Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#1901 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Sad sam pitala jednu pravnicu, kaze isto ovo sto sam ti i ja rekla. To sto su stampane kasnije nema veze.
sarajevo63

#1902 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Innovation wrote:Sad sam pitala jednu pravnicu, kaze isto ovo sto sam ti i ja rekla. To sto su stampane kasnije nema veze.
To carice :) javi se na pp, vodim te na piće :); ne treba mi advokat, idem dalje :)
Bellica

#1903 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

sarajevo63,

Evo ovako je proslo, ostala sam bez cipela (mislila sam kad zavrsim s poslom otici i po cipele da ne idem u subotu), ali nisu mi vise bile interesantne jer sam pregledala toliko ulaza na Dobrinji, sve sami ulaz do ulaza, a nemaju upravitelje, ratna steta se i ne primjecuje, ispred ulaza ruze, a u ulazu kavezi sa slavujima, pjevaju i uljepsavaju dan prolaznicima, stalnim i nama slucajnim koji onako navratimo. Oko zgrada sve cisto i sredjeno, krov limeni, oluci bakreni, stolarija kod svih EV u istoj boji, PEV nemaju jer im ne treba, ulazi blistaju od cistoce, nerijetko se vide i crveni tepisi, samo tamo gdje ima vise stanara pa imaju vise nakupljenih sredstava. Sanducici pozlaceni, stepeniste od mermera, a tek lifotvi, ne cuju se kad ih neko koristi, to su ovi novi, s aluminijskim zidovima. A na zidovima stubiste, sve sama umjetnicka djela. U vecim stubistima sam vidjela i garniture za sjedenje gdje stanari s vremena na vrijeme borave i to od punog drveta. Zaista, nakon ovog iskustva razmisljam da posaljem prijedlog Ministarstvu neka nam dopuste da radimo bez upravitelja neka i nama bude lijepo kao na Dobrinji. :lol:
Innovation

#1904 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Jeli ovdje trebao :mrgreen: ili :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1905 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Ko je prvi sarajevski upravitelj u istoriji?

Btw, obožavam upravitelja da neko samnom upravlja. Navika stoljetna,...
Upravitelju, ljubičice bijela, tebe sitnozuba voli omladina cijela!

@vryzas-u, koliko koša zamjena sijalice preko upraviteljskih wanaGo?
sarajevo63

#1906 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

PipiDugaDevetka wrote:Ko je prvi sarajevski upravitelj u istoriji?

Btw, obožavam upravitelja da neko samnom upravlja. Navika stoljetna,...
Upravitelju, ljubičice bijela, tebe sitnozuba voli omladina cijela!

@vryzas-u, koliko koša zamjena sijalice preko upraviteljskih wanaGo?
Pipi nemoj vazda zakuhavati, iako malo šale nije nikad naodmet.
1. pitanje nije dobro formulisano, jer SA ima 4 opštine
2. pitanje, mogul ja?
a) cijena sijalice (0,50KM)+cijena sata (zbog isplativosti firma mora računati tako)+ ako su bezobrazni cijena amortizacije vozila i utrošenog benzina - to je realnost
b) ako je PEV iluzionista može uzeti sijalice i sam uvrtati; cijena je onda broj sijalica x cijena sijalice + vjerovatno uvećano za 17% PDV-a (mora se i zaraditi nešto, ipak)
c) ako PEV nije toliki iluzinista i mađioničar može uzeti sijalice i dati ih nekom da ih uvrće; cijena je onda ista kao pod b)

Bellica wrote:sarajevo63,

Evo ovako je proslo, ostala sam bez cipela (mislila sam kad zavrsim s poslom otici i po cipele da ne idem u subotu), ali nisu mi vise bile interesantne jer sam pregledala toliko ulaza na Dobrinji, sve sami ulaz do ulaza, a nemaju upravitelje, ratna steta se i ne primjecuje, ispred ulaza ruze, a u ulazu kavezi sa slavujima, pjevaju i uljepsavaju dan prolaznicima, stalnim i nama slucajnim koji onako navratimo. Oko zgrada sve cisto i sredjeno, krov limeni, oluci bakreni, stolarija kod svih EV u istoj boji, PEV nemaju jer im ne treba, ulazi blistaju od cistoce, nerijetko se vide i crveni tepisi, samo tamo gdje ima vise stanara pa imaju vise nakupljenih sredstava. Sanducici pozlaceni, stepeniste od mermera, a tek lifotvi, ne cuju se kad ih neko koristi, to su ovi novi, s aluminijskim zidovima. A na zidovima stubiste, sve sama umjetnicka djela. U vecim stubistima sam vidjela i garniture za sjedenje gdje stanari s vremena na vrijeme borave i to od punog drveta. Zaista, nakon ovog iskustva razmisljam da posaljem prijedlog Ministarstvu neka nam dopuste da radimo bez upravitelja neka i nama bude lijepo kao na Dobrinji. :lol:
hvala Bellice, iako si bila u raju na Dobrinji nemoj protiv Dobrinje, ja sam lokal patriota :)
Kad budeš opet dolazila možeš i kod nas svratiti, ulaz je sa upraviteljem; I ja razmišljam (al dajem sebi vremena da dočekam 31.03., a na šta ne računa upravitelj ni PEV pa da onda pošaljem jedan dopis Ministarstvu; no neću ostati samo na razmišljanju; I neću stati ni na tom :)
Ukoliko imamo obaveze imamo i prava.

I na kraju: u mom ulazu nema šanse da bi moglo bez upravitelja, jer nema svijesti ljudi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1907 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote: Pipi nemoj vazda zakuhavati, iako malo šale nije nikad naodmet.
1. pitanje nije dobro formulisano, jer SA ima 4 opštine
2. pitanje, mogul ja?
a) cijena sijalice (0,50KM)+cijena sata (zbog isplativosti firma mora računati tako)+ ako su bezobrazni cijena amortizacije vozila i utrošenog benzina - to je realnost
b) ako je PEV iluzionista može uzeti sijalice i sam uvrtati; cijena je onda broj sijalica x cijena sijalice + vjerovatno uvećano za 17% PDV-a (mora se i zaraditi nešto, ipak)
c) ako PEV nije toliki iluzinista i mađioničar može uzeti sijalice i dati ih nekom da ih uvrće; cijena je onda ista kao pod b)
------------------------------------------------
I na kraju: u mom ulazu nema šanse da bi moglo bez upravitelja, jer nema svijesti ljudi.
Nema ljutiš, @Beliilca bez zelenog smaje - šega - šala, pa i ja bez : :D .

Ponegdje, kao kod @vryzasa, ljudi, EV ne trebaju upravitelja. Vrijedi uvažiti ovo da su ljudi tamo svjesni, pametni, agilni i brinu se za svoju privatnu imovinu za koju su poneki krv svoju mokrili.

Drago mi je da se vraćaš u nove bitke protiv ''rogatih''. Imao bih ja priupitati inspektora u ovoj oblasti koji mi se javio da će biti riješen moj problem jer su ''oni odradili što je do njih''. Ja, međutim još uvijek nemam na oglasnoj ploči svojoj Izvještaj o radu za 2011.g.

Za sada znam da ću se osvetiti SDP-u tako što neću glasati za njih nego NS. Problem je što je Ministarstvo pod šapom SDA. Meni je žao što mi se javila i Ministrica pravde i uprave, pa ne želi da natjera Ministra da postupi po Zakonu. Kaže nije to njen posao. E, moj posao je da glasam na izborima, pa ću suglasno tome i glasati. Naročito jer se premijer nije ni javio/odgovorio da kaže nešto o onome što sam mu opisao tražeći mu da zamoli ministra da primjeni Zakon.

Sad je kasno za sve. Dolaze izbori, vidimo propast izbornu SDP-a, barem na lokalnom nivou.
Bellica

#1908 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Innovation wrote:Jeli ovdje trebao :mrgreen: ili :lol:
Mislim da nisam trebala staviti ni jednog ni drugog nego ostati "ozbiljna" do kraja. Razlog zasto sam stavila ovog :lol: je jer sam pomislila da bi na temu mogao doci neki "prolaznik" pa poceti da cita i da ne shvati da sam se ustvari salila, pa napravi iskrivljeni izraz lica. Mogu samo zamiliti sta bi sve pomislio. Eto, da se nisam toga sjetila stavila bih :D
Bellica

#1909 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

sarajevo63,

Nikako, ne bih ja rekla nesto protiv Dobrinje nikada u zivotu, ali ozbiljno, jer za mene je Dobrinja, neka zvuci kako zvuci ovo sto cu reci jedan od nejljepsih dijelova grada. Napominjem da nisam zalazila u probleme s kojim se susrecete, ali ono sto vidim, setalista, parkovi, trg od Optike Apolo pa do kraja do skole je nesto sto niti jedan drugi dio grada nema i svakako bih voljela zivjeti tamo. Meni je Dobrinja 100 puta ljepsa od Grbavice gdje stanujem, ovdje nema mjesta ni za mene, a pogotovo za prosetati cuku, Vilsonovo je stalno prepuno, ljudi vriste kad setam s cukom, nerijetki su i incidenti. Pa meni je Mercator na Socijalnom jako blizu, autom stignem za nekoliko minuta, ali ja ipak dodjem u onaj "vas" na Dobrinji jer se tamo dosta ugodnije osjecam, kao neko ko je rodjen u Sarajevu. Mozda zato jer je Dobrinja zadrzala onaj sarajevski duh ili sta vec, jednostavno, meni je Dobrinja prelijepa, bez obzira na sve ulaze koji nemaju upravitelje i izgledaju bajkovito :D Neki dan me srela u Mercatoru na Dobrinji jedna poznanica i pita me sta ja radim tu, da se nisam preselila na Dobirnju jer zna da mi s Grbavice trebamo ici u Mercator na Socijalnom. Objasnila sam joj da ja uzivam u ovom na Dobrinji pa taman neka je 100 puta manji od ovog "naseg". Bila je prijatno iznenadjena jer svi ljudi iz Centra i Novog Sarajeva zaziru od Dobrinje, a ja kad bih birala, uvijek bih izabrala Dobrinju umjesto Skenderije, Ciglana, Visnjika, Kosevskog brda, Bara, Vogosce, Hrasnog, Otoke i svih drugih dijelova. Jednostavno, blago vama koji stanujete u ovom dijelu opstine Novi Grad. I nemate upravitelje :D
Innovation

#1910 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Potpuno se slazem s tobom. Kad bih birala mjesto za stanovanje, birala bih Dobrinju, upravo iz razloga sto se tamo "preselila mladost Sarajeva ". Puno je zivota, setalista, prodavnica. :)
Innovation

#1911 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Bellice, molim te objasni mi ovu situaciju. Ako od komsije curi voda meni u stan koga da obavjestim? Ko treba da odobri sredstva da se taj kvar otkloni i ko treba da Insistira kod upravitelja da se to odradi?
alica.k

#1912 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by alica.k »

Innovation wrote:Bellice, molim te objasni mi ovu situaciju. Ako od komsije curi voda meni u stan koga da obavjestim? Ko treba da odobri sredstva da se taj kvar otkloni i ko treba da Insistira kod upravitelja da se to odradi?
joj joj. ja se evo vec danima oko toga zezam.
komsiji cijevi cure, sve meni po plafonu.
zovem, doci ce.
zovem, doci ce.
zovem, doci ce...
PipiDugaDevetka

#1913 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

alica.k wrote:
Innovation wrote:Bellice, molim te objasni mi ovu situaciju. Ako od komsije curi voda meni u stan koga da obavjestim? Ko treba da odobri sredstva da se taj kvar otkloni i ko treba da Insistira kod upravitelja da se to odradi?
zovem, doci ce.
zovem, doci ce.
zovem, doci ce...
E, ne može to tako, ti da redovno plaćaš OKI-ju, a da malo ne pokisneš. Ne možeš ti mimo svijeta i ponašanja ostalih EV.
Poturi po stanu kakve kante da barem parket sačuvaš, pa ti nastavi plaćati redovno.
Bellica

#1914 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Jedan i jedini PEV :)

Salu na stranu, zaista svi EV koji imaju bilo kakav problem u stanu ili zajednickom prostoru, a tice se Zakona o odrzavanju zajednickih dijelova moraju obavijestiti PEV koji poziva upravitelje, otvara nalog, prisustvuje radovima i potpise nalog kojim odobri uzimanje odredjenog iznosa s racuna zgrade za odradjeni posao. EV ne mogu pozivati upravitelje i otvarati radne naloge, to je u mom slucaju i napismeno dostavljeno upravitelju zgrade, dolaze i rade samo na moj poziv. Niko osim upravitelja nema nalog da udje EV iznad u stan. Ako upravitelj odbija uraditi neku uslugu, a naplata je uredna, onda PEV treba insistirati, pa ako nakon nekog vremena ipak nece da urade, onda je za taj problem nadlezno MSP.
Innovation

#1915 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Hvala, mislim da je sve jasno.
alica.k

#1916 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by alica.k »

PipiDugaDevetka wrote:
alica.k wrote:
zovem, doci ce.
zovem, doci ce.
zovem, doci ce...
E, ne može to tako, ti da redovno plaćaš OKI-ju, a da malo ne pokisneš. Ne možeš ti mimo svijeta i ponašanja ostalih EV.
Poturi po stanu kakve kante da barem parket sačuvaš, pa ti nastavi plaćati redovno.
ja sam prijetila da cu prestati placati, opet nisu dosli. tu se zavrsava to.

nazalost, nas PEV ne zivi u zgradi, niko ne zna gdje je, niko mu nema broj telefona, mislim cak da je covjek vani negdje. tako da preko njega se nista ne moze uraditi.
i niko ga nije birao, vec je to tako po defaultu, i nikoga nije briga sto sve sto treba da se uradi traje po petsto godina. ja sam predlagala da odrzimo sastanak, i izaberemo novog prestavnika, medjutim, svima je svejedno.
HALO.BA

#1917 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by HALO.BA »

alica.k wrote: nazalost, nas PEV ne zivi u zgradi, niko ne zna gdje je, niko mu nema broj telefona, mislim cak da je covjek vani negdje. tako da preko njega se nista ne moze uraditi.
i niko ga nije birao, vec je to tako po defaultu, i nikoga nije briga sto sve sto treba da se uradi traje po petsto godina. ja sam predlagala da odrzimo sastanak, i izaberemo novog prestavnika, medjutim, svima je svejedno.
Nazovi upravitelja i trazi broj telefona od vaseg PEVa.
A njima zaprijeti da ces sazvati sastanak etaznih vlasnika i potruditi se maximalno da se promjeni upravitelj ako odmah ne dodju i ne zaustave curenje vode. Pismeno obracanje je najbolje! (fax, licno, mail itd...)
Usput mogla bi nam reci ko vam je upravitelj?
Last edited by HALO.BA on 27/03/2012 13:38, edited 1 time in total.
Innovation

#1918 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Ako vam je upravitelj dosad nesto odradjivao u zgradi, ko mu je potpisivao naloge za izvrsene usluge?
alica.k

#1919 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by alica.k »

HALO.BA wrote:
alica.k wrote: nazalost, nas PEV ne zivi u zgradi, niko ne zna gdje je, niko mu nema broj telefona, mislim cak da je covjek vani negdje. tako da preko njega se nista ne moze uraditi.
Nazovi upravitelja i trazi broj telefona od vaseg PEVa.
A njima zaprijeti da ces sazvati sastanak etaznih vlasnika i potruditi se maximalno da se promjeni upravitelj ako odmah ne dodju i ne zaustave curenje vode. Pismeno obracanje je najbolje! (fax, licno, mail itd...)
Usput mogla bi nam reci ko vam je upravitelj?
OKI, napisao vam je pipi gore, zna jer sam vec pisala o ovom problemu na drugoj temi :)
PipiDugaDevetka

#1920 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

alica.k wrote: ja sam prijetila da cu prestati placati, opet nisu dosli. tu se zavrsava to.

nazalost, nas PEV ne zivi u zgradi, niko ne zna gdje je, niko mu nema broj telefona, mislim cak da je covjek vani negdje. tako da preko njega se nista ne moze uraditi.

Upravo se ja na sudu branim tako što dokazujem da je bio nepravilan izbor upravitelja, dakle svi ugovori i svi kasniji Skupovi EV i svi potpisani nalozi za naplatu nečeg urađenog od strane upravitelja su nezakoniti. Ja uopšte nisam u nekom obligaciono - pravnom odnosu sa upraviteljem. On te svoje poslove ilegalno obavlja. Nadam se da će presuda biti povoljna po mene, ali ko zna šta će biti kada su nam i sudovi, i sudije ovakve kakve su.

Okači na pogodno mjesto u haustoru oglas sa tekstom otprilike ovim:

KRV SMO SVOJU POMOKRILI DOK SMO SUPRUG I JA ZARADILI I KUPILI STAN U OVOJ ZGRADI!

Kreni prikupljati potpise na papiru/formularu da se izabere novi PEV i novi upravitelj. Komšijama reci da ti curi odzgo i ''kiša pada'' u tvom stanu, pa moraš hitno zvati boljeg upravitelja i boljeg PEV-a. Čim prikupiš potpise EV koji su vlasnici 50% ukupne korisne površine u zgradi, to je dovoljno.Znači, glasovi nisu jedan EV=jedan glas, nego onoliko koliko ima glasač m2 vlasništva, toliko mu vrijedi glas.

Znam da sve to oduzima vremena i nerava, ali bolje i tako nego da ti mjesecima ''kiša pada'' odozgo. Ako u zgradi ima drugi ulaz...moraš i tamo prikupljati potpise jer Ministarstvo se strogo drži Zakona da ne mogu dva ulaza u istoj zgradi imati različite upraviteljske firma koje im održavaju ulaze/zgradu.

Prepusti to prikupljanje potpisa drugom PEV-u iz drugog ulaza.

Zovi majstore iz nekog drugog upravitelja da zaustave curenje, sačuvaj račun, pa kasnije naplati od tog najnovijeg upravitelja.
HALO.BA

#1921 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by HALO.BA »

PipiDugaDevetka wrote:
alica.k wrote: ja sam prijetila da cu prestati placati, opet nisu dosli. tu se zavrsava to.

Upravo se ja na sudu branim tako što dokazujem da je bio nepravilan izbor upravitelja, dakle svi ugovori i svi kasniji Skupovi EV i svi potpisani nalozi za naplatu nečeg urađenog od strane upravitelja su nezakoniti. Ja uopšte nisam u nekom obligaciono - pravnom odnosu sa upraviteljem. On te svoje poslove ilegalno obavlja. Nadam se da će presuda biti povoljna po mene, ali ko zna šta će biti kada su nam i sudovi, i sudije ovakve kakve su.

Okači na pogodno mjesto u haustoru oglas sa tekstom otprilike ovim:

KRV SMO SVOJU POMOKRILI DOK SMO SUPRUG I JA ZARADILI I KUPILI STAN U OVOJ ZGRADI!

Kreni prikupljati potpise na papiru/formularu da se izabere novi PEV i novi upravitelj. Komšijama reci da ti curi odzgo i ''kiša pada'' u tvom stanu, pa moraš hitno zvati boljeg upravitelja i boljeg PEV-a. Čim prikupiš potpise EV koji su vlasnici 50% ukupne korisne površine u zgradi, to je dovoljno.Znači, glasovi nisu jedan EV=jedan glas, nego onoliko koliko ima glasač m2 vlasništva, toliko mu vrijedi glas.

Znam da sve to oduzima vremena i nerava, ali bolje i tako nego da ti mjesecima ''kiša pada'' odozgo. Ako u zgradi ima drugi ulaz...moraš i tamo prikupljati potpise jer Ministarstvo se strogo drži Zakona da ne mogu dva ulaza u istoj zgradi imati različite upraviteljske firma koje im održavaju ulaze/zgradu.

Prepusti to prikupljanje potpisa drugom PEV-u iz drugog ulaza.

Zovi majstore iz nekog drugog upravitelja da zaustave curenje, sačuvaj račun, pa kasnije naplati od tog najnovijeg upravitelja.
Ako budes skupljala potpise, usput trazi i dokaz o vlasnistvu stana tj kopiju jer ce ti trebati prilikom promjene upravitelja.
Formular na kojem treba skupljati potpise izgleda http://www.oki.ba/_files/MSP_uputstvo_z ... vl_SNK.pdf
Nece ici lako, ali bitan je cilj! SRETNO
PipiDugaDevetka

#1922 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Innovation wrote:Ako vam je upravitelj dosad nesto odradjivao u zgradi, ko mu je potpisivao naloge za izvrsene usluge?
Ako niko nije potpisivao, onda su falsifikovali potpis što je KD.
Bellica

#1923 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

alica.k

Ja bih na tvom mjestu do sada sama sanirala to curenje. Predlazem kad je situacija takva kakva jeste da sama popravis to curenje radi sebe i stete koja moze nastati u stanu, pa neka ti se sredstva refundiraju kad dodjete do PEV. Ne mislim da ti je sada stalo da ides od stana do stana i skupljas potpise, za promjenu PEV treba najmanje mjesec dana, jer covjek koje je PEV je ziv, morate imati neki motiv, uzeti zapisnik birati novog PEV pa dok on preuzme (znam jer sam sve prosla, ja sam inace prvi radni nalog otvorila u decembru, a PEV postala u avgustu jer je sve bilo nesredjeno). Uostalom, promijeniti PEV bez znanja ovog prethodnog je ruzno, sacekajte da covjek dodje pa se lijepo dogovorite. I neka majstor bude PDV obveznik da mozes naplatiti. Ako nisi zadovoljna upraviteljima izaberi s komsijama nekog novog. Ja isto mislim da nije posteno ako vec uredno placas da cekas tako dugo, jer steta moze biti velika. Mislim da je moj prijedlog najbezbolniji pa ti sama odluci. Uz to, ako im date otkaz, odnosno odlucite promijeniti, kad jedan od razloga navedite i ovo nepostivanje i bezobrazluk koji ti je priredjen. Mislim da ces imati podrsku komsija, ali prvo zavrsi svoj posao u stanu pa onda. I da, da bi promijenili upravitelja prvo trebate PEV jer neko mora da vas zastupa inace svi trebate provesti taj postupak.
HALO.BA

#1924 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by HALO.BA »

Bellica wrote:alica.k

Ja bih na tvom mjestu do sada sama sanirala to curenje. Predlazem kad je situacija takva kakva jeste da sama popravis to curenje radi sebe i stete koja moze nastati u stanu, pa neka ti se sredstva refundiraju kad dodjete do PEV. Ne mislim da ti je sada stalo da ides od stana do stana i skupljas potpise, za promjenu PEV treba najmanje mjesec dana, jer covjek koje je PEV je ziv, morate imati neki motiv, uzeti zapisnik birati novog PEV pa dok on preuzme (znam jer sam sve prosla, ja sam inace prvi radni nalog otvorila u decembru, a PEV postala u avgustu jer je sve bilo nesredjeno). Uostalom, promijeniti PEV bez znanja ovog prethodnog je ruzno, sacekajte da covjek dodje pa se lijepo dogovorite. I neka majstor bude PDV obveznik da mozes naplatiti. Ako nisi zadovoljna upraviteljima izaberi s komsijama nekog novog. Ja isto mislim da nije posteno ako vec uredno placas da cekas tako dugo, jer steta moze biti velika. Mislim da je moj prijedlog najbezbolniji pa ti sama odluci. Uz to, ako im date otkaz, odnosno odlucite promijeniti, kad jedan od razloga navedite i ovo nepostivanje i bezobrazluk koji ti je priredjen. Mislim da ces imati podrsku komsija, ali prvo zavrsi svoj posao u stanu pa onda. I da, da bi promijenili upravitelja prvo trebate PEV jer neko mora da vas zastupa inace svi trebate provesti taj postupak.
Kršiti zakon je takodjer ružno, u novom zakonu
Član 65. stav 5. kaže
(Obaveze predstavnika etažnih vlasnika)
l.) u slučaju planiranog odsustva dužeg od pet dana određuje
svog zamjenika, o čemu obavještava etažne vlasnike
putem oglasne ploče u zgradi, a najduže na period od 15
dana.
Innovation

#1925 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Potpuno ste u pravu, tako da oni mogu izabrati novog PEV-a bez njegovog prisustva. Nije mi samo jasno, kako uzima naknadu koja mu pripada, ako toliko dugo nemaju kontakt sa istim. :?
Post Reply