila 0% (niko nije polozio), da bi nakon zalbe studenata, na ponovljenom ispitu polozilo dvoje ljudi. Prije nego neko kaze da je do studenata da kazem, da je bilo studenata koji su sve tri godine dali u roku, sve sa visokim ocjenama, a cak je bila jedna kolegica kojoj je to bio prvi ispit koji je pala na faxu (cak je i sve fatkiceve ispite redovno i iz prve polozila, nikad nije izlazila na popravni, a sada je pala). Doticnog asistenta, koji je na tom predmetu, je neko vec spomenuo na temi, kao nekog ko je odbio da radi vani za mnogo vecu platu :lol: . Ne znati materiju, ili ne znati prenijeti znanje na studente, je potpuno isto, i takvima ne bi trebalo biti mjesto na fakultetu. Treba reci, da je cak i nakon nekoliko dodatnih rokova na tom predmetu, ukupna prolaznaost na kraju iznosila oko 50%, sto je za predmet na zavrsnoj godini katastrofa. Za razliku od Fatkica, profesora sa ovog predmeta su makli, a asistentu su smanjene ovlasti (nema ucesca u sastavljanju ispita ili ocjenjivanju), tako da je ove godine situacija ipak nesto drugacija.

Tu je jos jedan vrli profesor na master studiju, kod kojeg je ove godine na jednom od predmeta kojeg drzi, polozilo ukupno 2 ljudi. Evo ss kako izgleda prolaznost na prvoj parc kod doticnog (max bodova je 20, za prolaz je potrebno skupiti 10):
Image

Uglavnom nije Fatkic samo problem, vec je tu mnogo Fatkica, pocevsi od prve godine, pa do svih smjerova. Jednostavno, nemamo kvalitetnih predavaca, koji mogu na efikasan nacin prenijeti znanje na studente. I to ce tako ostati do daljnjeg, jer smo veoma mala sredina i uvijek ce biti kocnicara.. a tako nam je i svim drugim sferama, ne samo u obrazovanju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1904 Re: ETF

Post by hrasno38 »

nargila.ba wrote:Fino rekoh 'kao prvo' :) Čekam da se ti upališ k'o sijalica pa da nastavimo.

Kažeš 17% prolaznost? Koliko ti je drago, vidim nije ti mrsko bilo uploadovati dokument na sshare :)

Prvo, nije 17% nego 18% (ako ćemo zaokruživati na najbliži cijeli broj, dakle ni to ne znaš uraditi). 17.73% od 406 studenata, koliko je pristupilo ispitu, je 72 (možeš sam izračunati, a možeš i pogledati u pdf-u koji si uploadovao na svoj sshare account za ličnu arhivu).

Da si malo pametniji nego što jesi razmislio bi da možda ovakav PROCENAT prolaznosti nije zbog težine ispita, 'katedre' za matematiku, i slično. Možda je problem u tome što uprava fakulteta, željna para, primi 300-400 studenata svake godine, pa još kad se uračunaju ponovci to postane jako veliki broj. Da je posljednjih godina primano ukupno 100 studenata (koliko Kanton finansira, i koliko objektivno ETF može primiti ako želi sa postojećom infrastrukturom i postojećim kadrovima držati nastavu kako treba) - ovom ispitu bi pristupilo oko trećine od 406 (što iznosi oko 135 studenata, da ne računaš sam, da šta ne zezneš).

Eh sad, dolazimo do zanimljivog dijela. Ova 72 studenta koji su položili ovaj ispit su većinom kvalitetni studenti (desi se da položi i neko ko veze sa životom nema), i oni bi bili sigurno primljeni među ovih 100 koje spominjem i koje finansira Kanton. Dolazimo do zanimljive činjenice da bi u tom slučaju prolaznost bila čak veća od 50%! Dakle, neko bi se zapitao - što je ova matematika ovako 'lagana'.

Dakle, sve je relativno - samo ti želiš prikazati stvari onako kako tebi odgovara jer ti je ETF vjerovatno na neki način uništio život. Ili ti sin/kćerka studira pa ne može da mrdne sa prve godine jer neće da zagrije stolicu.

Uzdravlje i upamet ;)
Hahahaha da nisi i ti jedan od te trojice kad je bitno da li je 17 ili 18% bez apostrofa na katastrofalnost tog procenta. Vidis radi takvih kao sto si ti ova zemlja ima 9% visokoobrazovanih ljudi jer je ta matematika vrlo jednostavna i kaze da jednostavno sve vise i vise mladih ljudi ne dozvoljavaju da ih jebu u zdrav mozak frikovi ala Fatkic i takvi sa razmisljanjem kao ti nego odu napolje i najnormalnije zavrse fakultete, dobiju zaposlenja i otjeraju sve iz BiH u tri lijepe picke materine pocevsi od bolesnika sa raznih fakulteta koji sadiscki uzivaju u zadavanju matematickih problema koje ni dosta asistenata ne zna da rijesi. Teorija da je od 400 studenata 70 pametnih i 320 glupih dovodi do toga da trebas uzeti nestio i mometalno dici ruku na sebe jer takvi kao ti nam izjebase i drzavu i omladinu i perspektivu do neprepoznatljivosti....zato ziv bio puno zdravije za ovo drustvo bi bilo da se ispises iz ljudske zajednice i odes negdje na neko pusto ostrvo sa svojim matematikama i Fatkicima pa se medjusobno takmicite ko ce kome jebeniji zadatak da postavi....vec gledam kako svrsavate nad tezinom tih zadataka....naravno zaboli vas cuna sto niste u stanju da ispisene postenih 50 linija kakvog korisnog koda koji bi koristio vasoj firmi ili ne daj boze da se ta silna matematicka pamet skupi pa napravi nesto na polju informatike sto bi imalo predznak BH. Vazna je partijska clanska u dzepu ili babin polozaj kao u slucaju Karahodzica
I da ponovim ovo niti ima vezesa mnom niti sa mojom djecom ovo ima veze sa kompletnim sistemom i jebnim nikakvim skolstvom gdje profesori nemaju ama bas nikakvu odgovornost ni pred bogom ni pred narodom ali su zato studenti za sve krivi. E tako razmisljaju i politicari i govna koja im vire iz supaka dok narod pusi na svim poljima.
Uzgred ja nisam dozvolio da se mojoj djeci desi ono sto se desilo meni 92 - 96 pa onda 20 i kusur godina poslije. Za ove pare koje se ovdje traze napolju se i zavrsi i fakultet i nadje se kakav usputan poslic i naucis sta je zivot bez toga da dobijes tikove od silnih nepotrebnih gluposti gradiva koje se po razvijenim zemljama izucavalo prije 20-30 godina.
hrasno38

#1905 Re: ETF

Post by hrasno38 »

mega_mashcine wrote:
hrasno38 wrote:http://speedy.sh/QF8Kp/Rezultati-2.-par ... macija.pdf

i sa ovim se neko ponosi i ovdje se nadju filozofi da brane ovakvo smece od profesora i asistenata!!! Prolaznost 17,73 ili od 406 studenata 72 prosla. Ovo nije za preispitivanja ovo je za zatvora i to kompletna ekipa. Medjutim kada covjek malo detaljnije prosurfa i pogleda tko su ti recimo asistenti na matematici jer o Fatkicu se sve zna, naleti izmedju ostalog recimo da jednom babo drma ili je drmo po Sarajevogasu zaposljavajuci 55 koljeno svoje familije a inace predjednik je njegov dobar prijatelj. Za toga asistenta mnogi studenti tvrde da je jako arogantan, drzak i nepristupacan bas kao i njegov mecena Fatkic, Inace kompletna katedra matematike je skup malih Fatkica koje niko nije htio drugi da primi osim tvorac matematickog cuda zvanog "kako napraviti prolaznost studenata sto manjom". Ako nakon i ovakve prolaznosti taj isti matematicki degenerik ostane na ETF-u onda je skolstvo ne u kurcu nego u kurcu svih kuraca i svakom buducem studentu treba savjetovati da ne baca pare dzaba i nek trazi neko pametnije rjesenje gdje ce ako nista za svoje pare imati ljude koji su sposbni da te nauce!!
Ne vidim razlog zasto ne bi ostao, ova prolaznost od 17% je i vise nego dobra.. U mojoj generaciji, prije nekoliko godina, prolaznost je bila i manja, pa cak i na matematici 1, koja je daleko manje komleksna, pa nikom nista.
I ovih 17% je prolaznost samo na drugoj parcijali, evo ne bi mi mrsko da prebrojim koliko je studenata polozilo obje parcijale, i tako steklo pravo na usmeni ispit. Dakel, 51 student je polozio obje parcijale i moze izaci na usmeni (osim ako i dalje ne vazi pravilo da je potrebno skupiti 40b, ali cini mi se da ne vazi) od ukupno 811 upisanih stuedanata, te tako dobijamo procenat prolaznosti od 6,29%. Barem pola njih ce pasti na redovnom usmenom ispitu, čime dobijemo da je prolaznost nakon redovnog roka iz IM2 u najboljem slucaju oko 3-4 %. :zoka: Je li potrebno ista vise govoriti ? :roll: :D

Eh sad kad bih ti rekao da je Huse mala maca, kakvih profesora i asistenata ima na visim godinama, ne znam bi li mi vjerovao. Evo recimo, svjez primjer od prosle godine, na zavrsnoj godini prvog ciklusa (zadnji semestar), na jednom predmetu, na redovnoj drugoj parcijali, prolaznost je bila 0% (niko nije polozio), da bi nakon zalbe studenata, na ponovljenom ispitu polozilo dvoje ljudi. Prije nego neko kaze da je do studenata da kazem, da je bilo studenata koji su sve tri godine dali u roku, sve sa visokim ocjenama, a cak je bila jedna kolegica kojoj je to bio prvi ispit koji je pala na faxu (cak je i sve fatkiceve ispite redovno i iz prve polozila, nikad nije izlazila na popravni, a sada je pala). Doticnog asistenta, koji je na tom predmetu, je neko vec spomenuo na temi, kao nekog ko je odbio da radi vani za mnogo vecu platu :lol: . Ne znati materiju, ili ne znati prenijeti znanje na studente, je potpuno isto, i takvima ne bi trebalo biti mjesto na fakultetu. Treba reci, da je cak i nakon nekoliko dodatnih rokova na tom predmetu, ukupna prolaznaost na kraju iznosila oko 50%, sto je za predmet na zavrsnoj godini katastrofa. Za razliku od Fatkica, profesora sa ovog predmeta su makli, a asistentu su smanjene ovlasti (nema ucesca u sastavljanju ispita ili ocjenjivanju), tako da je ove godine situacija ipak nesto drugacija.

Tu je jos jedan vrli profesor na master studiju, kod kojeg je ove godine na jednom od predmeta kojeg drzi, polozilo ukupno 2 ljudi. Evo ss kako izgleda prolaznost na prvoj parc kod doticnog (max bodova je 20, za prolaz je potrebno skupiti 10):
Image

Uglavnom nije Fatkic samo problem, vec je tu mnogo Fatkica, pocevsi od prve godine, pa do svih smjerova. Jednostavno, nemamo kvalitetnih predavaca, koji mogu na efikasan nacin prenijeti znanje na studente. I to ce tako ostati do daljnjeg, jer smo veoma mala sredina i uvijek ce biti kocnicara.. a tako nam je i svim drugim sferama, ne samo u obrazovanju.
Svaka cast covjece :thumbup: Fatkic je bitan jer kada upisujes fakultet odma ti do usiju dopre informacija da ako polozis Fatkica ti si na konju. Upisujes elektrotehnicki fakultet koji u svojoj rijeci nema apsolutno nikakv zajednicki sadrzilac sa matematikom ali je matematika odmah u startu vec decenijama bauk. To je za mene bolesno jer znam masu izuzetno talentovanih ljudi iz informatike koji su odustali od studiranja iskljucivo radi jebenog seljacine iz vukojebina Krajine koji jednostavno po defaultu lijeci svoje jebene komplekse iz rodnog kraja gdje dragi bog rekao laku noc. I ne krivim ja asistente sa matematike toliko samo sam rekao da su postali klonovi velicanstvenog Huseta Fatkica sto im i nije bas neki kompliment.
Last edited by hrasno38 on 02/07/2016 14:45, edited 1 time in total.
nargila.ba

#1906 Re: ETF

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:05, edited 1 time in total.
hrasno38

#1907 Re: ETF

Post by hrasno38 »

nargila.ba wrote:Pitao si me već jesam li neko od njih, rekao sam ti da nisam - tako da odjebi sa ponovnim vraćanjem na tu temu. :izet:

Drugo.. nema potrebe da me citiraš da mi dolaze notifikacije da si mi ti odgovorio, jer mi to uopće nije bitno. Također, smaraš temu kad citiraš post koji je jedno ili dva mjesta iznad tvog posta.

Treće, ti si glup ako si zaključio da ja kažem kako je 70 pametnih i 320 glupih.
Kuci svojoj pa vici nekome da odjebe i da je glup!
nargila.ba

#1908 Re: ETF

Post by nargila.ba »

-
law2

#1909 Re: ETF

Post by law2 »

Kratko i jasno: Fatkić i Jurić su filteri na prvoj godini studija. Ako njih nisi u stanju proći, ne zaslužuješ ići na više godine. End of story
Klitemnestraaa

#1910 Re: ETF

Post by Klitemnestraaa »

Na kojem normalnom Univerzitetu (recimo među prvih 200 na svijetu) zadatak profesora je da bude filter dostojnih i nedostojnih tog fakulteta studenata? :shock: :?

Valjda, zadatak svakog predavača je da prenese znanje, ali isto tako i da motivira i inspirira studente da zavole tu oblast i samostalno ju istražuju, da se što više usavršavaju jer na taj način doprinose svojoj zajednici novim projektima, izumima i sl. Kako ćeš ti samostalno nešto napraviti kad te na faksu ne potiču da se razvijaš, nego ubijaju u pojam kako si "nedostojan" ako ne možeš neki ispit položiti na kojem je prolaznost jako niska? :shock:
nargila.ba

#1911 Re: ETF

Post by nargila.ba »

-
Mišo_Kovač

#1912 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

law2 wrote:Kratko i jasno: Fatkić i Jurić su filteri na prvoj godini studija. Ako njih nisi u stanju proći, ne zaslužuješ ići na više godine. End of story

Fatkić je vještački filter, tj. filter zarad filtriranja. Riječ je o jednoj budali i latetnom sociopati, koji nije u stanju objasniti 2+2 na koherentan i jasan način, a kamo li šta više. Jurić je sve što Fatkić nije s pedagoškog aspekta gledano, i totalna je grehota stavljat ta dva čovjeka u istu rečenicu.
hrasno38

#1913 Re: ETF

Post by hrasno38 »

nargila.ba wrote:Aha, dakle priznaješ da si pogrešno zaključio pa si sam sebi onda rekao da si glup. Pošteno.

P. S. Kući sam. :izet:
Nego strucnjak sto si obriso sve dosadasnje svoje komentare sa ove teme ....da nisu u pitanju neke kontradiktornosti pa da sam sebe sjebes sa nikakvom pricom? Heheheheh branioc lika i djela Huseta Fatkica...jadi moji!
I za ovo sto si gore napisao takvi kao ti prijavljuju moderaciji jer si napisao prema meni dvije uvrede ali u ludilu se sve prasta :D
hrasno38

#1914 Re: ETF

Post by hrasno38 »

Mišo_Kovač wrote:
law2 wrote:Kratko i jasno: Fatkić i Jurić su filteri na prvoj godini studija. Ako njih nisi u stanju proći, ne zaslužuješ ići na više godine. End of story

Fatkić je vještački filter, tj. filter zarad filtriranja. Riječ je o jednoj budali i latetnom sociopati, koji nije u stanju objasniti 2+2 na koherentan i jasan način, a kamo li šta više. Jurić je sve što Fatkić nije s pedagoškog aspekta gledano, i totalna je grehota stavljat ta dva čovjeka u istu rečenicu.
Ma vidis da ovdje ima onih kojima je Fatkic zakletva pa ga cak sto kazes stavljaju u istu recenicu sa Juricem jer su kao oni polozili matematike i intelektualno su nadmocni nad svim onima koji nisu i koje je jebo u zdravu pamet Fatkic, kao i sto jebu u zdravu pamet sto neko napisa profesori na ETF-u slicni njegovom velicanstvu Husetu. To su heroji danasnjih dupeuvlakaca kao sto je recimo predsjednik studentske organizacije i mladi SDA potrcko Haris Zahiragic....sto bi rekao Hadziedhemcumurovic...."tebi se smijesi ozbiljna politicka karijera" :D !!
johnnykola

#1915 Re: ETF

Post by johnnykola »

nargila.ba wrote:Hrasno, kao prvo.. da se razumijemo - katedra za matematiku ne postoji na etf-u. Kao što ne postoji katedra za bilo šta. Toliko o tvom poznavanju stvarne situacije.
Da. :D
johnnykola

#1916 Re: ETF

Post by johnnykola »

Idemo redom, nisu ti valjali Galić, garant niti Vajzović, Fatkić ti očito nije niti predavao, ali ni on ti ne valja, pretpostavljam ne valja ti ni Mesihović. Imam predlog, iskomuniciraj katedru za matematiku :D i predloži nekog svog nekog ahbaba za profesora matematike, nadati se da će onda raja iz matematike na faksu najdalje do razlomaka dobaciti. :D :D :D
johnnykola

#1917 Re: ETF

Post by johnnykola »

Mišo_Kovač wrote:

Ali ih socijalno kontstantno meće. Ovom jedan ne valja kao matematičar što niko pametan i ne spori, a Jurke mu ne valja zato što nije napisao tisućak naučnih radova na temu putovanja na Mars s Elonom Muskom skupa. :D :D :D
nargila.ba

#1918 Re: ETF

Post by nargila.ba »

-
piupiu

#1919 Re: ETF

Post by piupiu »

nargila.ba wrote:Čekam da se ti upališ k'o sijalica pa da nastavimo.
nargila.ba wrote:Da si malo pametniji nego što jesi
nargila.ba wrote:Pitao si me već jesam li neko od njih, rekao sam ti da nisam - tako da odjebi sa ponovnim vraćanjem na tu temu. :izet:

Drugo.. nema potrebe da me citiraš da mi dolaze notifikacije da si mi ti odgovorio, jer mi to uopće nije bitno. Također, smaraš temu kad citiraš post koji je jedno ili dva mjesta iznad tvog posta.

Treće, ti si glup ako si zaključio da ja kažem kako je 70 pametnih i 320 glupih.

Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma - vrijedjanje

mjesec
Mišo_Kovač

#1920 Re: ETF

Post by Mišo_Kovač »

johnnykola wrote:
Mišo_Kovač wrote:

Ali ih socijalno kontstantno meće. Ovom jedan ne valja kao matematičar što niko pametan i ne spori, a Jurke mu ne valja zato što nije napisao tisućak naučnih radova na temu putovanja na Mars s Elonom Muskom skupa. :D :D :D
Nije mi baš jasno šts si htio reći s ovim :D Mislim, Fatkic je što se tiče matematike i statistike autoritet. To nije sporno. Sporno je gro drugih stvari koje su u konačnici bitne za studente. Ja sam o diferencijalnim jednačinama (na primjer) naučio milion puta više na krugovima i linearnim sistemima upravljanja nego što sam kod naučio kod Fatkica, iz prostog razloga jer se na ovim drugim predmetima neko trudio objasniti stvari kako treba, dok je kod Fatkića bilo bitno znati riješiti 4 tipska zadatka i nabubati 50 strana teorije, izvodjenje Vronskijana i šta ja znam :D A Jurić je moj automatičar, ne može da ne valja :D :D
johnnykola

#1921 Re: ETF

Post by johnnykola »

Stio :D sam reći da Fatkić definitivno, pa mogu čak i napisati, ne zna matematiku jer je ne zna prenijeti drugima. To nikad nisam sporio, možda ću sad s Alipašinom postati frend, jaran, ahbab, mislim nakon ove izjave i napisa. Kao ahbab možda postanem i na katedri glavni mačak. :D :D :D Najbolje je kenjdarati, sve zakukuljiti, zamumulkjiti pa pljuhnuti studentima. Ovo opet pišem za Huseta. Opet, ne može se sporiti da čovjek i nešto zna. Ali hajdemo na to gledati ovako. Galić nije bio lujka u smislu matematike garant. Možda je ovaj odnos profesor-nježnici bio za njega bitan otprilike 0,1 promil.:ppp Vajza je jeo. Mislim da mu je žena bila profesor bosanskog, prije srpsko-hrvatskog ili kojeg već *urca :D :D :D na Filozofskom. Čova je precizan bio s jezikom do u detalj. Kad se sjetim "Ili konačno mnogo njih". Dakle radilo se vizavi matematike o nelujkama. No Ilidži ni oni nisu valjali.
Ovdje bih sad mogao elborirati, ali mislim da će biti dovoljno napisati: blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla :D :D :D
Uglavnom, da ne duljim, apeliram na katedru da se samoukine i pretvori u predmet Priroda i društvo za onomad četvrti razred osnovne sve s udžbenikom na čijoj naslovnici je Prenj. :D :D :D
P.S. Mišo, ako ti je šta nejasno ponovno opet priupitaj. U anti mudu sam s:
http://www.hark.com/clips/jvkktfgyys-im ... debate-you
:D :D :D
johnnykola

#1922 Re: ETF

Post by johnnykola »

nargila.ba wrote:
johnnykola wrote:Idemo redom, nisu ti valjali Galić, garant niti Vajzović, Fatkić ti očito nije niti predavao, ali ni on ti ne valja, pretpostavljam ne valja ti ni Mesihović. Imam predlog, iskomuniciraj katedru za matematiku :D i predloži nekog svog nekog ahbaba za profesora matematike, nadati se da će onda raja iz matematike na faksu najdalje do razlomaka dobaciti. :D :D :D
Jok to bolan, ne može on ni matematiku kao nauku očima. Treba to ukinuti, šta će mu to. Može razvijati C# aplikacije i bez matematike. :lol: :lol: :lol:
Uglavnom, da sublimiramo. Matematika nije za inženjere, ona je tu levo smetalo i na izbor svim tehničkim fakultetima treba dati da redom namesto iste uvedu: veronauk, demokratiju i građanski odgoj, domaćinstvo i najteže od svih - prirodu i društvo. :D :D :D
The BEN10

#1923 Re: ETF

Post by The BEN10 »

Kakvih bukvalista, redikula i nekulturnih likova se okupilo na temi: kobajagi krema društva, elektro-inžinjeri. Nije ni čudo da je običan narod takav kakav jest.
Akademska debata na nivou. Aferim! :-) :roll:
johnnykola

#1924 Re: ETF

Post by johnnykola »

Šta si očekivao? Nama predbacuješ sarkazam i ironiju, a sam ne odgovaraš na postavljena pitanja već samo i jedino drviš svoje. I dobro neko napisa ljudi će bježati glavom bez obzira od ETF-a ha pročitaju vaša nazovi drvljenja. Dakle, ironija i sarkazam nisu za akademce, ali zato shut-down komunikacije i monolog jesu. Kao što napisa, aferim! Al' u panjevima! Postoje i drugi pogledi na vaše nazovi traume i dobro je da ih ljudi iznose, da ne čitaju samo vaše fah-i....ske traktate.
Maystor

#1925 Re: ETF

Post by Maystor »

Huseta sam upoznao u ratnom periodu i moram priznati da mi je vrlo simpatičan lik :wink:

Debata o ulozi matematike na etf-u i općenito na tehničkim fakultetima je "vječito pitanje". Raspravljalo se o tome i prije rata, raspravlja se i dan-danas, raspravljaće se i za 100 godina. Ovima što pričaju da to ne treba tako, da je to maltretiranje, prorjeđivanje itd. priznajem jedno, a to je da su na neki način diskriminisani. Neću govoriti o Travniku i (istočnom) Mostaru, besmisleno je, ali evo u Sarajevu postoje univerziteti koji su "na glasu" (Ganićev, Erdoganov, Gulenov) i koji se prepotentno hvališu nekim rezultatima. Ganić pokupi djecu iz sarajevskih škola i odvede ih na onu svoju štampariju diploma, pa im pokazuje heliodrom na krovu zgrade. Valjda mu je to najveće dostignuće. Kakav god da je, etf je Harvard za sve to tamo.
Koliko vodim iz ovoga što postavljate na internetu, Huse vam je spustio letvicu za 67% u odnosu na ono kako je bilo prije. Zato ne kukajte, zbirku u šake i položite to.
Post Reply