Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

eno sad

#1901 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eno sad »

Realno kad istekne ugovor s legeom gurace se za potpis s nama..
phillie

#1902 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

frngla wrote:Da se ja pitam Adidas bi bio, jer mi je Adidas nekako sinonim za fudbalski dres 8-)

a tv prava ima face za tekme koje igramo na strani, dok bht ima za domaće (tako je ove kvalifikacije, ako ne otkupe i za sljedeće)
Nije to, nego Savez prodaje prava na prenos svojih utakmica (koliko sam ja shvatio), agencijama kao sto su Kentaro i SportFive. i ubire dobit....
luckylaka

#1903 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Moze li meni neko konkretno objasniti sta to fali ovim dresovima,sto su to oni losiji od nike,adidas,puma...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1904 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

šmirkeri vole sve markirano.....a jedva skuckaju i za Legein, a kako li će tek za adidasov dres
drugi_profil

#1905 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drugi_profil »

luckylaka wrote:Moze li meni neko konkretno objasniti sta to fali ovim dresovima,sto su to oni losiji od nike,adidas,puma...
Ne znam nisam ih uporedjivao. Ono sto meni smeta je sto nema tipskog dresa reprezentacije. Ima uspjesnih i neuspjesnih pokusaja.
Npr. ovaj iz Latvije je po mom sudu vrlo atraktivan i visak mu je samo onaj Spajdermen. I ne bih dozvolio da se prave dalje egzibicije u plavo-bijeloj varijanti tipa: jedan plavi rukav ili zenski okovratnik kao sto se do sada desavalo. Ili onu ruznocu u kojoj su igrali mladi jucer. Jednako tako bih od proizvodjaca trazio da nikom drugom ne isporucuje odredjeni, rezervisani, reprezentativni komplet. Treba neka Modena da igra u istom dresu?

Ako ce nam Nike, Adidas, itd uvaliti neki svoj tipski dres sa lagera, radije ne bih mijenjao, jer cemo Legei biti dragocjeni, a ovim "velikanima" zadnja rupa.
JoseMujica

#1906 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

zar iko ima tipske dresove osim par top repki iz zemalja s tržištem od 50 + miliona ljudi?
Crvena Tifoza

#1907 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote:Moze li meni neko konkretno objasniti sta to fali ovim dresovima,sto su to oni losiji od nike,adidas,puma...

Zato jer im je materijal kao u spavacice. Sve vrhunske kompanije sportske opreme teze na tome da budu prvi u nekoj tehnologiji da dres bude laksi, bolje izgleda, materijali cuda, a za ove u Legea je jos to nepoznanica.
Zato jer niko nije siguran kako se pravilno izgovara ime brenda Legea. Zato jer nepostoji orginal dres dostupan navijacima.
Zato jer zelim kao covjek otici na stranicu nekog vrhunskog sportskog brenda i narucim sebi orginal dres reprezentacije. Preko glave mi je vise ovih svercera i pijacara.

Nego mozes li ti nama konkretno reci zasto jedna reprezentacija koja u posljednje vrijeme postize vrhunske rezultate, vjerovatno ce biti ucesnik iduceg Mundiala, nebi nosila dres nekog vrhusnkog brenda kao sto je adidas (primjer). Da nam se ljudi smiju na Svjetskom kao Sjevernoj Koreji ciji su dresovi u Juznoj Africi bili nemoguci za kupiti.

Nekima ne smeta u cemu reprezentacija drzave igra i to je uredu. Ja ipak zelim da i moja reprezentacija nosi vrhunski brend, dosta mi je ovih nizerazrednih kvazi brendova.

Sve normalne reprezentacije imaju prezentaciju novog dresa koji ce nositi u prethodnom ciklusu kvalifikacija ili nekog prvenstva, a kod nas je kako ti ga Legea uvali. U jednim kvalifikacijama promjenimo dva tri modela dresova. Mislim da ni igraci vise nisu sigurni kakav ce ih dres cekati za iducu utakmicu.
Last edited by Crvena Tifoza on 12/06/2013 15:45, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#1908 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by KPNCTNJAH »

JoseMujica wrote:zar iko ima tipske dresove osim par top repki iz zemalja s tržištem od 50 + miliona ljudi?
Hrvatska i Srbija imaju takvo trziste definitivno :roll:
JoseMujica

#1909 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Hrvati imaju tipski samo u smislu šara na dresu, kockica...a nisam nešto primjetio da je srpski dres poseban...a morebit griješim
drugi_profil

#1910 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by drugi_profil »

JoseMujica wrote:zar iko ima tipske dresove osim par top repki iz zemalja s tržištem od 50 + miliona ljudi?
Nismo se razumjeli.
Dakle da je jedan dres home i jedan away.
Kod nas je samo boja ista, a krojevi nikad isti.
I da onda taj isti dres ne prodaju klubovima i nigdje nikome bez prisivenog znaka NSBiH.
A to uopste ne mora biti nista specijalno. Samo jedan odabran model iz ponudjenih. Dakle nikakav specijalan dizajn.
Crvena Tifoza

#1911 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

JoseMujica wrote:Hrvati imaju tipski samo u smislu šara na dresu, kockica...a nisam nešto primjetio da je srpski dres poseban...a morebit griješim
Tipski li ne, mislim da Hrvatski dres spada u grupu najprepoznatljiviji dresovi u svijetu fudbala. Citao sam neku anketu o tome.
antifascism

#1912 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by antifascism »

JoseMujica wrote:Hrvati imaju tipski samo u smislu šara na dresu, kockica...a nisam nešto primjetio da je srpski dres poseban...a morebit griješim
Imaju krst sa grba na dresu.
Image
AmiĐa_Idriz

#1913 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

antifascism wrote:
Imaju krst sa grba na dresu.
Image
onda nama na dres granice države :oops:
AmiĐa_Idriz

#1914 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

a 'vako nešto ? :D
ledeni_caj

#1915 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Ziku ovih laznih zmajeva. Ili je ovo zmija, ako jeste onda sam u krivu.
Image
Crvena Tifoza

#1916 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

AmiĐa_Idriz wrote:Image

a 'vako nešto ? :D

To je to. :D

Ili od Bayerna bijeli, sa onom kragnom. 8-)
Crvena Tifoza

#1917 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

ledeni_caj wrote:Ziku ovih laznih zmajeva. Ili je ovo zmija, ako jeste onda sam u krivu.
Image

Odma tuziti ako je zmaj.
AmiĐa_Idriz

#1918 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
:oops:
Image

i ovo za Asmira
JoseMujica

#1919 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Image
luckylaka

#1920 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Crvena Tifoza wrote:

Zato jer im je materijal kao u spavacice. Sve vrhunske kompanije sportske opreme teze na tome da budu prvi u nekoj tehnologiji da dres bude laksi, bolje izgleda, materijali cuda, a za ove u Legea je jos to nepoznanica.
Zato jer niko nije siguran kako se pravilno izgovara ime brenda Legea. Zato jer nepostoji orginal dres dostupan navijacima.
Zato jer zelim kao covjek otici na stranicu nekog vrhunskog sportskog brenda i narucim sebi orginal dres reprezentacije. Preko glave mi je vise ovih svercera i pijacara.

Nego mozes li ti nama konkretno reci zasto jedna reprezentacija koja u posljednje vrijeme postize vrhunske rezultate, vjerovatno ce biti ucesnik iduceg Mundiala, nebi nosila dres nekog vrhusnkog brenda kao sto je adidas (primjer). Da nam se ljudi smiju na Svjetskom kao Sjevernoj Koreji ciji su dresovi u Juznoj Africi bili nemoguci za kupiti.

Nekima ne smeta u cemu reprezentacija drzave igra i to je uredu. Ja ipak zelim da i moja reprezentacija nosi vrhunski brend, dosta mi je ovih nizerazrednih kvazi brendova.

Sve normalne reprezentacije imaju prezentaciju novog dresa koji ce nositi u prethodnom ciklusu kvalifikacija ili nekog prvenstva, a kod nas je kako ti ga Legea uvali. U jednim kvalifikacijama promjenimo dva tri modela dresova. Mislim da ni igraci vise nisu sigurni kakav ce ih dres cekati za iducu utakmicu.
Ma daj zivotati imam nekoliko orginalnih dresova BiH reprezentacije tipa Legea i kvalitet materijala nista nije losiji od nike,adidas ili puma.Drugo.koliko god vi trazili drugi brend ugovor sa legeom je jos vazeci i sto bi to placali penale da bi promijenili brend.Trece.Sve vrste dresova i adidas i nike i Njemacke,Spanske,Engleske....reprezentacije mozes kupiti kod svercera i na pijaci sirom svijeta(ne samo legea)Nekima mozda smeta sto reprezentacija igra u ovim dresovima ali nisam jos procitao da se fudbaleri zale na njih(mozda sam preskocio nesto)Na kraju za savez pored kvaliteta najbitnije je kako finansijski sto bolje proci i ako recimo legea ponudi 20 miliona za novi ugovor a adidas 10 miliona koga bi ti prihvatio.
Herr Flick

#1921 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Legea je firma koja u financijskom smislu ne moze parirati Addidasu,Nike-u,Pumi.Pa smijesno je o tome govoriti.Jedna od ova 3 proizvodjaca ce se boriti za sponzorstvo ako se plasiramo na SP.Prilicno sam siguran da je to Nike :D :D

Cisto sumnjam da ce Addidas ili Nike propustiti priliku ako se plasiramo na SP.Legea tu nema sta traziti.Prijateljska sa Amerima u avgustu nije slucajnost :-D :-D
Crvena Tifoza

#1922 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Ma daj zivotati imam nekoliko orginalnih dresova BiH reprezentacije tipa Legea i kvalitet materijala nista nije losiji od nike,adidas ili puma.Drugo.koliko god vi trazili drugi brend ugovor sa legeom je jos vazeci i sto bi to placali penale da bi promijenili brend.Trece.Sve vrste dresova i adidas i nike i Njemacke,Spanske,Engleske....reprezentacije mozes kupiti kod svercera i na pijaci sirom svijeta(ne samo legea)Nekima mozda smeta sto reprezentacija igra u ovim dresovima ali nisam jos procitao da se fudbaleri zale na njih(mozda sam preskocio nesto)Na kraju za savez pored kvaliteta najbitnije je kako finansijski sto bolje proci i ako recimo legea ponudi 20 miliona za novi ugovor a adidas 10 miliona koga bi ti prihvatio.
Gdje si kupio "orginal" dresove reprezentacije, jer takvi ne postoje, samo su dostupni reprezentativcima? Prema tome. :roll:

I ja mislim da ce Legea ponuditi 20 miliona. :roll: Nego kako se ono kaze Legea opet? :lol:
Nisi procitao da se fudbaleri zale? Pogledaj zadnju utakmicu i sta je Dzeko radio sa rukavima jer mu je bio taman. :roll:
Crvena Tifoza

#1923 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Herr Flick wrote:Legea je firma koja u financijskom smislu ne moze parirati Addidasu,Nike-u,Pumi.Pa smijesno je o tome govoriti.Jedna od ova 3 proizvodjaca ce se boriti za sponzorstvo ako se plasiramo na SP.Prilicno sam siguran da je to Nike :D :D

Cisto sumnjam da ce Addidas ili Nike propustiti priliku ako se plasiramo na SP.Legea tu nema sta traziti.Prijateljska sa Amerima u avgustu nije slucajnost :-D :-D
Upravo tako. Svako Svjetsko je utrka ko ce vise obuci reprezentacija. Cak je i Puma izgubila bitku sa Nike i Adidas, a ne nekakva Legea.
Kontra__

#1924 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kontra__ »

Ma Lucky je samo u kontru, sta vam je ba...

Da je tako Krajisnice kako ti pricas, 90% ekipa iz Njemacke, Engleske, Spanije itd bi nosile Legea dresove, a ne brendove Adisad, Puma, Nike. Vrlo prosto za shvatiti. Nema nista lose naravno u tome sto je Legea sponzor, ali ona NIKAD ZA NIKAD nece moci finansijski parirati gore spomenutim markama, niti ce biti brend poput njih! To je tako, zakon trzista.
Svi teze ka bolje, tako da ne vidim zasto bi mi bili izuzetak. I hvala Bogu ostalo je jos manje od godine dana ugovora sa ovim prokletnicima, onda nek' se gone u PM!

PS Ako je tako kako ti pricas, sto ti fino ne prodas svoje auto, pa ne uzmes neko koje je 2-3 puta jeftinije i losije? Sto, sta fali, isto ce te odvesti od A do B kao i to sadasnje. :oops:
Herr Flick

#1925 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

To su Munib i kompanija sredili sa Legeom.Ja sam uvjeren da su imali ponude Nike-a,Addidasa,Pume itd...Medjutim bolje je vise love strpati u vlastiti dzep,nego da repka ima koristi.Zato su sada u cuzi.Pa Albanija,Lihtenstajn,Farska Ostrva imaju ugovore sa Addidasom...
Post Reply