Izrael je opet pocinio zlocin!
- Mikado
#1901 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nekontam sta HAMAS misli postici raketiranjem Izraelskih gradova, krvoprolice na svojim narodom ?
Last edited by Mikado on 08/01/2009 19:34, edited 1 time in total.
-
ld
#1902 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
prva je djezira objavila negdje oko 15.00 danasLatina wrote:Bili na rolama zavezani shpagom za kamion.omar little wrote:jelde Hamasovi teroristi se krili u kamionima? il' su se sakrivali iza kamiona pa pucali na izrael?ld wrote:izraelski vojnici otvorili vatru na konvoj UN sa kojim je trebala da stigne hrana u gazu,jedan vozas ubijen,konvoj se vratio nazad
i definitivno je UN izjavio da u skolama koje je idf gadjao i pri tome su ubili 40 civila,nije bilo hamasovih boraca i sad je idf izjavio da u tom momentu nije bilo hamasovih boraca,ali da su bili ranije na tom mjestu
gebels da ja ziv,postidio bi se izraelske propagande
Izvor @ld ?
zatim sve vece medijske kuce
-
pure_love
#1903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Izrael gadjao konvoj s norveskim doktorima 
- BSn
#1904 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pure_love wrote:Izrael gadjao konvoj s norveskim doktorima
Sada ce UN da ostro kritikuje taj akt Izraela i na tome ce se sve i zavrsiti.
- jeza u ledja
#1905 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Fakat isto cetnici majke mi. 
-
ld
#1906 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
daj ba,popusti,pises nasto a nisi uopste upoznat sa detaljimasjever76 wrote:
jel tebi poznato da je narod u gazi slobodno i demokratski izabrao hamas i strani posmatraci su to potvrdili i jod dodali da su to jedini izbori u arapskim zemljama da su slobodni i fer
pobijedili su zahvaljujuci tome sto su posteno i odgovorno radili za narod,za razliku od fataha koji je struho od korupcije,nepotizma,nesposobnosti
i proguglaj ime mohammed dahalan,on ti je bio sef bezbjednosti fataha u gazi,dobio je oruzije od izraela i amerike poslije pobijede hamasa,poceli su da hapse i muce hamasove pripadnike i onda je hamasu pukao film i naprasili su ih
po tebi su vjerovatno trebali da sami sebe muce,da ne zamaraju dahlanove ljude[/quote]
da se razumijemo.mene kao oca malog djeteta srce boli kad gledam patnje druge dječice.za sigurnost svoga djeteta bih učinio ama baš sve.dušu bih svoju đavolu prodao ako treba.pokorio bih se najvećem tiraninu samo da mi djete bude sigurno.
zbog toga nikad, ama baš nikad neću podržati ono što radi hamas tj. lideri palestinskog naroda zadnjih 60 godina.svi vi koji ovde navijate za neku borbu ste najveći licemjeri na svijetu.iz topline svojih domova pozivate da se goloruki narod suprotstavi 1000 puta jacem protivniku.i tako 60 godina.pa ima li iko pametan da shaviti da je ta borba uzaludna i da apsolutno nikakava korist o toga.evo da pitam ove drčne ovde na forumu da li ste svi vi u životu uvijek tako zajebani kad se suočite sa nekim ko je toliko jači od vas.pretpostavljam da se nikad niste povukli i da ste uvijek učestvovali u borbi bez obzira što ste dobili po glavi svaki put.jašta ste.pozivate na pravdu. koju crnu pravdu na kugli zemaljskoj? pa sve i jedna država i nacija na svijetu je nastala na sili, nepravdi i nečijim suzama.
na japan se sručila sva sila ovog svijeta svojevremeno i oni su kleknuli i pokorili se napadaču.20 godina poslije toga radom i disciplinom su ušli među 5 ekonomskih sila svijeta jer su istim tim napadačima prodavali televizore.
palestinci 60 godina nisu odmakli jedan pedalj u razvoju sopstvene nacije.pa zar niko da postavi pitanje "a da probamo nešto drugo".[/quote]
a sta bi ti uradio da neko tvom djetetu i tebi redovno puca samare
da te svako malo uhapse,ulete ti u kucu i maltretiraju tvoju porodicu
pa ti zatim svako malo ulete specijalne idf jedinice u komsiluk pa i tovjim komsijama to isto rade
redovno ispale ,,precizne,, bombe od tonu ili fosforne
i u novembru je izrael dva puta uletio u gazu i ubili su oko 10tak ljudi u tim upadima,sto znaci za vrijeme primirija,tako da su oni defacto prvi prekrsili primirije
sto se tice hamasa i hizbullaha,njima je jedina sansa da se sto bolje naoruzaju,sto vecim kalibrima,jer samo to pruza nadu za bolje sutra
i mi u bosni da smo cekali UN,vijece sigurnosti,EU da na zastite,sve bi nas poklali i protjerali
samo to sto smo se mobilizirali i naoruzali,sto ratnim plijenom,sto od svercera oruzijem,tek tad smo i mi postali faktor
i kad smo bili pred banja lukom,najednom intervencija i dejton,meni nije trebao dejton 1995,toliko o dvostrukim arsinima i licemjerstvu kad su u pitanju muslimani,ne bitno jel bosnjaci,palestinci,ceceni,iracani,somalijci
ali doce bolja vremena zasigurno akoBogda,i samo treba se drzati jednog pravila,ne zaboraviti,ne oprostiti i uvijek vratiti
- krivorijek
#1907 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Evo cujem da je zbog napada na konvoj, UN obustavio dostavu pomoci. 
- jeza u ledja
#1908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
aaaa, pa time si ti opterecen. to objasnjava tvoje pisanje.ld wrote:toliko o dvostrukim arsinima i licemjerstvu kad su u pitanju muslimani,ne bitno jel bosnjaci,palestinci,ceceni,iracani,somalijci
-
MA DAJ...
#1909 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pure_love wrote:Izrael gadjao konvoj s norveskim doktorima
Norvezani ne prenose taj dogadaj...jesi li siguran 100% da se to desilo?
-
ld
#1910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pa s obzirom na danasnje ratove u somaliji,palestini,iraku,afganistanu to su intenzivni ratovijeza u ledja wrote:aaaa, pa time si ti opterecen. to objasnjava tvoje pisanje.ld wrote:toliko o dvostrukim arsinima i licemjerstvu kad su u pitanju muslimani,ne bitno jel bosnjaci,palestinci,ceceni,iracani,somalijci
imamo i lokalne sukobe i okrsaje poput kasmira,sudana,darfur i jug,filipini,cecenija i taj region
i rat protiv terorizma na globalnom nivou,gdje se ljudi hapse i sprovode na gvantanamo
to je malo previse,zar ne mislis tako????
jel to zato sto mi manje vrijedimo,jel to nama krv jeftina???
i ja se jos dobro sjecam rata u bosni,i to ga se sjecam jako dobro
i dvostrukih arsina prema nama bosnjacima
mozda bi bilo najlakse svima da mi svi djuture svake godine dozivimo jednu kolektivnu amneziju,pa da zaboravimo sta se desavalo u prosloj godini i tako redovno svake godine
i kad je bio rat u bosni,drzave koje su nam pomogle da se odbranimo su bile muslimanske,oni su dali lovu za naoruzanje,a i narod u svim tim drzavama je skupljao novac i mi smo kupovali oruzije i branili se
zapadnoevropske drzave se bas nesto nisu pretrgle da nam omoguce odbranu,doduse izuzetak je 1994,kad su ameri dozvolili irancima da preko hrvatske prebace oruzije
ali to su 2 pune godine kad smo mi bili ostavljeni na milost i nemislot cetnicima i domobranima,sto nije malo
- jeza u ledja
#1911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
No dobro, kad je u pitanju trenutni sukob u Gazi tesko je ostat objektivan.
-
ld
#1912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
i kao sto sam ti vec ranije napisao,danas je amerika ubjedljivo najomrazenija zemlja u muslimanskom svijetu,medju narodom
zbog iraka,afganistana,somalije,libana i palestine i da ne zaboravi gvantanamo,abu gureib i globalni rat protiv terora,gdje su uglavnom nevini i nastradali
i pored toga,ja ne mogu a da ne napisem i da kazem da su ipak ti amerikanci 94 u dogovoru sa hrvatskom propustili oruzije iz irana i pakistana u bosnu da se armija bih kvalitetno naoruza
i hvala americkom narodu za to,jer to se dogodilo samo zato sto je obicni narod pritisnuo izvrsnu vlast
i meni je strasno zao tog naroda u sustini,da sad ne razvlacim dalje i jako je bitno napraviti razliku izmedju naroda i vlasti
tako je bitno napraviti razliku izmedju jevreja i cionista
ja se samo nadam da ce i ostali praviti tu razliku
u 22.30 po srednjoevropskom vremenu na bbc prikazuju hardtalk,bice jako dobra emisija,glasnogovornik hamasa gostuje video linkom
- osa
#1913 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
nije američki narod dopustio doturanje oružja nego vlada.ld wrote:da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
i kao sto sam ti vec ranije napisao,danas je amerika ubjedljivo najomrazenija zemlja u muslimanskom svijetu,medju narodom
zbog iraka,afganistana,somalije,libana i palestine i da ne zaboravi gvantanamo,abu gureib i globalni rat protiv terora,gdje su uglavnom nevini i nastradali
i pored toga,ja ne mogu a da ne napisem i da kazem da su ipak ti amerikanci 94 u dogovoru sa hrvatskom propustili oruzije iz irana i pakistana u bosnu da se armija bih kvalitetno naoruza
i hvala americkom narodu za to,jer to se dogodilo samo zato sto je obicni narod pritisnuo izvrsnu vlast
i meni je strasno zao tog naroda u sustini,da sad ne razvlacim dalje i jako je bitno napraviti razliku izmedju naroda i vlasti
u 22.30 po srednjoevropskom vremenu na bbc prikazuju hardtalk,bice jako dobra emisija,glasnogovornik hamasa gostuje video linkom
-
MA DAJ...
#1914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
Ma da,po toj tvojoj logici,Hitler bi danas vladao ovim svijetom i njegov rodendan bi danas slavili kao neku svetinju...
a napad na Vrsavski geto bih se tada posebno izucavali,kao doktrinu za nestajanje jednoga naroda...
-
kafana
#1915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
evo citajuci mnoge koji pametuju da je palestinski narod mogao za 50 i nesto godina promjeniti nacin stvaranja sopstvene drzave mirnim putem . pa i to se pokusalo prvih 20 -tak godina okupacije i bez uspjeha naravno . zasto . pa izrael neda da se prave fabrike (navodno praviti ce i oruzje ) i druge vrste ekonomskog i slicnog napretka . zidovi zele iskorijeniti ili ako hocete pobiti ili protjerati sve nezidovsko stanovnistvo i naseliti ga sa zidovima i stvoriti staru izraelsku drzavu . cilj opravdava sredstvo - stara posljedica . problem je taj sjto se to do sada nije desilo je shto je natalitet u palestini veliki i etio vidite da granatiraju najvise tamo gdje se nalazi najvise djece - skole . negdje sam citao da od broja stanovnika u gazi je 40 posto djece .
-
omar little
#1916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
koji bbc? ja samo imam bbc world news a tamo nista ne najavljuju.ld wrote:da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
-
ld
#1917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
stoji to sto kazes,vlada i jeste dopustila,doduse to je bilo bas ispod stola,americki amabasador u zagrebu je dobio instrukcije i rekao tudjmanu da obrati paznju na ono sto nije rekaoosa wrote:nije američki narod dopustio doturanje oružja nego vlada.ld wrote:da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
brenndon simms britanski historicar je napisao najbolju knjigu o sukobu u bosni i medjunarodnoj zajednici,na zadnjih 100 i kusur stranica su izvori,dokazi,izjave teko da je knjiga strasno objektivna i sve mu je podkrijepljeno argumentima
naziv knjige je ,,najsramniji trenutak v. britanije,,
e sada se postavlja pitanje,zasto vlada amerike nije dozvolila naoruzanje bosnjaka na samom pocetku rata 1992??????
i zasto je do toga doslo 1994????
usljed probijanja informativne blokade i izvjestavanja o desavanjima u bosni,javno mjenje je bukvalno natjeralo vladu na neku akciju
- jeza u ledja
#1918 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jesi ti mene htio citirati ili nekog drugog?MA DAJ... wrote:jeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
Ma da,po toj tvojoj logici,Hitler bi danas vladao ovim svijetom i njegov rodendan bi danas slavili kao neku svetinju...
a napad na Vrsavski geto bih se tada posebno izucavali,kao doktrinu za nestajanje jednoga naroda...
Mislim, jer tvoj odgovor nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa mojim postom.
-
ld
#1919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pa na bbc world-u, hardtalk je u 22.30,srednjoevropsko vrijeme berlinsko vrijemeomar little wrote:koji bbc? ja samo imam bbc world news a tamo nista ne najavljuju.ld wrote:da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
- _veleposlanik
#1920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
da bismo razumjeli korijene svih tih tragedija, kao i danasnje scene, trebamo imati visi pogled ka planeti Zemlji (ne znam da li je ova recenica razumljiva). nista nam nece pomoci dosadasnje tumacenje historije, koju svakako pise pobjednik - sto ne znaci da je pravda sprovedena potvrdjena istinom, vec gledanje na covjecanstvo sa druge perspektive, zamisljajuci da smo mi na tom tronu i odlucujemo o sudbini miliona zivota.ld wrote:pa s obzirom na danasnje ratove u somaliji,palestini,iraku,afganistanu to su intenzivni ratovijeza u ledja wrote:aaaa, pa time si ti opterecen. to objasnjava tvoje pisanje.ld wrote:toliko o dvostrukim arsinima i licemjerstvu kad su u pitanju muslimani,ne bitno jel bosnjaci,palestinci,ceceni,iracani,somalijci
imamo i lokalne sukobe i okrsaje poput kasmira,sudana,darfur i jug,filipini,cecenija i taj region
i rat protiv terorizma na globalnom nivou,gdje se ljudi hapse i sprovode na gvantanamo
to je malo previse,zar ne mislis tako????
jel to zato sto mi manje vrijedimo,jel to nama krv jeftina???
i ja se jos dobro sjecam rata u bosni,i to ga se sjecam jako dobro
i dvostrukih arsina prema nama bosnjacima
mozda bi bilo najlakse svima da mi svi djuture svake godine dozivimo jednu kolektivnu amneziju,pa da zaboravimo sta se desavalo u prosloj godini i tako redovno svake godine
i kad je bio rat u bosni,drzave koje su nam pomogle da se odbranimo su bile muslimanske,oni su dali lovu za naoruzanje,a i narod u svim tim drzavama je skupljao novac i mi smo kupovali oruzije i branili se
zapadnoevropske drzave se bas nesto nisu pretrgle da nam omoguce odbranu,doduse izuzetak je 1994,kad su ameri dozvolili irancima da preko hrvatske prebace oruzije
ali to su 2 pune godine kad smo mi bili ostavljeni na milost i nemislot cetnicima i domobranima,sto nije malo
prema mom shvatanju, Islam je u osnovi, direktan ideoloski suparnik globalizaciji i kapitalizmu (iako Sheici krse sva moguca pravila, moral i etiku) - ne zato sto se zeli suprostaviti ovoj novokomponovanoj pojavi, vec sto su vjera i lojalnost osnovna nacela Islama i naroda koji ga prakticira. na stranu ko i kako poziva na vjeru, ja ovdje govorim o njihovoj odanosti prema svom nacinu zivota - nesto sto mi na zapadu nemamo, a udarac ce nam se vratiti o glavu kad tad...
uzmimo normalan primjer i neku prostu logiku - iako zivimo u ovako komplikovanom svijetu: zasto ovolika hajka oko srednjeg istoka, ne samo zbog Izraela, nego inace, sa svim Islamskim zemljama? nafta? dobrim dijelom da. ali, uzmimo pretpostavku da kod nas vlada pravda i postivanje komsije i tudjeg - zasto toliko insistiramo na njihovu naftu, ako oni ne zele da nam je daju (ili ne po cijeni koja bi nama odgovarala)? mislim, krajnje prosto, popustite ljude, neka zive u svojoj "neimastini i zaostalosti", a mi ovamo porastimo "odrzivim razvojom", kako nas uce u skolama.
stvar je u tome, sto smo mi u krivu. oni koji nas vode ovim putem su svjesni toga, te su svjesni da bez ostatka svijeta - prvenstveno resursa kao i drugih interesa - ne mozemo opstati sa ovim laznim "odrzivim razvojem". stoga je jedino rjesenje - globalizacija, sto za nas "amerikance" (jer smo svi sada pomalo amerikanci u sebi, htjeli to prihvatiti ili ne) i ne predstavlja nesto strasno. medjutim, tamo onima koje zelimo globalizovati, predstavljamo praznovjerje, blud, interes, egoizam, mrznju....... sve sto se kosi sa Islamskim nacelima, ona ista nacela koja ti ljudi stavljaju ispred vlastitog zivota.
kasnije se izmisli terorizam, svijet je evolucijom postao malen i sve je svugdje moguce. i sa ovakvom panoramom smatramo sebe legitimnim kada pravimo invaziju u druge zemlje, u ime nekakvog "hemijskog oruzja", "nerjesenih racunica proslih i sadasnjih vladara", "opasnosti od terorizma na zapadu" i svega ostalog, i malo po malo, jedemo teritoriju. jedna generacija to ne stigne svariti, ali svijet se itekako izoblicio posljednjih 100 godina... tajne sluzbe koje dokazano i otvoreno vrse najokrutnije zlocine po svijetu, stvaraju ratne konflikte i vrse atentate - slobodno operiraju i dalje, dok niko ne stavlja pod upitnik njihovu bijelu kartu da chine sta im je volja...
stoga, prema mom skromnom shvatanju, Islam, i ljudi vjerni Islamu (jer se krscanstvo lahko prodalo, to uopste nije upitno), predstavljaju osnovni i najveci trn u guzici ovih mudonja koji sve ovo diriguju... globalizacija se u potpunosti ne moze sprovesti bez potpune dominacije, a ideoloski najveci suparnik je Islamski svijet.
izgleda prosto objasnjenje ali radi se o veoma kompleksnoj situaciji. jedino razumno objasnjenje za ovako neobjasnjivo zajeban svijet...
- jeza u ledja
#1921 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nisam mislio ni da si neobjektivan zato sto mrzis/ne volis jevreje ili Amerikance, tj. da je to uzrok tvog razmisljanja (kao npr. veleposlaniku). Vec da zato sto mozda imas 'fobiju od islamofobije' ona kao posljedicu proizvodi kod tebe antagonizam prema zapadu.ld wrote:da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
Na vrlo slican nacin i jevreji imaju fobiju od svega i svacega.
-
ld
#1922 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
nedavno sam bio na jednom seminaru u londonu i bili su ultraortodoksni jevreji,zajedno sa islamistima raznih profila od selefija do ovih umjerenijihjeza u ledja wrote:Nisam mislio ni da si neobjektivan zato sto mrzis/ne volis jevreje ili Amerikance, tj. da je to uzrok tvog razmisljanja (kao npr. veleposlaniku). Vec da zato sto mozda imas 'fobiju od islamofobije' ona kao posljedicu proizvodi kod tebe antagonizam prema zapadu.ld wrote:da ti kazem nesto,kroz moj posao ranije,bas se to trazilo,da budem objektivanjeza u ledja wrote:Ma ne bih ja da pocnemo o drugim ratovima, nije vrijeme ni mjesto. Samo kazem da kad kazes onako nesto covjek izvlaci zakljucak da nisi bas objektivan komentator.
Na vrlo slican nacin i jevreji imaju fobiju od svega i svacega.
poslije govora,diskusija bilo je druzenje i ja gledam sa strane jdnu skupinu jevreja i selefija i ljudi normalno pricaju i diskutuju
ti jevreji su zakleti anti-cionisti
ja imam havera amerikanaca i britanca,niti ja imam problem sa generaliziranjem,niti zelim tome da podlezem
i vrlo dobro mogu da razlucim izmedju cioniste i jevreja
kao i izmedju neokonzervativca i normalnog amerikanca
kao i izmedju cetnika i normalnog srbina
- jeza u ledja
#1923 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Eh, pa tesko je napraviti tu razliku ako razmisljas na nacin islam vs. rest of the world.
Ili pazi ovako. Kad citas neki clanak o ovome sto se desava dole, da li obracas paznju na to da li ga je napisao jevrej bez obzira na njegovu sadrzinu? Rekao si takodje da Al Jazeera najobjektivnije izvjestava o Gazi.
Tako kad ja citam tebe, s obzirom da si rekao ono to sto si rekao u onom gore postu koji sam kvotao, onda i sve ostalo sto pises, bez obzira da li se s tim ja slagao ili ne (a sa mnogim se slazem) cu ja ipak uzeti s dozom rezerve.
Eto, mozda to zvuci cinicno al tako je.
Ili pazi ovako. Kad citas neki clanak o ovome sto se desava dole, da li obracas paznju na to da li ga je napisao jevrej bez obzira na njegovu sadrzinu? Rekao si takodje da Al Jazeera najobjektivnije izvjestava o Gazi.
Tako kad ja citam tebe, s obzirom da si rekao ono to sto si rekao u onom gore postu koji sam kvotao, onda i sve ostalo sto pises, bez obzira da li se s tim ja slagao ili ne (a sa mnogim se slazem) cu ja ipak uzeti s dozom rezerve.
-
ld
#1924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pa u tome i jeste fora,ja sam ranije postirao par tekstova napisanih od jevreja koji zive i rade u izraelu,takodje i druge izvore korisitim,nije bitno da li su arapi,muslimani,krscani,amerikanci,ono sto je bitno da profiltriras propagandu i lazi,a da nadjes cinjenice i argumentejeza u ledja wrote:Eh, pa tesko je napraviti tu razliku ako razmisljas na nacin islam vs. rest of the world.
i pored djezire,i bbc sam naveo i njih smatram objektivnim medijima definitivno
opis mog prijasnjeg posla je bio da sam morao da to i radim,da pratis sve medije i da vagas i da budes objektivan,bez pristrasnosti
i sto se tice sadasnje izraelske operacije,ovo definitivno ima elemente ratnog zlocina
od nametnute blokade nad civilima
juce je izraelski snajper pogodio bolnicara koji je prisao zrtvi da ga skloni,bolnicar je pogodjen u nogu,zrtva u glavu i to je sve snimljeno kamerom spanskog volontera koji se nalazio u ambulanti
i koliko sad treba da budem objektivan i da li treba da se pitam da li dobro vidim ili ne
- jeza u ledja
#1925 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Naravno, ali ti si pricao i o malo opsirnijim temama od ovog trenutnog sukoba, u kojem nije tesko zakljuciti sta ko radi.ld wrote:pa u tome i jeste fora,ja sam ranije postirao par tekstova napisanih od jevreja koji zive i rade u izraelu,takodje i druge izvore korisitim,nije bitno da li su arapi,muslimani,krscani,amerikanci,ono sto je bitno da profiltriras propagandu i lazi,a da nadjes cinjenice i argumentejeza u ledja wrote:Eh, pa tesko je napraviti tu razliku ako razmisljas na nacin islam vs. rest of the world.
i pored djezire,i bbc sam naveo i njih smatram objektivnim medijima definitivno
opis mog prijasnjeg posla je bio da sam morao da to i radim,da pratis sve medije i da vagas i da budes objektivan,bez pristrasnosti
i sto se tice sadasnje izraelske operacije,ovo definitivno ima elemente ratnog zlocina
od nametnute blokade nad civilima
juce je izraelski snajper pogodio bolnicara koji je prisao zrtvi da ga skloni,bolnicar je pogodjen u nogu,zrtva u glavu i to je sve snimljeno kamerom spanskog volontera koji se nalazio u ambulanti
i koliko sad treba da budem objektivan i da li treba da se pitam da li dobro vidim ili ne