Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
alica.k

#1901 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

stanite ne kontam sad, na mojoj godisnjoj fino pise da vazi do 31.12.
jel to moramo novu vadit svejedno?
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1902 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privatna poruka »

alica.k wrote:stanite ne kontam sad, na mojoj godisnjoj fino pise da vazi do 31.12.
Ne moras.
Vjerovatno su ovo brucosi, oni moraju :D
MmeDeLafayette

#1903 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MmeDeLafayette »

Gde si sad cica maco wrote:
MmeDeLafayette wrote:Ooooooooo neću izlaziti trijezna iz birca :D to to to! Napokon vesele vijesti :D
ma bombam :mrgreen: možemo završiti svaki odsjek na fefi, premjestiti ga cijelog u amsterdam, ali odlazak šerijata nećemo vidjeti :x :mrgreen:
Ah joj :( pa opet, ako ne bude zesce, fino u tasnicu 2-3 vigora i mirna Bosna... Kao da sam ih ispijala jednom ispred kabineta :lol: i obicno napravis drustvo oko sebe :D a to ti je sve na IV spratu :lol:
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#1904 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Koalizioni studenti:

Nisam docekao prodekana, nema ga nigdje. Medjutim dok sam cekao djevojka koja je bila kod njega jucer mi je ispricala ovo:
Ma nista ne zna ni on. Prvi put se susrecu s tim i onda malo otpor pruzaju svi, mada po zakonu bi nam trebali dozvoliti .
On govori kao treba novi zakon da se usvoji uskoro a da li je u sklopu toga i kolizija on ne zna .. i onda nas poslao na studentsku, naravno one dole samo vristeee nemaa, ne mozee bla bla .. i svi govore pisite molbu .. Pa eto mislim da bi trebali skupa napisati molbu svi, da vide da je jos odsjeka za to zainteresovano.
Barcafan

#1905 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Barcafan »

alica.k wrote:stanite ne kontam sad, na mojoj godisnjoj fino pise da vazi do 31.12.
Ma to ovi prvačići samo moraju :)
Istina trajat će nam samo 3 mjeseca ali, kad pogledaš opet je bolje uzet je nego se ganjat sa revizorima.

A zna li neko koliko traje vađenje karte i da le se dugo čeka na potvrdu na studentskoj jer sam cuo da za ovjeru potvrde treba par dana???
alica.k

#1906 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

Privatna poruka wrote:Koalizioni studenti:

Nisam docekao prodekana, nema ga nigdje. Medjutim dok sam cekao djevojka koja je bila kod njega jucer mi je ispricala ovo:
Ma nista ne zna ni on. Prvi put se susrecu s tim i onda malo otpor pruzaju svi, mada po zakonu bi nam trebali dozvoliti .
On govori kao treba novi zakon da se usvoji uskoro a da li je u sklopu toga i kolizija on ne zna .. i onda nas poslao na studentsku, naravno one dole samo vristeee nemaa, ne mozee bla bla .. i svi govore pisite molbu .. Pa eto mislim da bi trebali skupa napisati molbu svi, da vide da je jos odsjeka za to zainteresovano.
nisam ni ja docekala prodekana, ali jesam pricala sa profesorima na odsjeku i kazu mi da se masovno pisu te molbe za koliziju.

sto ih vise ima, vece su sanse da ce nam dati da polazemo na koliziju. tako da mi je rekao profesor da koga god znam da obnavlja da mu kazem da pise tu molbu i da preda ili prodekanu, il da preda sekretaru na svom odsjeku.

ja mislila to u cetvrtak otici predat, al nemam pojma sta da napisem. zna li neko?
minjonja

#1907 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

jest da sam na PMF-u, ali mozda i vama moze biti od pomoci ova informacija. naime, ni kod nas nije bilo kolizije prije, koliko znam. ovaj zakon nedavno sto je donesen odobrava koliziju. kolizija je ustvari obnavljanje godine, ali smijete slusati i izlaziti na ispite sa sljedece godine. mora se pisati molba, moje kolege su skoro svi kolektivno predali molbe i najverovatnije ce im biti odobrene, skoro 100%.

moje misljenje je da se bezveze ne zapetljavate sa kolizijom. svakako cete znaci uvijek gurati neki određeni broj ispita na koji necete moci izaci jer je to previse kredita po semestru. znaci da cete kad tad opet obnoviti godinu. bolje obnoviti godinu i ocistiti je, nego se tako peglati. sta ako vam ove godine odobre koliziju, a sljedece ne, onda cete opet obnavljati. kako god okrenete, moracete obnoviti jednu godinu, jedino ako zakon ne promijene.
alica.k

#1908 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

ma ja i nisam mislila teske, mislila sam one lakse ocistit, pa onda kad upisem drugu da mi ostanu samo ti teski :D
lala*

#1909 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Barcafan wrote:
Ma to ovi prvačići samo moraju :)
Istina trajat će nam samo 3 mjeseca ali, kad pogledaš opet je bolje uzet je nego se ganjat sa revizorima.

A zna li neko koliko traje vađenje karte i da le se dugo čeka na potvrdu na studentskoj jer sam cuo da za ovjeru potvrde treba par dana???
Danas predas, sutra gotova karta...bar je tako do sad bilo. A na studentskoj se ceka malo vise, ja sam danas predala i rece mi da navratim u petak da provjerim je li gotovo, ili cak sljedece sedmice. Stvarno nije uredu ali eto, sta mozemo nego placati karte dok nam ne bude gotova godisnja. :x
alica.k

#1910 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

novi akademski kalendar

za zimski semestar:
prve parcijale od 8. do 13. novembra
druge parcijale od 27. do 31. decembra

rokovi (prijave od 5. do 18. decembra): prvi od 10. do 22. januara a popravni od 31. januara do 13. februara

za ljetni semestar:
prve parcijale od 4. do 9. aprila
druge parcijale od 30. maja do 4. juna

rokovi (prijave od 9. do 14. maja): prvi od 13. do 25. juna a popravni od 4. do 16. jula

neradni dani:
16. i 17. novembar, 25. novembar, 1. mart, 1. 2. i 3. maj

sve to imate napisano i ovdje :D ali eto, ukratko. iako kakav je fakultet to bi se moglo izmijenjat milion puta, ali eto, prosle godine su se iglavnom drzali kalendara.
Last edited by alica.k on 21/09/2010 21:12, edited 1 time in total.
saramica

#1911 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

Danas sam se sjetila svoje prof iz srednje .. engleski.. koja je imala uzasan akcent..pa se pitam zar takva osoba moze zavrsiti anglistiku.. zar bas taj naglasak nije nikako bitan :?
Privatna poruka

#1912 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

alica.k wrote:
Privatna poruka wrote:Koalizioni studenti:

nisam ni ja docekala prodekana, ali jesam pricala sa profesorima na odsjeku i kazu mi da se masovno pisu te molbe za koliziju.

sto ih vise ima, vece su sanse da ce nam dati da polazemo na koliziju. tako da mi je rekao profesor da koga god znam da obnavlja da mu kazem da pise tu molbu i da preda ili prodekanu, il da preda sekretaru na svom odsjeku.

ja mislila to u cetvrtak otici predat, al nemam pojma sta da napisem. zna li neko?
Nova informacija:

Predstavnik studenata (OPSFF) mi rece isto sto i taj profesor. Samo mi on rece da molim koaliziono samo za predmete koji nemaju veze sa onim koji sam pao. I to cu da vidim sutra (pa javim ako ti nije kasno).

Sta da napises: (recimo)

Zbog toga sto nisam ispunila/o sve uvjete za prelazak u narednu godinu i, a ostalo mi je samo (ovo samo obavezno bez obzira na broj predmeta :D ) x predmeta, te zbog toga sto to novi zakon dozvoljava(mada je ovo malo napadno pa ne znam treba nesto bolje smisliti) molim Odsjek (pa recimo da nabrojis i profesore kod kojih ti je ostalo jer ja mislim da se i njihovo DA pravo broji) da mi dozvoli polaganje odredjenih predmeta iz slijedece godine. (recimo) Broj predmeta bi, ukoliko to nije regulisano zakonom (opet napadno pa odaberi ljepse rijeci umoran sam sad), zavisilo od toga koliko ETCS (ili kako je vec skracenica za one bodove) je moguce preuzeti iz naredne godine.

To bi bilo to nekako. Sad dodas jos ako si imala kakvih otezavajucih okolnosti, pa onda kako je to prilika koju ces znati iskoristiti. Pred izbore smo, uci od politicara :D .
alica.k

#1913 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

hvala ti, ja sve zivo sto napisem isto ko da sam u osnovnoj skoli izgleda (samo mi fale smajliji).
saramica

#1914 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

zna li iko ima li postdiplomski iz germanistike :-D
caes

#1915 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

saramica wrote:Danas sam se sjetila svoje prof iz srednje .. engleski.. koja je imala uzasan akcent..pa se pitam zar takva osoba moze zavrsiti anglistiku.. zar bas taj naglasak nije nikako bitan :?
nije toliko bitan, malo je glupo da sudis nekome po naglasku, zar ne?
t0 je isto kao kad ismijavas npr sjevernobosanski naglasak ili bilo koji drugi ..
naikalt

#1916 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by naikalt »

Pitanja za starije kolege sa anglistike :) na koja predavanja i vjezbe s prve godine je neophodno ici? ( vanredni) , da li je literatura iz kopirnice dovoljna i da li svi ispiti nakon parcijala imaju i integralni?
saramica

#1917 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

caes wrote:
saramica wrote:Danas sam se sjetila svoje prof iz srednje .. engleski.. koja je imala uzasan akcent..pa se pitam zar takva osoba moze zavrsiti anglistiku.. zar bas taj naglasak nije nikako bitan :?
nije toliko bitan, malo je glupo da sudis nekome po naglasku, zar ne?
t0 je isto kao kad ismijavas npr sjevernobosanski naglasak ili bilo koji drugi ..
da ali ti ljudi nisu studirali bosanski jezik.. ne znam kakvo bi misljenje imala/imao o prof bosanskog jezika i knjizevnosti koji nepravilno izgovaraju rijeci
caes

#1918 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

pa o cemu ti pricas, o nepravilnom izgovaranju rijeci ili o diskutabilnom naglasku posto te dvije stvari nisu iste
saramica

#1919 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

caes wrote:pa o cemu ti pricas, o nepravilnom izgovaranju rijeci ili o diskutabilnom naglasku posto te dvije stvari nisu iste
o naglasku ali sam tako napisala jer rijec izlaziti kada se izgovori sa dugim a je totalno nepravilno recena.. i da ne nabrajam vise takvih slucajeva..
DanteX

#1920 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

Imam jedno pitanje :)

Mene interesuje šta je bilo na ovogodišnjem prijemnom ispitu za odsjek bosanski jezik i književnost?

Hvala unaprijed :D
Privatna poruka

#1921 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

DanteX wrote:Imam jedno pitanje :)

Mene interesuje šta je bilo na ovogodišnjem prijemnom ispitu za odsjek bosanski jezik i književnost?

Jel te zanima prijemni za bosanski ili knjizevnost? Razlicite stvari razliciti prijemni.
DanteX

#1922 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

Privatna poruka wrote:
DanteX wrote:Imam jedno pitanje :)

Jel te zanima prijemni za bosanski ili knjizevnost? Razlicite stvari razliciti prijemni.
Moja greška :lol:

Samo za bosanski jezik :)
alica.k

#1923 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

naikalt wrote:Pitanja za starije kolege sa anglistike :) na koja predavanja i vjezbe s prve godine je neophodno ici? ( vanredni) , da li je literatura iz kopirnice dovoljna i da li svi ispiti nakon parcijala imaju i integralni?
ja bih ti savjetovala da ides na sve! pogotovo vjezbe. iz morfologije na predavanjima SVE naucis, ja sam samo ponovila malo prije ispita i polozila ga.

jedino eto, kod bilbije mozda ne moras, posto meni su njena predavanja bila skroz konfuzna, nista nisam kontala sta prica (i ni sad ne kontam).
saramica

#1924 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by saramica »

:sax:
Odal

#1925 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Odal »

Zna li neko šta je sa rasporedom predavanja za petak, na Komparativnoj i bibliotekarstvu?
Post Reply