Jel ovo maskota KKKinsomnia78 wrote:
VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
-
Brus Lee
#1901 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
-
easy
#1902 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nadam se da nece. Ali ako nisi upucen, radi se o staklenim toplomjerima koji se mogu razbiti, to se meni kada sam bio dijete i desilo. Ne sjecam se mnogo stvari iz tog doba, ali se dobro sjecam koja je panika nastala u kuci i usisavanje citave sobe 100 puta" jer je ziva iscurila. Kolicina zive u toplomjeru je daleko veca nego ona sto se nalazi u vakcini. Ne mozemo reci da je nesto stetno globalno, maltene uvijek je vazna kolicina.moke_31 wrote:Šta je problem? Neće piti živu iz toplomjera![]()
![]()
![]()
Kao to lafo zabranjeno, štetno po zdravlje, ovo ono, a novorđenčad pola minute nakon poroda rokaju živom i aluminijem iz vakcina. I još nas prave budalama da ne znaju da objasne fenomen iznenadne smrti beba. Kakav ološ. Fuj
- bingov buraz
#1903 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Vodio juče malenog na vakcinu i pade mi napamet ova tema,doktoricu i privatno znam,dok je žena skidala malenog za pregled ja nako razgledao okolo,ima onaj kolaž na zidu čest kod pedijatara sa pismima zahvale,slikama i to. Na slici obe njene kćeri slikala vakcinu kad su primale.Napisala i podebljala markerom" moja djeca".Valjda ženi dopizdilo objašnjavati se sa polusvijetom.
- JThomas
#1904 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
i dženeru su crtali karikature ljudi kojima rastu kravlje uši.
a velike boginje su do eradikacije 1980. godine ubile više ljudi samo u 20. vijeku od svih ratova i -izama. cijeni se između tristo i petsto miliona. o tome niko više i ne priča. završeno, arhivirano, zaboravljeno. a bilo mač nad glavom hiljadu godina, jednako kralju i prosjaku.
a velike boginje su do eradikacije 1980. godine ubile više ljudi samo u 20. vijeku od svih ratova i -izama. cijeni se između tristo i petsto miliona. o tome niko više i ne priča. završeno, arhivirano, zaboravljeno. a bilo mač nad glavom hiljadu godina, jednako kralju i prosjaku.
- bingov buraz
#1905 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moram priznati da sam morao guglati prvu rečenicu da skontamJThomas wrote:i dženeru su crtali karikature ljudi kojima rastu kravlje uši.
Uglavnom slažem se
- JThomas
#1906 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
evo to je ovo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Je ... w_pock.jpg
tad možeš i reći - nije se znalo. ali danas...
https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Je ... w_pock.jpg
tad možeš i reći - nije se znalo. ali danas...
- Sara03
#1907 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Naslov originala pomenute knjige je The Vaccination Crisis, koja inače obiluje "neviđenim otkrićima i dokazima". Autor iste je Vance Ferrell, u naučnim krugovima kredibilitet, između ostalog, crpi na osnovu izdavanja sljedeće gomile fekalija:perfekcionista1 wrote:Dokazao sam da vakcina moze prouzrokovati teske nus pojave, od trajnog ostecenja mozga pa cak do smrti. To pise i u samom upustvu o lijeku. Ali hajde ti Bosancu objasni. Ovca nije argument vec fakt. Hajte svi zajedno beeeeeecendlerbing wrote:Super vam je rasprava, al nije izjednačeno nikako: perfekcionisti samo ovca ostala ko argument.
Ukucaj na googlu Vakcine novi genocid pdf i skini sebi knjigu i procitaj, ima stotinjak stranica. Tu je sve otkriveno i dokazano. Promjenit ces misljenje nakon te knjige.
Bible Readings for the Home, Entering the Sanctuary Experience, Solving Our Church Crisis, Sunday is Not the Bible Sabbath, Witchcraft Ruins Lives, Making Archaeology Biblical, Cut Funeral Costs: Save $1000 on Every Funeral, Proof the earth is less than 10,000 years old, et cetera.
Tuga.
-
easy
#1908 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Aj nemoj Saro da nam ozivljavas perfekcionistu, valja opet slusati kako nam je on iznio "hiljade argumenata", a mi samo blejimo ko ovceSara03 wrote:Naslov originala pomenute knjige je The Vaccination Crisis, koja inače obiluje "neviđenim otkrićima i dokazima". Autor iste je Vance Ferrell, u naučnim krugovima kredibilitet, između ostalog, crpi na osnovu izdavanja sljedeće gomile fekalija:perfekcionista1 wrote:Dokazao sam da vakcina moze prouzrokovati teske nus pojave, od trajnog ostecenja mozga pa cak do smrti. To pise i u samom upustvu o lijeku. Ali hajde ti Bosancu objasni. Ovca nije argument vec fakt. Hajte svi zajedno beeeeeecendlerbing wrote:Super vam je rasprava, al nije izjednačeno nikako: perfekcionisti samo ovca ostala ko argument.
Ukucaj na googlu Vakcine novi genocid pdf i skini sebi knjigu i procitaj, ima stotinjak stranica. Tu je sve otkriveno i dokazano. Promjenit ces misljenje nakon te knjige.
Bible Readings for the Home, Entering the Sanctuary Experience, Solving Our Church Crisis, Sunday is Not the Bible Sabbath, Witchcraft Ruins Lives, Making Archaeology Biblical, Cut Funeral Costs: Save $1000 on Every Funeral, Proof the earth is less than 10,000 years old, et cetera.
Tuga.
-
easy
#1909 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Svaka cast. Mislim, nije da nasim ljekarima po domovima zdravlja ne fali senzibilnosti i zdravog odnosa prema pacijentu. Mozda da pokusaju malo bolje objasniti beneficije vakcinacije i rizike ne primanja vakcine, vise ljudi bi se osvjestilo. Mada je vecina ovih antivaxxera stoka koja se svjesno informise sa diskutabilnih izvora.bingov buraz wrote:Vodio juče malenog na vakcinu i pade mi napamet ova tema,doktoricu i privatno znam,dok je žena skidala malenog za pregled ja nako razgledao okolo,ima onaj kolaž na zidu čest kod pedijatara sa pismima zahvale,slikama i to. Na slici obe njene kćeri slikala vakcinu kad su primale.Napisala i podebljala markerom" moja djeca".Valjda ženi dopizdilo objašnjavati se sa polusvijetom.
- JThomas
#1910 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
"When I vaccinated Sam, he accused me of poisoning her. And I knew when he said that that the marriage wasn't going to work."
denise richards o charlie sheenu...
-
moke_31
#1911 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Charlie kraljJThomas wrote:"When I vaccinated Sam, he accused me of poisoning her. And I knew when he said that that the marriage wasn't going to work."
-
hladan.preminger
#1912 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
kod mene je mama (nana) dala vakcinu djetetu (unučetu)bingov buraz wrote:Vodio juče malenog na vakcinu i pade mi napamet ova tema,doktoricu i privatno znam,dok je žena skidala malenog za pregled ja nako razgledao okolo,ima onaj kolaž na zidu čest kod pedijatara sa pismima zahvale,slikama i to. Na slici obe njene kćeri slikala vakcinu kad su primale.Napisala i podebljala markerom" moja djeca".Valjda ženi dopizdilo objašnjavati se sa polusvijetom.
- bingov buraz
#1913 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Bezobrazluk čisti,ja bih ih po džepu lupao da uši gore.Kao oni više vole svoju djecu od nas "neprosvijetljenih".Jedino što stoji između njihove djece i teške epidemije neke bolešćure je kolektivni imunitet za koji su zaslužni oni roditelji koji vakcinišu djecu.easy wrote:Svaka cast. Mislim, nije da nasim ljekarima po domovima zdravlja ne fali senzibilnosti i zdravog odnosa prema pacijentu. Mozda da pokusaju malo bolje objasniti beneficije vakcinacije i rizike ne primanja vakcine, vise ljudi bi se osvjestilo. Mada je vecina ovih antivaxxera stoka koja se svjesno informise sa diskutabilnih izvora.bingov buraz wrote:Vodio juče malenog na vakcinu i pade mi napamet ova tema,doktoricu i privatno znam,dok je žena skidala malenog za pregled ja nako razgledao okolo,ima onaj kolaž na zidu čest kod pedijatara sa pismima zahvale,slikama i to. Na slici obe njene kćeri slikala vakcinu kad su primale.Napisala i podebljala markerom" moja djeca".Valjda ženi dopizdilo objašnjavati se sa polusvijetom.
- studiorum_tuzlaensis
#1914 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Vakcine nekad i vakcine sad - nebo i zemlja.
Vakcine su nekad bile blago i ponos medicine, a danas su postale biznis Novartisa, GSK i sličnih konglomerata u sprezi sa doktorskim/političkim šemama i spletkama kako se crpe pare iz raznoraznih budžeta.
Ko proizvodi vakcinu? - Oni
Ko kontroliše sastav vakcine? - Oni
Ko nas tjera da se vakcinišemo? - Oni
Ko određuje viruse na koje trebamo imunitet? - Oni
Ko su oni, to je pitanje?
Vakcina je uz antibiotik nešto najbolje ikad izmišljeno u historiji medicine. Da li je to razlog da danas dobiješ koktel od kojekakvih virusa gripa? Da li je to razlog da svoju bebu bez imuniteta vodiš na vakcinaciju? Mislim da se takve stvari trebaju ostaviti roditeljima na odluku.
Moje dijete će primiti isključivo vakcinu koju mu ja kupim i u vrijeme kad ja ocijenim da je OK. Imunitet ionako traje par godina za većinu. Ta doktorica nek bode svoje dijete svake jeseni i pred gripu i nek postavi na plakate, meni ne smeta.
Vakcine su nekad bile blago i ponos medicine, a danas su postale biznis Novartisa, GSK i sličnih konglomerata u sprezi sa doktorskim/političkim šemama i spletkama kako se crpe pare iz raznoraznih budžeta.
Vakcina je uz antibiotik nešto najbolje ikad izmišljeno u historiji medicine. Da li je to razlog da danas dobiješ koktel od kojekakvih virusa gripa? Da li je to razlog da svoju bebu bez imuniteta vodiš na vakcinaciju? Mislim da se takve stvari trebaju ostaviti roditeljima na odluku.
Moje dijete će primiti isključivo vakcinu koju mu ja kupim i u vrijeme kad ja ocijenim da je OK. Imunitet ionako traje par godina za većinu. Ta doktorica nek bode svoje dijete svake jeseni i pred gripu i nek postavi na plakate, meni ne smeta.
- mikrozadatak
#1915 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pretpostavljam, po struci si ljekar specijalista.studiorum_tuzlaensis wrote:
- int21
#1916 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Imunolog.mikrozadatak wrote:Pretpostavljam, po struci si ljekar specijalista.studiorum_tuzlaensis wrote:
- studiorum_tuzlaensis
#1917 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne ja, ali moj brat i majka da.mikrozadatak wrote:Pretpostavljam, po struci si ljekar specijalista.studiorum_tuzlaensis wrote:
- mikrozadatak
#1918 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
I šta ti kažu, vakcina je smeće.
Mislim da poveliku odgovornost preuzimate na sebe. Ali, u svakom slučaju, nek vam je sa srećom.
Mislim da poveliku odgovornost preuzimate na sebe. Ali, u svakom slučaju, nek vam je sa srećom.
- studiorum_tuzlaensis
#1919 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ajd me malo poduči u čemu se ogleda ta 'povelika odgovornost'?
Barem pročitaj šta sam napisao gore. Dijete će dobiti vakcine koje mu ja dozvolim, Polio, Rubeola itd..
Kombinacije kakve trpaju i tjeranje roditelja da maltene svaki mjesec dana idu da bodu dijete veze nemaju sa mozgom.
Barem pročitaj šta sam napisao gore. Dijete će dobiti vakcine koje mu ja dozvolim, Polio, Rubeola itd..
Kombinacije kakve trpaju i tjeranje roditelja da maltene svaki mjesec dana idu da bodu dijete veze nemaju sa mozgom.
- mikrozadatak
#1920 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nemam ti ja ni živaca ni snage za podučavanje. Vidim već imaš jasne stavove oko ove problematike.
Kažem, nek vam je sa srećom.
Kako Boga ti svaki mjesec na vakcinu. Pa kažeš da znaš o čemu pričaš, a onda napišeš nešto ovako.
Kažem, nek vam je sa srećom.
Kako Boga ti svaki mjesec na vakcinu. Pa kažeš da znaš o čemu pričaš, a onda napišeš nešto ovako.
- studiorum_tuzlaensis
#1921 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Hvala puno. Sretno. 
- bingov buraz
#1922 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Hoćeš li im ti i ne daj bože i krajnike i slijepo crijevo operisati?studiorum_tuzlaensis wrote:
Nisi ti odgovoran samo za svoju djecu nego i za tuđu jer rušiš kolektivni imunitet.
-
easy
#1923 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Mislis na ovu "bezopasnu" gripu?studiorum_tuzlaensis wrote: Da li je to razlog da danas dobiješ koktel od kojekakvih virusa gripa?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-poslj ... /190128143
-
easy
#1924 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Garant hoce, ali kada kupi skalpel i kada bude on mislio da trebabingov buraz wrote:Hoćeš li im ti i ne daj bože i krajnike i slijepo crijevo operisati?studiorum_tuzlaensis wrote:
Nisi ti odgovoran samo za svoju djecu nego i za tuđu jer rušiš kolektivni imunitet.
-
Brus Lee
#1925 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
[quote="studiorum_tuzlaensis"]Vakcine nekad i vakcine sad - nebo i zemlja.
Moje dijete će primiti isključivo vakcinu koju mu ja kupim i u vrijeme kad ja ocijenim da je OK. Imunitet ionako traje par godina za većinu. Ta doktorica nek bode svoje dijete svake jeseni i pred gripu i nek postavi na plakate, meni ne smeta.[/quote
12 umrlih od gripe u RS-u, u periodu od 21.01.2019-28.01.2019 ti daje najupecatljiviji odgovor na tvoje gluposti
Moje dijete će primiti isključivo vakcinu koju mu ja kupim i u vrijeme kad ja ocijenim da je OK. Imunitet ionako traje par godina za većinu. Ta doktorica nek bode svoje dijete svake jeseni i pred gripu i nek postavi na plakate, meni ne smeta.[/quote
12 umrlih od gripe u RS-u, u periodu od 21.01.2019-28.01.2019 ti daje najupecatljiviji odgovor na tvoje gluposti